Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Det urørte Lier

Vi snakker ikke om grønne Lier nei. Mange liunger rocker på NRK om dagen.

Årets kulturprisvinner har de siste 20 årene fostret en rekke rockere, de fleste av dem habile musikere. Mange har funnet veien til NRK sitt urørtarkiv 

31 band med tilknytning til Lier har lagt ut låter til nedlasting og gjennomlytting. I tillegg plukker P3 ut låter til radioprogrammet Urørt det sendes mandag til onsdag 22-24 og torsdag 23-24. Det kåres også en ukevinner og årets urørt-artist. Vinneren av den siste får 25 000 og mye publisitet. Det siste er at man også kan se Urørte videoer på NRK2.

Hos Lierbandene finner vi mye spennende. For de nostalgiske kan vi anbefale en tur innom bandene Neverland og Noon. Pinkiepop er rett og slett bra og for de kresne, kan en tur innom sida til Evergary være verdt tida det tar. Sistnevnte har forståelig valgt å kalle seg Drammensband :-)

For dem med sans for Hip hop og funk, er Tocksick Dandruff et naturlig valg. Dem er det sikkert også mulig å få med seg på UKM. Fra den yngre garde kan vi trekke fram Essemde, meget bra.

Noen nevnt, mange glemt – sjekk selv.

Flere saker fra arkivet

Vil flytte Lierelva 25 meter

Møt opp med bøtter og spann.

Funky konsert 1. november

Lierbandet Tocksick Dandruff, som før gikk under navnet Tøyseguttene, holder funky konsert for de på over 20 på Buddy's i Drammen 1. november.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Hvor grønt er grønne Lier?

Etter at jeg i en litt fleipete leder skrev at lier er godt inne på SFT si verstingliste, har ordføreren lett og lett. Hvor er lista?

Kongene av Lierelva.

Ingen kjenner Lierelva som Tom Erling og Bjørnar. De to siste dagene har de svømt og padlet fra Dammyrdammen til Crossbanen ved Fugleruds gartneri.

Mye folk på Åpen scene.

Over 140 var innom gamle Hegg på Åpen scene fredag kveld. Denne gangen var det for det meste lokale utøvere og karaoke som sto i sentrum. Vi ble også kjent med noen nye utøvere på rockeverkstedet. Du verden som det klekkes ut talenter der – om noen finner på å legge ned rockeverkstedet skal jeg lage leven. Dette er det beste vi har på kulturfronten i Lier.

Tocksick Dandruff – Norges beste funkband på Skuret i dag

På lørdag spiller Norges beste funkband konsert på Skuret i Oslo. Lier/Drammensbandet har med seg Eiker-gruppa Shoot The Breeze og lover helt sjuke tilstander når de gyver løs på funk og rock slik ingen andre kan! Det blir umulig å holde seg i ro når gjengen sprer etterlengtet varme og glede midt i den lange høsten.

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Grønne lier, kapittel 1.

Når snøen går, kommer søpla fram. Det bryr jeg meg ikke så mye om. I dag, da jeg var ute og spaserte, plukket jeg med meg ett sjokoladepapir og en tom colaboks. Begge deler ble brakt til "Grønne liers" grønne kasser, beregnet på den slags. Verre var det da med grustakene som skjærer igjennom den såkalt grønne dalen.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

FREDAG 5 NOVEMBER KL 18.30

Dette er 4 sesongen ”Åpen Scene” på Hegg gml. Skole -et konsept som har slått an blant et yngre konsertpublikum i Lier. Denne gangen er det i tillegg til fullt trøkk fra scenen med musikkverkstedets egne band, Også mulighet for å være stjerne for en kveld i en stor KARAOKE avdeling…

Ny god plate fra Lier

CD fra Babylotion - bilder fra kveldens konsert

-Vi bolter oss fast i takrenna..

”Essemde” er ett av de mange gode bandene som har vokst frem på Lier rockeverksted. De kan ikke få lovprist miljøet der nok, men mørke skyer henger over gamle Hegg skole. Politikerne har lenge varslet kutt innen kultur, og selv om rockeverkstedet foreløpig er fredet, frykter man nedskjæringer.

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

20 år med Rock

Lier musikkverksted fyller 20 år

Nattcafè på Tranby menighetshus.

Fredag 8.10 arrangerer Tranby Tensing nattcafe på Tranby menighetshus. Lierbandene Abstinens og Essemde stiller opp og spiller.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Vinterens kulturbegivenhet på Tranby

Tranby skolekorps og Lier Tensing setter lørdag 1. mars opp to forestillinger med ABBA-låter i Drammen teater.

Tronstock Festival 2006

Lørdag 15. juli var det klart for årets hageparty i hagen til Reidar Rasmussen på Tronstad.

På Hamar med slakt

Nei, på ingen måte og langt derifra. Snarere tvert i mot

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Årets utøver

Even Heibye fra NMK Lier er blitt kåret til årets utøver på to hjul.

BLUESKONSERT!

Kontrastenes aften - 2 band inntar Tranby pub.

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

Pilgrimsutstilling i biblioteket

Pilgrimsveien mellom Tønsberg og Trondheim går gjennom Lier.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

UKM 2005 - bilder

Flere bilder fra Ungdommens kulturmønstring 2005.

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

Ungdommens kulturmønstring 2005

Det var rekordmange deltakere i årets kulturmønstring. Kvalliteten på det som ble vist var som vanlig utmerket - kanskje bedre enn noen sinne. Det tekniske var som vanlig til irritasjon for oss med kamera

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

Siste sjanse

Jan Espen Justad er en av flere som har besøkt Grønn gård og Kirsten Ravnsborg Justad ved Gilhuus i år ( se bildet).

The Shakin’ Night Cats

The Shakin’ Night Cats har stor sans for rock’n’roll slik den var på 50-tallet.De fleste gutta i bandet er født på den tida, så smaken på musikken kom vel inn med morsmelka…

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Der skiløperne kan kose seg

ROS-hyttas dugnadsgjeng kunne glede seg over godt besøk fra skiløpere fra flere kommuner i dag --

Kulturhus i Lier innen få år?

Kulturkonsulent Pål Skogmo og hans delegasjon fra Lier kommune ble imponert over å høre Per Lien fortelle om innsatsen til folk i Gjerdrum kommune for å reise kommunens kulturhus.

Liers dystreste sted?

Kan noe konkurrere med veien mot Tronstad en novemberdag?

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Arrangørsuksess

Flott innsats av Håndballgruppa i Sylling IF og distriktets beste lag, Konneruds jenter (på bildet), Vestfossens og Drammens gutter, i finalene i Sør- Norge Cupen -

Gjør suksess på Filippinene

Rapperen Daniel Ytterdahl fra Sjåstad, kjent fra blant annet Tocksick Dandruff, ble oppdaget på Youtube og har blitt en populær figur på Filippinene

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

BLUESKONSERT!

DESERT BREEZE Bluesrock og amerikansk sørstatsrock er det som gjelder når ”Desert Breeze” går på scenen. Bandet fremfører musikken tett, ryddig og kompromissløst. Låter fra artister som ZZ-Top, Eric Clapton/Cream, Ry Cooder, Bad Company og Lynyrd Skynyrd er eksempler på hva som er på repertoaret. Dette borger for en variert konsertopplevelse og et spennende lydbilde.

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

Tett på utvalgte liunger

I sin nye bok presenterer Erik Jacobsen 27 liunger.

Nedslående natt

Bilføreren stakk av etter krasj ved Sjåstad, og i Drammen slo en liung ned en drammenser.

Lierbandet Evergary på Union Scene

Lierbandet Evergary er snart aktuelle med sin EP, og på fredag spiller de på Union Scene med Cato Salsa Experience.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Årets siste kulturminnetur

Solvang er utgangpunktet for turen til Svarthavnsetra.

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Ikke glem de små

Er du klar over det fine mangfoldet vi har i årets valgkamp?

Opptellingen er i gang

Vi kommenterer resultatet fortløpende.

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Liernetts presentasjon av toppserien 2006

Sjette mai braker det løs borte mot Sandviken.

Noen etteranmeldte?

Det er fortsatt mulig å gå Hauern --

Kunst rett vest med lite fra Lier

Det er meget stor interesse for å delta i årets Kunst rett vest, men det blir bare én deltager fra Lier.

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

Egge slått på målstreken

Eplemosten fra Egge Gård var nær ved å bli kåret til Norges beste, men mosten fra Gvarv ble vinneren.

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Vestregionen markedsfører seg gjennom kultur

De 13 kommunene i Vestregionen har i samarbeid med ulike aktører gått sammen om å markedsføre 13 arrangementer som er knyttet til vann. I brosjyren Opplevelser ved vann er det arrangement for enhver smak.

Merkelig kommunal værvarsling

At Lier kommune varsler om et faretruende uvær er forståelig, men en lite lest Facebook-side er neppe rett sted.

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Bra besøk tross regnbyger

Anne-Marie Heggemsnes og Frøydis Landsverk holdt ut i regnværet og delte sine kunnskaper med besøkende på Lier Bygdetun under den store hagedagen.

Pilegrimskveld i Frogner menighetshus onsdag

I morgen kveld kommer Trond Muri til Frogner Menighetshus. På bildet krysser han elven Po før han vandrer videre mot Venezia, som var målet for årets etappe på hans langvarige vandring mot Betlehem.

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Ny deltakerrekord

- Det er målet for årets St Hallvardleker, fastslår Ingvild Mjøen (leder), Julie Rokke Jagland (pressesjef) og Guro Wamstad (mediesjef).

Café LMV

Café LMV - nytt og originalt i Lierbyen

Aldri bedre trent

Tester og egne følelser bekrefter at liung og godsetspiller Thomas Sørum aldri har vært bedre forberedt før en seriestart

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Battle of the bands

"Inferno" skal i studio

Sydover nordpå

Rikskonsertene med verdenskjente musikere i Tranbyhallen

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Forfriskende og nytt for kommuneadministrasjon

-- Nydelig mat, var reaksjonen til damene i Servicetorget, da Lier – Netts medarbeider passerte dem på vei opp til kantina i Rådhusets toppetasjen. Det er foreløpig et prøveprosjekt på litt drift fram til sommeren. Hver onsdag står fire deltakere og en lærer fra Voksenopplæringa klare med, blant annet, spennende lunsjretter.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

BLUE ENERGY & BLUESKARUSELLEN

Tranby Pub Lørdag 25. September NB: På scenen kl. 21.00 TBKL har gleden av å presentere ikke mindre enn to band denne kvelden, begge sterke representanter for ovennevnte musikksjargong og velkjente ”partyfixers”…………

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Finn ukas post!

- Utsikten fra området ved Kraftkollen (se kartutsnitt th) er verdt hele turen opp, skriver trimgeneral Arne Ask i Lierbygda O-lag

Kulturminnedagen i Lier, 11. september

Kultur for hele familien på Lier Bygdetun

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!