Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hoppet 195 meter i Vikersund

Jan Inge Trontveit (30) fra Tranby glemmer aldri drømmehoppet i Skiflygingsbakken for snart sju år siden.

I 2000 deltok 24-åringen Jan Inge Trontveit fra Lier Idrettslag  for tredje gang i Skiflyging i Vikersund. Han fikk sitt gjennombrudd som skiflyger, da han fikk kjempeflyt i Nordens største skibakke (se bildet nederst på sida). Han manglet fattige fem meter fra å være førstemann til å passere 200 meters grensa. Verken den gang de lovende hopperne Romøren, Bystøl, Pettersen eller Jan Inge lyktes, men Tom Åge Årnes klarte det.  Imponerende god prestasjon var det når vi får høre at han hadde sitt eget team. Han var ikke lenger elitehopper.

Som elitehopper og som 17-åring deltok han i Europacup både i Tyskland, Østerrike og Sveits. Hans gamle klassekamerat Frode Hennum hevdet seg også godt på den tiden med gode plasseringer, men måtte gi seg på grunn av en skade. Han har fortsatt god kontakt med kameraten Frode Hennum som i dag jobber som fysioterapeut i Lier.

Etter to år på skigymnnas i Bærum endte han på Lillehammer med klasserom kloss ved OL-bakkene. Der fikk han god instruksjon av hopptrener Halvor Persson.

Jan Inge var ikke mer enn 25 år, da han la opp i 2001. Selv om han deltok i NM i 2002, var det nå tid for utdannelse. Nå jobber han som dataingeniør i et Telenor-selskap i Oslo. Arbeidsoppgavene er informasjonssikkerhet. Nå har han flyttet inn i ny leilighet i Linneslia. Intervjuet blir kjapt unnagjort. Nesten direkte fra jobben og togturen ut av hovedstaden er han klar for spinning. Treningsøkta skal fullføres, før han tar i mot kjæresten som bor i Trondheim.

De tre siste åra har han deltatt i Birkebeineren, Hauern og Holmenkollmarsjen, sier han og smiler. - Jeg har jo ingen langrennskropp, men jeg deltar for moro skyld. I vinter skal jeg også til Italia for å gå turrenn.


Allerede som 17-åring debuterte han i World Cup i Vikersund. Den lovende juniorhopperen kom med på nasjonal kvote etter en hopp på 147 meter. - Jeg må innrømme at jeg var redd, sier  han og tenker på vinden som ødela selve rennet. Ventetida på kongen medførte økende vind, og det ordinære rennet ble avlyst.
Men allerede året etter var han på plass igjen og kvalifiserte seg for konkurransen. - Men jeg var et nedslag unna fra å komme med til finaleomgangen. Jeg ble nr 35, sier han og synes det ikke er noe særlig å nevne.

- Jeg tar nok en tur til Vikersund i helga, sier han. - Men da vil jeg stå på kulen for å få føling med hopperne. Jeg vil aldri glemme hvordan det føltes å stå på toppen og se hoppkollegene skyte ut av hoppet. Det ble ikke sagt mye på toppen der -- 


Lier IL

2 kommentarer

Fredag 12. januar 2007 11:00: Helge Nybakken
Mener det er feil at det er Halvor Persson (kjent som "fakkelhopperen" fra OL -bakken).
Bare to dager før åpningsseremonien i 1994 falt Ole-Gunnar Fidjestøl under et treningshopp. Det var Stein Gruben som fikk endret status fra reserve til en ekte fakkelhopper.
Fredag 12. januar 2007 20:05: Torger Almaas
Takk til deg, Helge, som oppmerksom og god hoppkjenner. Person var god, men det var selvsagt Gruben som sto for den første store idretts prestasjon i -94

Flere saker fra arkivet

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

Heiet på Sveits

Venill Kravik, Silje Bråthen og Justine Nguyen, elever fra dans og dramalinja på St. Hallvard bidro også til å heve stemningen i Midstubakken under fredagens VM-konkurranse

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Lier IL hyllet åtte medlemmer

Lier IL, feiret sine 75 år ved å hylle åtte av sine medlemmer med hederstegn. Medlemmene har gjort seg bemerket i idrettslagets siste 25 år.

Kastetalent fra Lier

Ola Isene vant en overlegen seier i kule under Ungdomsmesterskapet i Drammen i helga.

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

50 meteren er målet

Det sier Ola Stunes Isene fra Lier etter at han vant diskos under Ungdomsmesterskapet i Molde sist helg.

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Hoppmesteren fra 1950 død

Truls Hallingstad (på bildet) husker godt, da han fikk nyheten om at Hans Bjørnstad fra Sandaker i Lier hadde blitt verdensmester i Lake Placid i USA.

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Liung i friidretts-EM i august?

Einar Inge Aasen har ennå sjansen til å delta i EM i friidrett, både på 400 meter og på stafettlaget i Gøteborg. Mandag løp han en meget god 3. etappe i Belgia.

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Liung beste nordmann i Bislett Games

Einar Inge Aasen (24) ble beste nordmann med en 4. plass i B-finalen på 400 meter.

- Nesten som kompiser

Liernett fikk delta i det korte møtet mellom "gamletreneren" Steinar Hennum og sølvmedaljevinner Anders Brun Hennum

Jubileumsbok i feil format?

Å sammenflette Lier idrettslags store og små øyeblikk over 75 år er så pass krevende at den burde ha blitt mer synlig i bokhylla --

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

Riksvei 284 fortsatt stengt

Arbeidet med å sikre veien forbi rasstedet i Poverudbyen i Sylling er utsatt til onsdag

Håper å kjøre World-cup

Karoline Haverstad fra Tranby (helt til høyre på bildet) er en av 13 syklister som er med på Norges første profflag i sykling

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Julestemning på Hørtekollen

- Ved hjelp av klatreutstyr har vi fått lagt strømkabelen ned bergveggen. sier initiativtaker Inge Skjeggerud.

Uten suksess i tre OL

Du så han på TV på lørdag som ekspertkommentator i studio. Per Bergerud fra Svene i Numdal, bosatt på Lierskogen i mange år, lyktes verken i Innsbruck (1976), Lake Placid (1980) eller Sarajevo (1984). Men før han la opp ble det både gull og bronse i VM i 1985.

Hyllet på Fornebu etter to gull

-- Jeg hadde ikke ventet den velkomsten, sier Sten Oluf Horn. Han minnes hjemkomsten til Fornebu etter dobbelt gull i Paralympics i Nagano i 1998. En hel buss med ordfører Ulla i spissen hadde møtt opp. De lokale toraderne sørget for flott stemning.

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.

Norges fineste pledd er fra Sjåstad

Hele 9000 barn fra hele landet konkurrerte om å designe Norges fineste pledd. Jon Inge Gustavsen (11) fra Sjåstad vant med sitt design.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Konsentrasjon er viktig

- Og guttene fikk fortjent ros av Godsetspillerne Inge Andrè Olsen ( i midten) og Adam Larsen (th), sa trener Arne Steinar Kvisle (tv) etter treningsøkta med Liers G-14 lag tirdag kveld

Nytt veidekke mot Tronstad

Golfspillere og andre veifarende fra Oppsahlsvingen i Sylling og sørove kan vente seg bedre vei snart, lover seongarbeider Grete Torgersen (på bildet) i Mesta

Er nummer 31 klar?

Sylling IFs skikarusell er i gang førstkommende tirsdag.

Uavgjort for Sjåstad Vestre/Lier J16

Sjåstad Vestre Lier spilte 2-2 mot Vikersund

Lier best i lokaloppgjøret

- Flott innsats, høy agressivitet og mest lyst til å vinne var trener Torfinn Teigens forklaring på at Lier slo Liungen 3-1 i årets første lokaloppgjør i 5. divisjon

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Ikke overrasket over uttaket

Det sier Anders Brun Hennum fra Tranby og Lier IL til Liernett i kveld, etter han i dag fikk beskjed om at han var uttatt til VM i skiskyting for junior i Ruhpolding

Hvem vinner spurten?

Det er satt på spurtpremie når verdenseliten i Glava Tour gjennom Sylling på 17. mai.

På internasjonalt profflag

Karoline Haverstad (22) gjør seg klar for retur til Lillehammer og mer trening for Team Hitec

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Lærer av hverandre

Lars Larson, Veronika Hovde og Gunn Irene Torsdatter Trøen fra Lier har deltatt i ei gruppe fra Buskerud Røde Kors som jobber i et prosjekt med Røde Kors i Kenya

God prestasjon igjen

Selv om det ikke holdt til topplassering, slo Marcus Braathen 231 løpere under i fristiløvelsen --

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

Hva skal jeg stemme?

Tidligere gikk det buss direkte fra Vikersund til Oslo, om Sylling og østsida av Lier. Veldig greit for Oslo-pendlerne nord i bygda. Men denne ruta ble nedlagt (...)

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

Ny pers i Ridderrennet

Øystein Tveten fra Lier deltok for sjette gangen. Denne gangen måtte han nøye seg bare 20 km, her sammen med sin ledsager Bjørg Anita Riste. Det var som kjent vanskelige snøforhold.

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Klatret ned kirketårnet med prestens velsignelse

Den lidenskapelig klatreinteresserte soknepresten i Sylling og Sjaastad, Ole Johan Stokstad, fikk ungdommene i Sjåstad Ten Sing til å rappellere ned kirketårnet på Sjåstad kirke.

I norgestoppen

Søskenparet Berit og Ola Stunes Isene fra Egge har vist oppsvekkende stor fremgang i friidrett det siste året -

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Skiglede i solskinn

Her er tre svært fornøyde deltakere etter vinterens vellykkede karusellrenn på Øverskogen.

I verdenseliten

Ultraløperen Gjermund Sørstad har brukt de siste dagene til restitusjon etter sin fantastiske løpsprestasjon på lørdag.

Storseier til Liungens kvinnelag

- Vi kunne lett ha vunnet tosifret, sa trener Micke Andersson etter 6-1 mot Vikersund i dag

Supermosjonist engasjerte

Den kjente terrengsyklisten Rune Høydahl imponerte med sine kunnskaper om trening i møtet med lovende jentespillere i Liungen

Snart tilbake i toppen

Motocrosskjører Jan Olav Lunewski fra Tranby viste lovende takter under helgens åpne svenske juniormesterskap

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Morgenfriske frokostgjester

- Vi møtte tre skiløpere ti på åtte, forteller Truls Hafslund som nok en gang, sammen med sine assistenter, sørget for en vellykket påskefrokost på Skimten

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Lyktes ikke i nordisk

Sindre Jansson Haverstad (bildet) var et stykke bak teten under sprinten i skiorienteringsmesterskapet i Sverige

Gjenoppfrisket 9. april 1940

Krigshistorie, fotokonkurranse og musikkinnslag var hovedelementene på historielagets bra besøkte årsmøte i går kveld.

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Vanskelig bortekamp

Vi håper førstekeeper Marthe Kvaale unngår skade mot Trondheims-Ørn, og at Rikke Flåten (bildet t.h.) kan fullføre kampen som spiss i søndagens toppseriekamp i Trondheim

Medaljehøst for liunger

Det ble topplasseringer for søskenparet Berit og Ola Stunes Isene, Vilde Gaarder og Rasmus Gjemmestad (på bildet) under årets Tyrvingleker.

Gull og bronse i VM

Terje Fugleberg vant veteranklassen, mens Venke de Lange (th på bildet) og Carina Nilsen (tv) tok hver sin tredjeplass under VM i hundekjøring på barmark i Italia. - Det er noe av det morsomste jeg har gjort, sa bronsevinner Venke de Lange

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

På landslaget igjen

16-åringen Martin Rønning Ovenstad fra Lier kan smile etter at han er uttatt til Nordisk mesterskap i fotball.

Høy nivå blant juniorene

Det var ikke lett for lierløperne å hevde seg under Norgescupen i Trondheim, når de beste gikk jevnt med en landslagsløper i seniorklassen ---

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

235 storkoste seg

Det ble ny suksess for de 22. St Hallvardlekene på torsdag.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Fra fjord til topp

Å gå fra Gulsrudtangen på nordspissen av Øst-Modum til Breiliflaka

Ny Bislett-rekord

Gjermund Sørstad (29) fra Lier vant 12-timersløpet i Oslo på så god tid at han nå er tredjemann på verdensrankingen

Drømmeforhold mot Breili

Løypekjørererne Arve Markussen (tv) og Knut Espen Riis ønsker velkommen til nykjørte løyper fra Øvre Skustad på Øverskogen.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

En av askeladdene er død

Inge Thun, Strømsgodsets legendariske keeper på 60- og 70-tallet, døde natt til fredag

Gode prestasjoner i NM

Lier ILs Øyvind Groseth og Sondre Evjen hevdet seg nesten helt i toppen blant Norges beste skiskytterjuniorer.

Sterk prestasjon

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier beviste i helga at han tilhører norgeseliten --

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Målfest på Liungbanen

Gutter 16 kan godt klappe for seg selv etter 9-0 og som dermed fulgte opp målfesten med endte med hele 26 mål tilsammen på det som kan kalles "fotballens festdag" i IF Liungen

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Innendørs roing

– ikke bare for roere

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Trevelt og glatte veier

Christer Persson i Lier Drift var utsatt, da han skulle rydde ei stor veltet gran på Gjellebekk, og ber folk unngå glatte sideveier til de kommunale bilene har fått strødd.

Gaupekvota i distriktet full

Hanngaupe felt på grensa mellom Modum og Lier i Øverskogen