Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

407 påmeldte på Hauer`n

Påmeldingen er nå avsluttet, og skikameratene Ragnar Sendstad og Svein Hakon Sveinsson pluss 329 menn og 76 kvinner er forhåndspåmeldte

Arrangørklubbene Drammens Strong, Sturla og Drafn har gjort klar for morgendagens Hauer`n med start og mål i Kanada. 
Thorleif Haugs Minneløp, som det offisielt heter, går for 37. gang. Klassen 31-35 år har flest deltakere med sine 62 løpere, og det skal skje overraskelser hvis ikke den femdobbelte Hauer`n ekspressen, Arne Chrsitoffer Sand vinner denne klassen. Hans antatte sterkeste konkurrent totalt sett blir nok Eirik Kurland Olsen fra ROS, i følge Sjåstadløperen. Kurland Olsen går i klassen 19-20 år, som har samlet kun 4 deltakere.

Eldste deltaker er Karl Næss Hilsen fra Modum O-lag som starter i klassen over 76 år, men kvinnene ikke er representerte klasser over 70 år. Kvinneklassen 66-70 år har kun to deltakere.

Tre løpere har gått samtlige renn. Både Kåre Langeteig Gulteigen fra Lbs, Jack Lau fra Søre Ål og Erik Grinderud fra Oseberg skiklubb har gått Hauer`n 36 ganger. Blant de lokale deltakerne i år har Birkebeinerspesialisten, Oddvar Nygård, som nå går for Politiets Idrettslag, gått hele 25 ganger. Marit Larsen fra Mjøndalen har mest erfaring blant kvinnene med sine 22 starter.

Det synes som om det pågår et "genersjonsskifte innen dette meget tradisjonsrike turrennet, idet mange som går i år har få eller ingen deltakelser før i Hauer`n.

Det er vanskelig å forutsi noe om antall deltakere i Th Haugmarsjen som DOT er ansvarlig for. Vær og føre innbyr kanskje ikke til rekordeltakelse, men løypa med start og innkomst i Kanada er noe kortere enn den vanlige fra Geithus til Spiraltoppen.

Litt historikk
Thorleif Haug fra Årkvisla ble født 28 september 1894. Liers og Norges største skikonge i mellomkrigstiden representerte Drafn som topputtøver. Hans unike prestasjoner var i første rekke var tre gull (50 km, 18 km og kombinert) i de første olympiske vinterleker i 1924 i Chamonix. I tillegg tok han bronse i spesielt hopprenn. Det er og forblir en uslåelig rekord innen allsidig skiidrett.
Han vant også seks ganger 50 km og fem ganger 17 km i Holmenkollen fra 1918-1924. I alt vant han 10 kongepokaler
Thorleif Haug døde 12. desember 1934.

(Kilde: Gyldendals Store Konversjonsleksikon, andre utgave)
Hauer'n Langrenn

Flere saker fra arkivet

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.

Hauer'n og skimarsjen i gang

Også i år er Minneløpet og Marsjen slått sammen i et felles arrangement, Thorleif Haug Skifestival. Minneløpet er på 41 kilometer. Th. Haug marsjen er 35 kilometer. Begge traseene starter i Kanada i Sylling og ender opp på Spiralen i Drammen.

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Blir du med på skifest på søndag?

Søndag er det klart for årets stormønstring for skifolket. Tradisjonsrike Hauer`n går fra Geithus til Drammen. Mosjonistene i Thorleiv Haug-marsjen går også den 38 kilometer lange løypa fram til Spiralen, men uten tidtaking og klasseinndeling.

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Historien om Thorleif Haug

En to minutter lang minidokumentar om legenden fra Årkvisla

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Bare 150 gikk marsjen

- Det var færre deltakere på Thorleif Haugmarsjen enn på flere år

Alt ligger til rette

- Turistforeningen, en av arrangørerne for årets skifestival i marka (her representert med herrene Hægstad, Haugen og Thorne) ønsker alle tørste skiløpere velkommen til Saga matstasjon på søndag

Best i vinteferiequiz

Finn Ulvund vant vår spørrekonkurranse.

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Starten på Hauer'n

Starter og speaker Per L. Andersen sørget for å få alle vel avsted

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Hvilken virksomhet i Lier stiller med flest deltakere?

Friidrettsgruppa i Sylling IF utfordrer alle virksomhetene i Lier Kommune til å stille med flest mulige ansatte i Kanada rundt. Det er sosialt, sunt og kjempegøy. Trimmerne kan løpe Kanada Rundt (6 og 12 Km) Kanada Rundt (12 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen, Kanada, Tronstad og tilbake til skolen, mens Kanada Rundt (6 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen og tilbake til skolen. Håper mange tar i mot denne utfordringen og stiller på Kanada rundt i år.

Nær 180 går Eggesprinten

- Sjåstad/Vestre Liers skigruppe melder om fine forhold når den årlige massemønstringen avvikles på lørdag

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

God Lier-innsats

Både Bendik Winsvold (på bildet), Marie Rokke Jagland, Even Hornstuen Mathiesen og Ole-Vidar Eriksrud hevdet seg flott under Lauritz Bergendals minneløp i dag.

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Hauer'n i gang

Liernett er på plass

Årets julegave for idrettsinteresserte?

Thorleiv Haug, brødrene Gjøslien, Hans Bjørnstad og Sten Stensen vokste opp i Lier.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Romerike og Grenland best

Ingen løpere fra distriktet nådde opp, da tidenes tredje NM i presisjonsorientering ble arrangert ved Eiksetra, og manglende topplasseringer av lokale uttøvere skyldes nok at landslagsløper, Arne Ask fra arrangøren Lierbygda O-lag ikke kunne delta, men måtte fungere som løypelegger---

To førsteplasser til Lier

Både Marie Rokke Jagland og Marcus Braathen (på bildet) vant sine klasser på Hokksund

Bilder fra Hauer'n 2011

Se bilder fra starten i Kanada og målgang på Spiralen.

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Gamle konkurrenter

TV Drammens Richard Jensen møtte en tidligere kjenning fra skiløypa under Kanada rundt ---

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Rekordoppslutning til Hauern

Rekorden fra i fjor er allerede passert, melder arrangøren

Her kommer video fra Hauer'n

Start og målgang på plass

Hoppmesteren fra 1950 død

Truls Hallingstad (på bildet) husker godt, da han fikk nyheten om at Hans Bjørnstad fra Sandaker i Lier hadde blitt verdensmester i Lake Placid i USA.

Vant over en sterk brite

Finn Olav Ulvund (16) fra Sylling vant en klar seier under en bokselandskamp i helga.

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Dobbeltseier i Tromsø

Samboerparet Mari Johanne Brox og Lasse Blom, bosatt i Lier, vant begge sine klasser i halvmaraton i Stokmarknes i Nordland i dag.

Naboguttene går stafett

Håvard Nygård, Martin Bekken Nilsen og Even Hornstuen Mathiesen reiser til Ål for å gå Ringkollstafetten i morgen

Til topps i NM

Hanne Ulvund, den yngste av søskentrioen fra Sylling, ble ungdomsmester i boksing, til tross for at hun måtte gå opp fire vektklasser for å få motstander i finalen -

Marsjdeltakere på sykehus

Et ektepar fra Svelvik havnet på sykehus etter å ha blitt påkjørt av en annen deltaker under Thorleif Haug Skifestival i går --

God prestasjon igjen

Selv om det ikke holdt til topplassering, slo Marcus Braathen 231 løpere under i fristiløvelsen --

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

Vellykket åpningsrenn

Marcus Braathen (tv) og Eirik Langerud hevdet seg godt i går sammen med flere liunger under det vellykkede Lierrennet.

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

Kunstnerisk ungdom fra Lier

Under årets UKM i Lier var det rekordmange deltakere innenfor kunst.

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Klart for idrettsfest

- Se der, sier Nils Haugen i Gårdsgutta. Han lover topp forhold til morgendagens Eggekollen opp.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Hevdet seg med glans

Gutteløperne i Håvard Nygård (15), Martin Bekken Nilsen (15) og Even Hornstuen Mathiesen (15) gjorde gode prestasjoner i juniorklassen, men andre lag fra Lier fikk de beste plasseringene i Ringkollstafetten.

Jan Terjes vinterquiz

Det er siste sjanse å vinne premier for våre idrettsinteresserte lesere ---

Årets første lokale skirenn

Marcus Braathen (th, her sammen med Erik Trøen) er en av favorittene i 16-årsklassen i Lierrennet i morgen.

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Gjermund Sørsdal vant Kanada rundt.

Det var perfekte forhold for løping da Kanada rundt ble gjennomført for 24. gang. 81 deltakere løp enten 6 eller 12 kilometer.

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

- Bare været holder ---

Arne Kristoffer Sand tok seg en ørliten pause under tirsdagens trening på rulleski og skuet mot Eggekollen, og tenkte på lørdagens premiere ---

235 storkoste seg

Det ble ny suksess for de 22. St Hallvardlekene på torsdag.

Oddvar Nygaard hedret

På en tilstelning i Drammen på onsdag fikk en av de mest markante langrennsløperne overrakt Sigvard Egges vandrepokal til odel og eie

Skimten på kryss og tvers

- Noen ungdommer mente det var den morsomste skiorienteringen de hadde gått, sa Ingemar Jansson Haverstad i Lierbygda O-lag etter helgens norgescup. De tre lierdeltakerne vant hver sin klasse på søndag.

Idrettsglede i fokus --

Hundrevis av unge talentfulle fotballspillere (her representert ved en Sylling-spiller) boltret seg under første dag av Spa/Bras jubileumsarrangement

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Langrennsdama nedkjempet mannsjåvinismen

- Pressefolka var stygge mot henne, sier Tor Wahl om behandlingen som søster Rakel Wahl ble utsatt for, på begynnelsen av femtitallet. Rakel fra Gullaug representerte Norge på en fremragende måte i vinterlekene i Oslo i 1952. Det ble en flott sjetteplass på 10 km, da langrenn for første gang stod på programmet.

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Gull og bronse i VM

Terje Fugleberg vant veteranklassen, mens Venke de Lange (th på bildet) og Carina Nilsen (tv) tok hver sin tredjeplass under VM i hundekjøring på barmark i Italia. - Det er noe av det morsomste jeg har gjort, sa bronsevinner Venke de Lange

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

Lier-lag i Holmenkollstafetten

5 lag fra Lier deltok i vårens vakreste eventyr, og Lier kommune BIL slo Sylling IF

Brakk staven

Sindre Jansson Haverstad var svært uheldig under World Cup i skiorientering i USA på mandag ettermiddag -

Best av seniorene

Øystein Mørk fra Tranby ble kun slått av junioren Ferdinand Kvan Edman i Landfallhytta opp i kveld.

Resultater fra gjettekonkurransen

Hvor mange Buskerud-lag og liunger har spilt cupfinaler i fotball?

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Flere medaljer?

Terje Fugleberg fra Egge med tre gull og et sølv fra tidligere mesterskap er usikker på egen form før helgens EM i hundekjøring på barmark i Tyskland, der han deltar sammen med regjerende europamester Venke de Lange fra Reistad

Nå starter påmeldingen til UKM

- Hva kan Buskerud-ungdom varte opp med i 2009?

Over 100 deltakere

- Vi er svært stolte over å kunne fortelle at deltakelsen i Ungdommens kulturmønstring slår alle rekorder, sier Hege Elisabeth Larsen ved Kulturkontoret

NM-sølv og 4. plass

Venke de Lange sikret andreplassen og Terje Fugleberg tok fjerdeplassen under norgesmesterskapet i hundekjøring i dag

Gull og bronse igjen

Sindre Jansson Haverstad vant sitt første seniormesterkap, og søster Maren hadde tredje beste tid av de norske deltakerne på mellomdistansen i skiorientering i dag.

På topp i Norden

Det ble sølv til Hanne (th), gull til Finn Olav (tv) og gull til Kristin Ulvund som i tillegg ble kåret til beste jentebokser i Gøteborg

10-åringer debuterte

Fredrik Frossdal (tv) og Ole Aleksander Horn var de yngste som fullførte den lange distansen under Kanada Rundt

Kanada rundt - resultater

Kanada rundt ble i går arrangert for 25. gang. Her er resultatene fra gårsdagens dyst.

Årets skiorienterer

Sindre Jansson Haverstad fra Lierbygda O-lag gikk helt til topps i sin klasse under Orienteringsgallaen i går kveld i Bergen

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.