Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hvilken avis suger mest?

Vi har testet vitenskapelig

Liernett har den siste tiden møtt krass kritikk. Flere lokale medieprofiler sier vi ikke tar det å lage avis alvorlig nok. Noen sier til og med rett ut at Liernett suger. Det er klart at alle suger, men hvem suger mest?

For en gangs skyld har vi gjort ting alvorlig og seriøst.
Sjekk videosidene for resultatet av testen

Artikkelen nedenfor skal i følge redaktøren i Lierposten være spekket med faktafeil. En tidligere redaktør i sammme avis mente den var det mest amatørmessige stykke journalistikk hun hadde sett. Hjelp meg å finne feilene, så jeg kan få legge meg flat.
http://www.liernett.no/?artikkel=1553

thorvald@liernett.no

Forrige artikkel:Lier best i lokaloppgjøretNeste artikkel:En nydelig film

Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 22. juni 2007 23:38: Tutta
Morsomt, her har dere virkelig gått grundig til verks!
Lørdag 23. juni 2007 01:04: Martin
Har dere virkelig gått grundig til verks, og en utrolig spennende film med en meget kyndig "tester" :D Men selvom vitenskapen viser at Liernett "suger" mest, så er det Liernett som har det beste lesestoffet av de avisene, bare man ikke dupper den i vann... :D
Lørdag 23. juni 2007 01:04: Rettelse
Har = Her *
Lørdag 23. juni 2007 16:32: CH
Jeg syntes at Liernett er den beste lokalavisen i Lier! Lierposten har en dårlig papirutgave, står bare om politikk.. eller så er vel over halve lierposten fylt opp av reklame! Lierposten har også en dårlig internett side, som sjeldent blir oppdatert.. Liernett har alt, det folk vil lese! Så alt i alt, LIERPOSTEN suger ikke LIERNETT! :)
Lørdag 23. juni 2007 19:44: kåre
Lierpostens "Hjerte i Lier" er meget tvilsomt, hadde de i det minste vært ærlige så kunne de ha skiftet navn til "Søndre Lierposten"
Søndag 24. juni 2007 17:24: Eivind
Å sammenligne Liernett og Lierposten er vel egentlig feil. Papirutgaven av avisene lar seg ikke sammenligne. Liernett har ingen papirutgave, den som kom ut før Lierdagene var ikke akkurat veldig givende, mens Lierposten synes jeg har kommet seg veldig bra i det siste. Ja, det er politikk i Lierposten - det er faktisk en veldig viktig del av det aviser dreier seg om, men det er også masse sport, arrangementer og mennesker i avisen. Og reklame, ja det må faktisk til for at en avis kan komme ut. Se bare på hvor mye reklame også Liernett har på sine hjemmesider.
Når det gjelder nettutgaven er det klart at Liernett ligger foran Lierposten i løypa - de har tross alt holdt på i mye lengre tid. Når det gjelder innholdet synes jeg vi skal gi Lierposten en sjanse til å utvikle seg på nettet, Liernett var vel heller ikke så flinke da de startet, ettersom jeg kan huske? Hvorfor må det nødvendig vis være sånn at vi må bestemme at en av avisene "suger"? Skal vi ikke heller være glade for at det er to media-aktører i Lier som kan gi oss nyheter og være til stede der noe skjer? Og det er vel ikke til å komme unna at Lierpostens inntog på nettet har virket positivt på Liernett, jeg synes de ha tatt seg karftig sammen etter dette og at det faktisk er mer å lese på Liernett nå enn før. Konkurranse er sunt for alle parter, så vi som både leser Lierposten og Liernett bør bare være glade for at vi har to ivrige kanaler som bringer oss både gode og varierte saker. PS til Kåre: De leser vel ikke akkurat Lierposten så nøye hvis du synes den bør bytte navn til Søndre Lierposten?
Søndag 24. juni 2007 18:34: Torger Almaas
Til Eivind.

Noen faktaopplysninger: Lierposten får pressestøtte, det får Liernett ikke ( i likhet med alle nettaviser). Lerposten har flere stillinger på heltid. Liernett drives nærmest på dugnadsbasis. DET bør legges til grunne når man sammenlignere produktene --
Ja, er nok enig med deg i noe, Eivind. Konkurranse er bra og stimulerer til bedre journalistikk, men så var det å konkurrere på like vilkår da. Synes DU at man konkurrerer på like vilkår i Lier? (Se faktaoppl. ovenfor!)
Mandag 25. juni 2007 00:59: kåre
Eivind, jeg leser den slik som jeg leser de fleste aviser, først en raskt titt og så tar jeg meg tid til å lese resten. Dette er ikke bare min mening, men faktisk de fleste Nord i bygda mener dette.
Mandag 25. juni 2007 13:29: Svend Asbjørn Sylling
Liernett vil nok ikke kunne erstatte Lierposten helt, først og fremst fordi en nettavis egner seg dårlig til å slå i hjel fluer med.
Mandag 25. juni 2007 21:56: Lars
Denne testen har jeg sansen for. Antar at de nevnte redaktører mest sannsynlig kan finne faktafeil med denne testen også. Hadde vannet samme temperatur i alle testene eller kan det være at varmere vann suger bedre en kaldt? Når det er skrevet så er Liernett er et veldig bra alternativ til de etablerte statstøttede aviser, om de er på nett eller produsert av trær. Et bra alternativ for bygdas frivillige organisasjoner til å få publisert hva som skjer samt reklamere for hva de holder på med, så stå på. Til sist til alle dere der ute som har stoff, hjelp til med å ha en aktiv nettavis.
Flere artikler

© 2017 Sylling Hardcode

Nytt fra Sylling Hardcode nå: cpm.wiki