Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Selv ”den store stygge ulven Lidl har en god del jordbruksvarer som er merket. Eksempelvis har undertegnede hatt en stor nytelse av å spise poteter av høy kvalitet fra en bonde i Solør. Og lokale produsenter er også representert der ---

Da jeg spurte en av selgerne hvor bærene kom fra, sa han Corona, men hadde ikke peiling hvor de ble produsert.

(NB! Bildet i ingressen er ikke indentisk med den selgeren vi referer til).

For de fleste liunger er Corona kjent som en jordbærsort, ikke som en by i Italia –

Corona er utgjør hele 65 prosent av sortene som blir produsert i Norge og troner suverent på toppen. ”Senga Sengana" er den neste på lista med sine 13 prosent.

Kort holdbarhet

En av selgerne langs veien solgte daggammel bær til hele 18 kroner kurven (se bidet nedenfor). Den egnet seg absolutt ikke dessert og endte som rørt syltetøy. Dersom noen ikke skulle være klar over det, skal jordbær oppvares kaldt fra 1 til 4 grader. Daggammel bær langs veien burde kanskje ha vært solgt til en langt lavere pris enn 18 kroner, men det så lenge det er kjøpere så –


8 kurver hver

Nordmenn spiste i gjennomsnitt åtte kurver i fjor (totalt 8687 tonn). I tillegg kommer det som dyrkes privat. Selv om antall produsenter i Lier har sunket i Lier i de siste 10 årene, har produksjonen steget kraftig på landbasis, faktisk har den fordoblet seg.

Forrige artikkel:Korpstur i KjuttavigaNeste artikkel:Varierende kunnskap om jordbær

Flere artikler

© 2017 Sylling Hardcode

Nytt fra Sylling Hardcode nå: cpm.wiki