Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Liernett har knekt Frp-koden

Men tør ikke bruke den

Hei, Martin Kolberg!

Nå har  jeg knekt Frp - koden. Synd du ikke var på Liertoppen i går ettermiddag og hørte på Siv Jensen, for da hadde du i likhet med meg skjønt hva det hele dreier seg om. - Frihet, Martin.

Vi må ta tilbake den valgfriheten vi mista da vi ble jagd fra Paradiset av skapelsens største formynder, Vår Herre. Da hun etter hvert ble trøtt av hele greia, overlot hun mye av formynderskapet til en grå og byråkratisk stat, en slik du er en eksponent for, Martin. Som knebler hver enkelt av oss og fratar oss vår soleklare rett til fritt å kunne bestemme over egne liv.

Men så kom jeg i tanker om at det kanskje er lettere å slåss for friheten enn faktisk å være det, fri mener jeg. Frihet er en umulig drøm. Og ettersom politikk er det muliges kunst, så vet jeg ikke. Selv om jeg sitter med Frp-koden, tør jeg kanskje ikke bruke den . Det får bli med drømmen. Og vi elsker drømmere.....................



4 kommentarer

Onsdag 15. august 2007 21:09: Trond Heim
Frp er som som guttunger som vet nøyaktig hva de ville kjøpe om de kunne bestemme over mammas og pappas penger.

Men alle guttunger er før eller senere nødt til å forholde seg til virkeligheten.
Mandag 20. august 2007 19:31: Tom I.
Frp-koden er servering av saft i sommervarmen:
http://www.liernett.no/?artikkel=1604
Onsdag 22. august 2007 20:27: Iren
Det er synd å lese at dere i Liernett.no skal legge ut artikler som denne hvor dere bare "mobber" og skriver tull. Vi leser mellom linjene at dette er en "rød" journalist men dere klarer vel å være sakelige likevel?
Det kan jo hende noen hadde lyst til å lese om Siv på Liertoppen. Vi ser jo at dette ikke er stedet for sakelig og koselig oppdatering om hva som skjer i Lier.
Onsdag 22. august 2007 21:59: Tutta
Enig med deg Iren!

Flere saker fra arkivet

Rakk du å se alt?

Selv de som var på begge Lierdagene, rakk neppe å få med seg alt --

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Angst, valg og frihet:

Per Gynt og Søren Kierkegaard er utgangspunkt for temaene på Lier Filosofisk Kafè torsdag.

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen (15) tok en sterk 2. plass i Kristinaløpet på lørdag.

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Drømmen

Niendeklassingene ved Lierbyen skole imponerte medelever, foreldre og sambygdinger

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Ei uke med Solskjær

Martin Ovenstad Rønning (14) fra Liungen har vært Buskeruds eneste representant på fotballakademiet til den tidligere United-spissen

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Martin i Kjerrathlon

Allsidige Martin Bekken Nilsen (15) deltok i kombinasjonen svømming, sykling og løping den 29. juli ved Steinsfjorden på Ringerike.

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Jagland advarer Kolberg

Thorbjørn Jagland kalte Rosenborg for Norges beste fotballag under valgkampen i 1997. Nå advarer han Martin Kolberg mot å gjenta hans fotballtabbe.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Martin på arbeidsuke på Brakka

Det ble et svært så kort og hyggelig gjensyn mellom Martin Bekken Nilsen (15) fra Sylling og Vidar Riseth (se bildet) etter kampen på Nadderud torsdag kveld.

Vant klassen sin

Martin Nilsen fra Sylling vant klasse 12-16 år i Kristinaløpet i Tønsberg i helga

Store penger i kultur

Forfatter Karin Fossum og musiker Bjørn Eidsvåg ser begge ut til å ha lagt et godt økonomisk år bak seg

Spa/Bra overbeviste

Eirik Solberg (bildet) var en fornøyd mann i garderoben etter at han sørget for tre scoringer mot Åssiden i går

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Treer i klassisk

Junioren Martin Bekken Nilsen, Sjåstad/Vestre Lier IL, hadde en bra sesongåpning på Bul-sprinten i helga

Tøff motstand

Selv om Martin G Haldorsen (bildet) scoret hele åtte mål, holdt det ikke for St Halvards g 18 lag i andreomgangen mot Strindheim

- Lierskogen under utilbørlig press

Lier Frp er mektig irritert over Martin Kolbergs engasjement i forbindelse med mottaket på Lierskogen. Bildet er fra møtet tirsdag, der Kolberg orienterte den lokale velforeningen og andre interesserte.

Estetikk i hverdagen

På besøk hos Lillann Svendsrud i Sørsdalgata

Ber om støtte i morgen

Nan Aye Swe, flyktning fra Burma og bosatt i Lier, håper på god støtte fra nordmenn når hun sammen med flere andre skal holde en kort appell utenfor Stortinget fredag ettermiddag

Får støtte av ordføreren

Forskjellsbehandling av politiske partier, mente Frp s Bjørg Myran, som ikke kunne møte beboerne ved Liertun før valget --

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Liunger på AUF-sommerleir

Denne helgen var nesten 700 unge Arbeiderpartipolitikere fra hele landet samlet til sommerleir på Utøya i Tyrifjorden. Blant dem var Alexander Cascio, Tina Skogmo og Emilie B. Wold fra Lier.

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen tok en fin sjetteplass i Lygnaseterrennet like før jul

- Ombudsmann for kommunevalget

KOMMENTAR: - Det er meget gledelig at liung og stortingsrepresentant Martin Kolberg (her th sammen med partikolleger fra Lier) engasjerer seg som ombudsmann i asylsaken åtte uker før valget, skriver Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen i en kommentar.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Fire liunger i finalen

Se og hør bandet DEMAGE med Aage R Meyer og Martin Trømborg under gårdagens opptreden under Ungdommens Kulturmønstring i Trondheim, der de høstet stor applaus.

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

Naboguttene går stafett

Håvard Nygård, Martin Bekken Nilsen og Even Hornstuen Mathiesen reiser til Ål for å gå Ringkollstafetten i morgen

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

To gull og to bronse

Marcus Braathens gull og sølv, Silje Rokkes gull og Martin Nilsens sølv, i tillegg til flere andre gode plasseringer under helgas KM, viser at det gror godt i langrennsmiljøet i Lier

Sterk innsats

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL gikk inn til en fin plassering i Norges-cupen i Granåsen utenfor Trondheim i dag.

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

TRANBY PUB LØRDAG 15.November

LØRDAG 15.November Sorry, folkens!

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Frp vil ha svar fra justisministeren

Ulf Erik Knudsen forlanger oppklaring av hvilken rolle Martin Kolberg (på bildet sammen med Lier Aps gruppeleder Tonje Evju) har i diskusjonen om asylmottaket på Lierskogen.

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Det enkle er ikke alltid det beste...

Fremskrittspartiet er god til å peke på problemene som folk møter i hverdagen. I sin praktiske politikk, derimot, er de ikke på parti med folk flest.

Kolberg handler på egen hånd

Statsråd Grete Faremo slår fast at Martin Kolberg ikke opptrer på vegne av Justisdepartementet eller regjeringen når han griper inn i diskusjonen om asylmottaket på Lierskogen.

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

Debuterte i "Lille-Birken"

Naboguttene Håvard Nygård (bildet til høyre), Even Hornstuen Mathiesen og Martin Bekken Nilsen viste flott innsats i "Lille Birken"

Små marginer

Det var offensive kamper i Sparserien i Bergen i helga, der Nikolas Granum, keeper på St Hallvards G- 18 lag fikk nok å gjøre ---

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

BRUK STEMMERETTEN

I løpet av denne uken vil alle LO-medlemmer motta postkort med en oppfordring fra LO-leder Gerd-Liv Valla om å bruke stemmeretten den 12. september.

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Kåret til Norges beste

Martin Ovenstad Rønning scorer her det første målet, da Norge G-15 slo Sverige på Vikersund

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Til Tour de France

Familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen håper å få oppleve fire-fem etapper av sommmerens største idrettsbegivenhet

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

Nær poeng i Norgescupen

Even Hornstuen Mathiesen var seks fattige tiendedeler for seint i mål, men hadde nær 130 løpere bak seg på resultatlista på Gjøvik

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

På landslaget igjen

16-åringen Martin Rønning Ovenstad fra Lier kan smile etter at han er uttatt til Nordisk mesterskap i fotball.

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Erlend Almaas minnepris 2011 tildelt Martin Teigen

Prisen gikk til en fotballspiller fra Sylling som har utmerket seg som miljøskaper, lagspiller og fotballtalent.

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Sjåstad/ Vestre Lier med seier på Konnerud

Sjåstad/V.Lier vant 13-16 års klassen.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Enorm bredde i norgescupen

Martin Bekken Nilsen fra Sylling fikk denne gang best plassering i klassisk i norgescupen. Liungene Marcus Braathen (tv), Anders Haverstad og Vetle Fuglerud deltok også blant flere hundre unge skiløpere fra hele landet.

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Imponerte i triathlon

Unge Martin Bekken Nilsen dro lenge feltet på sykkeletappen under "Gråtassen" i Vestfold i helga

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

I hardtrening før klubbmesterskapet

Eirik Kornerud og Martin Stadheim har ligget i hardtrening hele sommeren - på lørdag kjemper de om klubbmesterskapet i golf.

Traff tilhenger som sto på E-18

En bil med tilhenger som sto i høyre kjørefelt på motorveien ved Liertoppen kan ha forårsaket et uhell i ettermiddag.

Kretslaget til finale

Buskeruds kretslag G15 spilte i helgen A-sluttspill i sør-norsk mesterskap i Skien

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

”Jeg kan se i mørket”

Karin Fossum med ny roman, den første på to år. Ei bok om ubegripelig hverdagsondskap

Det viktigste først

Ukens andre petitskribent Ulla Nævestad skriver her om prioriteringene av stoff i de største avisene ---

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

- Kolberg må holde det han lovte

Innlegg fra Espen Sagvolden, talsperson for naboforeningen på Lierskogen, om Lier statlige mottak.

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Furumomila 2005

Martin Bekken Nilsen 13 år fra Sylling IF løp inn til knalltid på 5km på Furumomila lørdag . Tiden 18.14min holdt til en 7 plass i klassen 12-16 år. Det var totalt med 53 stk i klassen, her er en gutt som kommer til å få mange gode resultater fremover.

Stavbrudd i Birken

Først var han svært uheldig, men kaffe og Cola hjalp for Martin Skaugen fra Sylling -

Liunger i NM i terrengløp

Martin Hoset fra Gullaug og Silje Bæra Hørthe fra Sylling deltok i NM i Tønsberg denne helgen.