Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

Vi går vi inn i den tiden på året da antall boligbranner vanligvis øker, fordi folk trekker innendørs, skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerheten nå, sier Niklas Lewenhaupt , overbrannmester tilsynsseksjonen i Drammensregionens brannvesen IKS.

I løpet av Brannvernuka arrangeres ”Åpen brannstasjon” på over 280 steder over hele landet. Her får både barn og voksne opplæring i hvordan de bedre kan sikre hjemmet sitt mot brann.

Demonstrasjon av brannbiler/brannslokking/visning av brannstasjon er noe av det publikum vil kunne oppleve på brannstasjonene. Barn får dessuten gå gjennom en kunnskapsløype, der de får lære om blant annet røykvarslere, typiske brannårsaker og hvordan de skal opptre ved brann.
I fjor fikk brannstasjonene besøk av over 3000 barn i vårt distrikt.
I vårt distrikt er det åpen brannstasjon på Hokksund, i Mjøndalen og i Drammen. Alle steder lørdag 22. september klokken 10.00-14.00.

Hos oss deltar brannvesenet, Sivilforsvaret, Røde kors, If forsikring og det lokale El-tilsynet.

Parkeringsmulighetene i nærområdet til Drammen brannstasjon er svært begrenset.
Bruk kollektivtransport.

Flere saker fra arkivet

Åpner dørene for publikum på lørdag

For femte år på rad skal brannvesenet inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme.

Åpen dag på brannstasjonen

Drammensregionens brannvesen IKS ønsker velkommen til Åpen dag på brannstasjonen!

Brannsikkerhet i fokus

Drammensregionens Brannvesen IKS holder seks brannstasjoner åpne i dag.

Tiltagende skogbrannfare

Utviklingen de siste dagene, med sol og varme, har ført til at skogen på utsatte steder begynner å bli svært tørr med tiltagende fare for skogbrann, melder Drammensregionens brannvesen IKS.

Sankthansbål og brannsikkerhet

Sankthansbål har lange tradisjoner i Lier og er ofte forbundet med gode og hyggelige minner.

Varsler brannøvelse på Tronstad

Brannvesenet vil lørdag gjennomføre en realistisk brannøvelse i samarbeid med politiet. En enebolig på Tronstad vil være offer for flammene denne gang.

Brannfare nyttårsaften 2006

Manglende snødekke på hustak, verandaer og i naturen generelt krever ekstra oppmerksomhet rundt bruk av fyrverkeri i år.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Pågående dørselgere

Drammensregionens brannvesen får jevnlig spørsmål om pågående dørselgere som kan gi inntrykk av at de er fra brannvesenet.

Pressemelding

Drammenregionens brannvesen IKS har i dag oppfordret barnehager, beredskapsansvarlige med flere til å sette i gang forebyggende tiltak i barnehagene.

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Brann i rekkehus slukket

Naboer ble evakuert etter brann på Tranby

Brann på Heia skole i natt

To klasserom og personalrommet er påført skader, men det blir skolestart som annonsert.

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

Falsk branninspektør

Drammensregionens brannvesen (DRBV) har fått informasjon fra innbyggere om en person som utgir seg for å komme fra brannvesesenet og vil inn for å sjekke sikkerheten i boligen.

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Lyst til å starte med Taekwon-do?

Vi har nybegynneroppstart til uken. Da håper vi at mange liunger både barn og vokse dukker opp. Oppstartskveld for barn mandag kl. 17, for voksne tirsdag kl. 19. i den Lille gymsalen på Hegg skole. Spesialtilbud for de som møter opp kr. 900,- inkl. drakt og trening frem til jul. For mer informasjon, se våre internettsider: http://www.liertkd.com

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Råkjøring, rattfyll og brann i natt

Lørdag kveld og natt til søndag måtte politiet ta fatt i både promillekjørere og et fartsfantom, og brannvesenet måtte rykke ut til Delekantbakken.

Våningshus i Nøsteveien ødelagt av brann

Et våningshus på en gård ved Nøsteveien ble totalskadet i brann i natt. Brannårsaken er så langt ukjent.

Full utrykning til brann i Lier

Nødetatene rykket ut da det ved nitiden ble meldt om brann i en boligblokk i Fossveien.

- Trenger flere bøssebærere

Lier Røde Kors ber folk om å ta godt i mot bøssebærerne onsdag kveld.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Medlemsrekord for DNT

DNT setter ny medlemsrekord – også på lokalplanet

Skumringstime i biblioteket

Sagamystikken kom nær da Grete Bergersen leste fra Edda i skinnet fra levende lys.

ADRA Hjelpeaksjon 2006

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Torsdag 14. september kommer de til Lier.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Snøgøy i vinterferien!

Bli med Barnas Turlag i Drammens og Oplands Turistforening på skimoro i vinterferien!

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Skogbrann forhindret

Brannvesenet var raskt på plass i området rundt Skjærsvannet (på bildet th), da det var det tilløp til en liten skogbrann der tirsdag kveld.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Stor oppslutning om Kulturminnedagen

Uværsskyene trakk seg til side og søndagen ble en varm solskinnsdag. Det var bare en av årsakene til at årets kulturminnedag på Lier bygdetun ble svært godt besøkt.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Rekrutteringsritt på sykkel

Drammen Cykleklubb arrangerer rekrutteringsritt for barn fra 1-7 klasse, mandag 3. september på Bikkjestykket i Drammen. Rittstart presis kl 1800. Gratis å (...)

Frykter flere gressbranner

Brannvesenet har måttet rykke ut til flere gressbranner de siste dagene, og med en skogbrannindeks på rundt 100 frykter de ytterligere branner denne uken.

Erten og Furten

Torunn Meyer (th) og Vivian Hein hadde et svært godt tak på sitt publikum på Lier bibliotek på lørdag.

Å lære folk førstehjelp

Det var formålet for Sylling Røde Kors Hjelpekorps, da det ble stiftet vinteren 1968

Røykvarslerens dag

Fredag 1. desember er Røykvarslerens dag. Vi går inn i en brannfarlig periode nå med mørketid, levende lys og mer fyring i huset.

Vold i nære realasjoner

- Dette er utrolig viktig. Lier LC tar et stort ansvar med nettopp dette temaet. Takk til Lier LC, sier Tonje Evju (bildet), leder av Lier AP

Finale i Leirdalen

Lier Motocrossklubb arrangerer Lierklassiker`n 2007 med, blant annet, innlagt Nordisk Mesterskap i klasssisk sidevogncross på lørdag og søndag.

Lang, lang, rekke

I forbindelse med ”Kulturminnedagen” på Lier Bygdetun ble familieboka Lang, lang rekke presentert. Buskerud Bygdekvinnelag har samlet barneviser og barneleker i bokform. De har mottatt hele 1400-1500 bidrag, så det er bare et utvalg som er kommet med i boka.

Flere vil på tur

Friluftsliv har blitt en trend igjen, og medlemsmassen i Drammens og Oplands Turistforening (DOT) har økt med 5,7 prosent det siste året.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Totalskadd,

Det brenner fortsatt i et bygg i Sylling sentrum --

Snart utstillingsåpning

Hektisk aktivitet på Lier Bygdetun før årets sommerutstilling åpnes på søndag

Glade barn i håndballhallen

- Barn på Tranby og Lierskogen tar vinterferien på håndballbanen, skriver Tryggve Hagen i Lier IL i en pressemelding.

I morgen er det slektforskningens dag

Flere foredrag på biblioteket i Drammen

Manglende samarbeid

Svømmeferdighetene til barna i Lier er dårligere enn før, mener leder i Lier Svømmeklubb, Ann Christin Gjerdseth som savner en koordinerende funksjon på tvers av skolene

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

En potensiell skogbrann

Brannvesenet rykket ut til Egge etter melding om skogbrann

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Praktfullt turkart

Dette er egentlig et opplevelseskart

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Folk kom tross regnværet

Det er ti år siden kulturminnedagen i 2001, som var første søndag etter 11. september det året. Det regnet da også, og det er ikke det eneste som var felles med dagens markering.

Gå til skolen-dagen 16. oktober

Gå til skolen-dagen 16. oktober 2008 Norges naturvernforbund ved barne- og ungdomsorganisasjonen "Miljøagentene" markerer den årlige "Gå til skolen-dagen" 16. (...)

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Liungen nektes å spille på Marienlyst

Drammen kommune nekter Liungen å spille sine toppseriekamper på Marienlyst stadion i Drammen kommende sesong, melder Nrk 4 i kveld. Begrunnelsen er at gresset ikke tåler to kamper på samme helg.

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

Positiv utvikling - flere tar bussen i Lierområdet

- Busstilbudet i Lierområdet benyttes mer og mer. De første ni månedene i år viser en svært positiv utvikling, forteller driftssjef i Nettbuss Ole Engebret Haugen.

Integrering på utlendingers premisser

Det mener Lier Frp og tjenesteutvalgets nestleder, Lars Haugen, etter vedtaket om en "åpen barnehage" i Lier.

For folk flest

Folk flest er ikke hva de en gang var, mener ukens petitskibent Truls A. Hallingstad, Nordal

Skogbrann i Øverskogen

Brannvesenet fikk raskt slukket skogbrannen, takket være en oppmerksom drosjesjåfør på Sollihøgda

Årets store begivenhet

Fredag 20. mars er det igjen klart for dansegalla for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen

Hvorfor står vi opp hver morgen?

- Fordi vi er opplært til det? - Fordi vi fremdeles tror på våre foreldres prosjekt? - Fordi vi har tro på vår arbeidsgivers prosjekt? - Fordi vi tror på vårt eget livsprosjekt?

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Likegyldighet eller manglende engasjement?

Det er gått 14 dager siden Frivillighetssentralen og Kulturkontoret forgjeves forsøkte å samle tillitsvalgte og politikere til engasjement for større foreningsdeltakelse fra våre nye landsmenn.

Hagedag på bygdetunet

- Søndag 14. august er det hagedag på Lier Bygdetun, og nå er det mye fint å se. Det er også anledning til å snakke med fagfolk, sier Harald Saue, som er leder for den fargerikeste delen av Liers tusenårssted.

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Søndag - friske lopper

Stort trøkk på Tranby skolekorps loppemarked lørdag. Søndag åpner dørene igjen klokka tolv på Tranby skole med nye lopper av alle slag og for enhver smak

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

- Gladmelding til oss

Instruktør Per Larsen er lettet etter at Helsesportslaget og Bekhterevsforeningen kan opprettholde sine tilbud på lørdager neste år, men det blir mindre svømmetid for publikum -

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Flytter til falleferdig sykehus

- Barn og unge fortjener ikke så dårlige forhold i 2008, uttalte Reidar Lauritsen, fra Sylling til Drammens Tidende i går, som en kommentar til at utviklingshemmede barn og voksne må flytte til Lier sykehus for å spare penger

Hektiske dager på Tranby

Konserter og loppemarked betyr travle dager for Tranby Skolekorps de nærmeste dagene. For andre betyr det muligheter til gode kjøp og musikkopplevelser.

Arrangerer matskole i vinterferien

For første gang arrangerer 4H Buskerud matskole i Sylling.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Alkohol og politikk, paragrafer og logikk

Ukens petit er skrevet av Ulla Nævestad, Sylling.

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

Bidragsevne versus Bidragsvilje

- Hvem legger ut for "Poden" når far ikke betaler for sine barn? spør Elin Fauske i ukens petit.

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Ingen stygge skader

Både de to olabilkjørerne og Røde Kors-mannen kom bare lettere skadet fra uhellet.

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Usikret skolevei

- Her ved Holmenbekken i Øverskogen er veiskulderen ikke på mer enn på cirka 20 cm og usikret, påpeker Narve Holmen som kommer med innspill til Tjenesteutvalgets møte i kveld.