Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

- Jeg er ingen journalist og jeg er ingen håndfaglig ekspert på høyt nivå.

Så skal dere lese om lagets prestasjoner og om enkeltspillere, så får dere lese i de andre avisene, se på TV, høre radio eller aller helst, møte opp der laget er, det være seg trening i Drammenhallen (eller en av de andre hallene de trener i) eller på kamp, hvis du er så heldig å ha billett, da!

Men vil dere høre en ”vanlig håndballmanns” betraktninger rundt det å være tett på et prestasjonsteam, så kan du lese min blogg.

Jeg kommer til å skrive kommentarer om mine opplevelser i den heksegryta som håndball-EM sikkert kommer til å bli. Det å få være hovedleder for herrelandslaget på hjemmebane må vel være noe av det mest spennende som en håndball-leder (fra Sylling) kan oppleve.

Jeg var med herrelandslaget til Danmark i Laurits Knutsens cup forrige helg, og skal vi tro de andre lands ledere er vi favoritter til å vinne EM på hjemmebane.

Men når vi leser hva våre egne spillere og ledere sier, er vi ikke det. Vi har ikke vunnet noe i tidligere mesterskap, så hvorfor skal vi være favoritter?

Så når Ulrik Vilbæk, den danske treneren sier at vi er favoritter, så er vel det et ganske kjent knep fra det militære, det kalles avledningsmanøver.

Så får vi bare se etter at de innledende kamper er spilt og poengene er talt opp, hvem som hadde rett. En ting er i alle fall sikkert, jeg og mange håndballfrelste med meg, vi gleder oss, dette blir stort.

Flere saker fra arkivet

Håndballeder i lykkerus

Da Norge tok gull i OL for noen timer siden ble det en veldig beveget formiddag for Roar Bogerud fra Sylling som har jobbet tett på både jentene og støtteapparatet

På innsiden av håndballandslaget

Norges hovedleder, Roar Bogerud, vil komme med sidekommentarer, spesielt for Liernett, om alt omkring Glenn Solberg og laget når EM i håndball starter i Drammen i neste uke

Trøkk av ypperste klasse

Det lover herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud (th) fra Sylling, i en fersk rapport til Liernett før kveldens kamp mot Danmark i Drammenshallen

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

Mer å juble over?

Roar Bogerud fra Sylling skal denne gangen holde styr på et femtitalls pågående håndballjournalister

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Helt fantastisk

- Dette er første gang Norge går videre med full pott, og vi er stor fornøyde, sier herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud fra Sylling

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Marit Breiviks tilrettelegger

Stor optimisme blant håndballtroppen, forsikret den travle, men rolige Sylling-mannen Roar Bogerud til Liernett, i det han ankom Skandinavium i Gøteborg som hovedleder for den norske håndbaltroppen. Kampen mot Slovenia spilles klokka 19 i kveld.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Topphåndball i Lier.

- Det blir en tøff debut i 1. divisjon, men etter 10 treningskamper er vi klare og gleder oss, sier kaptein Simen Solberg.

En ny opplevelse

- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, forteller Turi Andersen i Kanada i Lier og som gleder seg over stadig nye erfaringer med nye sider av friluftslivet ---

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Svært engasjert leder i St. Petersburg

- Stemningen har vært helt på topp i den norske troppen helt til i kveld, sier Håndballforbundets hovedleder Roar Bogerud fra Sylling. På telefon til Liernett, forteller Bogerud begeistret om jobben sin i heksegryta under VM i den russiske hovedstaden.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Gratisaviser

Helst ikke papirutgave Siste nytt på den danske mediescenen

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Hektisk for Roar Bogerud

De fleste tv-seere så at det kokte over for Johnny Jensen i sluttminuttene ---

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Toppseriesaken: Asker i krisemøte

Styret for Askers toppserielag er i krismøte i kveld. Både ordføreren i Asker kommune og Asker skiklubb deltar på møtet. Kanskje kan Askers økonomi komme på plass i tolvte time.

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

Liers andel av EM-gullet

Norge har nettopp vunnet EM-gull, der Roar Bogerud fra Sylling bør få sin fortjente ære for en flott utfført jobb som troppens hovedleder.

Regionmesterskap i volleyball – gutter 15 år.

Inspirert av fjordårets suksess dro årets utgave av Sylling Desperados til kongsberg for å slåss om plass i landsfinalen. Det skulle dessverre ikke holde denne gang.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Sparer fire spillere

Både Miriam Mumtaz (på bildet), Kathrine Nydahl, Anneli Ingebo og Marthe Kvaale, alle med småskader står over årets siste hjemmekamp mot serieleder Trondheims-Ørn, men er nok klare igjen mot Klepp neste helg.

Glade barn i håndballhallen

- Barn på Tranby og Lierskogen tar vinterferien på håndballbanen, skriver Tryggve Hagen i Lier IL i en pressemelding.

Første senior-NM

Mari Bergum Berget har fra før et junior-NM i sandvollyball. - Det er ikke overraskende et det ble seier for Oslo Volley i helgen, sier hennes tidligere trener Per Lasse Tronslien.

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Seier i Danmark

Liungens guttelag spilte en god kamp, da de slo Stavanger Fotballkubb i Danmark

Smadret Steinberg

Sylling skårte 10

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Første håndballkamp i år

Sylling IF J 13 år håndball lag måtte trekke laget sitt før sesongen fordi de var for få, i Lier håndballgames fikk de sin førse kamp for året.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Optimisme i St Hallvard

- Sammenslutningen i håndballen skal høyne nivået, sier leder Bente Gravdal (bildet) om om den nye overbygningsklubbens første år innen herrehåndballen.

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Håndballgutta videre i sparserien.

Gutter 17 år gikk i går videre til siste kvalifiseringsrunde til Sparserien i håndball. Sparserien er en nasjonal serie for de 16 beste lagene i Norge. Det å i seg selv være i posisjon er en stor prestasjon. Lier stiller med spillere som er yngre enn motstanderne, og målet er å være blant de beste først til neste år.

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Fra arkivet

Vi har begynt arbeidet med å arkivere stoff, og legger nå ut de første 8 månedene som pdf-fil.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Trinsemannen

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Ble hyllet i Polen

Motocrosskjøreren Jan Rune Fuglerud fra Lier vant sammenlagt foran 5000 tilskuere som heiet på han som en av sine egne

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Verken fugl eller fisk

- Det er få ting som opptar meg mer enn dette, skriver Rune T. Berg i ukens petit.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Tranby-elever i nasjonal litteraturjury

Elever ved niende klasse på Tranby skole er plukket ut til å være med i juryen når vinneren av UPrisen skal kåres

En spennende tropp

- Espen Røisland og Stian Solberg på neste års Adeccoligalag Asker og lillestrømspiller Mergim Hereqi, tidligere Strømsgodset, er blant årets nye spillerne i seriepremièren på lørdag, sier Ketil Verpelstad (på bildet), leder i Lier futsal.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Førsteplass i østlandscup – Taekwon-do

Kine Langaard Fra Lier vant juniorklassen Østlandscup i Taekwon-do i helga. Etter en spennende finale mot klubbvenninne Annette Wang kunne hun innkassere gullmedaljen. Den som var mest overrasket var Kine selv, som før finalen holdt Annette som klar favoritt og var fornøyd med en eventuell sølvmedalje.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Hyggelig på biblioteket

Det er det forresten bestandig. Men ved å utvide aktiviteten utover lån av bøker og CD’er kan tydeligvis trivselsfaktoren økes ytterligere.

Betraktninger over ei bok jeg ikke har lest

18- årig sambygding med i utryddelseskrig

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Liungen vant mot Bingen

Damene slår tilbake.

Cowboyfest og håndball

Det syntes Amalie (tv) og Tenna fra Hobro var toppen, men de fleste av deltakerne i Foreningen Nordens ungdomsutveksling vil kanskje huske turen opp Asdøljuvet med noe ustødig kanopadling på Asdøltjern --

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Imponerte i Norway Cup

Andreplass i pulja etter innledende runde resulterte i avansement til A-sluttspillet for Marius Tronslien (halvt skjult), Benjamin Brandshaug Kaya, Mathias Helgesen og Syllings gutter 13 under Norway Cup.

Knepent tap for Sylling

- Spillerne har for lite erfaring på seniornivå ennå, sier trener Jens Bjørnå til Liernett

Heldigvis falsk alarm

- Jeg har ikke sovet ett minutt i natt, sier Sylling-mannen Roar Bogerud etter at det ble ringt inn en bombetrussel til hotellet til det norske landslaget i går kveld --

Cupfinale for Kristoffer

Kristoffer Helgerud fra Lier IL skal være 4. dommer i årets cupfinale etter bare to og et halvt år som toppdommer

Sterke turnprestasjoner

Tranby Turns guttelag ble nummer seks i Nordisk mesterskap i turn på lørdag. Drammen Turn med liergutt laget kom på fjerdeplass.

Mer penger til aktiviteter

- Kulturdepartementet har kommet med en fersk ordning for momskompensasjon for idrettslagene, sier Roar Bogerud, liung og leder av Buskerud Idrettskrets.

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --