Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lovende åpning

Hanne Mossefin er fornøyd etter flyttingen av fotobutikken "Mørkerommet" i Bakerikvartalet til nye lokaler i Lierbyen

- Det var mange inom på åpningsdagen på torsdag, sier Hanne. De nye lokalene som hun tok over etter sykkelbutikken er rommelig og lyse. Hanne tror at både hun og kundene vil trives der.

I det ene hjørnet har hun tenkt å innrede med gamle møbler og  til utstilling av egne arbeider.

Ellers sier hun at det er økende behov for fotografering av ettårige barn og familier. Om fire-fem måneder regner hun med mange oppdrag i forbindelse med konfirmasjoner. I tillegg er blir det en del å gjøre med bryllupsfotografering. Og ikke minst er det et økende marked i fotokopiering digitalt. Der er naturligvis konkurransen med nettbutikkene hard, men I "Mørkerommet"  ytes ekstra god service på etterbehandling av bildene, slik som beskjæring og justering av lyshetsgrad og kontraster.

Hanne Mossefin startet med å jobbe med foto i Drammens Tidende. Der var hun i tre og et halvt år. Men hun jobbet der, åpnet hun fotobutikk på Liertoppen. Etter åtte år var det på høy tid  med forandring, mente hun. Så åpnet hun "Mørkerommet" i Bakerikvartalet. I hele ni år har hun ytet service og gode råd til interesserte fotoamatører i trange lokaler. Smilet og den gode servicen ytes nå i oppussede og langt rommelige lokaler ut mot gata i Lierbyen.  

Lierbyen

1 kommentar

Torsdag 7. februar 2008 16:40: Egil Berg, Gullaug i Lier
Lier Fotoklubb gratulerer Hanne Mossefinn med nye lokaler og ønsker henne lykke og fremgang. Hun vil fortsatt lage forstørrelse av klubbens "Månedens bilde" og stille dette ut i butikken.
Egil Berg, Lier Fotoklubb

Flere saker fra arkivet

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Over 1100 liunger var innom

Driftsjef Vidar Jensen (tv) og Kenneth Graarud kunne smile fornøyde etter åpningen av den nye dagligvarebutikken i Lierbyen.

Suksess eller fiasko?

Tross ballonger, kakefest og glede over nye butikker: Det en gang blomstrende bakerikvartalet sliter med å finne leietakere.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Nordisk mester i boksing

Hanne Ulvund fra Sylling ble Nordisk juniormester og Finn Olav Ulvund tapte knepent sin kamp for finale.

Populær sommerutstilling

Mange skoleklasser ønsker å komme til Bygdetunet for å se sommerutstillingen ”Da klokka klang"

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Når natur møter kultur

Stein Styve og Erik Jacobsen med fotoutstilling

Dobbeltseier i Sverige

Hanne Ulvund (th), fra Sylling ble kåret til stevnets beste bokser etter utklassingssifre i finalen, men søster Kristin vant også sin finalekamp etter glimrende boksing.

Tre finaleseire i boksecup

I Hamburg måtte både østerikere og tyskere slite mot søstrene Kristin (på bildet) og Hanne Ulvund fra Sylling.

To gull og ett sølv i NM

Finn Olav Ulvund (th på bildet) ble dobbeltmester og søstra Hanne Ulvund, begge fra Sylling, kom til finalen under norgesmesterskapet i kickboxing i helga.

Til topps i NM

Hanne Ulvund, den yngste av søskentrioen fra Sylling, ble ungdomsmester i boksing, til tross for at hun måtte gå opp fire vektklasser for å få motstander i finalen -

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Opprett en styringsgruppe

Det ansvarligjør politikerne, mener Bård Strand ( tv ) i en kommentar til saken om kulturhus i Lierbyen

Utklasset tysk mester

Under et internasjonalt boksestevne i Tyskland var Hanne Ulvund helt suveren i finalen, der hun møtte en tidligere bronsevinner fra EM. Søsteren Kristin kom også til finalen.

Lierbyen våknet av dvalen i dag

Det var stor tilstrømning og kjøpelyst da to julemarkeder slo opp dørene i formiddag.

Hundrevis trimmet

Så ble det endelig litt liv i Bakerikvartalet igjen. Sollaug Arnesen var strålende fornøyd med publikumsbesøket på åpningsdagen for det nye treningssenteret .

Beste jentebokser

Hanne Ulvund (tv) fra Sylling var suveren i sin klasse under NM i boksing i Bodø i helga, mens broren Finn Olav ikke nådde finalen.

Språkopplæring i nye lokaler

Kuteh Jonbula, Bobby, Fakeba og Nast fra Gambia sørget for god stemning da Lier voksenopplæring holdt innflyttingsfest på Stoppen.

Stevnets beste boksere

Det ble to priser i Skarnes Cup i Skien for søstrene Kristin og Hanne Ulvund fra Sylling. Her går Hanne i blått offensivt til verks mot sin finalemotstander.

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

En uforglemmelig dag --

Lørdag arrangerte Lindstad Gård på Mehren et stort stallstevne for Hanne Karine Dahls små og store rideelever

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Barnehage med sjel

Pedagogisk leder Iren Vilhelmshaugen Bern, Maren Mathiesen Hagen og styrer Jørn Inge Axelson, er tre av 120-130 som lørdag feiret Bakkeli barnehages 40 - årsjubileum.

Sterke prestasjoner i boksing

Kristin Ulvund (på bildet) fra Sylling vant finalen, mens søster Hanne Ulvund bokset jevnt mot en tyngre motstander i semifinalen i Nordens største bokseturnering i helga.

Beste bokser i NM

Kristin Ulvund fra Sylling kunne smile etter å ha mottatt Forbundspokalen i dag, men de øvrige tre fra Drammen Bokseklubb gjorde også meget gode idrettsprestasjoner -

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Round kick ga diskvalifisering

Finn Olav Ulvund gledet seg likevel over oppvisningene til søstrene Kristin (tv) og Hanne i deres finaler.

På topp i Norden

Det ble sølv til Hanne (th), gull til Finn Olav (tv) og gull til Kristin Ulvund som i tillegg ble kåret til beste jentebokser i Gøteborg

To gull og en bronse

Kristin (på bildet th), Hanne og Finn Olav Ulvund satte sitt preg på norgescupen i kickboxing i Drammen i helga.

Liungen lekte seg

Etter hvert som målene rant inn på Liungen-banen ble det hele en lek for bygdas fotballstolthet nummer en. – Det er artig å få igjen for innsatsen, sa en av kampens profiler, tremålscorer, Hanne Teigstad.

Nok en Ulvund best

Kristin Ulvund (16) fra Sylling og som representerer Drammens Bokseklubb er kåret til Norges beste junior kvinnebokser for sesongen 2010/2011. Hun får dermed Championbeltet av Norges Bokseforbund.

Ny utklassingsseier

Unge Hanne Ulvund fra Sylling og Drammen Bokseklubb ble kåret til stevnets beste kvinnebokser i Askim i helgen.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

På vei til Stoppen

Etter møtet i formannskapet i går vil Lier voksenopplæring overta en del av lokalene til Stoppen skole.

- Vedtaket som forventet

- Jeg er ikke overrasket over utsettelsen, sier Leif Vinge (bildet), leder av Kulturrådet, etter Formannskapets møte på torsdag

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Polåpning i august?

- Vi vil i løpet av april ha en klarere formening om når butikken på Liertoppen kan åpnes, sier Jens Nordahl, rådgiver i A/S Vinmonopolet til Liernett i dag

Søskenparet imponerte igjen

Finn Olav og Hanne Ulvund fra Sylling vant hver sin seier under et internasjonalt stevne i Porsgrunn

Et overskuddsmenneske

Månedens Blomst går til Hanne Eikaa Bergill for allsidig arbeid med barn og ungdom på Tranby

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

Utklasset boksemotstanderne

Søstrene Hanne og Kristin Ulvund (bildet) fra Sylling hadde små problemer under Skarnes cup i Skien.

Team Liungen knuste Lyngdal

Team Liungen har surfet gjennom andre divisjon, og kveldens kamp mot Lyngdal ga heller ikke nevneverdig motstand

Trippel gull

Kristin, Finn Olav og Hanne Ulvund fra Lier gikk til topps under Nordic Open i kickboxing i København i helga

Trippelseier i kickboxing

Søskentrioen Kristin (tv), Hanne og Finn Olav Ulvund fra Sylling vant sine klasser under Danish Open i helga.

Fornøyde kunder

Butikksjef Ole-Morten Dyve og leder for Vangen Mat, Odd Arne Vangen kan gi kundene et langt bedre tilbud i utvidete og moderniserte lokaler.

Latter og moro på Eiksetra

Asmait fra Eritrea var en av mange deltakere som mobiliserte stor livsglede, da Lier Voksenopplæring arrangerte vinteraktivitetsdag på tirsdag.

Skaperglede

Sandra Eikeland og og hennes lærer Anne Persson Hetland kunne glede seg over en flott utstilling under UKM på St Hallvard skole.

Manglende dialog

- Det er trist at ingen av de andre borgerlige partiene var interesserte i en dialog om budsjett i forkant, mener Lars Haugen og Knut Eilert Sørnes (th på bildet) i Lier FRP

Lier fikk bank

Nyåpningen og utvidelsen av DnB NORs avdeling ved Amtmannsvingen ble markert med taler av ordfører og banksjef, med blomster til første kunde og med bløtkake og kaffe til alle.

Flytting til Stoppen?

Både Lier voksenopplæring og Lier Arbeidssenter venter spent på Tjenesteutvalgets vedtak onsdag kveld --

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Må ligge på gulvet

Det er nå så mange akuttpasienter på Lier sykehus at flere av dem må ligge på madrasser på gulvet

Tidenes yngste

Hanne Ulvund (th) fra Sylling, som snart fyller 14 år, er tatt ut til Nordisk mesterskap i boksing sammen med broren Finn Olav Ulvund (tv).

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

- En glede å være leder

Det sa Robert Blåhella til Liernett under Bluesklubbens 10-årsjubileet på Vestre Renskau Gård, der han mottok æresmedlemskap.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

All slags vær - på en og samme dag

Da Hellbillies gikk på scenen klokken fire hadde årets siste Lierdag så langt gitt både sol, regn og mye vind.

Tomme lokaler til tross --

Mer enn 40 mennesker var til stede på møte på Haugestad om økt samarbeid.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Flerkulturelt på Frogner menighetshus

For andre året på rad hadde Flyktning- og voksenopplæringssenteret sin juleavslutning på Frogner menighetshus. Det har vel neppe vært danset så mye i dette kristne forsamlingslokalet i Lierbyen.

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Feil og fakta

- Den senere tids debatt og presseomtale vedrørende det planlagte kulturhuset i Lierbyen har brakt til torgs mye feilinformasjon og misforståelser, skriver kultursjef Ingeborg Rivelsrud.

Bokmarkedet i Lierbyen

I dag åpner det populære bokmarkedet i Frogner Menighetshus, og det blir åpent fire timer hver dag frem til og med lørdag.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

Lovende treningskamp

Liungens fotballjenter, her representert med Hanne Sofie Christensen, spilte jevnt med kretsmestrene fra Oslo i helga

Per Kr. Strand ny kunstformann

Lier kunstforening har valgt Per Kr. Strand til ny styreleder og har programmet klart for resten av året.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Bryggerhuset på Ellevog har åpnet

Ann-Christin og Øyvind Ellevog har åpnet gave og interiør butikk i bryggerhuset på Ellevog.

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

Sterke bokseprestasjoner

Finn Olav Ulvund beseiret en sterk brite i semifinalen, mens søster Hanne (tv på bildet) utklasset sin danske motstander i Danmark i dag.

Borgestad barnehage offisielt åpnet

Borgestad barnehage på Nordal ble offisielt åpnet tirsdag 14. februar

Søsken med tre medaljer

Kristin og Hanne Ulvund tok hver sin sølvmedalje, mens broren Finn Olav gikk helt til topps under NM i boksing for ungdom i helga

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

God stemning tross regnvær på Lierdagene

Lørdagen startet lovende med solskinn, men etter åpningen åpnet himmelen seg.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

Provosert av arroganse

En av Liernetts lesere mener det er kapitalismens krefter som råder ved Everket, og at det ikke er en lokal servicebedrift. Lier Everk svarer her på kritikken.

Kastetalent fra Lier

Ola Isene vant en overlegen seier i kule under Ungdomsmesterskapet i Drammen i helga.

Kunsten på Høvik et skoleeksempel

- Å jobbe frem kunst i så fine lokaler er en fornøyelse, sier Bente Sommerfeldt-Colberg. Hun er den eneste liungen blant de seks kunstnerne som bidro til utsmykningen av Høvik skole.

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Klare for toppserien.

Liungen- Skeid 7-0 (4-0) Liungen har hatt det med å sløse bort matchballer. I dag var det tydelig at Damene hadde bestemt seg fra start – Skeid skulle bankes grundig. Telleverket stoppet på 7-0, men det kunne godt blitt mer.

Fornøyde målscorere

I sin femte seriekamp ble det storseier til Lier Cats --