Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Les også: http://www.aftenposten.no/alex/litterat/forfatte/olsenpaa.htm

Det er også noe av det fine med å skrive bøker, det er at du kan få frem andre sider ved deg selv, og du kan også kanskje komme litt ut av deg selv og bli en litt annen person. For vi forfattere, vi føler at vi blir de personene vi skriver om. Altså, jeg tror det kan være veldig frigjørende å komme litt ut av seg selg og vise litt andre sider av seg selv. Så det er helt klart at du kan få ut mange ting ved å skrive.»
Pål Gerhard Olsen forteller om hvordan han mener man kan få ut følelser ved å skrive. Selv begynte han ikke med å skrive før han var voksen.
«Mange tror jo at forfattere ofte var kjempeglad i å lese og skrive som barn, men sånn var det ikke med meg. Hvis noen hadde fortalt meg at jeg skulle bli forfatter da jeg gikk i åttende klasse, hadde jeg nok bare ledd,» fortalte han til åttendeklassingene et par timer fredag i forrige uke.
«Jeg ble forfatter av at jeg kjedet meg.» For det var nettopp slik, nesten så enkelt som det høres ut, at Olsen ble forfatter. I en alder av noen-og-tjue kjedet han seg på sosiologistudiet på universitetet, satte seg ned og skrev sin første fortelling.
« Jeg var for så vidt ganske glad i å lese da jeg gikk på ungdomsskolen og sånne ting, men det var det så mange andre interesser, så det var ikke før jeg var en og tjue–to og tjue år. Det kom veldig plutselig. En slags eksplosjon som hadde bygget seg opp over lengre tid.»
«Jeg tror ikke den var spesielt god,» forteller han om den første fortellingen og ler. Men selvfølgelig gjør øving mester, og etter noen refuserte manuskripter, kom endelig debutboka «Svart, svart – og et tynt lag hvitt» i 1985.
«Kjempegøy. Det er ingenting som slår den første følelsen, den å holde sin første bok i hånden. Det er noe av det flotte med å skrive med bøker, altså at det er bare ditt verk da, det er bare du som har skapt dette, og det er en fantastisk følelse.» Seinere begynte Olsen på Forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark.

«Det er ganske lenge siden, men akkurat da jeg begynte å skrive, tror jeg det viktigste var at jeg møtte andre som drev med det samme, og at det faktisk var mulig å tenke seg at man kunne bli forfatter. Så det var veldig inspirerende på den måten, og så fikk jeg noen gode råd, blant annet dette med at å skrive er å skrive om igjen, sånn som jeg sa litt om her i stad. Det har jeg tenkt mye på. Så det ga et godt grunnlag kan jeg tenke meg.»

På denne tida var det ei bok som betydde særlig mye for ham.
«Jeg husker da jeg begynte å skrive så var «Sult» av Hamsun ei veldig berusende bok å lese. Det var så fantastisk språkglede og sånne ting. Jeg tror kanskje ikke den betyr så veldig mye nå, men den gangen så var den veldig viktig.» Likevel er det ikke Hamsun som var det store forbildet, heller ikke da.

«Jeg hadde mer av det før, men det er en amerikansk forfatter som heter William Faulkner som fikk Nobelprisen like etter 2. verdenskrig. Han skrev noen fortellinger fra Sørstatene I USA, som jeg syns var helt fantastiske, fordi jeg syns han har en sånn spennende og dramatisk fortellermåte, og han har også et utrolig godt språk, og veldig flotte psykologiske portretter.» Og dette med psykologiske portretter Olsen selv også svært opptatt av.

«Altså, vi har positive sider, og negative og destruktive sider. Jeg er interessert i hvordan mennesker tenker. For ofte er det jo sånn at vi sier noe, og så gjør vi noe helt annet. Jeg tenker på hvorfor er det sånn,» forklarer han.

Siden debutboka i 1985 har Pål Gerhard Olsen rukket å gi ut snart 25 bøker, både ungdomsbøker, romaner og til og med et skuespill.
«Jeg har skrevet enkeltstående noveller, men aldri en hel novellesamling. Og jeg har aldri skrevet dikt. Heh. En veldig kjent forfatter som heter Jan Erik Wold, lyriker, han sier at «poesi er punktet, og prosa er linje». Og jeg tror rett og slett at jeg er skrudd sammen slik at jeg tenker i fortellinger. Jeg kan godt skrive poetisk, men jeg klarer ikke å bare skrive poesi, jeg må lage en fortelling ut av det. Så jeg tror rett og slett at det er sånn genene mine ser ut.» I disse 24 utgivelsene inngår også en bokserie om fotballaget Tigrene, samt krimbøkene om etterforsker Aron Ask.

«Det hadde nok vært verre hvis jeg bare skrev de bøkene i tett rekkefølge, men med «Tigrene» og Aron Ask så har jeg andre bøker i mellom. De krimbøkene jeg skriver, kommer sånn hvert tredje eller hvert fjerde år. Så tror jeg at det er veldig viktig med variasjon, at det er morsomt å skrive ulike typer tekster. Og jeg tror det er da du går lei, hvis du liksom bare skrive fotballbøker eller bare krim. Hvis du skal skrive en annen type fortelling, må du liksom finne et annet språk som passer til den fortellingen, og jeg tror det er da det blir morsomt å skrive hvis du greier å variere der, da.»

Fellesnevneren i de fleste av anmeldelsene av Olsens bøker er dette: Høye språklige ambisjoner. (For) Mange biter å legge på plass. Kritikerne ser ut til å være nokså enige i at Pål Gerhard Olsen sikter høyt i alt han gjør. Selv har forfatteren også vært litteraturkritiker. Dette må da være en nyttig erfaring som forfatter?
«Ja, jeg tror det, fordi at jeg tror jeg er i stand til å bedømme litteratur ganske klart og skarpt, også lærer jeg jo mye av å lese bøker andre har skrevet.

Før var jeg så redd for å lese bøker andre hadde skrevet, for jeg var så redd for å bli påvirket av dem. Men nå tenker jeg: - Jo mer, jo bedre! Så jeg syns jeg lærer mye av andre. Det er alltid morsomt å se hvordan andre skriver og hvilken stil de bruker og andre sånne ting.» Olsen har også fått tilbakemeldinger fra andre mennesker som har lest bøkene hans.
«Ja, det gjør jeg, og det er kjempehyggelig. Men jeg blir ikke så glad når noen vil at jeg skal skrive en hel sånn oppgave for dem, da,» smiler han og ler.

«Jeg får jo en del kritikk også. Da blir jo forfattere sure. Man blir jo sur i to minutter, så glemmer man det. Man må huske på at litteratur er jo veldig subjektivt. Hvordan man reagerer på en bok er jo veldig forskjellig. Vi er veldig forskjellige. Så en bok som betyr ingenting for en person kan være veldig viktig for en annen. Så det er rart sånn sett..» Og det er nettopp dette med hvordan mennesker kan være så forskjellige Olsen mener er et viktig tema i litteraturen hans.

«Hvis vi tenker en sånn fellesnevner, så tenker jeg mye på at vi mennesker er utrolig sammensatte. At jeg prøver å beskrive hvor mange sider vi mennesker har, så jeg tenker mye på det psykologiske, altså hvordan vi mennesker er skrudd sammen.» Om temaene har endret seg?
«Egentlig ikke så veldig. Jo, kanskje på måten jeg skriver dem på., Men for meg handler litteratur om to ting: Det er språk, altså måten du forteller på. Du kan få et godt språk vrd å beskrive menneske på en mest mulig fullstendig måte Og så er det psykologi, altså nysgjerrighet på hva som foregår inne i oss, i hjerte og hjerne, ja, hvordan vi tenker og føler og sånne ting.»

Hvert år de siste par årene har Pål Gerhard Olsen vært med å arrangere skrivekurs for ungdommer i Drammen. I tillegg har han engasjert seg i å få ungdom til å like å lese og skrive, blant annet med sine «advarsler» mot å begynne å skrive, og i dag er han på Trnby ungdomsskole for å fortelle om yrket sitt. Han har også vært opptatt med å skrive spennende barne- og ungdomslitteratur som virkelig fenger.

«Om du skal finne veien inn i litteraturen er det veldig viktig å begynne ganske tidlig. Hvis ikke du klarer å få leserne fra femte- og sjette- og sjuende klasse er det mange som aldri finner veien inn i dit. Jeg syns litteraturen er et fantastisk sted å befinne seg. Du får kunnskap om livet og menneskene, og du får masse underholdning. Og det som er det fine med bøker er jo at, ok, det er en forfatter som har skrevet disse bøkene, men du er jo med på å forme fortellingen, du putter jo alltid mye av deg selv inn i den.

Så jeg er veldig opptatt av at barn og unge liksom skal ha et rom, og litteraturen er jo et rom å gå inn i da, et veldig spennende sted å oppholde seg, og jeg mener det er viktig at barn og unge får muligheten til å komme inn i denne verdene da. Så derfor pleier jeg å skrive spennende fortellinger for barn og unge.» Men hva lærer han selv av dette, gjør det noe godt for hans egen skriving?

«Ja, det er ofte jeg syns at jeg lærer mye selv av det jeg holder på med, fordi mye av det vi forfattere gjør hver dag. Vi tenker ikke så mye over det. Det er bare sånn vi jobber, liksom. Så ofte kan det være veldig lærerikt for oss å begynne å snakke om det høyt, hvordan vi egentlig jobber og sånt, da. Da kan vi bli litt klare på hvordan vi selv jobber, og. Jeg synes det er morsomt å lære fra seg ting, da, og veldig morsomt å møte unge mennesker.»

«Har du sett igjen noen av deltagerne som forfattere seinere?»
«Vel, ikke enda. Jeg har jo sett mange talenter, men jeg har ikke holdt på så lenge at jeg sett at noen har klart å debutere etter et sånt skrivekurs. Men det er jeg helt sikker på at kommer. Det er alltid i hvert fall ett eller to åpenbare talenter på et sånt skrivekurs. Det er helt klart.»

Siden «Svart, svart – og et tynt lag hvitt» (boka som forfatteren selv synes at tittelen høres mer ut som et maleri) har Olsen gitt ut noe over ei bok i året. Selv mener han at romanen «I den røde sols lys» er den beste.
«Hva inspirerer deg?»

«Det er utrolig mange ting. Som jeg også sa litt om, så er det små og større ting i omgivelsene, mennesker jeg møter, steder jeg drar til. Det er utrolig mange forskjellige ting, da. Men hvis du skal begynne på en bok, så må du liksom være sikker på at du har stoff som holder til en hel roman. Så ofte er det sånn at du samlet opp stoff gjennom lengre tid, og så føler du at tiden er moden: Nå kan du begynne å skrive på en roman.»

Og skal vi tro kritikerne, pleier han i alle fall å ha mer enn nok stoff i romanene sine. Så det er mulig kritikerne må ha rett når de enstemmig mener at Pål Gerhard Olsens bøker (spesielt krimbøkene) han mange biter å legge på plass, mange historier/skjebner flettet inn i hverandre og lange psykologiske utredninger, rett og slett komplekst. Det er nok ikke for ingenting at Pål Gerhard Olsen aldri har hatt en skrivesperre.

Flere saker fra arkivet

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Brit Bildøen på Tranby

Forfatteren, Brit Bildøen, var fredag på besøk hos niendeklassingene på Tranby. Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen har som vanlig intervjuet forfatteren

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Bokmarkedet

Noen fotnoter

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Espen Haavardsholm på Tranby – revolusjonær med myke kanter

-Har noen av dere hørt om Espen Haavardsholm? Ingen? - Jo, var ikke det han forfatteren som var her på fredag? -Nei, vi har ikke lest noe av han Men han leste fra ei bok da han var her, Roger gul het den visst og dessuten fikk vi høre fra noen noveller.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Fikk hilse på fotballstjerner

Lasse Olsen (Ålesund)og Ronny Johnsen på bilde (Vålenga) tok seg god tid til å skrive autografer på Ullevål stadion

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Balanse

Ukens andre petit er ved Rune Elven

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

To unge forfattere fra Lier

– Kristine Oseth Gustavsen (bildet) og Maren Westlie Mathisen viser at det er gode skrivetalenter i Lier.

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Ble månedens poet for april

Juryen i Diktkammeret hos Dagbladet hadde sans for diktet Mysteriemannen, ført i pennen av Kristine Oseth Gustavsen (20) fra Lier.

Med Grimsrud på Rørosbanen

”Mitt eventyrlige Lier” er en av flere bøker Per Grimsrud har skrevet med forellinger, dikt og eventyr fra Lier

Åse S. Ødegård,skriver støtt

"Det strøymer på meg, så eg knapt kan anda"

Kuldeoratoriet

Ukens petit er ved Rune Elven

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Reidar Kjeldsen nekter å bli voksen.

Reidar Kjeldsen nekter faktisk å bli noe annen enn han selv har tenkt å bli. Synd og skam. Denne Kjeldsen er tydelig en som ikke tar viktige ting så alvorlig. Men en ting skal han ha, forfatterbesøket på Sylling skole ble en suksess – mye på grunn av en del hyling og roping.

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Thorvald Steen på Tranby

En forfatter for nesten alle alderstrinn

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Skumringstime i biblioteket

Mandag kveld dempes lysene i Lier bibliotek. Det er skumringstime i samarbeid med Foreningen Norden, og årets tema er Humor i Norden.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Med Grimsrud til Fjulsrud

Per Grimsrud etterlot seg en litterær arv bestående av alt fra store skjønnlitterære verk til vers, sangtekster, prologer og tekster fra livet i Lier. I boka "Lier i våre hjerter" finner vi eksempler på det meste.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Den elektroniske historieboka

En gave til alle historieinteresserte

Gert Nygårdshaug til Tranby bibliotek

Fredag 20. oktober blir det gjensyn med forfatteren Gert Nygårdshaug på Tranby bibliotek. Sist han var der på forfatterbesøk var 20. april 2000

Nygårdshaug som klassesett

Det synes Kirsten Jellum, norsklærer ved Tranby skole, etter å ha lest Mengele Zoo for 9. klassen sin

Middelaldermarked på Gilhusodden.

I forbindelse med St. Hallvardspillet arrangerte kulturkontoret middelaldermarked. Jeg fikk smake både lefse, gjeddeburger og kaffe, og led på ingen måte noen nød på min tur tilbake til svunnen tid.

Hva er ekte lykke?

Dag Åsbjørn Johansen gjester Filosofisk kafè på torsdag.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 1

Hva har 2 engelskmenn, en australier, 2 tyskere, en amerikaner, en sveitser og ei fransk dame til felles med meg? Og hvem var kong Filip?

”Jeg kan se i mørket”

Karin Fossum med ny roman, den første på to år. Ei bok om ubegripelig hverdagsondskap