Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Forrykende første omgang

Om man skal benytte en velkjent klisje så var "første omgang verd inngangspengene alene" passende for det hjemmelaget presterte.

Aggresivt og bevegelig pasningspill krydret med fine scoringer var beholdningen for en festlig 1 omgang.
Lier /Liungen styrte det meste i de første 45 og Åssiden ble formelig melket tomme og bare løpende imellom.

Andre omgang måtte jo selvfølgelig bli et antiklimaks,men mer var vel ikke å vente. Åssiden tok litt mer styring og hadde et par gode sjanser før de fikk tildelt 2 straffespark i siste halvdel av omgangen. Det første ble plassert til høyre for keeper ,mens det andre ble mesterlig reddet .

Hjemmelaget hadde enkelte spede halvsjanser i annen omgang. Det var en fairspilt match med lite avblåsninger og undertegnede ble imponert over de unge guttas vilje til å forsøke å spille bevegelig pasningspill langs "matta".

På hjemmelaget spilte : Anders Øvermo ,Egzon Islami,Prince Monga,Magnus Engerud, Arne Nyvoll, Simen Larsen,Anders Nilsen, Morten Eriksen,Tam Le, David Eidskrem,Abdi Mohammed, Hazir Ademi og Usman Aslum.

Scoringer : 1-0 v- Anders Nilsen 2-0 v.Tam Le 3-0 v.Magnus Engerud 4-0 v. Hazir Ademi 5-0 v. Anders Nilsen
5 - 1.

Tilskuere : 40.

Fotball

Flere saker fra arkivet

Lovende åpningskamp

Samarbeidslaget Lier/Liungen, her representert med Anders Fossen Nilsen (på bildet), tapte mot SIFs juniorer. - Men vi er godt fornøyd med den kollektive innsatsen, sa trener Preben Krogh-Jacobsen (på bildet) til Liernett etter kampen

Jublet for tidlig

Her er det nettopp blitt 1-0, men det raknet fullstendig for juniorgutta fra Lier etter pause mot Hønefoss

Flott opphenting

Anders Fossen Nilsen ( i midten), kaptein på Liers G-19 var svært fornøyd med målscorerne Simen Stokke (tv) og Hazir Ademi etter kampen mot Mjøndalen i kveld.

Burde vunnet tosifret

- To fine mål av juniorspillerne Hazir Ademi og Espen Jorami var kanskje det mest positive, da Liungen slo bunnlaget Uvdal 5-2 i kveld

Spolerte sjansene

Lier G 19 Anders Fossen Nilsen (på bildet) var svært skuffet etter kampen mot Åssiden i kveld.

Eide spillet i 2. omgang

Anders Fossen Nilsen (på bildet) og Lier/Liungen snudde kampen etter pause, da de slo Hallingdal 4-2 i onsdag kveld

Brødreduellen

Storebror Prince på Liers juniorlag tapte for lillebror Bongana på Gulskogen i kveld --

Målfest og tabelltopp

Her jubler banens beste spiller, Audun Langaard, for en av sine scoringer mot DRIM

Liers herrer vant

Lier ILs herrer dro i land en fortjent seier i kveldens kamp på en sørgelig gressmatte på Tranby.

Viktige bortepoeng

Juniorspilleren Jørgen Solvang Nilsen (th på bildet) scoret et fint mål, men også juniorspillerne Herman Stenseth (tv) og Koenrad Herber fikk spilletid for Spabra i dagens bortekamp.

Snublet i debuten

Spa/Bras lovende spiss, Anders Fossen Nilsen, mener at han ble klart felt i første omgang, men dommeravgjørelsen var ikke årsaken til hjemmelagets dårlige uttelling.

"Bare" uavgjort på Jevnaker

- Vi har mye å ta tak i, på lørdagstreningene fremover skal vi terpe på roller innenfor vårt spillemønster, mener trener Preben Krogh-Jacobsen (trenerkollega Hans Petter Fuglerud tv), etter juniorenes kamp onsdag

Klasseforskjell i andre omgang

Her scorer Lier IL s Torbjørn Ingebretsen mot gamle lagkamerater under kveldens nabooppgjør

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.

Sjansefattig på Stoppen

Morten Hagen var nok en gang svært nyttig og skaffet Spa/Bra ett poeng -

- Positiv opplevelse

Det sier trener Markus Walfridson etter at Spa/Bra er videre i cupen etter ekstraomganger mot Svelvik mandag i kveld.

Ett mål og bare ett poeng

Det ble dessverre bare den ene scoringen til Tommy Hyving og Liungen i andre omgang

Svak 2. omgang

Liungen og Audun Langaard (på bildet) kjørte rundt med Tofte i 1. omgang, men slapp bortelaget til etter pause

Fikk 50-årspresangen sin

Gabor Valo feiret dagen med en kjempekamp og sønnen Alevander scoret det siste målet da Spabra serieåpnet på Stoppen. Begge kan kalles matchvinnnere

Lier vant åpningskampen

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, sa trener Morten Påsche ettet 3-1 over Ådal i kveld

Overkjøring i 1. omgang

Her scorer Audun Vestmoen ett av sine tre mål, da Spa/Bra viste stor effektivitet mot Drammens Fotballklubb.

Poengdeling på Tranby

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Lier mot toppen

Etter to strake seire har Lier (her representert med Jørgen Thorseth og Morten Tomter) for alvor meldt seg på i kampen om opprykk ---

Mye å gå på

Det er hovedkonklusjonen etter 2-0 mot Holeværingen i seriepremieren, og Liungen, her representert med målscorer Hazir Ademi, kan bli en vanskelig motstander i 5. divisjon

"Close race" i 5. divisjon

Tommy Hyving (her i midten) med sine fem mål bidro sterkt til målkalas på Liungbanen, mens Lier sørget for ett poeng på bortebane og god kontakt med teten ---

Storfornøyd med ett poeng

St Hallvards sier trener Anders Ruud Gundersen etter dagens kamp.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Stor nivåforskjell

St Hallvards Martin Gravdal Haldorsen svevde høyt over forsvaret til motstander Nøtterøy under søndagens elitekamp

Liungenjentene fosser fram

Liungens J-19 vant igjen med sin nye keeper, Verena Sando (18), og seiersrekken fortsetter for klubben Liungen

Første borteseier

Lars Hermansen bidro med hele sju scoringer i går for St Hallvard.

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Flere pokaler til Lier IL

Buskeruds fotballkrets sin representant, Jan Olav Knudsen, overrekker en fornøyd Ole Jørgen Lium på Liers B-lag beviset på at klubben har vunnet ett av de to seniormesterskapene i år.

God arbeidsmoral

I kvalifiseringen for Interkretsserien tok Lier/Liungens juniorlag (bildet th) tre nye poeng tirsdag kveld

Løp motstanderne i senk

- Viljen var god, men vi var for unøyaktige, sa Liungens trener, Tommy Nordstø, etter at Skrim ble slått 4-1 på Liungbanen i kveld.

Nytt tosifret tap

Liungen viste framgang i første omgang, men klasseforskjellen ga Trondheims-Ørn lett spill.

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Stord Elite for sterke

Kaptein Simen Solberg og St Hallvard bør ikke deppe for lenge, fordi det er ny kamp om noen dager -

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

Dommeren i fokus

Denne situasjonen oppstod gang på gang under kampen mellom Spabra og IBK i dag.

Ser langt etter opprykk?

Liungen skapte bare halvsjanser mot Åskollen og tapte klart

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

Ny seier torsdag kveld?

Kan Kenneth Strysse score på nytt og vil Liungen fortsette seiersrekken mot Modum 2?

Liunger til Barcelona

Prince Monga, er en av de 50 unge fotballspillerne fra Lier, som reiser til Spania på treningsleir i dag

Effektivt angrepsspill i èn omgang

Men dessverre for Lier må spissen Tommy Hyving stå over årets viktigste kamp mot Åssiden på mandag

Målfest på Stoppen

Spa/Bra overkjørte Kongsberg i andre omgang, mens Liungen fikk årets første serietap mot Modum

Gledelig seier

Nicolay Granum var en av flere som spilte stort utover i kampen for St Hallvard i går.

Jublet i 1. omgang

Her konstaterer Sparta/Bragerøens Aleksander Valo at ballen går i mål. Kort tid etter sørger han selv for scoring --

Mer spennende enn nødvendig

To gavepakker av Liungen gjorde at det ikke ble så lett match. – Vi var veldig fornøyde med 1. omgang, sa trenerduoen, Lena Tyriberget og Hasse Svanberg. – I 2. omgang fikk vi visse problemer i midtbaneleddet da Fart flyttet opp laget. Vi får si at det viktigste var tre poeng i dag. Førsteomgangen var årsbeste, uttrykte en middels fornøyd trenerduo.

Kåret til Norges beste

Martin Ovenstad Rønning scorer her det første målet, da Norge G-15 slo Sverige på Vikersund

Sterk borteseier

Innbytter Ketil Ustad (her tv med faren, Øyvind Ustad) scoret to mål og bidro til at Lier slo tabelltoer Moingen i kveld

Røk opprykksjansene i dag?

Liungen scoring her holdt dessverre bare til uavgjort mot Hallingdal i ettermiddag

På tabelltopp med veteran

Tidligere Strømsgodset- og Åssiden-keeper Gabor Valo (46) holdt Spa/Bra inn i kampen i første omgang

Må samle seg igjen

Et nykomponert Lier-lag fikk problemer på fredag, men beholder fortsatt tabelledelsen.

Far og sønn matchvinnere

Aleksander ble tomålscorer og Spa/Bra-keeper Gabor var nok en gang svært vanskelig å overliste --

Svakt Liungen fikk bank hjemme

Et tafatt hjemmelag lot Byåsen slippe til mot slutten av kampen. – Byåsen ville mest og vant kampen på det. Vi må ha trua, sa assistenttrener Hasse Svanberg. I bakgrunnen nikket en samtykkende hovedtrener Lena Tyriberget, mens spillerne lå eller satt skuffet igjen på den våte Liungen-banen. Spillerne har all grunn til å være skuffet, selv om det bare er en teoretisk mulighet for at Larvik skal går forbi Liungen på tabellen. Allerede neste helg mot Skeid bør Liungen feie all tvil til side og slå bunnlaget Skeid.

Tapte viktige poeng

Spissen Mats-Henrik Ueland var svært misfornøyd med sin debut for Spabra i kveld.

Tok sin 8. strake seier

Tommy Hyving (tv) scoret to mål da Liers A-lag tok enda et steg nærmere opprykk denne uka --

Ned for telling --

Kan Spa/Bra reise seg etter stortapet i generalprøven i går?

Full pott for lierlagene

Her blir Christer Pedersen matchvinner for Spabra på Stoppen i dag. Og Syllings A-lag sørget for målfest i hjemmedebuten i 5. divisjon.

Interkretsspill til høsten?

Liers Anders Fossen Nilsen scoret et meget viktige mål på Hønefoss denne uka --

Sterke fotballprestasjoner

Lier og Liungens G-19 lag, under ledelse av trenerne Hans Petter Fuglerud og Preben Krogh-Jacobsen, har kanskje stått for sesongens største lokale prestasjoner med sine flere gode kamper i kvalifiseringen for Interkretsserien i høst

Liungen på opprykksplass

1. div. kvinner :Byåsen-Liungen 0-6 (0-2 ved pause). Liungen spilte en meget god kamp mot Byåsen. Kjappe liungenangripere skapte etter hvert haugevis av sjanser mot frustert Byåsen-lag. -- Liungens slet riktignok litt mot et angrepslystent hjemmelag i 1. omgang, sa assistentrener Hasse Svanberg etter kampen. I 2. omgang kontrollerte Liungen fullstendig. Det eneste som var negativt var Keeper Colombo Nilsens utvisning.

Opprykk i boks

Liungen er så godt som i fjerde divisjon. Etter å ha sikret uavgjort borte mot Steinberg skal utrolig mye rart skje for at de ikke rykker opp. Steinberg – Liungen 2-2 (0-0)

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Mer enn en halv seier

Det kan lese av ansiktene til målscorerne Magnus Toft og Prince Monga etter at Lier/Liungens sluttspurt ga 2-2 mot topplaget Konnerud

Forsvaret sovnet i 1. omgang

Den elendige første omgangen ødela nok en gang for Liungen etter 1-4 mot Sandviken ved pause.

Eik/Tønsberg - Team Liungen 1-0

Snipp snapp snute så var seiersrekka ute.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

Hat trick på Føyka

Tre mål av Tommy Hyving var ikke nok til tre poeng til Liers A-lag --

To matchvinnere

Godt keeperspill av Gabor Valo (på bildet) som holdt buret reint, og Morten Hagen som sørget for en tidlig scoring for Spa/Bra på fredag kveld.

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Årets beste omgang

Edvinas Blazys (th) med ekte hat trick og ett mål av Ramin Ghazy sørget for tre svært viktige poeng til Spabra, men laget burde ha punktert kampen i første omgang.

Sikret tre nye poeng

Her scorer Alexander Valo seiersmålet og Spa/Bra topper 4. divisjonstabellen.

Vant igjen

Lier 13 går til åttendelsfinalen i Norway Cup etter 3-1 mot Oppegård seint i kveld og møter Tertnes kl 8 torsdag morgen

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

Nye viktige 4.divisjonspoeng

Spa/Bra slo topplaget Hallingdal, mens tremålscorer Tommy Hyving bidro til en svært så trivelig kveld for liergutta på Tranby --

Tredje strake seier

Lier G 13, her representert ved straffeskytter Gaute K. Nilsen, vant i dag igjen, og tolvåringene i Lier Wild Bulls snudde 0-3 til 5-3 på Ekebergsletta under Norway Cup

Framgang defensivt

- Liungen gjorde det vanskelig for oss i 1. omgang, sa Hege Riise (37), Team-Strømmens spillende assistenttrener etter at laget hennes omsider sikret en 3- 0 seier.

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Gode enkeltprestasjoner avgjorde

Liungen-Larvik 4-1 (3-1 ved halvtid).

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

Spa/Bra – Hallingdal 3-0

Hardt arbeid og til tider flott angrepsspill bidro til 3-0 (1-0 ved pause) og tre viktige poeng for tabelltoer Spa/Bra mot tabellener Hallingdal på Lier Stadion fredag kveld. Ronny Deila (bildet) var en av mange solide spillere.

En skuffet tomålscorer

—Vi burde hatt poeng — Vi slapp inn noen billige mål og straffen var uheldig, sa den ambisiøs Liungen-spilleren, i det hun tuslet ut av banen.— Spesielt bittert er det når vi spilte en god kamp. Cirka 300 tilskuere i surt vårvær fikk likevel se at Liungen - jentene satte fjorårets cupfinalist på en hard prøve.

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.