Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: eb021293738ca34b489053ba677f31a3

Lier mot toppen

Etter to strake seire har Lier (her representert med Jørgen Thorseth og Morten Tomter) for alvor meldt seg på i kampen om opprykk ---

Tranby stadion

Lier IL – Heradsbygda 2-1 (0-1 ved pause)

Tilskuere : Ca 25

Lier: Selvmål (43 min), Morten Påsche (76 min)

Heradsbygda: Magnus Knutsen (85 min)

Lier ILs herrer dro i land en fortjent seier i torsdagens kamp på en sørgelig gressmatte på Tranby.

Kampen hadde variable prestasjoner, og hjemmelaget slet med å spille bevegelig langs bakken, så det var ikke trygt å være småfugl over banen i kveldens match, noe som også gjestene i sterk grad bidro til.

Lier gikk til pause med 1-0 ledelse etter en kommunikasjonssvikt mellom Heradsbygdas keeper og stopperen som headet i eget nett i det 43 minutt.

Andre omgang viste et hjemmelag som kjempet hardt og spilte seg til flere bra sjanser. ( Total avslutningsstatistikk viste 13 - 6 i hjemmelagets favør.)

2-0 kom i det 76 minutt ved Stian Påsche (se bildet under) og 2-1 målet ved gjestenes Magnus Knutsen i det 85 minutt.

Hjemmelaget kunne kontrollere inn en fortjent seier i en ikke alt for vakker match, men dette laget har nok et større potensiale på en bedre matte.

Hjemmelagets beste var Daniel Tomter og Jørgen Thorseth

Klar Lier-seier

Mandag kveld spilte laget en ny kamp, borte mot Jevn. Liernett fikk denne rapporten fra trener Morten Påsche etter kampen:

- Kampen startet med et lite overtak for Lier, men bortelaget var hele tiden farlige på kontringer. Etter ... minutter kom Daniel Tomter seg fri på venstresiden, og satte ballen kontrollert og hardt i det lengste hjørnet. Ikke lenge etter kom Jevn på en av sine kontringer, og det sto plutselig 1-1. Etter dette tok hjemmelaget over i en periode, og hadde flere sjanser til å gå opp i ledelsen. I stedet var det Lier som skrudde opp tempoet mot slutten av omgangen, og 2 mål av Lasse Tomter gjorde at Lier ledet 3-1 ved pause.

I 2.omg fortsatte Lier der de slapp i første. Jevnspillerne begynte å bli slitne, og liergutta begynte å skape bøttevis med sjanser. Lasse Tomter fullførte sitt hat-trick, tvillingbror Daniel scoret sitt nummer 2, og Ketil
Ustad satte ytterligere 2 i nota. Stillingen var derfor 1-7 før Jevn reduserte 1 gang og fastsatte resultatet til 2-7. Lier hadde flere store sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men var både uheldige og unøyaktige i avslutningene. Fremgangen var likevel stor fra tidligere kamper, da Lier har slitt litt med å finne veien til nota. Alt i alt en ok kamp som bør gi økt selvtillit foran de neste kampene.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk