Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

5. div avd 1:

Lier - Liungen 2-2 (0-1 ved pause)

Scoringer. Lier: Daniel Tomter (2) Liungen : Kenneth Strysse og Eirik Pettersen

Tilskuere:  Ca 120

Lier åpnet klart best mot et famlende Liungen-forsvar. Det kunne stått mer enn 1-0 til hjemmelaget etter det første kvarteret. Daniel Tomter scoret  kjapt og elegant etter snaue kvarteret. Etter hvert kom Liungen noe mer til hektene og skapte et par sjanser utover i omgangen. tommy Hyving var, blant annet, farlig frempå, men Liers forsvar med kaptein og spillende trener Morten Paasche spilte rolig og kontant.

I 2. omgang, utlignet til 1-1 på det som mest lignet på et sleivete overlegg. Dette brakte det ellers så gode Lier-forsvaret på gyngende grunn. I en bra periode utnyttet Eirik Pettersen en dårlig markering på bakerste stolpe og satte ballen i nettaket. Men Lier svarte med en ny scoring av Daniel Tomter like etterpå. liungen kunne ha avgjort, da tildigere Lierspiller Eivind Haugan skjøt i tverrligeren like før slutt. Det ville vært en fin revansje for veteranen som startet kampen uvanlig famlende ---

Mellomfornøyde trenere

- Jeg var veldig misfornøyd med hvordan vi slapp inn målene, sa trener og midtstopper Påsche. - Vi gjorde ikke det vi var enige om, sa en noe skuffet  Liungen-trener Nordstø. Både  han  og kollega Paasche hadde får kommentarer etter kampen. Begge lags spillere hadde naturligsis håpet på tre poeng, så  både kroppspråk og manglende kommentar var kanskje naturlig.

Begge lag prøvde juniorspillere fra Samarbeidslaget. Både Anders Fossen Nilsen (som kom i i 2. omgang), Lier og Hazir Ademi, Liungen viste både fart og angrepsvilje, mens Prince Monga kom for lite med i spillet.

Banens beskaffenhet får ta mye av skylda for manglende presisjon i pasningen.

Publikumsoppslutningen var større enn normalt. Speaker var energisk. Han prøvde noe foregjeves å få fart på hjemmesupporterne. Musikken under kampen bør forbli et eksperiment. Kanskje kunne det være en idè å spille et kutt etter hver scoring? Musikkvalget bidro neppe til større stemning rundt banen ---

Lier IL stilte med ballgutter under kampen. Gutta ble presentert i pausen. Et fint innslag som andre klubber bør kopiere.

Andre kampresultater:

Holeværingen - Modums 2. lag   6-1, Moingen -Hallingdal 2-1

Slik er  rekkefølgen før siste  kamp før ferien (målkvote i parantes): 1) Moingen (41-14) 24 p, 2) Lier (29-17) 24 p, 3) Liungen (41-21) 22 p, 4) Hallingdal (33-23) 18 p, 5) Modums 2. lag (32-19) 17 p.

Siste serierunde

Lier reiser til Haugfoss fredag, mens Liungen møter Moingen på Liungbanen på mandag. Det er viktig at begge  lierlagene får med seg minst ett poeng for at ikke Moingen skal få ei luke. Merk effektiviteten og de få målene som Moingen har sluppet inn.  Det kan tyde på at Liungen står overfor enn relativ vanskeligere oppgave enn Lier ---

5 kommentarer

Mandag 23. juni 2008 20:20: Andreas
Herlig å se at LierNett tar opp kampen med VG, TV2 og de andre live-tjenestene! Gleder meg til å følge Eirik Petrus Pettersen og resten av Liungen-laget på LierNett Live utover høsten!
Mandag 23. juni 2008 23:21: tobbe
Lier var gode i 1omg. Liungen gode i 2omg. greit med 2-2
Onsdag 25. juni 2008 10:51: Anders
Hvorfor dekkes ikke Spa/Bra kampene lenger? Savner referat fra de siste kampene
Onsdag 25. juni 2008 18:14: Redaksjonen, Torger A
Det skyldes ikke bevisst neglisjering. Vi har riktignok hatt problemer med å dekke, pga liten bemanning redaksjonelt, men vi skal rette på det ved hjelp kontakter innen Spa/Bra. Vi følger spent med likevel og lover å følge klubben i opprykkskampen. Akkurat nå forteller tabellen at laget er nærmere opprykk enn Liungen og Lier ---
Tirsdag 1. juli 2008 09:28: ...
Dere gjør en kjempejobb, Liernett! Setter stor pris på at dere gjør det mulig for liunger i andre deler av landet å følge med på aktiviteten fra gamle trakter!

Flere saker fra arkivet

Ett mål og bare ett poeng

Det ble dessverre bare den ene scoringen til Tommy Hyving og Liungen i andre omgang

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

Røk opprykksjansene i dag?

Liungen scoring her holdt dessverre bare til uavgjort mot Hallingdal i ettermiddag

Lier på offensiven

Lier kjempet seg til 3-3 mot opprykksfavoritt Modum 2

Sterk borteseier

Innbytter Ketil Ustad (her tv med faren, Øyvind Ustad) scoret to mål og bidro til at Lier slo tabelltoer Moingen i kveld

Absolutt siste sjanse røk

Liungen styrket sjansene, mens Lier og spillende trener Morten Paasche (her th) er defintivt ute av opprykkskampen

Ny seier torsdag kveld?

Kan Kenneth Strysse score på nytt og vil Liungen fortsette seiersrekken mot Modum 2?

"Close race" i 5. divisjon

Tommy Hyving (her i midten) med sine fem mål bidro sterkt til målkalas på Liungbanen, mens Lier sørget for ett poeng på bortebane og god kontakt med teten ---

Seire til Liungen og Lier

Ketil Ustad (på bildet) scoret to mål, da Lier endelig tok tre poeng igjen, mens Liungen er på tabelltoppen inntil videre etter målfesten på Liungbanen fredag kveld

Seier i vanskelig kamp

Kim Roger Kristiansen (på bildet) scoret seiersmålet like før slutt, og Lier tok med seg tre viktige poeng

Henger med i toppen

Kenneth Strysse (bildet) med sine to scoringer og keeper Kenneth Christiansen har sin del av æren for at Liungen berget tre viktige poeng mandag kveld

Opprykk i år?

Arild Juvik, assistenttrener i en av distriktets største fotballgrupper, røper optimisme etter at A-laget fra Tranby avsluttet vårsesongen med uavgjort i går kveld.

God debut

Kvalifiseringskampene for eliteserien i Solbergelva endte med to tap for Liungen Futsal i går, men laget vant hele 5-2 mot Mjøndalen, der Tommy Hyving (på bildet) var en av scorerne

Liungen ville mest

Liers sjokkåpnet, men Liungen utlignet raskt og kjempet til seg tre poeng i nest siste serieomgang i 5. divisjon

Lier IL på tabelltopp

Seniorgutta på Tranby ser ut til å være svak favoritt før lokaloppgjøret på St. Hans-aften mot tabelltreer Liungen ---

Målfest og tabelltopp

Her jubler banens beste spiller, Audun Langaard, for en av sine scoringer mot DRIM

Slitekamp ga tre poeng

- Det kunne ha gått begge veier, sa trener Tommy Nordstø etter at Liungen tok sin fjerde strake seier ---

Mye å gå på

Det er hovedkonklusjonen etter 2-0 mot Holeværingen i seriepremieren, og Liungen, her representert med målscorer Hazir Ademi, kan bli en vanskelig motstander i 5. divisjon

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Målkalas på Liungbanen

Hvis Liungen kan fullføre to omganger med så god angrepsfoball og med Kristian Bye Andersen (bildet) som en av bidragsyterne, kan det snart lukte 4. divisjon ---

Glapp i forsvar

Selv om Maria Toverud (her sammen med Maria Ruud) scoret, ble det nok en gang poengtap for Liungen

Rødt kort og poengtap

Det ble dramatisk mot slutten for Liungens kaptein Roar Hennum (bildet) og lagkameratene under femtedivisjonsoppgjøret mot Modum 2 mandag kveld

Svak 2. omgang

Liungen og Audun Langaard (på bildet) kjørte rundt med Tofte i 1. omgang, men slapp bortelaget til etter pause

Burde vunnet tosifret

- To fine mål av juniorspillerne Hazir Ademi og Espen Jorami var kanskje det mest positive, da Liungen slo bunnlaget Uvdal 5-2 i kveld

Løp motstanderne i senk

- Viljen var god, men vi var for unøyaktige, sa Liungens trener, Tommy Nordstø, etter at Skrim ble slått 4-1 på Liungbanen i kveld.

Lier vant åpningskampen

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, sa trener Morten Påsche ettet 3-1 over Ådal i kveld

Futsalgutta tapte tre kamper

Det ble vanskelig, da "playmakeren" Kenneth Strysse (th) måtte gi seg etter en kneskade

Hevet seg mange hakk

Det sier Ketil Verpelstad og framhver spissen Tommy Heving (på bildet) i sin rapport etter kvalikkampene til Liungen Stars på lørdag

Jublet for tidlig

Her er det nettopp blitt 1-0, men det raknet fullstendig for juniorgutta fra Lier etter pause mot Hønefoss

Lier best i lokaloppgjøret

- Flott innsats, høy agressivitet og mest lyst til å vinne var trener Torfinn Teigens forklaring på at Lier slo Liungen 3-1 i årets første lokaloppgjør i 5. divisjon

Klasseforskjell i andre omgang

Her scorer Lier IL s Torbjørn Ingebretsen mot gamle lagkamerater under kveldens nabooppgjør

Nye viktige 4.divisjonspoeng

Spa/Bra slo topplaget Hallingdal, mens tremålscorer Tommy Hyving bidro til en svært så trivelig kveld for liergutta på Tranby --

Knuste Nybyen

Liungen ledet 7-0 etter en halvtime!

Futsalgutta innfridde

- Liungen IF futsal fikk en god åpning i 1. divisjon med to seire og en uavgjort, rapporterer Ketil Verpelstad ( på bildet)

Storseier til Liungen

- Bra med 8-2 seier, men er ikke fornøyd likevel, sier trener Tommy Nordstø etter kveldens kamp mot Slemmestad 2

Fikk rom å løpe i

Shivan Ghazi og Svein Espen Sørstad sørget for to viktige scoringer og Shivans bror Rhamin bidro også til sjanseskapende angrepsspill for Spa/Bra mot Solberg i kveld.

Endelig seier

Liungen overbeviste mot Hallingdal

Full pott på to kamper

Prince Munga (på bildet) var en av Liungens målscorere i en tett kamp mot Heradsbygda fredag kveld på Ringerike, der Liungen avgjorde like før slutt

Ser langt etter opprykk?

Liungen skapte bare halvsjanser mot Åskollen og tapte klart

Lier mot toppen

Etter to strake seire har Lier (her representert med Jørgen Thorseth og Morten Tomter) for alvor meldt seg på i kampen om opprykk ---

Helgas idrett

To viktige oppgjør i St Hallvardhallen (bildet) og lokaloppgjør på Liungbanen står på programmet i dag

Eide spillet i 2. omgang

Anders Fossen Nilsen (på bildet) og Lier/Liungen snudde kampen etter pause, da de slo Hallingdal 4-2 i onsdag kveld

Liungen-Asker 1-2 (0-1)

Etter en bra var det en stor skuffelse at vi ikke tok poeng. Vi burde ha avgjort kampen i medvinden, i begynnelsen av 2. omgang, sier assistentrener Hasse Svanberg. Det var teknikk og rutine som avgjorde nok en gang. Marianne Pettersen scoret begge målene Asker og Norges veteran, Linda Medalen, som kom inn som innbytter i en avgjørende fase mener Liungen må unngå de små feilene dersom de skal unngå nedrykk.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Tre tap og en storseier

Her scorer Tommy Hyving ett av sine fem mål av Liungen Futsal sine 17 scoringer under lørdagens kvalifisering

Tett kamp på Tranby

Lier burde "punktert" kampen i andre omgang.

Spolerer neppe sjansene --

Lier har lenge vært ute av opprykkskampen, Liungen må kanskje vinne alle sine tre siste kamper, men Spa/Bra og John-Erik Loe Olsen (bildet) har mer enn et bein i 4. divisjon --

Liungen best i lokalderby

Liungen - Lier (g93) 1-0

Effektive foran mål

Liungen sikret seg tre viktige poeng mot Konnerud etter 4-1 på Liungbanen i kveld

Jubel i Spa/Bra

Mens Sparta/Bragerøen er klar for 4. divisjon etter seier i dag, vant Liungen 2-0 over naboklubben Lier i det som bare ble et prestisjeoppgjør

Lovende åpningskamp

Samarbeidslaget Lier/Liungen, her representert med Anders Fossen Nilsen (på bildet), tapte mot SIFs juniorer. - Men vi er godt fornøyd med den kollektive innsatsen, sa trener Preben Krogh-Jacobsen (på bildet) til Liernett etter kampen

Fortsatt på topp i 5. divisjon

Liungen tok med seg en forventet 4-1 seier hjem fra Numedal mot Uvdal ROV i herrenes 5. divisjon lørdag

Hjemmeseier for Liungen

Liungen vant 5-2 (3-1) hjemme mot Ådal mandag kveld

Svakt Liungen fikk bank hjemme

Et tafatt hjemmelag lot Byåsen slippe til mot slutten av kampen. – Byåsen ville mest og vant kampen på det. Vi må ha trua, sa assistenttrener Hasse Svanberg. I bakgrunnen nikket en samtykkende hovedtrener Lena Tyriberget, mens spillerne lå eller satt skuffet igjen på den våte Liungen-banen. Spillerne har all grunn til å være skuffet, selv om det bare er en teoretisk mulighet for at Larvik skal går forbi Liungen på tabellen. Allerede neste helg mot Skeid bør Liungen feie all tvil til side og slå bunnlaget Skeid.

Gode enkeltprestasjoner avgjorde

Liungen-Larvik 4-1 (3-1 ved halvtid).

Opprykkskampen fortsetter

Spa/Bra startet høstsesongen med seier, mens Lier ikke grep sjansen mot tabellederen i sin åpningskamp

Lover godt for høstsesongen

- Vi skapte mye framover, sier Liers trener Morten Påsche, selv etter at keeper Thung Li Huang (på bildet) fikk rødt kort og som førte til at laget måtte spille med 10 mann det meste av kampen --

Tetlag i fjor, i oppløsning i år?

Liers trener Morten Paasche (bildet) synes det er beklagelig at Liungen ikke kan stille lag i morgen ---

- Begynner å lukte 4. divisjon

Det sier Sparta-Bragerøens John-Erik Olsen (bildet) til Liernett etter gårdagens seier

Liungen - Skarphedin 5-2

Liungens andrelag vant torsdag ettermiddag 5x2 over Skarphedin på Lier Stadion. Liungen har nå åtte strake seire og topper tabellen i andre divisjon avdeling 2.

Håpløse baneforhold

Ballen var mest i lufta, da Lier vant knepent 2-1 under svært kritikkverdige spilleforhold på Tranby i kveld

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Akutt keepermangel

- Jeg vil likevel ikke skylde på at vi manglet vår faste keeper, sa trener Tommy Nordstø (på bildet) etter bortetapet i går kveld

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

Sjanser for opprykk

Seniorherrene Liungen, Lier, Spa-Bra og Liungens kvinnelag er med og kjemper om tetplasseringer i forskjellige divisjoner i høstsesongen

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

Revanseoppgjør på Liungbanen

Vil Audun Langård og de andre spillerne i Liungen smile etter opprykkskampen i lokaloppgjøret på Liungbanen på søndag eller vil Lier stikke kjepper i hjulene

Tre lierlag i tet

Både Lier 2, Sylling 1 og Liungen er med i tetgruppa om opprykk, men Spabras trener Aage Golmen og hans lagkamerater på andrelaget stjal poeng fra oppsrykksfavoritt Liungen på mandag.

-Tapte fortjent

Det sa trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinner tapte kveldens 3. divisjonskamp 1-3 mot Nærsnes/Åros

Brødreduellen

Storebror Prince på Liers juniorlag tapte for lillebror Bongana på Gulskogen i kveld --

Oppladning til prestisjeoppgjøret

Etter en komfortabel seier på mandag, da Ketil Ustad (th på bildet) scoret to mål, ser Lier fram mot å møte Liungen i årets andre lokaloppgjør på lørdag på Liungbanen

Liers herrer vant

Lier ILs herrer dro i land en fortjent seier i kveldens kamp på en sørgelig gressmatte på Tranby.

Vant naboppgjøret

Syllings førstelag var ofte på offensiven mot Liers andrelag på mandag, her er Kenneth Karlsen nær scoring. Men Liungen har hatt den beste sesongåpningen -

Jublet i 1. omgang

Her konstaterer Sparta/Bragerøens Aleksander Valo at ballen går i mål. Kort tid etter sørger han selv for scoring --

Det glapp mot serielederen

Lier ble nøytralisert - Åskollen2 til tabelltopp.

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Liungen ubeseiret

Liungens unge lag vant 3- 0 over Åskollen i kvinnenes 3. divisjon etter solid forsvarspill i kveld

Optimisme i Liungen

Liungens kvinnelag kan juble over mange scoringer og ser fram mot det som kanskje blir "finale" mot Kongsberg om 14 dager ---

Lovende juniorfotball

- Bra gjennomført kamp av gutta, skriver trener Preben Krogh-Jacobsen i sin rapport til Liernett etter at Lier/Liungen hadde spilt 2-2 mot Solberg i dag

En skuffet tomålscorer

—Vi burde hatt poeng — Vi slapp inn noen billige mål og straffen var uheldig, sa den ambisiøs Liungen-spilleren, i det hun tuslet ut av banen.— Spesielt bittert er det når vi spilte en god kamp. Cirka 300 tilskuere i surt vårvær fikk likevel se at Liungen - jentene satte fjorårets cupfinalist på en hard prøve.

Fikk 50-årspresangen sin

Gabor Valo feiret dagen med en kjempekamp og sønnen Alevander scoret det siste målet da Spabra serieåpnet på Stoppen. Begge kan kalles matchvinnnere

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Liungen vant 2-0 over Kattem

Ingunn Sørum scoret begge målene i siste kamp mot det andre bunnlaget Kattem. Dermed unngikk Liungen sisteplassen.

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Liungen på opprykksplass

1. div. kvinner :Byåsen-Liungen 0-6 (0-2 ved pause). Liungen spilte en meget god kamp mot Byåsen. Kjappe liungenangripere skapte etter hvert haugevis av sjanser mot frustert Byåsen-lag. -- Liungens slet riktignok litt mot et angrepslystent hjemmelag i 1. omgang, sa assistentrener Hasse Svanberg etter kampen. I 2. omgang kontrollerte Liungen fullstendig. Det eneste som var negativt var Keeper Colombo Nilsens utvisning.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Far og sønn på samme lag

Tommy Hyving har fått med seg pappa Tom Petter Hyving (bildet), som spilte på Vålerengas elitelag på syttitallet, på Liungens futsallag --

Liungen holder ikke nivået

Nok en gang fikk vi bekreftet at Liungen ikke holder toppserienivå. Å tape 1-3 for cupfinalist Asker er ikke ille resutatmessig, men liungene skaper nesten ikke målsjanser. Bortsett fra en fem minutters periode etter Liungens scoring, hadde Asker full kontroll. Siste kamp mot Kattem neste lørdag kan bli avgjørende, dersom det skulle gå mot sammensslåing av toppserielagene i Bergen.

Cuptap for Liungen

- Vi tapte for et bedre lag, sa trener Brede Nybråten etter at Liungen tapte 1-5 i for Rapid, Moss i cupen, men allerede på mandag venter nye oppgaver for kaptein Lene Ask Johannesen & co når de skal møte Mjøndalen.

To lierlag i finaler

Lier var nærmest finaleseier etter tap i straffesparkkonkurranse, mens Liungen G-16-lag tapte sin finale i en vellykket Liungen-cup i helga

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

- Positiv opplevelse

Det sier trener Markus Walfridson etter at Spa/Bra er videre i cupen etter ekstraomganger mot Svelvik mandag i kveld.