Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Pressemelding om spennende kommunalt initiativ:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE

BAKGRUNN – ”PUFF PROSJEKTET” Lier kommune har igangsatt ”Prosjekt unge funksjonshemmede framover” (PUFF). Målet er å hjelpe funksjonshemmede til et mer helhetlig og tilpasset tjenestetilbud. Fritidsaktiviteter er ett av stikkordene i denne sammenheng. Vi erkjenner at fritidstilbudet til funksjonshemmede er meget begrenset og til dels dårlig organisert. Lier kommune har et høyt ønske om å snu situasjonen til det bedre. Som ledd i dette arrangerer vi nå en egen:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE Sett av lørdag 11.oktober og stikk innom Lierbyen skoles gymsal og kantine en gang mellom kl 10 og 16. Her kan en få med seg demonstrasjon av utstyr, treffe folk og utøvere fra ulike lag og foreninger, prøve seg på bl.a. pistolskyting og tandemsykling, ta en kaffekopp og nyte en konsert med årets kulturprisvinnere, Liunggjengen, på kjøpet. Arrangementet er åpent for alle og er gratis !

DELTAGERE PÅ MESSA Fritid for funksjonshemmede i Lier spenner fra deltakelse i det ordinære foreningslivet, til tilrettelagte tilbud for funksjonshemmede. Kommunen hadde en oversikt over noe av dette, men på langt nær alt. Derfor har vi invitert et stort antall frivillige organisasjoner i Lier til deltagelse. Vi vil at denne messa skal vise noe av mangfoldet av det som skjer i Lier. Det er også et håp at denne messa også kan gi inspirasjon til ting som kan skje !

Lier kommune skal ha en egen stand hvor man kan møte folk og komme med ideer og ønsker, videre vil det være informasjon om bl.a. støttekontakttjenesten, ledsagerbevis og andre tilbud Lier kommune kan tilby.

Og som nevnt: Kulturprisvinnerne Liunggjengen spiller ! Liunggjengen er veteranene når det gjelder tilrettelegging av et musikktilbud for psykisk funksjonshemmede i Lier.

Ellers vil disse delta: 1. Drammen og omegn tandemforening 2. Liunggjengen 3. Buskerud idrettskrets integreringsutvalget 4. Drammen Handicap IL: Luftrifleskyting, bueskyting og boccia 5. Lier IL barneidrettsgruppa 6. HandiCare ASA 7. HandiNor 8. Medema 9. Aktiv hjelpemidler 10. Øvrebø hjelpemidler 11. Kleggen 4H 12. ADHD – foreningen 13. Tranby skolekorps 14. Drammen og omegn Turistforening 15. Lier Røde kors barnehjelp 16. Lier O-lag : Presisjonsorientering 17. Lier Rideklubb 18. Lier kommune : - Habilitering : Støttekontakt - Kulturkontoret : Torsdagsklubben, ledsagerbevis, tilskudd. - Biblioteket - Ungdom og fritid - Fysioterapitjenesten - Kulturskolen

For spørsmål, intervju eller for å få kontaktpersoner (navn, tlf.nr.) blant deltagerne til intervju, ta kontakt med en av de som har jobbet mest med PUFF og Fritidsmessa: Anne Kirkenær Mortvedt, habilitering tlf 32 84 47 97, Ellen Roseth, rehabilitering tlf. 32 22 03 66 eller Thea Breivik, kulturkontoret tlf 32 22 02 56/ 932 66 360. På vegne av kontaktpersonene: Hege Elisabeth Larsen Kulturkontoret Tlf. 32 22 02 52 e-post: hege.larsen@lier.kommune.no

Flere saker fra arkivet

Fritid for alle

Førstkommende lørdag 24. september kl. 11.00 åpner ordfører Ulla Nævestad årets fritidsmesse for funksjonshemmede på Lierbyen skole. Årets messe som er den andre i rekken setter fokus på hvilke muligheter de funksjonshemmede har for en meningsfull fritid, bare det tilrettelegges litt for dem.

Fritidsmesse for funksjonshemmede på Lierbyen skole

Det er noe med oss alle, men hos noen er det mer synlig. Som hos mennesker med en funksjonshemming av et eller annet slag. Målet må være å gi alle et mest mulig likeverdig liv. Og det skal ofte ikke så mye til.

Urimelig økning av husleie i Lier

Lier kommune og Lier Boligselskap øker husleien med 60 prosent for 14 funksjonshemmede i et bofellesskap i Lier. Samtlige politikere i Lier fikk informasjonen g (...)

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Framtidas idrettstilbud

Nærmiljøanlegget (bildet th) ved Oddevall skole er et av innspillene som kan bli realiserte innen de neste fem årene. Liernett bringer her en oppsummering til kulturkontoret etter folkemøtet på Haugestad den 16. april.

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

En julegave til en ny landsmann

Mike Andrè er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Den blide og velutdannede enkemannen er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Kathrine Hoem ved Frivillighetssentralen formidler Flyktningguider. – Vi trenger flere flyktningguider, sier hun. Er du en av dem som kan tenke deg å bli flyktningguide, kan det være den beste julegave du kan gi en flyktning i vår kommune.

- Mine hjertebarn

Slik karakteriserte Ellen Anita Anderson sine funksjonshemmede deltakere i Stoppen Turn i møte med 3. klasse ved Idrettslinja ved St Hallvard Videregående skole i forbindelse med tildeling av overskuddet fra årets St Hallvardleker.

Mangfoldig fritid i Lier

Kan din organisasjon kunne tenke seg å delta på kulturminnedagen på bygdetunet søndag 14. september, spør kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Ny deltakerrekord

- Det er målet for årets St Hallvardleker, fastslår Ingvild Mjøen (leder), Julie Rokke Jagland (pressesjef) og Guro Wamstad (mediesjef).

Over 100 deltakere

- Vi er svært stolte over å kunne fortelle at deltakelsen i Ungdommens kulturmønstring slår alle rekorder, sier Hege Elisabeth Larsen ved Kulturkontoret

Musikk, bildekunst og dans

Ved årskiftet hadde 50 ungdommer meldt seg på Ungdommens kulturmønstring

Kunstnerisk ungdom fra Lier

Under årets UKM i Lier var det rekordmange deltakere innenfor kunst.

Rock, rap og listepop

En konsert du bør få med deg

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

63 deltakere påmeldt

- Men vi tar sjansen på å forlenge fristen med et par dager, sier Hege Larsen ved kulturkontoret om Ungdommens kulturmønstring.

Julegrantenning likevel

Det så lenge ut til at det ikke skulle bli noe av det tradisjonelle adventsarrangementet ved Rådhuset, men nå beklager kulturkontoret at det har vært dårlig kommunikasjon.

Mange grasrøtter små ...

Siden Norsk Tipping innførte Grasrotandelen i 2009 har foreninger og lag i Lier mottatt 2,3 millioner via ordningen.

Dansegalla for psykisk utviklingshemmede

Psykisk utviklingshemmede trenger flere sosiale arenaer hvor de kan møte likesinnede.

Liunggjengen mottok kulturprisen

- Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har som kultursjef, sa Ingeborg Rivelsrud, som greit og ryddig loset oss gjennom et arrangement med mange høydepunkter. Vi får håpe politikerne i disse ulvetider vil prioritere kulturen slik at vi også i framtida vil kunne glede oss sammen med kultursjefen på en årlig utdeling av Kommunens kulturpris.

Den kulturelle skolesekken.

I ei tid der kultur og skole er utsatt for sparekniven, kommer ei gavepakke av de sjeldne. 180 millioner skal årlig brukes på å tilby landets grunnskoleelever et likt og godt kulturtilbud. Pengene er tenkt brukt til å gi elevene en kulturell identitet og et forhold til egne røtter.

Sommer i Lier 2006

Kultur og fritid kan også i år invitere til spennende sommeropplevelser

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Klart for påmelding til UKM

Fredag 25. januar er det klart for en ny runde med Ungdommens Kulturmønstring

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Vildmarkskamp på Martinsløkka

Lier kommune og Eiksetra arrangerer Vildmarkscamp i høstferien. Alle barn fra 6. klasse til 10. klasse kan delta.

Eiksetra populær

Friluftsfolket vil fortsatt kunne nyte stedet, fordi over 20 søkere har meldt sin interesse for å overta som bestyrer etter Truls Hafslund.

Skal styrke integreringen

Lier kommune vil rette fokus mot, blant annet, språkferdigheter, utdanningskompetanse, kvinnesyn, barn og fritid, arbeidsgivers tilnærming og forholdene for fremmedarbeiderne og helseforhold.

Fortsatt nesten på topp

Lier bare slått av nabkommunen Hole når det gjelder grunnskolepoeng i Buskerud

En ligning med mange ukjente

Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen (på bildet), henholdsvis ordførerkandidat og leder i Lier Fremskrittsparti, begrunner her partiets standpunkt i kulturhussaken

Vellykket Sankt Hallvardspill godt politisk forankret

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud (bildet) framhever dette i sitt innlegg her --

Sjåstad havner i bakleksa

- Lier kommune ødelegger et samlingssted ved å avslutte avtalen med Sjåstad Samfunnshus, skriver Dag-Frode Gulsrud og ber folk protestere.

Gilhusodden prosjektskole – behov for nytenkning.

Som rådgiver ved Tranby skole er Kjell Sørlien sterkt i mot at Gilhusodden legges ned sånn uten videre. - Behovet for en alternativ opplæringsarena er større enn noen gang, sier han

Liunggjengen feirer 15 års jubileum

Liunggjengen feirer 15 års jubileum i år, og vil markere det med en konsert 12.oktober kl 19:00 i Sylling Aula.

Rammer tilfeldig

- Varmebassenget i Lierhallen må ikke bli offer for "kuttisme", skriver Krf s gruppeleder Brynhild Heitman i dette innlegget.

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Tilhører vår regionale historie

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud er lettet på vegne av St. Hallvardspillforeningen som nå er sikret et tilfredsstillende økonomisk grunnlag for St. Hallvardspillet i 2008 etter at Drammen kommune bidrar med 100 000 kroner

Imponerende frivillig innsats

De 75 liungene som er tilknyttet frivilligsentralen, gjør en kjempeinnsats på mange forskjellige områder, men kan få gjort enda mer hvis flere tar et tak. Bildet: Stavgangsgruppa klar til tur med Lier Bygdetun som utgangspunkt.

- Trenger vi valg i Lier?

Dette spørsmålet stiller Lier Frp, (på bildet ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes).

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Takk for tilliten!

- Nå skal vi gjør alt vi kan for å vise oss tilliten verdig, sier leder av Lier Arbeiderparti, Tonje Evju.

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

Bli med på registrering av viktige kulturminner!

Lier kommune vil i år gjennomføre nyregistrering og vurdering av kulturminner i Lier, og innbyggerne inviteres av kulturkontoret ved Ingeborg Rivelsrud til å bidra

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Sommerleir for motorsykkelinteresserte

• Har du egen moped/lett motorsykkel ? • Er du over 16 år, og har lyst til å prøve deg på lukket bane med instruktør ? Instruksjoner i kjøreferdigheter, trafikkforståelse og mestring av sykkelen vil bli gitt. • Har du lyst til å bli kjent med andre som er opptatt av sykler og kjøring, og som har et godt sosialt miljø hvor det er plass til flere ? • Da kan du bli med Lier motorsykkelklubb, LMK, til Våler i Hedmark, fra torsdag 1.juli til lørdag 3. juli. Vi har leid banen fredag og har lyst til at du skal være med på denne turen.

Folkemøte i kveld

- Hvordan vil du at friluftslivet og idrettstilbudet i Lier skal være om fem år?

Populær turvei er blitt enda bedre

Gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé, der togene tøffet forbi fra 1872 til 1973, er oppgradert og blir nyåpnet denne uken.

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Kommunen hjelper også ofrene

Liungene støtter ikke bare via Røde Kors sine bøssebærere, men det blir høyst sannsynlig også bevilget et beløp av kommunale midler i morgen.

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Ingen lovnad om gratis tomt

Ordfører Ulla Nævestad presiserer at Lier kommune verken har gitt SIF noen lovnader om gratis eller billig tomt

Lier nesten på topp

Elevene fra Bærum fikk flest poeng med seg fra ungdomsskolen i fjor. Elevene fra Lier kommer rett bak, men må se seg slått av elevene fra nabokommunen Hole.

Kolberg handler på egen hånd

Statsråd Grete Faremo slår fast at Martin Kolberg ikke opptrer på vegne av Justisdepartementet eller regjeringen når han griper inn i diskusjonen om asylmottaket på Lierskogen.

Likegyldighet eller manglende engasjement?

Det er gått 14 dager siden Frivillighetssentralen og Kulturkontoret forgjeves forsøkte å samle tillitsvalgte og politikere til engasjement for større foreningsdeltakelse fra våre nye landsmenn.

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Guttekonferanse på Sylling skole.

Det forsømte kjønn. Det kan virke slik når vi leser at guttene blir stadig mer akterutseilt

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

265 kroner per innbygger?

Dette kan bli et nøkkeltall å ta stilling til for politikerne om de skal vedta at Lier kommune arbeider videre med planene om et kulturhus

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

- Lier Ap forkludrer ansvaret

Søren Falch Zapffe (H) mener forsøket på å legge ansvaret for reduksjon i rutetilbudet over på Lier kommune faller på sin egen urimelighet.

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

2 bluesdronninger til Sylling

Rita Engerdalen og Margitt bakken med akkustisk blå-time på onsdag.

Verdens Aktivitetsdag i Lier

I Lier markeres Verdens Aktivitetsdag 10. mai med mye informasjon og en rekke aktiviteter.

- Hesten er en stor ressurs

Hesten er kanskje en større ressurs enn mange vet, skriver Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) i dette innlegget.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Ingen dramatikk

Det uttaler Morten Egeberg i Lier kommune om konsekvensene av streiken.

Vil ha folk på klubben

Lite folk på Sjåstad Fritidsklubb.

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

Høvik fritid får 300.000

Lier er blant de 229 av til sammen 429 søkere fra Lindesnes til Finnmark som har fått positivt svar fra Utdanningsdirektoratet på søknad om midler til å utvikle kulturtilbud eller kulturskoletilbud for barn og unge.

Vaksinering mot svineinfluensa

Et begrenset antall vaksiner er distribuert ut til fastlegekontorene for vaksinasjon av risikogruppene

Kunstis på Lier stadion?

Kunstisplanene er interessante for flere parter enn Sparta/Bragerøen og Lier kommune ---

Fjernvarmeanlegget må utnyttes

En kunstisbane er i høyeste grad realiserbar på Stoppen i forbindelse med bygging av nye Høvik skole, mener isentusiastene i Sparta Bragerøen ---

Hundekjører slått

Hundekjører Vibeke Clausen (bildet) fra Lier ble "overfalt" av en rasende skiløyper før påske --

”Fineste stedet i hele Norge nå”

Ingen på Eiksetra på Friluftslivets dag var uenig i styrelederen i Den Norske Turistforening, Pernille Røed Larsens karakteristikk av naturperlen i Lier. Heller ikke Miljøvernministeren sparte på superlativene. Begge bor nær marka og vet hva de snakker om.

Gir politikerne grønt lys?

Det blir spennende dager for tilhengerne av et kulturhus i Lierbyen (og kultursjef Ingeborg Rivelsrud) før de avgjørende møtene i neste uke

I morgen er det slektforskningens dag

Flere foredrag på biblioteket i Drammen

Snart braker det løs med Ole Ivars

For sjette år på rad er det klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen.

- Frivillighet bidrar til demokrati og gode lokalsamfunn

Innlegg: Høyres formål er å skape et samfunn der mennesker kan utvikle seg og utfolde seg.

- Trenger flere bøssebærere

Lier Røde Kors ber folk om å ta godt i mot bøssebærerne onsdag kveld.

Positiv til samarbeid

Instruktør Per Larsen (på bildet) i Drammen og Lier Bekterevsforening ser optimistisk på å gjøre Lierhallen mer attraktiv --

Gamle Hegg skole området.

Makta rår! Gamle Hegg skole skal rives. Denne historiske, estetiske og dette verdifulle elementet fra 1914, i Lierbyen blir borte.

Dansegalla på lørdag

Førstkommende lørdag fra 18.00 til 22.00 er det for sjette året på rad klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede. Som sedvanlig spiller Ole Ivars opp til dans i St. Hallvard-hallen i Lier.

Vil skape bevissthet om energibruk

Førstkommende lørdag kl. 20.30 er det igjen tid for Earth Hour og mørklegging av Lier.

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

Månedens kommune i august?

Drammen kommune var Månedens kommune i august, men nå har Rådet for Drammensregionen gått tom for kommuner!

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Endelig program for Lierdagene

Det endelige programmet for Lierdagene 2011 er klart.

Rekordoppslutning

Denne unge pilkefiskeren er en av et tusentalls friluftsmennesker som var i området rundt Eiksetra i dag

Fine prestasjoner på Beitostølen

Selv om liungen Øystein Tveten måtte avbryte oppholdet på Beitostølen i midten av januar på grunn av sykdom, kunne han likevel fornøyd fullføre tre distanser under årets Ridderrenn.

Bakterier i drikkevannet

Lier Drift melder at det er oppdaget koliforme bakterier på en kommunal vannledning i Nordalområdet.