Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vinterlig glimt fra Fagerliåsen:

Vinteren er her. Barna i Fagerliåsen frydet seg. Akebrett, kjelker, jetski og ski ble tatt fram.


Foto: Torger Almaas

Vi møtte Sylvia på ski (se bildet) Nysnø og nullføre i overgangen til plussgrader skaffet Sylvia noen kladdeproblemer, men smilte gjorde hun likevel.....


Foto: Torger Almaas

Syllingbråtan var det aking på programmet. En oppfordring til foreldre: Fra toppen av Syllingbråtan kan det være risikabelt å ake uten vakt i svingen lengre nede. For alle bilister vil det føles forferdelig å kjøre på et akende barn......uforskyldt!

Flere saker fra arkivet

Koste seg under marsjen

Per Hægstad og de andre i Turistforeningen gjorde nok en gang en fin jobb på drikkestasjonen på Saga. - Men 150 var et skuffende antall, sa Hægstad til Liernett

Opplevelser og historikk

En tur opp Asdøljuvet byr på både naturopplevelse og historisk innspill.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Skimten på kryss og tvers

- Noen ungdommer mente det var den morsomste skiorienteringen de hadde gått, sa Ingemar Jansson Haverstad i Lierbygda O-lag etter helgens norgescup. De tre lierdeltakerne vant hver sin klasse på søndag.

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Latter og moro på Eiksetra

Asmait fra Eritrea var en av mange deltakere som mobiliserte stor livsglede, da Lier Voksenopplæring arrangerte vinteraktivitetsdag på tirsdag.

Barnehage med sjel

Pedagogisk leder Iren Vilhelmshaugen Bern, Maren Mathiesen Hagen og styrer Jørn Inge Axelson, er tre av 120-130 som lørdag feiret Bakkeli barnehages 40 - årsjubileum.

Gleder så mange

"Øverskauendagen", som ble arrangert på lørdag, er bare ett av av mange arrangement på den godt bevarte gamleskolen.

Tyriberget gir seg - svart dag for Liungen

Drammens tidende melder i dag at Lena Tyriberget gir seg som hovedtrener for Liungen.

Tur til Skjærsvannet i helga?

Halfdan Olaus Christoffersens beretning "Gjennom Lier-paradiset" er kanskje en av de mest fascinerende han har skrevet ---

Plass til langt flere --

- Vi registrerer at det er for få som kun går Th Haugmarsjen, mener liungen Per Hægstad i Turistforeningen.

Lærerne til massiv kamp mot Kommunenes Sentralforbund.

Streikerett, likelønn og lønn for kompetanse var viktige kamprop for de flere enn 110 lierlærerne som i går deltok på Udanningsforbundets massemønstring mot KS` lønnsdiktat i Oslo.

Veteranbilløp gjennom Lier

På lørdag ble veteranbilløpet fra Sandvika til Sundvollen arrangert for 50 gang. Brukbart vær og mange flotte biler gjorde dette til en opplevelse også for publikum.

Landemerket midt i bygda

Ukens kulturminnepost på en av de mest kjente kollene i Lier er blitt målet også for idrettsuttøvere de siste årene -

300 egg og 8 kg bacon på Skimten

Turid og Truls på Eiksetra med assistenter kunne fornøyde laste opp scooteren etter en vellykket påskefrokost

Erlend Almaas minnespris

Jonas Mindt Soot vant Erlend Almaas minnespris 2005

Trosset kulden

Daglig leder i Turistforeningen, Henning Hoff Wikborg, møtte unge Eivind Fossum Udby og Arvid Udby etter at de hadde gjennomført Familehauern fra Eggevollen.

Lover ingenting

Helseminister Sylvia Bustad har ingen umidelbar løsning å komme med for å forbedre forholdene ved Lier sykehus

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Epler og litt til.

Den årlige eplefestivalen ble i helga avholdt på Lier videregående skole. Svært mange fremmøtte fikk oppleve mye epler, men også mye mer.

Vellykket loppemarked på Tranby

I helga ble Tranby skolekorps tradisjonelle loppemarked avholdt. Tranbyhallen var smekkfull av mer eller mindre velbrukte lopper. Penger og gjenstander skiftet eier i høyt tempo.

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Liungen lekte seg

Etter hvert som målene rant inn på Liungen-banen ble det hele en lek for bygdas fotballstolthet nummer en. – Det er artig å få igjen for innsatsen, sa en av kampens profiler, tremålscorer, Hanne Teigstad.

Løypemaskinene går for fullt

Snøen har lavet ned på hele Østlandet denne helga, og løypemannskapene jobber på spreng for å preparere alle skiløypene.

Vakker søndag på Huseby

Femtende mai var fra gammelt av obligatorisk helligdag til minne om St. Hallvard av Huseby - mannen som ved sine gjerninger fikk betydning for hvordan vi ser på oss selv.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Musikalen ”Maria” på Tranby.

Fra forestillingen på skolens juleball. Musikalen ”Maria” er skrevet av Kristin H. Kollevold og Linn-Martine Sjåstad, som begge går i 10. klasse påp Tranby skole. De står for hele planlegginga, med hjelp fra flere engasjerte medelever.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

Tap for Liungen

Liungens tap mot Amason i siste serieomgang var kanskje en naturlig utladning etter forrige helgs jubelkamp. Opprykket var sikra før dagens kamp. Kattem gjorde jobben sin. Dermed kunne ikke en seier ha hjulpet noe for å ta førstedivisjonspokalen hjem til Lier. I stedet ble det tap 0-2.

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Trekker seg

Tre nøkkelpersoner i Lier Historielag ønsker avløsning ved årsmøtet. Fra venstre: Berit Furøy, Truls Hallingstad og Sylvia Foss.

Tanker fra et skispor

Brynhild Heitmann, mest kjent som gruppeleder for Kristelig Folkeparti i kommunestyret, ny som petiskribent på Liernett, har latt seg inspirere til å skrive denne petiten etter mange fine skiturer i vinter -

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Pilotgalleriet med inspirerende utstilling på Tranby

Over en lav sko på Tranby. Skomaker ble ved din lest. Det var før det. Den som i dag satser på å livnære seg som skoreparatør, kan risikere å gå skoa av seg. Det er lenge siden halvsåling var en del av grunnskolens sløydpensum. Likevel lot niende klassingene ved Tranby seg inspirere av skoutstillingen og laget fottøy av alle slag som vel neppe noen gang får bein å gå på (med)

- Han har punktert

Det sa disse ungdommene fra Lierbyen som nok var noe skuffet da de ikke fikk se yndlingen Edvald Boasson Hagen ta teten gjennom Sylling, men Boasson kom sterkere tilbake -

Mer løst fjell

Arbeidet med å sikre riksvei 285 mot Skaret vil kanskje fortsette fram til utgangen av juni ---

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Sommer om høsten

Sommerminne i sju deler. Langlesing i potetferien. Hvis ikke teknikken svikter, eller jeg ikke finner avslutningen. Starter i morgen. Følg med!

Kirkevalget 2009: Sylling

Presentasjon av Sylling menighets kandidater til menighetsrådsvalget

"For et befriende syn!"

I sin omtale av ukens post siterer Arne Ask skogsvandreren og litteraturforskeren Halfdan Olaus Christophersens reaksjon, da han stod på Storsteinsfjell for cirka femti år siden

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Sterk sykkelprestasjon

Andreas Haverstad (17) er fornøyd, spesielt etter sjetteplassen etter gaterittet i U6 Cycle Tour i Sverige

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Vennskap som pleies

Glenn Solberg og danske Søren Stryger spilte proffhåndball sammen i Flensburg. På lørdag ble det spilt "dobbeltlandskamper" i fotball der også sønnene Magnus (tv) og Mads Carl spilte

Dårlig publikumsoppslutning

Hennummusikken spilte flott i Fagerliåsen i Sylling på mandag kveld. Det var bare så synd at syllingbeboere gikk glipp av de stemningsfulle tonene som strømmet nedover Fagerliåsen. Manglende publikumsoppslutning må skyldes dårlig annonsering

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

Praktfull utsikt

En tur fra Delekant opp til Gjevlekollens topp blir betegnet av turgåere som herlig ---

Hvitt i åsene

Mange liunger fikk se at det sluddet i dag tidlig ---

Ikke lenger noe hurra

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad vil ikke bruke forkjøpsretten og kjøpe sykehustomta på Gullaug.

200 i hundre

Med sjarme og inspirasjon tok Kjartan Eide nye trivselsledere med storm i Syllinghallen på tirsdag. Ikke rart at koordinator Roar Bogerud kommanderte Eide ut på en æresrunde etter kurset -

Tre tap og en storseier

Her scorer Tommy Hyving ett av sine fem mål av Liungen Futsal sine 17 scoringer under lørdagens kvalifisering

Hull i hull

Bilister langs riksvei 284 fra Opsahlsvingen til Syllinghaugen må smøre seg med tålmodighet -

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.

Iselin Bekken vant Erlend Almaas minnespris

Iselin Bekken ble fredag kveld tildelt Erlend Almaas minnespris for 2003. Prisen går til en fotballspiller fra Sylling som har utmerket seg som miljøskaper, lagspiller og fotballtallent.

Til topps i kickboxing

Finn Olav Ulvund fra Drammen bokseklubb vant finalen i sin klasse under World Cup i Szeged i Ungarn i helga.

Erlend Almaas minnespris 2004.

Anders Fossen Nilsen fikk torsdag Erlend Almaas minnespris for 2004. Prisen går til en utøver i Sylling IF – fotballgruppa, som har utmerket seg som miljøskaper, lagspiller og fotballtalent.

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

Er du på jakt etter leilighet?

I Sylling har 2 tømmermestere og en altmuligmann satset hardt på boligbygging. For et par år siden kjøpte de ei stor tomt, og i dag er det 8 leiligheter på Svangshagan i Sylling. 4 nye kommer til våren.

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Lite søvn

Espen Knutsen, sjåfør i denne brøytebilen, er en av tre sjåfører som har strevd med å holde veiene i Lier åpne i helga

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Julaften på to kvadrat

- I disse dager frekventerer vi loft og kjeller - på leit etter pappesker - velfylte av glitter og stas.

Rolig i natt, men så smalt det

Vinterføret byr på uvante utfordringer, og det blir ikke lettere med en tilhenger bak bilen.

Hyggelig Bangla-kveld på Menighetshuset på Tranby

Lier Ten- Sing åpnet kvelden med frisk og fengende sang. Deretter holdt tre jenter fra koret, Hilde Dokset, Martine Mathisen og Linda Norum et interessant og tankevekkende lysbildeforedrag fra en studietur de var på til Bangladesh for kort tid siden.

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Sangaften i Sylling kirke

Med Lina Sandel på programmet. Han redder et synkende skip. - Ja, jeg vil gjøre mitt til at salmeskatten blir berget for ettertida. Den representerer ufattelige verdier som går helt tilbake til urkristendommen, og den har fulgt oss opp til i dag. Salmene er kulturbærere som gjenspeiler menneskesinnets mangfoldighet, sier Paul Lillegrfein.

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen (15) tok en sterk 2. plass i Kristinaløpet på lørdag.

Sylling fra luften - men når?

Mange takk til alle lesere som brukte litt av solskinnspåsken til å granske flyfotoet fra Sylling og Holsfjorden. Og rett svar er …..

Vanskelig bortekamp

Vi håper førstekeeper Marthe Kvaale unngår skade mot Trondheims-Ørn, og at Rikke Flåten (bildet t.h.) kan fullføre kampen som spiss i søndagens toppseriekamp i Trondheim

Publikumssuksess

Det var all grunn til å gi Ingunn Fuhlendorf en klem for flott initiativ og vel utført jobb så langt med arrangementet "Nede på stasjonen" ---

Ønsker opphøyde gangfelt

Arne Chr Karlsen mener dette er nødvendig, for å sikre fotgjengere og andre myke trafikanter mot råkjørere i Sylling sentrum.

Østlandspåske

Er du blant det store flertallet som feirer påsken hjemme?

Friidrettens dag i Lierbyen

52 barn møtte opp i flott sommervær på Hegg skole

Skål for de frivillige

2007 går over i historien om noen timer, et lykkelig år for noen, mens for andre et år fyllt med smerte, sorg og savn

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Barna på Oddevall skole gir med glede

Den største gleden i livet er å gi

Gjør klar skia

Det er oppfordringen fra løypebas Anders Haverstad (bildet) som varsler om oppkjørte løyper i Eiksetraområdet

- Syntes synd på Liungen

- Unni Lehn (på bildet), landslagsspiller og midtbanestrateg har stor sympati for det unge Liungenlaget etter at Trondheims-Ørn vant hele 10-0 i dag.

90 barn i full fart

Nesten 100 små barn hadde funnet veien til Syllingløpet tirsdag kveld

Markerte sin støtte

Cirka 60 syklister, mange av dem fra Drammen Cykleklubb, møtte i Amtvannsvingen kl 10 søndag og syklet via Sylling og Skaret til campingplassen for å hedre ofrene for terrortragedien i Oslo og på Utøya.

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

November 2005 over i historien

Søkkvåt på beina, i joggesko, kom jeg ned fra Hørtekollen på lørdag. Ubehagelig, nei da, det er jo advent og da skal jo vinteren være her.

Gå til skolen-dagen 18. oktober

Gå til skolen torsdag 18 oktober! Alle skoler i Norge har fått en oppfordring om å bli med på ”Gå til skolen-dagen” 18. oktober. En god skolevei er viktig (...)

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.