Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Nye lenker på Lier- nett

Vi påstår at vi har verdens største samling lenker til internettsider tilknyttet Lier. Nå er det blitt enda flere!

Jeg sier ikke at vi har alle. Om det er noen du savner, setter vi stor pris på tips. Vi garanterer ikke for kvalitet på sidene. Sidene vi linker til er anstendige og seriøse, for øvrig blander vi oss ikke bort i hvordan andre legger fram budskapet sitt. Alle sider som peker til Lier er gode sider i våre øyne. Ha en hyggelig surfetur..

For øvrig er vi nå ute med egne bedriftssider. Om du har en bedrift eller ei forening du ønsker å profilere på nett, kan det hende vi har akkurat det du er ute etter. Vi tilbyr spennende løsninger til overkommelige priser.

Ta kontakt om det er noe du lurer på.

Flere saker fra arkivet

Om lenker på Lier-nett

Vi jobber om dagen på spreng med nytt redaksjonssystem og ny layout på Lier-nett. Det betyr at vi gjør minst mulig med det gamle systemet akkurat nå. Vi kommer til å ta en grundig gjennomgang av lenker når vi lanserer det nye systemet. Inntil videre presenterer vi noen av de siste lenkene og endringene her

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Buskapen på ventemottaket

Ventemottaket på Lierskogen utarbeider nye hjemmesider. Sidene inneholder flere rasistiske bemerkninger.

Kommunen slår et slag for bygdas historie

Lier kommune lanserer nå Liers historie på nett. I samarbeid med historielaget har de lagt ut Liers historie, pluss litt til - søkbart på nett.

Sommerferie

Lier-nett tar nå ferie. Grunnet mye reising, vil sidene i liten grad bli oppdatert de neste 3 ukene.

Nye funksjoner på Lier-nett

Nå kan du søke både i Kvasir og Lier-nett internt direkte på sida. Om du søker på Kvasir via vår side tjener vi noen øre. Det betyr at om du ønsker å støtte Lier-nett, er den beste måten akkurat nå å gjøre dine søk fra vår side.

Nye Lier-lenker

Linker på Lier-nett har vært et forsømt område. Vi vil derfor ta oss selv i nakken og oppdatere disse jevnlig fremover. Her kommer et knippe du bør sjekke ut...

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Ferdig med problemene.

Etter ei fryktelig helg der Lier- nett stort sett har vært av nett, ser det nå ut som om problemene er løst. Vår serverleverandør lover oss at problemene nå skal være løst, og at Lier-nett vil være tilgjengelig.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Meningsmålinger

Hvilket parti får din stemme? Og hvilken klubb er Liers beste i fotball?

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Liernett på mobilen

Liernett har oppdatert wap-sidene

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Vil lære mer om data

I formiddag er en håndfull liunger samlet på Lier bibliotek. Fellesnevneren deres er at de er seniorer og at de vil lære mer om dingser og dupeditter.

På tur med kamera

I følge fotorådet ble det i fjor solgt 270. 000 digitale kamera i Norge. Plusser man på de vel 100000 solgte filbaserte kamera, må dette være en av de mest populære fritidssysler i Norge. Hva med å sende oss noen bilder fra Lier?

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Søskenparet Haverstad går online

Det spreke søskenparet Maren og Sindre J. Haverstad har ikke bare brukt sommeren på konkurranser og trening

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Lier-nett kommer til å forsvinne snart!

Vi har som vanlig store planer - eller visjoner som det heter i næringslivet. Dette medfører at vi er i ferd med å vokse ut av serveren vår. Nå har vi byttet leverandør, og vi må flytte hele siden over på ny og bedre server.

Nidar Bergene tar til motmele mot lederen om juletradisjoner

Etter å ha øst ut frustrasjon om selskaper som begynner å selge juleprodukter i oktober, tok vi kontakt med Nidar. De tar sterkt til motmele mot beskrivelsen Lier-nett gir av selskapet. Her kan du lese svaret i sin helhet, uredigert.

Liung fikk toppjobb i Continental Airlines

- Dag Johnsen (50) fra Lier skal nå lede systemingeniørene hos verdens største flyselskap, skriver VG Nett i dag. Han får driftsansvar for 700 fly med et rutenett over hele kloden.

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

Mye skolehistorie på Bygdetunet

Men hvor var Glupingen, bortsett fra et uanselig tidlig eksemplar låst inne i en glassmonter?

Savner kontakt med spillerne

Lena Tyriberget, Liungens tidligere trener (her t.v. med Ingunn Sørum), jobber snart med fotball på heltid.

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

Leserkritikk av DT

DT.no, nettutgaven til Drammens Tidende, får kritikk for sin dekning av fartsleken på E18

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Litteratur som terapi

Håkon Øvermo bruker god litteratur i arbeidet som hjelpepleier på Frogner sykehjem. Favorittforfatteren er John Willy Jacobsen

Sommer på nettet

All erfaring viser at folk bruker Internett mindre i ferien. Dette har kanskje sammenheng med at det blir lagt ut mindre stoff, men fortvil ikke. Lier-nett kommer til å oppdateres i hele sommer, om enn ikke så ofte som vanlig..

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Legg prestisjen til side!

Det er rådet Jan Haugen, nestleder i Lier Idrettsråd, gir til politikerne og mener følgelig mener at Lier kommune bør bygge ut Lierhallen, i stedet for gymsaler

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

Store forandringer på Liernett

Det jobbes kontinuerlig med utvikling av nettstedet. Vi kan love spennende nyvinninger de neste ukene. Først ut er en stor oppdatering av videosidene.

Brann på Lier ventemottak

Ventemottaket for avviste asylsøkere på Lierskogen stod i brann natt til onsdag.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Bil i brann på E18

En bil sto i brann på E18 i Lier onsdag ettermiddag

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Omfattende hærverk i natt

Politiet ønsker tips etter innbrudd og ødeleggelse på Lier sykehus i natt. OPPDATERT kl. 07.25

Hjemmeseier

Lier Cats slo Haugerud 3-1 i innebandyens 1. divisjon i St Hallvardhallen på søndag

Pressemelding fra Sylling IF, hovedstyret

Sylling IF´s hovedstyre er av den oppfatning at oppslagene i Drammens Tidende lørdag 11.10 og på Lier-Nett 13.10 om forholdene i foreningen savner forankring i de faktiske forhold og på en feilaktig måte skaper inntrykk av en idrettsforening i krise. Det er ikke tilfellet. Tvert i mot er Sylling IF inne i en svært positiv utvikling, med ny hall og stor aktivitet i alle undergruppene.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Et nytt "Giiiiiiiiiiiifstad"

Gruppeleder i Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann (på bildet), er skeptisk til forslaget om å kjøpe Brøholt.

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Skitunnel i Lier?

- Caroline Tangen fra Lier har deltatt for skikretsen før, sier skitrener Øyvin Narjord bildet) som en kommentar til at Buskerud Langrenn, med trenere og støtteapparat, har vært på samling i skitunnelen i Torsby i Sverige den siste uken, fra 23.-28.juli.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Settere savnet

Har noen av Liernetts lesere eller andre sett disse to setterne?

Politiet ønsker tips

Etter en hendelse på Tranby i Lier torsdag ettermiddag der en 11 år gammel jente ble forsøkt dratt inn i en bil ønsker politiet tips fra publikum.

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Endelig skilt

Skiltet som peker mot Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige står nymalt og fint nær flaggstengene i rådhusparken.

Nå skjer det endelig noe!

Etter mye om og men, er ”nye” Lier-nett på nett. Den nye versjonen er fortsatt litt ”under konstruksjon”, men vil ganske snart fungere som normalt.

Lastebil i full fyr ved Liertoppen

E18 ble stengt i retning Drammen

Til Karibien med Norwegian Cruise line

Et cruise for alle aldre

På volleyball-landslaget

Mari Bergum Berget (20) fra Oddevall i Lier er innkalt til nye treningssamlinger.

Milevis på ski på Hegg, Heia og Hennummarka

- 29 elever på Hegg skole har registrert nær 560 mil på ski hittil i år, sier lærer Halvor Jordbakke til Liernett.

Hestetransport i grøfta

En hestetransport kjørte av veien på E18 ved Fosskolltunnelen i kveld

Nykjuadagen på søndag

Vi legger ut lenker til tidligere arrangement og alt om årets.

Ønsker fortsatt Lierbyen

Vi kan legge noen politiske føringer for Vinmonopolet som er en statlig bedrift, sier Knut Eilert Sørnes som er gruppeleder for Fremskrittspartiet

Nå begynner det å flaske seg.

Etter en lengre periode med problemer, begynner ting å ordne seg på Lier-nett. Overgangen til ny server bød på problemer vi ikke hadde forutsett, og vi har de siste dagene jobbet på spreng for å komme oss i rute.

På laksesafari i Gaula.

Gaula er kjent som en av Norges beste lakseelver. Fra Killingdalen i Ålen til Øysand i Melhus renner den 125 km. Laksen stopper i Haltdalen ved Eggafossen. Der blir den stående å stange før den igjen setter kursen mot havet.

Juleferie i nabobygda

Det skjer lite på Lier-nett om dagen. Dette skyldes kort og godt at vi har tatt på oss et oppdrag i nabobygda.

Lier – ei historisk skattekiste.

Lier har ei lang og relativt ukjent historie. Man vet ikke nøyaktig når folk bosatte seg her, men det er enighet om at det er lenge siden. Det kan bevises at det var bosetting i Lier rundt år 500, men mye tyder på at det bodde folk her langt tidligere.

Brillefin nyttårsaften

I år får du beskyttelsesbriller med på kjøpet når du skaffer deg fyrverkeri. 700 000 briller deles ut til fyrverkerikjøperne, og hensikten er å få bedre sikkerhet og færre skader som følge av bruk av fyrverkeri.

- Sett egne grenser for pengespill

87 prosent av Norges befolkning mener de ikke har problemer med pengespill. De 650.000 øvrige bør ta en titt på spillevett.no før både vett og penger forsvinner.

Hva med gjestfriheten?

Å komme til Norge og ikke ha en seng som venter ved ankomst i august er ikke så kjekt, selv på denne årstiden.

Irriterte renholdere sier nei til konkurranseutsetting

- Noen som har en svak fornemmelse av at det er penger å spare, setter renholdernes arbeidsplasser på spill. Slik kommenteres formannskapets innstilling til kommunestyret om konkurranseutsetting av renhold.

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

En julegave til en ny landsmann

Mike Andrè er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Den blide og velutdannede enkemannen er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Kathrine Hoem ved Frivillighetssentralen formidler Flyktningguider. – Vi trenger flere flyktningguider, sier hun. Er du en av dem som kan tenke deg å bli flyktningguide, kan det være den beste julegave du kan gi en flyktning i vår kommune.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Fotball og slikt.

Lier-nett har invitert en del mennesker, deriblant meg, til å skrive noen små artikler en gang i blant. Det synes jeg er veldig hyggelig. Spesielt føles det fint at jeg, dersom jeg ønsker det, kan skrive som privatperson, ikke nødvendigvis som ordfører eller som Høyre- representant. I dag vil jeg skrive ned noen tanker jeg har gjort meg om idrett og sport, og spesielt mediedekningen av sportsbegivenheter.

- God omsorg - uavhengig av hvem som tilbyr

Venstres ordførerkanidat Nina Johnsen deler Venstres tanker om omsorg i dette leserinnlegget.

Utviklingen går sin gang

På tide å starte med blanke ark og blank tavle i det nettavisen Liernett går inn sitt 8. år

- Valgfag: Velkommen tilbake!

Lier Senterparti vil at ungdomsskolene i bygda skal kunne tilby praktisk arbeidslivsfag for sine elever fra neste skoleår.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Oppdatert løypeinformasjon og webkamera på nett

Lier IL og Sjåstad/Vestre Lier IL, som står bak kunstsnøanlegget på Eiksetra, lanserer nå et eget nettsted som blir kontinuerlig oppdatert

Bilder fra Lierdagene - Søndag

Værgudene var snillere med Lierdagskomiteen i dag. Varmt vær og stort sett opphold gjorde dagen til en suksess.

Verdens beste globus.

Det er definitivt ut med den gode gamle globusen. Google lanserte nylig sin karttjeneste Google earth, og det er nå fritt frem for hvem som helst å reise verden rundt med satelittbilder. Lier-nett har testet tjenesten, og er mektig imponert.

Mer «Cloud Computing» i Lier

IKT-leverandøren NetSolution i Lier ekspanderer og kjøper opp Asker-selskapet exeVision. Kjøpet begrunnes med en klar strategi innenfor den såkalte nettskyen.

Liernett - fra 1.0 til 4.0

Nettavisen du nå leser er Liernett 4.0. Fra Liernett 1.0 til Liernett 3.0 skjedde det store endringer på flere områder, mens det ved overgangen til 4.0 i 2009 knapt var endringer som var synlige for den vanlige leser.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Realistisk å bygge kulturhus

- Jeg ser for meg et lokalt og praktisk hus som fylles med aktiviteter og tilbud som allerede finnes, sier Kultursjef Ingeborg Rivelsrud i et intervju med Liernett.

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Blomster til Knut A. Andersen

Å gi Knut A. Andersen en blomsterbukett er en tidkrevende oppgave. Når han endelig får den, har du en følelse at han skulle hatt to.