Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Syng med den stemmen du har.

Har du lyst til å synge litt? Kanskje spiller du og. Hva med å lage en klubb der man kan ta en pils og være amatør og trubadur? Det finnes flere viseklubber i Norge, men ingen i Lier.


Anne Jacobsen

Mange steder kan man søke etter midler til å starte dette. Det koster litt, men ikke mye. Om flere er interesserte kan vi sikkert få til mye. Med gitar og noen viser kan man møte likesinnede og få utfolde seg som stjerne i kontrollerte former. Ingen proffer slipper inn, ingen journalister eller forståsegpåere – et sted der du kan være deg.

Høres dette interessant ut? Om det skal bli noe av det, må vi ha med noen mørkloftstrubadurer som deler interessen for enkel sang og musikk. Ta kontakt med Lier-nett, så lodder vi stemningen og ser om dette er verdt å satse på. Vi ser på ingen måte for oss at dette skal være et nyhets stunt, bare hyggelige mennesker med interesse for viser. Kanskje møtes vi om ei stund? Om du tar kontakt kan det faktisk bli noe av.

Flere saker fra arkivet

Nye funksjoner på Lier-nett

Nå kan du søke både i Kvasir og Lier-nett internt direkte på sida. Om du søker på Kvasir via vår side tjener vi noen øre. Det betyr at om du ønsker å støtte Lier-nett, er den beste måten akkurat nå å gjøre dine søk fra vår side.

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Hederlig omtale

UKM er ferdig for i år, i alle fall for de fleste. Noen skal videre til Drammen – andre må dra hjem med minnet om en stor kveld i aulaen på St. Hallvard.

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

"Evig din?" i Drammen teater

Enkel, stilig og elegant. Se bildene her fra kabareten til Lier Kammerkor

Moralens voktere –

Halleluja under lupen ”Norge nekter å gi slipp på halleluja-stemningen i høst.”, skriver VG-nett 17 oktober http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?arti (...)

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Babysang?

Har du lyst til å være med på babysang?

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Kongene av Lierelva.

Ingen kjenner Lierelva som Tom Erling og Bjørnar. De to siste dagene har de svømt og padlet fra Dammyrdammen til Crossbanen ved Fugleruds gartneri.

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Tilbakeblikk: Lier før og nå

Etter 25-30 eksempler på hvordan Lier er forandret i løpet av årene, avrunder vi i dag serien med et blikk inn i fremtiden.

Tomme butikkhyller.

Streiken har nå vart ei stund, og butikkhyllene begynner å tømmes synlig. Kanskje er det nå på tide å løpe og hamstre litt? Vi har sett litt på ståa i Liers butikker.

Æresmedlemmer i Sylling I.F.

Æresmedlemskapet til Frances Lütken og Arild Pedersen er nærmest som en Ekebergs ærespris i organisasjonsarbeid på lokalplanet å regne. Fra de kom til Sylling på midten av 70 tallet har de vært aktive innenfor nesten alle deler av Idrettslaget. Men kajakken har kanskje stått deres hjerter nærmest.

Lier kommune - best i klassen?

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir styringsinformasjon om kommunal virksomhet. Statistikken gir en interessant indikator på hvilke områder vår kommune har et sterkt forbedringspotensiale.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Kan utviklingen endres?

- Vi lever i en verden som er i ferd med å nå vekstens grenser. Er det noe alternativ? Professor Ove Jakobsen har svaret, sier Grønn gruppe i Lier og inviterer til seminar i morgen.

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Vil flytte Lierelva 25 meter

Møt opp med bøtter og spann.

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

På tur med kamera

I følge fotorådet ble det i fjor solgt 270. 000 digitale kamera i Norge. Plusser man på de vel 100000 solgte filbaserte kamera, må dette være en av de mest populære fritidssysler i Norge. Hva med å sende oss noen bilder fra Lier?

Lier-nett fornyes

I disse dager pågår finpussen av nye Liernett. Vi har gjennomgått organisasjonen fra topp til bunn, og vil om kort tid lansere et helt nytt system med mange nye funksjoner.

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Gryende pessimisme i Liungen?

I gårdagens Drammens Tidende uttalte "Mr Liungen" at det blir en vanskelig jobb å skaffe forsterkninger. Trener Kjersti Thun innrømmer også at hun deler denne bekymringen i et intervju med Dt i dag.

Hestetransport i grøfta

En hestetransport kjørte av veien på E18 ved Fosskolltunnelen i kveld

Lier – ei historisk skattekiste.

Lier har ei lang og relativt ukjent historie. Man vet ikke nøyaktig når folk bosatte seg her, men det er enighet om at det er lenge siden. Det kan bevises at det var bosetting i Lier rundt år 500, men mye tyder på at det bodde folk her langt tidligere.

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Hvor mye inngrepsfri natur natur finnes fortsatt i Lier?

I løpet av 2003 skal den inngrepsfrie naturen i Norge kartlegges igjen. Det er Direktoratet for naturforvaltning, statens kartverk og fylkesmannen/ kommunen som står for denne registreringen. Hvordan er ståa i "grønne Lier"? Hvor mye av Lierdalens natur er bevart inngrepsfri?

Frp fornekter seg ikke

I et leserinnlegg i Hallingdølen redegjør Ulf Knudsen for "Stoltenbergs asylbløff"

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Brødrene Henriksen hamlet opp med Norges beste sjakkspillere

Liertoppen og Tempo sjakklubb fra Drammen, arrangerte i dag en sjakkhappening av de sjeldne. Vår beste sjakkspiller gjennom mange år og kometen Carlsen på 13 spilte mot publikum på Liertoppen.

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Fotoutstilling på biblioteket

Styve og Jacobsen med ny utstilling.

Fylkeskommunen raserer musikklinja.

Nedskjæringer på ST Hallvard videregående skole går spesielt utover musikklinja. Elever og lærere mener dette gjør at Lierelevene får et dårligere tilbud enn elever ved musikklinja ved andre skoler.

Dansegalla for psykisk utviklingshemmede

Psykisk utviklingshemmede trenger flere sosiale arenaer hvor de kan møte likesinnede.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Egen bod på julemarkedet?

Lier Bygdetun vil gjerne ha enda flere boder og selgere på julemarkedet.

Gilhusodden prosjektskole, hva skjedde?

Jeg merker meg en strøm av beklagelser over vedtaket om å legge ned Gilhusodden prosjektskole. Er nedleggelsen et ledd i en plan, eller er det et spark i løse lufta?

Gode tall for Liernett

Nærmere 7000 mennesker var innom Liernett i august

Appelsinhøst

- Gradestokken viser 16 plussgrader. Jeg ligger på alle fire på terassegulvet og hendene stryker og masserer vann og såpe inn i et stort flak med ull, skriver Bjørg Ege i ukens petit.

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Bilder fra Eastbourne 2007

Turleder og fotograf er ingen god kombinasjon

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Betraktninger om amatørkultur, amatørpolitikere og amatørjournalister

Debatten raser på Liernett, en fin anledning til å hente fram kanonene og skyte en spurv til jorden, skriver Rune Elven i sitt leserinnlegg

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Playboy for jenter på sju og nedover.

Det første jeg så da jeg kom til Lierdagene var en bod som solgte topper for småjenter med playboy- motiv. Toppene som var i størrelse 5-7 år var utstyrt med playboy logo og teksten hadde i følge selgeren ingen ting med mykpornobladet å gjøre.

Men fiskesesongen var ikke over.

Egentlig hadde jeg pakket fiskesakene pent vekk, men da en kompis ville ha meg med på tur klarte jeg ikke styre meg. Vi kastet oss i bilen og dro til Svartputt i Øverskogen. Dette er et svært greit sted å fiske middag. Ikke ligger det langt fra veien, og ikke er det vanskelig å få nok til en middag.

En bok alle liunger må ha

Årets julegave var reaksjonen da boken 'Lier sett fra oven' ble offisielt presentert på Lier Bygdetun i dag.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

En julegave til en ny landsmann

Mike Andrè er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Den blide og velutdannede enkemannen er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Kathrine Hoem ved Frivillighetssentralen formidler Flyktningguider. – Vi trenger flere flyktningguider, sier hun. Er du en av dem som kan tenke deg å bli flyktningguide, kan det være den beste julegave du kan gi en flyktning i vår kommune.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Jernaldergroper registreres i Sylling

På vei til jobben i dag, møtte jeg en arkeolog. -Har du en kost?, spurte han, - vi skal grave litt på jordet nedenfor. Jordet det dreide seg om var det nedenfor Valstadhaug, og målet med gravingen var registrering av jernaldergroper.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Med kabler, pizza og Cola

- Det er nettopp dette som er noe av sjarmen med å være på et LAN, forteller arex der han sitter ved maskinparken sin på LierLAN

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Teltleir et uakseptabelt botilbud

Det skriver Geir Stave (på bildet), leder i Buskerud Venstre, i denne pressemeldingen

Det er vettet vi skal leve av

Liernett mottok for en tid siden et leserbrev som fattet redaksjonens interesse på en måte som gjorde at vi ønsket å gjøre leserne og oss selv bedre kjent med skriveren, liungen Knut Moen.

Kommunen har god økonomi

- Regnskapet for 2009 viser et overskudd eller et driftsresultat på 3.3 prosent, sier Søren Falch Zapffe, gruppeleder i Høyre.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Broom-broom i kulturkjerka

Søndag blir det full fart i Lierskogen kulturkirke (bildet). Da skal Jan-Erik Larsen underholde med morsomme historier, musikk og sang.

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Om å ta konsekvensen av et valg.

I kveld var vi på folkemøte om kulturskolen. Der fikk vi høre frustrerte foreldre snakke om demokrati, og lokalpolitikere som lovet å prøve så godt de kunne. Dette er ikke noe nytt fenomen, heller en del av vårt lokaldemokrati. Man har alltid for lite penger, og når budsjettdebatten har vært nok ganger gjennom mediekværna, kommunemølla og et par folkemøter, stilner stormen.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Ikke bare velstand

Vi må ikke unnlate å gjøre noe som vi om tjue år vil si at var dumt vi ikke gjorde

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Den livgivende sangen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Sommerleir for motorsykkelinteresserte

• Har du egen moped/lett motorsykkel ? • Er du over 16 år, og har lyst til å prøve deg på lukket bane med instruktør ? Instruksjoner i kjøreferdigheter, trafikkforståelse og mestring av sykkelen vil bli gitt. • Har du lyst til å bli kjent med andre som er opptatt av sykler og kjøring, og som har et godt sosialt miljø hvor det er plass til flere ? • Da kan du bli med Lier motorsykkelklubb, LMK, til Våler i Hedmark, fra torsdag 1.juli til lørdag 3. juli. Vi har leid banen fredag og har lyst til at du skal være med på denne turen.

Gamma og storbyen

For fire dager siden, sov jeg i ei gamme på Rørosvidda. Man kan nok ikke kalle det vidde der lenger, bjørkeskogen har tatt godt tak. Heldigvis var det ei skikke (...)

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Ny i Norge

- Det er mange utfordringer forbundet med det å være ny i Norge, skriver ukens petitskribent, Siri Kitt Nævestad (på bildet) ---

Lierposten til salgs

Det ryktes at Mecomeide Edda Media er til salgs. Det skal alt ha kommet inn bud på konsernet. Vi gjør oppmerksom på at Liernett ikke har vist interesse – ikke ennå

Terrastate har blitt mer hårete!

Bandet Terrastate fra Sylling og Tranby opptrådte på Lier rockeverksted i går kveld. For oss som har fulgt dem ei stund, fremsto de som mer kompakte, og leverte en hårete opptreden.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Gode naboer på banen

Vicki Daae og Bengt Johanesen er to av mange som kommer fra Asker for å spille på Holtsmark

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

14 regler for sikker bruk av fyrverkeri

Drammens-regionens brannvesen IKS ønsker nok en gang å minne folk om sine 14 regler for sikker bruk av fyrverkeri:

Fant drivhus med cannabis

Politiet vil gjerne ha kontakt med den eller de som driver dyrking av cannabis i skogen. (Illustrasjonsfoto)