Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Gratulerer Liungen!

Liungens herrelag klar for 4. divisjon. Laget vant 4-0 over Huringen på Klokkarstua i går kveld. Det står mange gode prestasjoner bak årets resultater. Så langt er de ubeseirede. Det er i seg sjøl en meget stor prestasjon. Det tyder på stor jevnhet og god konsentrasjon i alle ledd i mannskapet. Med 14 poengs ledelse og klart best målforskjell er det altså ikke en gang teoretisk mulighet for at Liers beste herrelag kan bli snytt for opprykket.


Foto Rune Elven

Årets sesong ser nå ut til bli et meget godt år for Liungen som klubb totalt. Det skal skje mye rart om ikke kvinnelaget klarer minst andreplassen. Det betyr altså opprykk på begge seniorlagene i fotball.

Flere saker fra arkivet

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Liungens herrelag kretsmestere i fotball

Finalen i kretsmesterskapet i fotball, herrer femtedivisjon skulle avgjøres på Gulskogen kunstgressbane i går. Desverre trakk Jevnaker laget og Liungens herrelag kunne hente pokalen uten kamp.

Revanseoppgjør på Liungbanen

Vil Audun Langård og de andre spillerne i Liungen smile etter opprykkskampen i lokaloppgjøret på Liungbanen på søndag eller vil Lier stikke kjepper i hjulene

Må vinne i dag

Bare tre poeng og mye scoringsjubel er godt nok mot Tofte på Liungbanen i dag om Liungens herrelag skal holde tetplassen i 5. divisjon

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Team Liungen tapte på målstreken.

Etter en fantastisk sesong, hadde Liungens andrelag mulighet til å vinne sin avdeling i andredivisjon i dag. Med 3 poengs forsprang ville de vinne med uavgjort mot Eik.

Liungens herrelag rykker ned.

Det har noen dager vært klart at Liungens herrer var ferdige i fjerdedivisjon. Nå venter femte, og Hokksund ga dem en tupp i ræva på vei ned. Litt ut i andre omgang hadde vi fått nok – da lå Liungen under med 2 mot 7 mål.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Sjanser for opprykk

Seniorherrene Liungen, Lier, Spa-Bra og Liungens kvinnelag er med og kjemper om tetplasseringer i forskjellige divisjoner i høstsesongen

Spa/Bra med strålende sesongåpning

Feide over Marienlyst2

Tidligere Liungen-spillere i cupfinalen

Bettina Jevne og Reidun Nilsen, som begge har spilt for Liungen, sørget for Askers to mål i semifinalen mot Fløya søndag kveld.

Fotball i kveld

Lokale lag i vinden - skal du på kamp i kveld?

Mer sprut i beina igjen.

Liungen møter Fortuna på søndag kl. 14.30 -- Vi får forberedt oss godt, sa en nøktern og optimistisk trener Lena Tyriberget til Lier-nett på tirsdag kveld. Liungens kvinnelag var ikke plaget av skader på noen som helst måter etter tirsdagens trening. To av spillerne, Anne Jonvik og Guro Sandnæs er på landslagssamling denne uka. Lagoppstillingen er derfor ikke klar før fredag kveld.

Liungen sløste vekk to poeng

Liungen hadde fullstendig tak på kampen. I andre omgang produserte jentene den ene 100 prosentsjansen etter den andre. I stedet utlignet Team Strømmen på et tilfeldig mål, sa en skuffet Jan Ausland på telefonen fra Strømmen stadion. Selv om Liungen gikk forbi Klepp på tabellen kan tre poeng mot bunnlaget, Larvik, i siste kamp bli utilstrekkelig. Det blir altså en ny "cupkamp" mot Kolbotn førstkommende lørdag.

Liungen til topps på tabellen

Liungen løp Skeid i senk og laget målkallass på Voldsløkka i Oslo på lørdag ettermiddag. I perioder så vi Liungen leke med Skeid. De skapte drøssevis av sjanser og fikk stor uttelling. Derfor fikk vi nærmest et ”ishockeyresultat.” Bortsett fra en 5-10 minutters periode i første omgang var Liungen totalt overlegne i tempo, pasningssikkerhet, løpsstyrke og teknikk. – Men vi er ikke alt for høyt oppe, sa trenerduoen Tyriberget og Svanberg. De minner om vårens seriefinale neste helg mot Amazon.

Liungen rykker opp!

Larvik – Liungen 1-4 (1-2) Det er fortsatt teoretisk mulig at Liungen ikke rykker opp, men da skal utrolig mye rart skje. Liungen må tape alle sine siste kamper, og Larvik må vinne alle sine. Liungen har i tillegg mye lettere kampprogram. Dette var matchballen, og Liungen innfridde.

Knallsterk avslutning

To målscorer og banens bestemann Kenneth Strysse kan ta seg en velfortjent slurk etter 5- 0 mot Graabein i siste kamp, og kanskje er det fortsatt opprykkshåp for Liungens seniorer --

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Fotballgleder på en mandag --

Herrelagene til Liungen og Spa/Bra, og Liungens kvinnelag (her representert med "veteranene" Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen) vant alle sine viktige kamper i kveld

Mer spennende enn nødvendig

To gavepakker av Liungen gjorde at det ikke ble så lett match. – Vi var veldig fornøyde med 1. omgang, sa trenerduoen, Lena Tyriberget og Hasse Svanberg. – I 2. omgang fikk vi visse problemer i midtbaneleddet da Fart flyttet opp laget. Vi får si at det viktigste var tre poeng i dag. Førsteomgangen var årsbeste, uttrykte en middels fornøyd trenerduo.

Liungen lekte seg

Etter hvert som målene rant inn på Liungen-banen ble det hele en lek for bygdas fotballstolthet nummer en. – Det er artig å få igjen for innsatsen, sa en av kampens profiler, tremålscorer, Hanne Teigstad.

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Det drar seg til i femte

Liungens herrelag med ny kalasseier.

Tvilsomt om Liungen rykker opp

Sesongens andre tap for serieleder Mjøndalen i kveld.

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Nærmer seg opprykk

SpaBra svever høyt etter kalassifre 8-1 over Konnerud 2 i kveld på Stoppen

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Svever i fotballens bakgård

Det finnes neppe en annen kommune med Liers befolkningsmengde som ikke har et fotballag i herreklassen høyere enn 5. divisjon ---

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Dårlig uttelling ga Klepp seieren

-- Med den offensive uttellingen fra kampen mot Kattem (6 scoringer) og det defensive spillet i dag, kunne dette blitt stålende, sukket trener Lena Tyriberget etter kampslutt. Spillerne var ikke mindre skuffet etter at Liungen hadde vært det klart beste laget mot Klipp med sine fire landslagspillere.

Kolbotn seriemester - Liungen med ny bunnrekord

Kolbotn slo Ørn og Liungen går til kvallik med tidenes dårligste målforskjell.

Nær norgeseliten

Ole-Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier IL stod for en meget stor prestasjon i junior NM i dag, men det var flere andre gode prestasjoner også av lierløperne

Nesten for Spa/Bra

Gabor Valo var banens beste, men det knepne tapet mot Hønefoss 2 i går kveld bør gi optimisme før torsdagens kamp på kunstgresset -

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Opprykk i boks

Liungen er så godt som i fjerde divisjon. Etter å ha sikret uavgjort borte mot Steinberg skal utrolig mye rart skje for at de ikke rykker opp. Steinberg – Liungen 2-2 (0-0)

Nye trenere klare

- Det er bare noen brikker som skal på plass før de nye trenerne er klare, sier Hans Petter Holstad (på bildet) til Liernett

Liungens assistenttrener forlater klubben

Hasse Svanberg blir ikke med videre etter nedrykket fra Toppserien. I stedet blir han trener for gutter elite i Konnerud Idrettslag. - Jeg har ingen kommentar til det Liungen har gjort i trenerspørsmålet, sier Svanberg til Liernett i kveld.

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

God start av Liungens håndballherrer

2 seire på 3 forsøk.

Liungen på opprykksplass

1. div. kvinner :Byåsen-Liungen 0-6 (0-2 ved pause). Liungen spilte en meget god kamp mot Byåsen. Kjappe liungenangripere skapte etter hvert haugevis av sjanser mot frustert Byåsen-lag. -- Liungens slet riktignok litt mot et angrepslystent hjemmelag i 1. omgang, sa assistentrener Hasse Svanberg etter kampen. I 2. omgang kontrollerte Liungen fullstendig. Det eneste som var negativt var Keeper Colombo Nilsens utvisning.

Kamp om opprykk

Vil Audun Langaard og Liungen smile etter morgendagens kamp mot Åskolen 2?

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Ujevn start på fotballhøsten

Men både Lier og Spa/Bra (her representert med Gabor Valo) får nye sjanser til å vise hva de duger til allerede førstkommende mandag ---

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

Årets første tap

SpaBra mistet tabelledelsen i 6. divisjon etter 0-5 mot Kongsberg 2 i kveld.

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Svak 2. omgang

Liungen og Audun Langaard (på bildet) kjørte rundt med Tofte i 1. omgang, men slapp bortelaget til etter pause

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Det glapp mot serielederen

Lier ble nøytralisert - Åskollen2 til tabelltopp.

Samkjøring med Konnerud

Konnerud skal hjelpe Roger Johansens Liungen-lag til å komme tilbake til Toppserien.

Fortsatt på topp i 5. divisjon

Liungen tok med seg en forventet 4-1 seier hjem fra Numedal mot Uvdal ROV i herrenes 5. divisjon lørdag

Gode enkeltprestasjoner avgjorde

Liungen-Larvik 4-1 (3-1 ved halvtid).

Svakt Liungen fikk bank hjemme

Et tafatt hjemmelag lot Byåsen slippe til mot slutten av kampen. – Byåsen ville mest og vant kampen på det. Vi må ha trua, sa assistenttrener Hasse Svanberg. I bakgrunnen nikket en samtykkende hovedtrener Lena Tyriberget, mens spillerne lå eller satt skuffet igjen på den våte Liungen-banen. Spillerne har all grunn til å være skuffet, selv om det bare er en teoretisk mulighet for at Larvik skal går forbi Liungen på tabellen. Allerede neste helg mot Skeid bør Liungen feie all tvil til side og slå bunnlaget Skeid.

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

Liungen-Asker 1-2 (0-1)

Etter en bra var det en stor skuffelse at vi ikke tok poeng. Vi burde ha avgjort kampen i medvinden, i begynnelsen av 2. omgang, sier assistentrener Hasse Svanberg. Det var teknikk og rutine som avgjorde nok en gang. Marianne Pettersen scoret begge målene Asker og Norges veteran, Linda Medalen, som kom inn som innbytter i en avgjørende fase mener Liungen må unngå de små feilene dersom de skal unngå nedrykk.

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

Sølv i junior-NM

Siri Gurandsrud (19) fra Tranby avsluttet meget sterkt på sprintdistansen i skiskyting

SpaBra rykker opp i 3. divisjon

SpaBra slo Drafn 2-0 søndag, og sikret med det sitt tredje opprykk på bare fire sesonger.

Liungen J19 vant stort

Knuste Åssiden i åpningskampen

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Jentespillere i toppoppgjør

Lier IL s kaptein Heidi Ellingsen (tv) var nok mer fornøyd enn Liungens Cecilie Ellingsen etter kampen i går.

Ny brakseier for 7er-laget

Liungens damelag i sjuerfotball er ustoppelige.

Banen er fin og grønn

- Vi byr på fin bane i morgen, sier markedsansvarlig i Liungen, Vidar Brastad, 35 års fartstid i fotballgruppa, og nytilsatt daglig leder og utflytta bæring Sverre Munkvold er enig. Begge gleder seg stort til årets første hjemmekamp.

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

Små forventninger

Liungens A-lagstrener Tommy Nordstø er ikke særlig optimistisk før serieåpningen mot Lier på Stoppen mandag kveld --

Mistet opprykksjansen?

Åskollen vant sin kamp mot Graabein, og dermed er Liungen tre poeng bak drammenslaget før siste serierunde

Spolerer neppe sjansene --

Lier har lenge vært ute av opprykkskampen, Liungen må kanskje vinne alle sine tre siste kamper, men Spa/Bra og John-Erik Loe Olsen (bildet) har mer enn et bein i 4. divisjon --

3 viktige poeng i vanskelig kamp.

Etter ei uke med tøft program to Liungen i kveld 3 viktige poeng mot Fart. Det var et slitent Liungenlag som entret banen tidligere i kveld, og seieren satt langt inne. Hege Gunnerød satte inn 2-3 på overtid, og berget dermed viktige poeng som fører laget langt mot opprykk til toppserien.

Thuns og Tollefsens tips nærmest

Dersom rekkefølgen i Toppserien blir den samme som etter ni kamper, vil Thun og Tollefsen (på bildet th) vinne Liernetts tippekonkurranse med knapp margin --

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Ny keeper til Liungen

I dag ankommer Lill Yvonne Karlsrud (18) til Liungen-banen. Den unge Kolbotn-keeperen vil sannsynligvis tegne kontrakt med Liungen om kort tid, fortalte Jan Ausland til Lier-nett torsdag formiddag. Hennes kontrakt med Kolbotn går ut 1. juli, så Liungen må sette inn den nåværende andrekeeperen førstkommende lørdag. Karlsrud er eventuelt klar til Liungens kamp mot Amazon lørdag 3. juli.

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Årets sjette seier

Brødrene Kent (på bildet) og Lasse Hermansen scoret tre av målene, da Spa/Bra tok et nytt steg mot nok et opprykk ---

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Tre lierlag i tet

Både Lier 2, Sylling 1 og Liungen er med i tetgruppa om opprykk, men Spabras trener Aage Golmen og hans lagkamerater på andrelaget stjal poeng fra oppsrykksfavoritt Liungen på mandag.

Utklassingsseier

- Det er meget imponerende, sier trener Thomas Bjerkan (på bildet) etter at Liungen G-17 vant hele 5-2 over ROS i helga

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Epler og litt til.

Den årlige eplefestivalen ble i helga avholdt på Lier videregående skole. Svært mange fremmøtte fikk oppleve mye epler, men også mye mer.

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Jubel i Spa/Bra

Mens Sparta/Bragerøen er klar for 4. divisjon etter seier i dag, vant Liungen 2-0 over naboklubben Lier i det som bare ble et prestisjeoppgjør

Liungen reiste seg

Slo tilbake i Vestfossen

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Tapte to poeng

Etter å ha ledet 3-0, glapp det mot slutten for Liungens sjuerlag

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

Talentene forsvinner?

Ingrid Høgset er en av flere i rekken av talenter som forlater Liungens 1. divisjonslag.

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Liungen banket Fortuna grundig

> -- Vi fikk litt kjeft i pausen og fikk beskjed om å senke skuldrene, sa kaptein Ingunn Sørum etter 7-1 over Fortuna fra Ålesund. Selv om Liungen produserte noe få store sjanser i første omgang, skuffet de både seg selv og hjemmepublikum med upresist og tafatt duellspill. Etter pause vant de duellene og kom rundt på kantene. Kaptein sjøl var i de umulige hjørnet var konstant en trussel for Fortunaforsvaret.