Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Reisebrev og slikt

Den forrige meldingen om ferie kanseleres herved. Det viser seg at det er nesten like lett å oppdatere siden fra utlandet som hjemmefra. Om noen har stoff de ønsker å legge ut på Lier-nett er det bare å sende.

Jeg sitter i sentrum av Sofia. Her er det en rekke cafèer og restauranter som har internett. Det er bare å legge inn stoff.

Sommerferien er reisetid. Kanskje noen har et reisebrev de vil legge ut på siden? Jeg lover å legge ut minst en billedreportasje fra min tur.

Det er ikke mange år siden det var bortimot umulig å få nyheter hjemmefra når man var på tur. Nå er VG, Dagbladet og DT bare noen klikk unna. Verden går fremover, og fint er det.

Ha en fortsatt god ferie, og send gjerne stoff.

Flere saker fra arkivet

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Vi sliter litt med serveren om dagen.

Vi beklager virkelig, men vår serverleverandør har problemer vi ikke kan kontrollere. Det betyr at mange av de som kobler seg til nett med telenor eller tiscali ADSL ikke kommer inn på sida.

Ferdig med problemene.

Etter ei fryktelig helg der Lier- nett stort sett har vært av nett, ser det nå ut som om problemene er løst. Vår serverleverandør lover oss at problemene nå skal være løst, og at Lier-nett vil være tilgjengelig.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Sommerferie

Lier-nett tar nå ferie. Grunnet mye reising, vil sidene i liten grad bli oppdatert de neste 3 ukene.

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

På tur med kamera

I følge fotorådet ble det i fjor solgt 270. 000 digitale kamera i Norge. Plusser man på de vel 100000 solgte filbaserte kamera, må dette være en av de mest populære fritidssysler i Norge. Hva med å sende oss noen bilder fra Lier?

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Sommer på nettet

All erfaring viser at folk bruker Internett mindre i ferien. Dette har kanskje sammenheng med at det blir lagt ut mindre stoff, men fortvil ikke. Lier-nett kommer til å oppdateres i hele sommer, om enn ikke så ofte som vanlig..

Reisebrev fra kong Filips by

Jeg prøver meg på en liten "blogg" fra en fem uker lang ferie i hjertet av balkan.

Søndag er det slåttedag på Bygdetunet

Den skulle vært siste søndag, men ustoppelig regn gjorde det umulig å slå noe som helst. Nå bli det en ny sjanse på søndag.

Nå skjer det endelig noe!

Etter mye om og men, er ”nye” Lier-nett på nett. Den nye versjonen er fortsatt litt ”under konstruksjon”, men vil ganske snart fungere som normalt.

Bare 150 gikk marsjen

- Det var færre deltakere på Thorleif Haugmarsjen enn på flere år

Lier-nett kommer til å forsvinne snart!

Vi har som vanlig store planer - eller visjoner som det heter i næringslivet. Dette medfører at vi er i ferd med å vokse ut av serveren vår. Nå har vi byttet leverandør, og vi må flytte hele siden over på ny og bedre server.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Lokalhistorie i påsken

Vi har ingen kriminalnovelle eller et spesielt fokus på krim denne påsken. Men redaktør Terje Bautz sender oss stadig stoff fra Den elektroniske historieboka. Det har vist seg å være populært blant leserne.

Ferie på Onsakervika

Her er det fart fra morgen til kveld

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

UKM - vi driver på

Og det kommer til å ta hele dagen.

Bibliotek får ny sjanse

Det avtroppende Kultur- oppvekst og undervisningsutvalget vedtok enstemmig å utsette saken om bibliotekstrukturen i Lier til behandlingen av budsjettet for 2008.

Manga – japansk tegneteknikk

Geir Nordaunet (14) fra Tranby var godt representert på Ungdommens kulturmønstring i år med oljemalerier og tegninger, men flest manga-animasjoner.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Ønsker fortsatt Lierbyen

Vi kan legge noen politiske føringer for Vinmonopolet som er en statlig bedrift, sier Knut Eilert Sørnes som er gruppeleder for Fremskrittspartiet

240 km/t gjennom Lier

Jubler over 240 km/t på E18 fra Kjellstad til Asker. Nå ligger videoen ute på nettet.

Legge ned Tranby bibliotek?

Rådmannen foreslår å legge ned Tranby bibliotek. Hva mener du?

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Hederlig omtale

UKM er ferdig for i år, i alle fall for de fleste. Noen skal videre til Drammen – andre må dra hjem med minnet om en stor kveld i aulaen på St. Hallvard.

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Friheten koster

Oddny Moen, mintes sin grandonkel, som var en av de to som måtte bøte med livet den 10. mars 1945

På vakre, gule kalksteinsklipper

Liernett har mottatt reisebrev fra familien Ege fra Tranby som ferierer i Portugal

Språkreise til Eastbourne

Stoppenlærer og språkreise arrangør Kjartan Ruud har i sommer gjennomført sin 36. språkreise til England. Elevene til turen rekrutteres hovedsaklig fra Lier. Undertegnede har i tre sommere vært med som lærer og assistent.

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Lier før og nå

Centrum Dagligvare var et begrep i Lierbyen. Nå ser det ganske annerledes ut på samme sted.

Petit

Petiten er skrevet av Martin Lerberg Fossum, student ved Journalisthøyskolen i Oslo

Foretrekker en aktiv ferie

Familiefaren og fotballtreneren Øivind Nilsen, sykler gjerne i ferien. Han sykler gjerne mange dager uka, dersom han ikke er opptatt med Syllings G-14 eller j-16-lag. Sammen med sønnene sykler Øivind gjerne tur-retur til foreldrene i Andebu i Vestfold flere ganger i året. --- Men Anita, kona, kjører ”servicebilen”, smiler den populære vestfoldingen.

Tranby bibliotek reddet

Formannskapet sa nei til rådmannens forslag om legge ned Tranby Bibliotek

Du får bare en sjanse

Inger Hoff stiller ut hos kunstforeningen

Den elektroniske historieboka

En gave til alle historieinteresserte

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

På gjengrodde stier i bokhøsten og farvel til sommeren.

Bokhøsten er over oss. Det er tid for å rydde plass til avstandsopplevelser i en grå og halvmørk novembervirkelighet. Og det uten å gjøre større anstrengelser enn å bla fra side mens termostaten sørger for behagelig sommerklima i godstolen.

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

- Gullaug-tomta utelukket som tomt for fengsel

Nævestad bekrefter at Lier har blitt spurt om å vurdere tomt for et nytt fengsel

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Ventet i spenning i 2 timer

Vegard Nerland vant klubbturneringa etter fantastisk runde på søndag.

- Får lyst til å legge ned butikken

- Hærverk i Lierbyen er jo ikke nytt, men hendelsene sist lørdag går langt over streken, sier Aase Marie Fælth, som ble møtt av knuste ruter og gjenstander dekket av brannslukkingsmiddel (bildet).

Nye Lier-lenker

Linker på Lier-nett har vært et forsømt område. Vi vil derfor ta oss selv i nakken og oppdatere disse jevnlig fremover. Her kommer et knippe du bør sjekke ut...

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Kunstgressbane i 2007?

Er problemene med å få et samlet "fotball-Lier" til å stille seg bak planer om en kunstgressbane med undervarme løst?

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Hennummusikken live in Sofia

Dirigent Delchev tok med orkestret på tur til gamlelandet.

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Vårkonsert

Sylling sangkor med gjester holder søndag vårkonsert i Sylling skoles aula.

Ny remis til Bøyum Fossum

Øystein Bøyum fossum sikret seg et nytt halpoeng i Vm tredje runde

Endelig skilt

Skiltet som peker mot Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige står nymalt og fint nær flaggstengene i rådhusparken.

Lierhistoria bit for bit – pensum for liunger

Det fins en evighetsmaskin et sted i Lier, antakelig på Vestsida. Det er jeg overbevist om etter å ha lest årboka til Lier historielag

Mye skolehistorie på Bygdetunet

Men hvor var Glupingen, bortsett fra et uanselig tidlig eksemplar låst inne i en glassmonter?

Over halvparten leverte momsoppgave på nett i Buskerud

Stadig flere av de næringsdrivende i Buskerud leverer momsoppgaven sin over internett. I august i år ble over halvparten, 51,4%, levert på denne måten. Det er store variasjoner mellom kommunene. De næringsdrivende i Ål topper listen med 68,2%, mens Rollag er på bunn med 27%.

17. mai i Lier

Vi er ferdige med å legge ut hundrevis av bilder fra 17. mai i Lier. Vel bekomme.

Liernett mest lest i Lier

Liernett har jevn stigning i antall besøkende.

Bjønneleina gruver

Jeg får stadig spørsmål om gruvene på Hørtekollen

15250 dager til pensjonsalderen

Det er så mye snakk om pensjonen for tida, men det går meg og sannsynligvis mange andre på min egen alder hus forbi... Jeg blir visst pensjonist i januar 205 (...)

Kulturkutt!

For alle som har stått på for Kulturskolen de siste åra, må meldingen fra rådmannen være en skikkelig nedtur. Det tok lang tid å overbevise politikerne i Lier om nødvendigheten av Kulturskolen, og det skulle mye pedagogikk til for å få forklart støtteordninger, forbindelsen til staten og foreldrenes rolle.

- Sett egne grenser for pengespill

87 prosent av Norges befolkning mener de ikke har problemer med pengespill. De 650.000 øvrige bør ta en titt på spillevett.no før både vett og penger forsvinner.

Her kommer video fra Hauer'n

Start og målgang på plass

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Jakten på Judas

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Aprilblomst i juni

Blomst til rektor på Lier Kulturskole, Ingvard Leivestad

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Ti år med revy

Lierskovens Dramatiske Selskab spiller i disse dager jubileumsrevyen ”Lierskaukoden og jakten på den hellige Gra(vd)al".

Dommeren i fokus i Trondheim

Burde assistentdommeren vinket av Koppinen da Rosenborg tok gull? Liernett har snakket med en av dommerne.

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

BRUK STEMMERETTEN

I løpet av denne uken vil alle LO-medlemmer motta postkort med en oppfordring fra LO-leder Gerd-Liv Valla om å bruke stemmeretten den 12. september.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Der skiløperne kan kose seg

ROS-hyttas dugnadsgjeng kunne glede seg over godt besøk fra skiløpere fra flere kommuner i dag --

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

God respons

Det sier salatdyrker Anders Hørthe i Sylling etter den to sider store annonsen i en riksavis tirsdag

SIF hadde ikke bestemt seg

Strømsgodset vil velge Tangen eller Lierstranda. Ordfører Ulla Nævestad både tror og håper at SIF velger det siste. Les hennes kommentar til Liernett etter pressekonferansen i dag!

En varm opplevelse

Riktignok måtte jeg legge hendene mot stompen til jenta med høydeskrekk og dytte henne oppover det bratteste partiet, men det virket bare positivt på hormonene mine --- , skriver ukens andre petitskribent Gunnar Langsrud

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Bilder fra slaget på Konnerud

Liungen best - også på film!

Strålende spillevær første dag

Klubbmesterskapet i Holtsmark golfklubb ligger an til å bli en suksess.

Liernett i Piraterland

St Thomas er stedet å handle gull og være pirat

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Juleball på Tranby

Da vi har fått reaksjoner fra foreldre som ikke ønsker at bilder av elevene ligger på Liernett, kutter vi bildene og beklager at vi har vært uvitende om hvordan vi skal forholde oss i slike saker. Nå foretar vi en grenseoppgang i forhold til hva vi kan legge ut og håper vi også i framtida vil kunne publisere bilder.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.