Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Stopp Einar Olsen & Co

Drammensregionen er i dag en av landets mest trafikkbelastede områder. Når det gjelder støy ligger regionen helt i toppen. Selv langt inne i Finnemarka hører man byens sus.

Dagen oppleves for mange som bor i ytre Lier som et kontinuerlig støy- og trafikkhelvete, og verre skal det bli hvis Einar Olsen, Drammens næringslivsforening og politikerne med Johan Baumann i spissen får det som de vil.

Mens byer over hele landet, med Oslo i spissen, strever for å ta sjøen tilbake, så ønsker Drammen å gjøre det stikk motsatte. Hvorfor tror politikerne at Oslo vil ha containertrafikken vekk? Havne(u)vesenet drømmer om å ta over inntil 50% av Oslos containertrafikk. Dessverre så rekker ikke Olsen og Co’s nesetipp lenger enn til Drammens grenser. Er man egentlig klar over hvilken støy- og trafikkbelastning en slik økning vil beføre for befolkningen i ytre Lier.

Dessverre så har Liers ordfører også forståelse for Drammens planer ved å hevde at Drammen ligger optimalt til som trafikknutepunkt. Betraktningen hadde kanskje vært korrekt hvis Drammensområdet hadde vært fri for innbyggere. På grunn av Drammens topografi spres støy i dette området på en meget effektiv måte. Det er ganske utrolig at høyrepolitikeren Baumann kan hevde at motorvei- og jernbanebroen vil danne en barriere mot støy fra containerhavnen. Det kunne være interessant å få vite hvilke undersøkelser som ligger til grunn for en slik uttalelse.

Jeg ser frem til at EU kommer med et støydirektiv som vil sette klare grenser for hvor meget støy boligområder kan tåle. I den sammenheng vil Ytre Lier kanskje bli erklært for et ikke-beboelig område? Og først da vil det muligens gå opp for Einar Olsen & Co hvilket støy- og trafikkhelvete de har påført sine medmennesker.

Drammensområdet har kanskje en av Norge fineste havneområder. Her vil Einar Olsen & Co satse på containertrafikk og flatlagring. Det må være en idéfattigdom hos politikerne som ikke krever alternative utnyttelsesmuligheter lagt på bordet.

Knut Enger

Flere saker fra arkivet

Politiet grep inn overfor råning på Liertoppen

Det var onsdag kveld flere klager på støy fra parkeringsområdet ved kjøpesenteret.

Om ny riksvei 23: dyreliv og støy

Merknader fra Naturvernforbundet i Lier i forbindelse med konsekvensutredning for nytt hovedveisystem i ytre Lier

- Ikke lenger så attraktivt å etablere seg i Lier

Marius Næss Olsen (24) vurderer å flytte tilbake til Lier etter studietida i Oslo, men kutt i busstilbudet gjør at han må tenke seg om to ganger.

Vei i ytre Lier

Innlegg fra Søren Falch Zapffe, Høyres gruppeleder i Lier

Skivebom for Høyre i veisaken

Innlegg fra Tone E. Svendsen, Lier Ap

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Politisk forlik om veisaken i Lier?

Her er Mathias B. Dannevigs (AP) innlegg som har blitt besvart av Sagvolden (H) og Zapffe (H) på Liernett

APs kanossagang i Rv23-saken

Innlegg av Ole Marius Evensen, listekandidat for Lier Høyre

Fikk nok av russebråk i natt

Politiet måtte rykke ut til Liertoppen ved tretiden i natt fordi russen ødela folks nattesøvn.

SV og veisystemet i ytre Lier

Lier SV har i vårt program sagt at vi er for veisystem 1 i konsekvensutredningen, altså kort tunnel Dagslet - Linnes og fire felts vei fra Linnes til Amtmanns (...)

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Liunger på Ullevål

Endelig hadde vi Vålengasupportere noe å glede oss til. De siste 15 årene har det ikke vært mye å glede seg over i serien, men på lørdag så slåss vi helt i toppen, og RBK som et av mange lag jeg blir kvalm av, har bare scoret noen få mål mer enn Enga før kampen.

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

For rask konklusjon

- Navarsete har liten respekt for lokaldemokratiet ved å konkludere før høringsfristen, sier Venstres Nina Johnsen

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

DT ønsker ikke storskjerm

Storskjermen som NRK og Drammen kommune ønsker i Drammen sentrum skaper debatt. Saken har blitt utsatt, og Drammens Tidende beskyldes for å bidra til utsettelsen.

Ei kvise i Drammens ansikt?

Ukens petit er skrevet av ordfører Ulla Nævestad, Sylling.

Pådriver i 14 år

Da Gunnar Haldorsen kom med i Lier Hørselslag i 1995 gikk han rett inn i styret ---

Påtale fra ordføreren

Ordfører Ulla Nævestad er vant til engasjerte innlegg fra tilhørerplass, men satte lite pris på demonstrasjonen som kommuneplanutvalget ble vitne til, da hovedveisystemet var til behandling ---

Endret kommunestruktur

LIERNETTS APRILSPØK: - Lier blir selvsagt også berørt når antallet kommuner reduseres drastisk, sier statsminister Jens Stoltenberg etter presentasjonen av ”Kommune-Norge 2014”

Sommerutstillingen er åpen

Ordfører Ulla Nævestad holdt en vel forberedt og meget interessant tale ved åpningen av årets utstilling på Lier Bygdetun. Stort mer skjedde det imidlertid ikke før publikum fikk slippe inn for å oppdage mer av det mangesidige forholdet mellom Lier og Drammen.

Liung i friidretts-EM i august?

Einar Inge Aasen har ennå sjansen til å delta i EM i friidrett, både på 400 meter og på stafettlaget i Gøteborg. Mandag løp han en meget god 3. etappe i Belgia.

Ga bort samlingen

Arne Kristoffer Karlsen har gjennom mange år samlet gjenstander, bilder, papirer og kart relatert til Lierbanen. Som sønn av Kristoffer Karlsen har han nærmest omgitt seg med samferdselshistorie. Lier Historielag bør ha all grunn til å være fornøyd med utstillingen og søndagens store oppslutning.

Terje Sagvoldens arroganse

Mathias B. Dannevig, leder i Lier Arbeiderparti, svarer på Sagvoldens (H) innlegg

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Beatles Forever

Noen rekker å bli klassikere mens de ennå er i live, slik The Beatles har blitt.

Optimisme i Spa/Bra

- Etter hva som har skjedd med Konnerud 2 i det siste, tror jeg vi i kveldens vriene bortekamp mot Svene kan avgjøre mye nå av opprykkskampen nå, sier trener John-Erik Loe Olsen til Liernett

Diskusjonen om Lierstranda fylte Haugestad

Sjelden har så mange hørt at noen er uenig om så lite.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Fikk hilse på fotballstjerner

Lasse Olsen (Ålesund)og Ronny Johnsen på bilde (Vålenga) tok seg god tid til å skrive autografer på Ullevål stadion

Norges mest beskjedne kommunestyre?

Det er neppe noen annen kommune der de folkevalgte og lokaldemokratiet har en så bortgjemt plass på de kommunale nettsidene.

Klar for 4. divisjon?

- Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for at ikke gutta undervurderer Skrim, og tror at vi allerede har rykket opp før lørdagens opprykkskamp, sier Sparta/Bragerøns spillende trener John-Erik Loe Olsen til Liernett i dag

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Oppdatert løypeinformasjon og webkamera på nett

Lier IL og Sjåstad/Vestre Lier IL, som står bak kunstsnøanlegget på Eiksetra, lanserer nå et eget nettsted som blir kontinuerlig oppdatert

Står sammen om Drammensfjorden

Venstrelagene maner til samarbeid mellom kommunene for å gjøre regionen til en trivselregion for nyskapende næringsliv, med miljø og trivsel i sentrum

Vangen dyktig linjedommer

Vangen var en dyktig linjedommer på Ullevål søndag.

Kulturen, ei vekstnæring i hele regionen

Kommentar til redaktør Geir Arne Bores leder i søndagsutgaven av Drammens Tidende.

Gullaug solgt til Rimi-Hagen

Hvis du trodde Liers ordfører holdt på med å hale i land sykehuset på Gullaug, tok du feil.

Nytt turkart for Finnemarka

Nytt turkart for Finnemarka er nå til salgs i butikkene og hos Drammens og Oplands Turistforening. Det forrige turkartet for Finnemarka som kom ut i 1993, var modent for revisjon nå.

Økt trafikkangst i Ytre Lier? ---

Norsk Transportplan utelater fullførelsen av Oslofjordforbindelsen

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

Møtte hverdagen

Etter to opprykk på to sesonger ble det et ublidt møte med 4. divisjon for Spa/Bras A-lag mandag kveld --

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Vil høyest på tabellen

Spa-Bra har fem poengs ledelse etter gårdagens kamp mot Svene

Til topps i NM

Hanne Ulvund, den yngste av søskentrioen fra Sylling, ble ungdomsmester i boksing, til tross for at hun måtte gå opp fire vektklasser for å få motstander i finalen -

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Bare 150 gikk marsjen

- Det var færre deltakere på Thorleif Haugmarsjen enn på flere år

Uavgjort på Stoppen

Liungens trener Tommy Nordstø var litt frustert, mens Spa/Bras trener Loe Olsen syntes det var en grei gjennomkjøring etter treningskampen som endte 2-2 på Stoppen på lørdag

Parademarsj mot fjerde

Som ventet vant Spa/Bra sin kamp mot Nybyen på fredag kveld, og gutta har all grunn til å smile fornøyd, selv om to kamper gjenstår ---

Lokalhistoria skal bli obligatorisk pensum

Nå må rektorene i Lierskolen sette lokalhistoria på dagsorden. Bygdetunet blir helt sentralt i arbeidet med å lære barn og unge om Lierbygda.

Hvem fortjener Miljøprisen 2012?

Lier kommune skal dele ut miljøpris og ønsker forslag til kandidater.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

200 år siden trollmannen fra Finnemarka ble født

Iver Knudsen ble født 2 dager før Drammen fikk bystatus, og i likhet med byen, ble han behørig feiret 19. juni.

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Nøktern optimistisk

Det preger Spa/Bra trener John-Erik Loe Olsen ( på bildet) før serieåpningen, selv etter seks scoringer i går --

Togstopp til Amtmannssvingen!

Amtmannssvingen har en fantastisk beliggenhet for å etablere et kollektivknutepunkt i ytre Lier. Det foreligger planer for å ruste opp Amtmannssvingen som bussk (...)

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

Dette betaler politikerne til felleskassa

Det er ett år til valget, og skattelista for 2005 er offenliggjort. Hvordan står det til med politikernes bidrag til kommunekassa?

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

Venter på bussen

Mens Jernbaneverket forlenger plattformen på Lier st. venter pendlerne tålmodig på bussen som skal erstatte toget.

Statlig finansiering, et evighetsprosjekt

Det skriver ordfører Ulla Nævestad konklusjon i en e-post til Liernett i dag, og hun er åpen for å diskutere en brukerfinansiering

Idrettsglede i fokus --

Hundrevis av unge talentfulle fotballspillere (her representert ved en Sylling-spiller) boltret seg under første dag av Spa/Bras jubileumsarrangement

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Et flott utsiktspunkt

Ukas kulturminnepost er lagt til Eggekollen som er kjent langt utenfor Liers grenser.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Ubrøyta løype gir ro --

Det ble en god gammeldags tur for skiløperne med Breiliflaka som mål på søndag --

407 påmeldte på Hauer`n

Påmeldingen er nå avsluttet, og skikameratene Ragnar Sendstad og Svein Hakon Sveinsson pluss 329 menn og 76 kvinner er forhåndspåmeldte

Farsen ved Eiksetra

Ubegripelig og tillitssvekkende avgjørelse av Datatilsynet

Nok p-plasser for pendlerne

At Drammen ikke protesterer mot at Lier får færre togstopp, er lett å forstå.

RV 23 – Hvilke motiver skal vektlegges?

Av Mathias B. Dannevig, Lier Arbeiderparti.

Et lokalsamfunn i forvitring.

Tettstedet Tranby har en befolkningsandel på omlag en tredjedel av Lier kommunes befolkning. Ikke minst av den grunn burde Tranby-samfunnet ivaretas på beste måte. Særlig burde politikerne orientere seg i Tranby-regionen og være opptatt av det potensiale som er der. Imidlertid har ikke dette skjedd. Tranby har på ingen måte vært det satsingsområde det hadde fortjent å være.

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Våg å satse på kultur i Lier

Rådmannsteamet i Lier kommune har planlagt hardhendte nedskjæringer i kommunens budsjett. Det ser ut til å gå særlig ut over kulturlivet. Kultursjef Ingeborg Rivelsrud har med denne bakgrunn kritisert de økonomiske rammevilkårene de sentrale myndighetene i Norge gir sine kommuner og hun har sluppet til i en stor artikkel i Drammens tidende. Dette har ikke gått upåaktet hen.

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

Knepent tap

- Ufortjent, mener spillende trener Kristian Bye Andersen i Liungen.

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

Bare poengene gledet

Det var en svak sesongåpning av Sparta/Bragerøen, selv om det ble 4-2 over Tofte i sesongåpningen

Blant Norges beste

Kristoffer Norgren Olsen scorer her ett av sine mål, da St Hallvard Håndbalklubbs G 18 i helgen fikk en god start i kvalifiseringen til Håndballforbundets landsomfattende serie.

Jan Terjes geografinøtter

Vår petitskribent Jan Terje Nilsen har sansen for faktakunnskap, og utfordrer her Liernetts lesere med 12 geografiske spørsmål

Nykjuadagen lever

I sin tale understreket fylkesordfører Roger Ryberg (på bildet) de felles verdier vi nordmenn har å kjempe for --

7 kan miste jobben etter skandalevedtak i planutvalget

Høyre og Arbeiderpartiet ble enige om oppsiktsvekkende løsning på kammerset.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Ufør

Mitt navn er Einar Dammen,og jeg er født og oppvokst i Lier(Skjåstad), jeg har blitt ufør (etter et hjerneslag) på mine eldre dager(58år) og jeg føler at jeg i (...)

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Spolerer neppe sjansene --

Lier har lenge vært ute av opprykkskampen, Liungen må kanskje vinne alle sine tre siste kamper, men Spa/Bra og John-Erik Loe Olsen (bildet) har mer enn et bein i 4. divisjon --

En smak av Edens hage

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, sprek pensjonist, Beito, huring med cirka 30 års botid i Sylling.