Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Litt uvant første dagen

Tiåringen Sander Hesvik Golmen har vært på fotballskole i Bærum med trenere fra AC Milan

- Hver gang jeg fikk en pasning fikk jeg den akkurat der hvor jeg ville ha den. Det tok litt tid å venne seg til det --

Sander Hesvik Golmen er 10 år spiller gjerne fotball døgnet rundt. Han spiller på Spa/Bra Superstars og har vært på fotballskole i Bærum med trenere fra AC Milan.

Ca 65 barn fra Øst – og Vestlandet deltok. Ved ankomst fikk de utdelt klær til hele treningsuken, 3 sett med drakter, treningsdrakt, sekk, regnjakke, drikkeflaske, fritidsskjorte etc Deltakerne bodde på Thon Hotell Vettre.

-Trenerne fra AC Milan har den beste trenerutdannelse i Italia og har i tillegg utdannelse innenfor muskellære og motorikk. Hovedtrenere var Elio Garavaglia og Andre Valdinoce (Han hentet Schevchenko til Milan Headscout sammen med Cesare Maldini) har vært hovedtrenerne i AC Milan Jr.Camp de siste 10 år og har lang erfaring med trening av barn og ungdom, forteller Sanders pappa Aage Golmen i sin rapport til Liernett. Nedenfor kan du lese mer fra rapporten:

Omfattende program
- AC Milan Jr Camp hadde et bredt og omfattende program fra morgen til kveld hele uken Det var lagt stor vekt på at barna skal ha et stort sosialt utbytte gjennom felles læring og samhold med fotball som hovedfokus. I tillegg vil det bli tilrettlagt for andre ulike aktiviteter i mellom treningene. På Thon Hotell på Vettre var det eget aktivitetsrom for barna med bordtennis, playstation (med turnering som gikk hele uken), volleyball etc.

Det var lagt stor vekt på riktig og bra kosthold under oppholdet og Italiensk mat med pasta og andre godsaker stod i fokus. Det vil bli servert tre måltider pr. dag.

Skoler i 27 land
I tillegg fra de to ovennevnte kom flere fra Milan i løpet av campen. Tydelig at klubben satser på slike camper. Skal visstnok være lignende opplegg i 27 ulike land i år.

Forelesninger i kosthold, fysiologi etc. ble også foretatt. To spillere fikk et stipend hvor de får komme til Milano i Slutten av september, hvor spillere fra ulike camper over hele verden deltar.

- Dette er noe helt annet enn Tine Fotballskole, og Godsets opplegg med trening sier pappa Aage Golmen. - På hjemmesiden til Godset og kan vi se på bilder som er har lagt ut at det står opp til 17 spillere i kø for å skyte skudd som slett ikke bra, sier han.

Sander Hesvik Golmen har vært på Anfield Road hvor favorittlaget Liverpool spiller, I Barcelona hvor favorittlag nummer to spiller på Nou Camp, og var i vinter på kvartfinalen i Champions League, hvor Roma tok i mot Real Madrid. Det spørs om han ikke har fått et favorittlag til nå. Han har selvfølgelig sesongkort på Marienlyst hvor favorittspiller er Mathias Andersson (begge venstrebeinte…)

Ingen tvil om at deltakerne som var med hadde ferdigheter og interesse for fotball ut over det som er vanlig.
Guttene levde profflivet, med to treningsøkter hver dag, samt avsluttende turnering på lørdag. Svært høyt nivå – mange av guttene fra Bærumsområdet går på en mye omtalt teknikkskole ved siden av sin lags treninger, noe de betaler mye penger for…

Eksempel på DAGSPROGRAM  

22.juni:

16.00 innsjekking og utdeling av effekter
18.00 Informasjon om ukens program
18.50 Foreldre permitteres
19.00 Middag
20.00 Bli kjent med hverandre
20.45 EM Kvartfinale på Storskjerm
22.30 God Natt!

25.juni

08.00 Vekking
08.30 Frokost
09.30 Avreise trening
10.00 Trening
12.00 Retur Hotell
12.30 Lunch
13.00 Avreise Tusenfryd
19.00 Retur Hotell
20.00 Middag
20.45 Semifinale EM på Storskjerm
22.30 God Natt !

1/10 (resized_IMG_1358.jpg)
2/10 (resized_IMG_1361.jpg)
3/10 (resized_IMG_1375.jpg)
4/10 (resized_IMG_1376.jpg)
5/10 (resized_IMG_1385.jpg)
6/10 (resized_IMG_1400.jpg)
7/10 (resized_IMG_1401.jpg)
8/10 (resized_IMG_1405.jpg)
9/10 (resized_IMG_1408.jpg)
10/10 (resized_IMG_1412.jpg)
Fotballskole

Flere saker fra arkivet

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Motstanderen ett hode høyere

- Men gutta "depper" ikke av den grunn, sier lagleder Aage Golmen i Spa/Bra etter finaletapet for Moingen i dag

Sylling IFs fotballskole 2007

Sylling IF-fotball i samarbeid med TINE ønsker velkommen til fotballskole.

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Tine Lier Fotballskole

Lier Idrettslag arrangerer Tine Fotballskole på Tranby Idrettsspark fra søndag 24. til tirsdag 26. juni.

Tine Lier Fotballskole

Lier Idrettslag arrangerer Tine Fotballskole på Tranby Idrettspark fra søndag 24. til tirsdag 26. juni. Deltagerene deles inn i grupper med så lik alder som (...)

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

To hjemmeseire for Sylling-jentene

Nå gleder de seg til Tine Fotballskole neste helg

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Nå kan Spabra juble

Det blir 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Fortsatt plass på fotballskole

Liungen har 2 fotballskoler i sommer.

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Fotballskole på Sjåstad

Sjåstad Vestre Lier inviterte til fotballskole for 3 år på rad. I samarbeid med NFF fikk alle deltakere fotballtskjorte og bag, Totalt 115 barn i alder 5-14 år var aktive i løpet av helgen.

Vi skal vinne

Sparta/Bragerøens trener Aage Golmen er stor optimist foran morgendagens debut i 3. divisjon - og for resten av sesongen.

Nærbilder av spansk fotballkultur

Lokale trenere, ledere og andre fotballinteresserte fikk oppleve et møte med den meget engasjerte topptreneren Toni Ordinas tirsdag kveld.

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

- Veldig sliten

Det sa unge Henrik Borge (th) etter at han og "scoringmaskinen" Morten Hagen hadde sørget for tre svært viktige poeng for Spa/Bra i kveld.

Fotballskole på Sjåstad

Triksing med ball var en av mange øvelser Silje Søhus og de andre barna måtte igjennom på fotballskolen på Sjåstad

- Altfor dårlig av oss

Det sa Spa/Bras trener Aage Golmen som var svært skuffet etter at lette mål gikk inn bak Gabor Valo i kveldens bortekamp i Bærum.

Lader opp i Spania

- Vi ser fram til flere treningsøkter om dagen, sier Hans Petter Fuglerud ( her tv sammen med trenerkollega Preben Krog-Jacobsen),

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Spania vant Sylling-EM

Men Norge var ikke representert på Tines fotballskole i Sylling denne helga. Les hva Live Johannessen skriver om arrangementet her!

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Stor nivåforskjell

Nyopprykkede Lier fikk noe å tenke før seriestarten etter å ha blitt ydmyket av Ronny Deila (på bildet) og Spa/Bra onsdag kveld --

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Knokkeloppgjør på lørdag?

I går ble det bortetap for Spa/Bra, til tross for at Gabor Valo tok det som var i 1. omgang. - Nå gjelder det å slå Modum på Stoppen, sier trener Aage Golmen i dag.

Skitunnel i Lier?

- Caroline Tangen fra Lier har deltatt for skikretsen før, sier skitrener Øyvin Narjord bildet) som en kommentar til at Buskerud Langrenn, med trenere og støtteapparat, har vært på samling i skitunnelen i Torsby i Sverige den siste uken, fra 23.-28.juli.

Sikret tre nye poeng

Her scorer Alexander Valo seiersmålet og Spa/Bra topper 4. divisjonstabellen.

På sykkel i Brazil

Bike for peace Norge skal arrangere vennskapstur på sykkel i Brasil fra 18/11til 4/12-05.

O-suksess i Sverige

Synne Strand (th) hevdes seg svært godt i D-14, mens 12-årige Sander Arntzen gikk helt til topps.

Nye utfordringer i Spa/Bra

Angrepsspilleren Anders Fossen Nilsen (20) fra Sylling er en av flere lokale spillere som får nye medspillere med røtter fra fjerne strøk -

Liungen i 1. eller 3. divisjon?

- Liungen har styremøte torsdag, og konklusjonen derfra vil kan få avgjørende konsekvenser for satsinga framover, sier trener Roger Svendsen

Dette skal bli et topplag

I dag morges hadde liungen trening – trening blir det mye av fremover. Om vi skal tro påtroppende trener Kjersti Thun.

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

20 barn på fotballskole

Instruktør Marcus Walfridsson er godt fornøyd med den økende oppslutningen om Sparta/Bragerøens nye tilbud som startet mandag på Stoppen.

To matchvinnere

Godt keeperspill av Gabor Valo (på bildet) som holdt buret reint, og Morten Hagen som sørget for en tidlig scoring for Spa/Bra på fredag kveld.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Sol & sykkel, - en suveren kombinasjon

Uklare ferieplaner? Les videre...............

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Økende selvtillit

Aleksander Valos scoring på fredag bidro til at optimismen hos Spa/Bra stiger før bortekampen mot tabelleder Hallingdal.

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Sjåstad jenter 96 og 97

Sjåstadjentene har hatt en fin sesong

- Kjempegøy på fotballskole

- Marte, kan du skrive navnet ditt her? Ivrige fotballrekrutter har hatt noen fine dager på Stoppen under Liungens fotballskole

Nye viktige 4.divisjonspoeng

Spa/Bra slo topplaget Hallingdal, mens tremålscorer Tommy Hyving bidro til en svært så trivelig kveld for liergutta på Tranby --

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Tredje strake seier

Lier G 13, her representert ved straffeskytter Gaute K. Nilsen, vant i dag igjen, og tolvåringene i Lier Wild Bulls snudde 0-3 til 5-3 på Ekebergsletta under Norway Cup

De små blå på Lierdagene

Thormod Gjerdingen fikk møte en blid og opplagt Ronny Deila og lierspiller og Godset-tilhenger Einar Boman Rinde i går.

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Fotballskole på Sjåstad

100 aktive barn på fotballskolen på Sjåstad

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Se på ballen!

Assisterende trener Arild Juvik på Lier IL s A-lag ladet opp til kveldens lokaloppgjør mot Liungen med deltakere på Lier IL s fotballskole på Tranby på søndag ---

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Frisk juniorsatsing

Lier ILs juniorer (på bildet) vil få et bedre opplegg neste år, men den nye tredjedivisjonsklubben Spa/Bra stiller også juniorlag.

Fotballskole på Sjåstad

80 fotballglade barn og 20 instruktører var med på fotballskolen på Sjåstad

Fotball i SFO-tid

- Selv om fotball vil være hovedaktiviteten vil vi stimulere til allsidighet på et intensivitetsnivå som gjør det mulig å trene på sitt eget lag etterpå, sier Marcus Walfridson om Sparta/Brageøens nye tilbud for barn.

Gratis trening i hele sommer

På Hestesletta ved Hennumarka tilbys det organisert trening to dager i uken denne sommeren

Masse moro med hund

Tsar, Karen Emilie, Swix, Venke og Ronja har vært på sommerhundekjørerskole.

253 barn og 33 instruktører på Stoppen

Mange positive tilbakemeldinger med konstruktive forslag på forbedringer til neste år er den foreløpige oppsummeringen etter fotballskolen til samarbeidsklubbene Liungen og Spabra.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Har du en viking i deg?

Lidir, Liers eget vikinglag, søker nye medlemmer.

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Bra avslutningskamp

Spa/Bras Kim Kristiansen scoret etter dagens fineste angrep i dag -

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Sommerleir for motorsykkelinteresserte

• Har du egen moped/lett motorsykkel ? • Er du over 16 år, og har lyst til å prøve deg på lukket bane med instruktør ? Instruksjoner i kjøreferdigheter, trafikkforståelse og mestring av sykkelen vil bli gitt. • Har du lyst til å bli kjent med andre som er opptatt av sykler og kjøring, og som har et godt sosialt miljø hvor det er plass til flere ? • Da kan du bli med Lier motorsykkelklubb, LMK, til Våler i Hedmark, fra torsdag 1.juli til lørdag 3. juli. Vi har leid banen fredag og har lyst til at du skal være med på denne turen.

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Bestekompiser på to forskjellige lag

Lars (tv) fra Frisk, Asker og Simen fra Asker SK har holdt sammen siden de begynte i barnehagen --

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

Spilte sin første turnering

Sander Røed (7) spilte sin første turnering på Fotballskolen på Stoppen, og pølsa fra Roy Tollefsen smakte fortreffelig.

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Lesevake på Oddevall skole

I natt blir det lite søvn på Oddevall skole

En god nyhet kommer sjeldent alene.

Ikke før har Sylling fått ny hall, så kommer nyheten om at det blir golfbane allikevel. De nye eierne har gjort et godt kjøp, og ønsker en bane for vanlige folk under motto ”GOLF FOR ALLE”. Prosjektleder Lars Hjorth, sier dette blir ett av de beste anlegg i Norge – om ikke det beste.

Tapte på loddtrekning

Lier IL s fotballjenter gjorde likevel en flott turnering i Tønsberg ---