Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Liernett møtte Usman på biblioteket på Lierbyen få dager før verdens største fotballturnering setter i gang. Han slappet av med å sjekke siste nytt på Internett. Han forteller at han har fått testet ut engelsken sin i sommer. Han har nemlig hatt besøk av tante fra England.

Usman deltar i sin tredje Norway Cup turnering, Han har dømte finalen i G 14 klassen i 2006, så det er naturlig at han stiler høyt også denne gang – Jeg får se om jeg får så gode karakterer at jeg blir tatt ut til sluttspill også denne gang. Jeg håper på G-19 kamper, fordi disse kampene gir de største utfordringene.

Som spiller på Lier/Liungens samarbeidslag er han i god form. – Det er opplagt at det er en fordel å spille aktiv fotball så lenge som mulig, sier han og henviser til at det er bra å ha god spilleforståelse. Går det som han håper i årene fremover, vil nok spillekarrieren komme i bakgrunnen. Unggutten, som representerer Liungen IF, har blant annet vært hoveddommer i 4. divisjon og vært assistentdommer i 3. divisjon. Og mange merket seg også Usman i svart drakt under årets Liungen Cup.

Liungen er også representert med Arber Zagragja under årets turnering. Dommerne, cirka 300 i tallet, samles til kurs på søndag formiddag under ledelse Martin Ramfjord fra Buskerud Fotballkrets. Ramfjord, jobber med dommerrekruttering i Buskerud.

Etter møtet regner Usman med å få liste over dommeroppdragene. Han regner med tre kamper daglig.

Liernett har forgjeves forsøkt å finne deltakende lierlag i årets turnering, men vi har foreløpig ikke funnet noen. Skulle vi ha tatt feil, ber vi om at korte kamprapporter, helst med fotos sendes:
alle@liernett.no

Inntrykk fra andre fotballturnertinger formidler vi gjerne også ---

Les forøvrig mer om Norway Cup her:
http://www.norway-cup.no

Fotball

3 kommentarer

Tirsdag 19. august 2008 17:01: ARBER Zagragja
Det er ingen fra liungen som heter Armin Zagragja!! Navnet MITT er ARBER Zagragja, og husk det!!
Tirsdag 19. august 2008 17:44: Liernett redaksjonen
Beklager skrivefeilen, det er rettet opp nå.
Fredag 22. august 2008 20:07: Arber
Tusen takk! Det setter jeg pris på ;) Som dommer med ambisjoner er det viktig for meg at folk ser det riktige navnet slik at hvis de ser det igjen et annet sted, vet de hvem det er snakk om ;) Det er slik vi dommere kommer oppover i systemet! ;)

Flere saker fra arkivet

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

Kjempeutfordring for ung dommer

Usman Aslam (18) fra Liungen skal dømme treningskampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i morgen

Liunger på årets fotballfest

Fire lag fra Lier IL er kommunens representanter blant de 1 530 laga under årets Norway Cup

God kampledelse

Dommerveileder Rolf Mauritzson var svært godt fornøyd med liungen Usman Aslam og hans assistentdommere Ole Johan Lillebuen (tv) og Rahit Saggi etter kampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i dag --

Et forbilde

Månedens blomst går til Usman Aslam, en seriøs idrettsutøver som har organisert et fotballag som kun kommer sammen for å ha det moro --

To lierlag i finaler

Lier var nærmest finaleseier etter tap i straffesparkkonkurranse, mens Liungen G-16-lag tapte sin finale i en vellykket Liungen-cup i helga

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Debuterer i Norway Cup

16-årige Cathrine Bergan, Lier IL har tatt dommerkurs i Buskerud Fotballkrets og vil være i akjson på Ekebergsletta om noen dager.

God innsats i Norway Cup

Liungen IF stiller to lag i klasse H (G 12), der det ikke spilles sluttspill.

Lier gjør det bra i Norway cup

Lier IL gutter 16 til A-sluttspillet

NORWAY CUP 2004: To lierlag utslått i A-sluttspillet

Innledningsvis var det kun Liungens juniorlag i kvinneklassen som skapte forventninger. De scoret hele 19 mål i puljespillet og holdt buret rent. Men de måtte gi tapt for Grand, Bodø for i A-sluttspillets første runde. Hele 0-6 ble det mot bodøværingene. Liungens G 19-lag kom også så vidt til A-sluttspill, men tapte også klart i første runde. Se resultatene:

NORWAY CUP 2004: To lierlag utslått i A-sluttspillet

Innledningsvis var det kun Liungens juniorlag i kvinneklassen som skapte forventninger. De scoret hele 19 mål i puljespillet og holdt buret rent. Men de måtte gi tapt for Grand, Bodø for i A-sluttspillets første runde. Hele 0-6 ble det mot bodøværingene. Liungens G 19-lag kom også så vidt til A-sluttspill, men tapte også klart i første runde. Se resultatene:

Strålende åpning

Slik jublet Sylling G 14 etter storseieren i åpningskampen under Norway Cup. Og Lier G 12 scoret 10 mål i åpningskampene.

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Mange baklengsmål i egen turnering

Liungen har mye å jobbe med fram mot seriestart. I klubbens egen turnering i Mjøndalshallen på lørdag ble det en seier og to tap. Hele 15 mål baklengs på tre kamper er foruroligende.

Klar for hjemmekamp

Med toppserieerfaring kan Rikke Flåten gi Liungens unge lag større slagkraft, men hun håper å slippe å ta på seg keeperdrakta i år --

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

Til Gothia cup i Gøteborg

Liungen, her representert med Maria Ruud og Maria Toverud, skal spille i verdens største ungdomsturnering i fotball

Vant bronsefinalen i Drammen Cup

Lier IL J16 fortsetter å levere flotte resultater på fotballbanen

Nye tester i helga

Kristoffer Helgerud fra Sørsdal og tryslingen Odd Arne Vangen som har bodd i Sylling i mange år, bestod den realativt krevende testen for Fotballforbundets elitedommere i denne uka, men deres prestasjoner vil på nytt bli nøye vurdert av tusener på baner og titusener ved Tv-skjermer og ikke minst av ekspertene når eliteserien starter opp.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Sprang og dressur

Norway Grand Prix bør samle et tusentallig publikum på Linnesvollen i Sant-Hanshelga

Kretslaget til finale

Buskeruds kretslag G15 spilte i helgen A-sluttspill i sør-norsk mesterskap i Skien

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Test for Liungen

Lene Ask Johannesen er en av få fra fjorårets elitelag som spiller turnering lørdag i Mjøndalshallen.

Sylling videre i Norway Cup

Målscorerne, Mathias Helgesen (tv) og Steffen Sutherland, sørget for at det blir en ny kamp i morgen.

Drømmer om å delta en gang

De unge rytterne Kristin Brenden Hansen (t.v.) og Marthe Apenes (i midten) fra Sylling var to av hundrevis av ungdommer som kom for å lære og la seg inspirere på Norway Grand Prix på Linnesvollen.

Varierende suksess for Lier-lagene

Det var laber interesse for Norway-cup for de yngre lagene i Lier i år. Liungen stilte lag i gutteklassene, klasse A og C, og i jenteklassen Q, mens Lier var med i gutteklassen H. Lier IL s unge spillere sto for de beste prestasjonene. De vant fem av sine sju kamper. Ellers ble det en ingen stor resultatmessig suksess, da ingen av de andre lagene var med videre fra sluttspill. Med tanke på Liungens elitelag i kvinneklassen må jentelagets statistrolle i turneringen bekymre en god del ---

Fin sjetteplass

Jan Auen Hafskjold (på bildet) tok en fin sjetteplass under lørdagens konkurranse, men det var flere andre gode plasseringer av lokale ryttere under årets Norway Grand Prix på hjemmebanen, Linnesvollen

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Syllings volleyballjenter sikter mot toppen

Kan kvalifisere seg til førstedivisjon i dag.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

- Begynner å lukte 4. divisjon

Det sier Sparta-Bragerøens John-Erik Olsen (bildet) til Liernett etter gårdagens seier

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Ujevn start på fotballhøsten

Men både Lier og Spa/Bra (her representert med Gabor Valo) får nye sjanser til å vise hva de duger til allerede førstkommende mandag ---

SpaBra rykker opp i 3. divisjon

SpaBra slo Drafn 2-0 søndag, og sikret med det sitt tredje opprykk på bare fire sesonger.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

"Bare" uavgjort på Jevnaker

- Vi har mye å ta tak i, på lørdagstreningene fremover skal vi terpe på roller innenfor vårt spillemønster, mener trener Preben Krogh-Jacobsen (trenerkollega Hans Petter Fuglerud tv), etter juniorenes kamp onsdag

7 timer i bil til Ålesund

Lier-dommer Kristoffer Helgerud måtte på kort varsel steppe inn som dommer i kampen mellom Aalesund og Stabæk.

Fotballgleder på en mandag --

Herrelagene til Liungen og Spa/Bra, og Liungens kvinnelag (her representert med "veteranene" Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen) vant alle sine viktige kamper i kveld

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Fortsetter i Lier

Det er lite som tyder på Liers landslagsaktuelle spiller, Karanweer Gewal (15) forsvinner til større klubber --

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Svak talentutvikling i kvinnefotballen?

Klepptrener Knut Eriksen, opprinnelig fra Åssiden i Drammen, savner plan over kvinnefotballen i Buskerud.

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Gratulerer Liungen!

Liungens herrelag klar for 4. divisjon. Laget vant 4-0 over Huringen på Klokkarstua i går kveld. Det står mange gode prestasjoner bak årets resultater. Så langt er de ubeseirede. Det er i seg sjøl en meget stor prestasjon. Det tyder på stor jevnhet og god konsentrasjon i alle ledd i mannskapet. Med 14 poengs ledelse og klart best målforskjell er det altså ikke en gang teoretisk mulighet for at Liers beste herrelag kan bli snytt for opprykket.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Eventyrlig sluttspill

Med et særdeles fuktig værvarsel for helgen var det mange som fryktet en gjentakelse av fjordårets dyvåte sluttspill i Beachhåndball.

Slo Odd i serieåpningen

Trener Johnny Pedersen (bildet) kunne smile etter at Lier G 16 vant 3-2 i første kamp i Interkretsserien

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

Kjemper om sluttspill

Liungens juniorkvinner har vist samhandling og tæl så langt i Gothia cup

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Ny remis til Bøyum Fossum

Øystein Bøyum fossum sikret seg et nytt halpoeng i Vm tredje runde

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Gutta tapte begge kampene

Lier - Figgjo 19-24 (11-9) Lier - Runar 19-23

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

- Best fornøyd med første omgang

”Nye” Liungen tapte 1-2, men spilte jevnt mot Amazon i generalprøven

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Rødt kort og poengtap

Det ble dramatisk mot slutten for Liungens kaptein Roar Hennum (bildet) og lagkameratene under femtedivisjonsoppgjøret mot Modum 2 mandag kveld

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

20. sesong i eliteserien

Odd Arne Vangen debuterte som fotballdommer på øverste nivå på Nedre Eiker stadion. Før dagens kamp har han dømt 310 kamper.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Røk opprykksjansene i dag?

Liungen scoring her holdt dessverre bare til uavgjort mot Hallingdal i ettermiddag

På landslagssamling

Martin Gravdal Haldorsen, St Hallvard Håndballklubb, er tatt ut på u-landslaget i håndball

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Ny bandyjubel

Spa/Bras lillegutter fortsetter å imponere --

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Klart for ny fotballfest

Hundrevis av dugnadsjobbende foreldre skal sørge for at 700-800 spillere (her representert med arrangørklubbens J-14 lag) får en fin opplevelse på Stoppen i helga

Bra avslutningskamp

Spa/Bras Kim Kristiansen scoret etter dagens fineste angrep i dag -

Dommeren i fokus i Trondheim

Burde assistentdommeren vinket av Koppinen da Rosenborg tok gull? Liernett har snakket med en av dommerne.

Radiobrikker i utlånsbøkene

Denne uken tok hovedbiblioteket i Lierbyen i bruk en ny metode for utlånsregistrering, nemlig registrering ved hjelp av radiobrikker.

Spilte sin første turnering

Sander Røed (7) spilte sin første turnering på Fotballskolen på Stoppen, og pølsa fra Roy Tollefsen smakte fortreffelig.