Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Håndballeder i lykkerus

Da Norge tok gull i OL for noen timer siden ble det en veldig beveget formiddag for Roar Bogerud fra Sylling som har jobbet tett på både jentene og støtteapparatet

Roar Bogerud har vært med i styret i Norges Håndballforbund i flere år. Han har vært flittig benyttet som hovedleder i internasjonale turneringer og store mesterskap. Han var , blant annet, leder da kvinnelandslaget vant sitt forrige  mesterskap i Sverige og var hovedleder for herrelandslaget sist vinter.
Nå er han anleggsleder i forbundet ved siden av sin fast jobb som inspektør ved Sylling skole

Roar var ikke sein med å sende tekstmelding til laget, der det blant annet, sto at han bøyde seg i ærbødighet og tørket tårer.

Roar legger ikke skjul på at han synes det er helt topp at ikke bare Norge, men også Islands herrelandslag, som representant for de små nasjoner, lykkes så  godt. -Det er små marginer for å kunne lykkes, sier Roar og minner oss på at Norges herrelandslag slo Island klart under VM ---
Håndball

1 kommentar

Tirsdag 26. august 2008 09:15: Thorvald Lerberg
Gratulerer, Roar! Tørk tårene og slipp følelser og fornuft løs på Liernetts sider.

Flere saker fra arkivet

Marit Breiviks tilrettelegger

Stor optimisme blant håndballtroppen, forsikret den travle, men rolige Sylling-mannen Roar Bogerud til Liernett, i det han ankom Skandinavium i Gøteborg som hovedleder for den norske håndbaltroppen. Kampen mot Slovenia spilles klokka 19 i kveld.

Helt fantastisk

- Dette er første gang Norge går videre med full pott, og vi er stor fornøyde, sier herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud fra Sylling

Roar og Espen

To "Lier-karer" gjenvalgt til styret i Norges Håndballforbund.

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Liers andel av EM-gullet

Norge har nettopp vunnet EM-gull, der Roar Bogerud fra Sylling bør få sin fortjente ære for en flott utfført jobb som troppens hovedleder.

Mer å juble over?

Roar Bogerud fra Sylling skal denne gangen holde styr på et femtitalls pågående håndballjournalister

Hektisk for Roar Bogerud

De fleste tv-seere så at det kokte over for Johnny Jensen i sluttminuttene ---

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

Svært engasjert leder i St. Petersburg

- Stemningen har vært helt på topp i den norske troppen helt til i kveld, sier Håndballforbundets hovedleder Roar Bogerud fra Sylling. På telefon til Liernett, forteller Bogerud begeistret om jobben sin i heksegryta under VM i den russiske hovedstaden.

På innsiden av håndballandslaget

Norges hovedleder, Roar Bogerud, vil komme med sidekommentarer, spesielt for Liernett, om alt omkring Glenn Solberg og laget når EM i håndball starter i Drammen i neste uke

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Trøkk av ypperste klasse

Det lover herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud (th) fra Sylling, i en fersk rapport til Liernett før kveldens kamp mot Danmark i Drammenshallen

Heldigvis falsk alarm

- Jeg har ikke sovet ett minutt i natt, sier Sylling-mannen Roar Bogerud etter at det ble ringt inn en bombetrussel til hotellet til det norske landslaget i går kveld --

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Verdensmesteren 50 år

Vi slutter oss i rekken, Per: Gratulerer med dagen til Per Bergerud, fra Svene, bosatt på Lierskauen, verdensmester i stor bakke i 1985.

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Marthe på benken i Nordisk

Med pappa Kjetil Kvaale ved rattet ble Liungenkeeper Marthe Kvaale skysset til Gardermoen (se bildet th) etter kampen mot Klepp, men hun fikk dessverre ikke spilletid da Norge tok 4. plassen under åpent Nordisk mesterskap i Koskela i Finland.

Inspirator for trivselsledere

Andrè Bergdølmo koste seg sammen med 180 barneskoleelever og deres lærere i Syllinghallen onsdag formiddag.

Klart for ny suksess

Styret for Jordbæreventyret samlet de frivillige for den siste informasjonen i aulaen ved Sylling skole i kveld.

Sylling Ysteri - Kilder

Kilder

Håndballgutta videre i sparserien.

Gutter 17 år gikk i går videre til siste kvalifiseringsrunde til Sparserien i håndball. Sparserien er en nasjonal serie for de 16 beste lagene i Norge. Det å i seg selv være i posisjon er en stor prestasjon. Lier stiller med spillere som er yngre enn motstanderne, og målet er å være blant de beste først til neste år.

Smilte likevel

Sylling skole, her representert med Julia Isabel Mora Folkvord, Emilie Andrea Dahl og Maren Elisen Braaten måtte gi tapt etter hele ni deltakelser i Nrk Buskeruds gjettekonkuranse.

Lierdominans i Leirdalen

Junioren John-Christian Seljord var best i Lierklassiker`n i dag, men Tony Gravdahl (nr 27 på bildet) og fire andre liunger kom på de neste fire plassene --

Lier IL hyllet åtte medlemmer

Lier IL, feiret sine 75 år ved å hylle åtte av sine medlemmer med hederstegn. Medlemmene har gjort seg bemerket i idrettslagets siste 25 år.

Over 540 tusen fra Lier

Takket være innsatsen fra barn og ungdom ved barneskolene i Lier ble bøssene fylt opp, og sårt tiltrengte kroner kom inn til "Leger uten grenser".

Mer penger til aktiviteter

- Kulturdepartementet har kommet med en fersk ordning for momskompensasjon for idrettslagene, sier Roar Bogerud, liung og leder av Buskerud Idrettskrets.

Juletrefest på Sjåstad

Roar Skjeggerud underholdt barna med trekkspill, sang og leik

200 i hundre

Med sjarme og inspirasjon tok Kjartan Eide nye trivselsledere med storm i Syllinghallen på tirsdag. Ikke rart at koordinator Roar Bogerud kommanderte Eide ut på en æresrunde etter kurset -

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Jordbærplanter ble flyttet

- Vi flytter 6000 planter hit, sa Jordbærkongen Simen A Myhrene i spissen for en dugnadsgjeng for JordBæreventyret gjorde jobben på jordet ned mot Svangstrand i dag.

Imponerende oppslutning

Det sier prosjektleder Roar Bogerud (på bildet) om vinteraktivitetskurset som hadde som mål å gi de ansatte innen Skolefritidsordningen bedre kompetanse.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.

Full pott på to kamper

Prince Munga (på bildet) var en av Liungens målscorere i en tett kamp mot Heradsbygda fredag kveld på Ringerike, der Liungen avgjorde like før slutt

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Martin på arbeidsuke på Brakka

Det ble et svært så kort og hyggelig gjensyn mellom Martin Bekken Nilsen (15) fra Sylling og Vidar Riseth (se bildet) etter kampen på Nadderud torsdag kveld.

Gammelrektoren fylte 80

Det var samlet mye skoleekspertise på Sylling skolepå tirsdag

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Måtte bytte klubb

Mats Eidal Olsen (16) fra Sylling slet med smerter i flere år, da han spilte håndball i Syllinghallen.

Kommer Øverskauen-nissen snart

Det var juletrefest på Øverskauen samfunnshus 3 juledag, og barna ventet spent på nissen

Sylling g91

Det fortsatt fin -fine spilleforhold i Øvre Lier. Sylling IF mønstrer åtte fotballag. Trenere i år for Sylling 09 har vært Rune Torgersen og Roar Ask.

Slaget ved Hørte bro

Historieinteresserte har sjansen til å kombinere trim med kunnskaper om de historiske hendelser i Sylling i 1178.

Innholdsløs kulturdugand i fin innpakning.

Å arbeide på nettet betyr at vi må sende stoffet langt fra oss før det kommer tilbake. Noen ganger kommer det i bane der ute, slik som denne artikkelen om idédugnaden på Sylling skole. Nå har den etter lang tids fravær svingt innom redaksjonen igjen, og vi knepper den fast i serveren. Med idrettshallen og aulaen har Sylling fått et anlegg som står i en særstilling i bygda, vakkert og smakfullt, praktisk og hensiktsmessig. Her vil kreative hoder kunne boltre seg uten å stange i veggen fordi dårlige lokaler og manglende utstyr setter grenser for skapende aktivitet.

Uten suksess i tre OL

Du så han på TV på lørdag som ekspertkommentator i studio. Per Bergerud fra Svene i Numdal, bosatt på Lierskogen i mange år, lyktes verken i Innsbruck (1976), Lake Placid (1980) eller Sarajevo (1984). Men før han la opp ble det både gull og bronse i VM i 1985.

Nok en Ulvund best

Kristin Ulvund (16) fra Sylling og som representerer Drammens Bokseklubb er kåret til Norges beste junior kvinnebokser for sesongen 2010/2011. Hun får dermed Championbeltet av Norges Bokseforbund.

- Vedtaket som forventet

- Jeg er ikke overrasket over utsettelsen, sier Leif Vinge (bildet), leder av Kulturrådet, etter Formannskapets møte på torsdag

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Marthe vant med Norge

Liungens keeper Marthe Kvaale spilte da Norges U17-lag slo Sverige.

Mer fysisk lek og moro i SFO

Men det nye SFO-tilbudet vil også innebære et nært samarbeid med Idrettskretsen og de lokale idrettslagene, sier prosjektansvarlig Roar Bogerud (her tv)

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Spent foran Ski-O Tour

Liungen Sindre Haverstad ( her i midten) deltar lørdag i sesongens høydepunkt for verdens beste skiorienteringsløpere

Rødt kort og poengtap

Det ble dramatisk mot slutten for Liungens kaptein Roar Hennum (bildet) og lagkameratene under femtedivisjonsoppgjøret mot Modum 2 mandag kveld

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Ble hyllet i Polen

Motocrosskjøreren Jan Rune Fuglerud fra Lier vant sammenlagt foran 5000 tilskuere som heiet på han som en av sine egne

Falt fra 3. til 7. plass

- Men jeg er likevel veldig fornøyd, sier Venke de Lange etter EM i hundekjøring i Italia i helga.

Yngste rytter vant

10-årige Thea Pettersen fra Sylling Rideklubb med 18-åringen Little Imp var overrraskende best i sin klasse under Drammen Spring Tour på Linnesvollen på søndag.

Dugnad på Altanåsen

Med rekkverk på dagsorden

Manglende koordinering

Mens svømmeopplæringa i Drammen får strykkarakter, kan mye forbedres på samarbeid mellom Lier Svømmeklubb og skolene, mener Ann Christin Gjerdseth i svømmeklubben

Signerte for spill i Liungen

Kristian Bye Andersen (33) varmet opp i 70 minutter på Ullevaal, men ble ikke cupmester sammen med lagkameratene i Odd, Grenland --

Minst og best

Alle fjerdeklassinger ved Nordal skole svømmer 200 meter. Les mer om undervisningen i svømming ved lierskolene.

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Reistad jentene spilte godt

Reistad J15 var gode mot Hønefoss.

Ny seier torsdag kveld?

Kan Kenneth Strysse score på nytt og vil Liungen fortsette seiersrekken mot Modum 2?

Kåret til Norges beste

Martin Ovenstad Rønning scorer her det første målet, da Norge G-15 slo Sverige på Vikersund

Heatseier og sølv

Tor-Erik Wam forsvarte sin andreplass fra Nordisk mesterskap fra 2010.

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Avslappende støtteapparatet

Marianne Henriksen og Halvard Bergby koste seg i det flott augustværet med panoramautsikt over Lier, men ventet spent på sønnen --

Gode plasseringer igjen

- Jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Sindre Jansson Haverstad til Liernett etter dagens åttendeplass , mens søsteren Maren (på bildet) ble nr 12 på den lengste distansen under VM i skiorientering

- En kjempefin vinter

Mange barnehagebarn og ansatte fryder seg over den snørike vinteren.

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Litt ustabilt vær, men godt skiføre

God preparing, fin og bred løype lokket mange skiløperne til Kanada på søndag. Yngstemann vi møtte var Ole Aleksander Horn fra Øverskogen. Han er bare 5 og et halvt år, men elsker å gå på ski. Han tar med seg skia til Dambråtan barnehage hver dag. Så kommer han også fra en skiløperinteressert familie ----

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Siste loppemarked på Øverskogen?

I helgen ofret Roar Skjeggerud og femti andre innsatsvillige øverskauinger til sammen mange hundre timer for å skaffe samfunnshuset sårt tiltrengte inntekter.

Storseier til Liungen

- Bra med 8-2 seier, men er ikke fornøyd likevel, sier trener Tommy Nordstø etter kveldens kamp mot Slemmestad 2

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

To NM på en uke

Finn Olav Ulvund (14), fra Sylling, her med en nyerobret gullmedalje fra NM i kickboksing i Trondheim på lørdag, og det bare ei uke etter at han vant NM i sin klasse i boksing

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

På landslaget igjen

16-åringen Martin Rønning Ovenstad fra Lier kan smile etter at han er uttatt til Nordisk mesterskap i fotball.

- Mitt beste løp

Det sa Maren Jansson Haverstad etter at hun på andreetappen løp Norge fra fjerde til tredjeplass, men det gikk ikke så bra på ankeretappen for den norske laget under junior-EM i Polen i dag -

Håper å kjøre World-cup

Karoline Haverstad fra Tranby (helt til høyre på bildet) er en av 13 syklister som er med på Norges første profflag i sykling

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Liker du å sy og strikke?

Vevstua i Øvre Lier Bondekvinnelag innbyr til aktivitetskveld i Aulaen ved Sylling skole torsdag kveld kl 1830

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Jan Terjes vinterquiz

Det er siste sjanse å vinne premier for våre idrettsinteresserte lesere ---