Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Sunn mat ved E-18

Den nyåpnete Marchè Bistro Lier Nord garanterer fersk tilberedt mat for både liunger og veifarende langs E-18 ---

Dette er den fjerde restauranten til den sveitsiske restaurantkjeden i Norge. I dag i 14-tiden ble bilistene langs E-18  ønsket velkommen. Den gamle veikroa brant som kjent ned for en tid tilbake.

Administrerende direktør Mats G. Johansson, på bildet ovenfor sammen med ansvarlig for Ellen Standal (tv), ansvarlig for administrasjon og daglig leder Monica Steinsland, understreket under åpningen lørdag formiddag at det legges stor vekt på sunn mat av stor kvalitet.

- Vi har merket oss fra restaurantene våre langs E - 6 i Rygge og E-18 ved Holmestrand at reisende som får tilbud om sunne alternativer langs veien, velger dette både for seg selv og barna, sier Johansson. Den fjerde restauranten ligger like før Sarpsborg.

Glassbygget er tegnet av arkitektene Lund og Slaatto. Investeringen er på ca seks millioner og eies av Veikroer Eiendom ved Per Ottoson og Otto Svendsen. – Vi har investert i fem millioner i interiør og kjøkken, forteller Johansson.

Samboer er matbutikken Bunnpris. Dette er et nytt konsept i Norge. I andre steder i Europa har det lenge vært vanlig med kombinasjon restaurant og matbutikk langs veien. Det betyr at reisende, i tillegg til fersklaget mat, får tilgang til matvarer syv dager i uka fra kl 06 til 21.

Det er plass til hele 115 gjester inne. Et ekstra lekeområde for barn er satt av mot de store vindusflatene mot baksiden. Og når det blir vår og grønt blir det 45 sitteplasser ute og lekeområde for barna.

Det siste året er det solgt hele 61 000 grønnsakskåler og presset 82 000 kilo appelsiner for hånd. Veimaten som tilbys må oppgraderes, ble det hevdet på pressekonferansen. Ernæringsfysiolog Lise von Krogh påpekte hvor viktig det er, spesielt for langtransportssjåfører og andre langsveifarende bilister å spise sunt. Det er viktig å spise for eksempel fiberrik mat med mineraler, vitaminer, og velge mat og drikke som inneholder antioksidanter, med sunnere fett. Hun refererte til tester som er gjort av trafikkanter med forskjellig kosthold. Bilister med sunnere kosthold kom langt bedre ut med hensyn til reaksjonsmønster i trafikken.

Lokal og regional mat.

Regional representanter er fire bønder fra Hemsedal. De leverer økologiske produkter i form av yoghurt og lagringsosten ”Fjellost”. En av bøndene, Sverre Kirkebøen (tv) og Fabian Widmer var til stede ved åpningen. De fire bøndene slo seg sammen for fire år siden og bygde felles fjøs. Den unge sveitseren, som stortrives på det andre året i Hallingdal, er ansvarlig for ysteriet. ”Fjellost” lagres fra tre til sju - åtte måneder.

Marius Egge er også leverandør av sitt kjente produkt.

Og i mai - juni vil Huseby Gaard levere salat. – Det blir nok isbergsalat via grossist, sier Amund Huseby til Liernett i dag.

Under noen glimt av den nye tilbudet knappe minutters biltur både fra Tranby og fra Lierbyen ---

Beklager, kunne ikke laste bildegalleri

Trafikk

Flere saker fra arkivet

Griller for kreftsaken

Marché Restaurant har ingen standard prisliste på sin stand under Lierdagene. De tar derimot donasjoner til Kreftforeningen, noe som ga hele 14 000 kroner til kreftsaken lørdag.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Best mat på Kjellstad

Marchè, Lier er kåret til beste veikro på strekningen Oslo - Kristiansand - Stavanger.

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Økt etterspørsel

- Vi har som mål å dyrke 80 mål salat i 2009 hvis markedet vil ha det, sier Anders Hørthe i Sylling

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Norske jordbær, men hvilken sort?

Få butikkansatte, som vi var i kontakt med idag, kunne svare presist på det, men produsentene Egge Gård og Myhrene i Sylling er nøye med informasjon til butikkene --

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

Tilbakeblikk: Trafikkfellene

Liernett har gang på gang satt søkelyset på mange helt unødvendige farer i trafikken. Responsen har vært laber.

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Vi besøker Liers spisesteder: Marché

Stort utvalg og lett forvirring særtegner Liers mest moderne spisested.

Et yndet turmål

Det er verdt å ta turen til Skimten, også på sommerstid.

Karius, Baktus og Tannfeen

Et prosjekt endte i en forestilling med små skuspillere som sang og danset, da Veslefrikk Barnehage feiret at Torbjørn Egners tanntroll er 50 år.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Arrangerer matskole i vinterferien

For første gang arrangerer 4H Buskerud matskole i Sylling.

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Mer tilgjengelig turvei

I formiddag åpnet ordfører Helene Justad den "revitaliserte" gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé fra Reistad og oppover langs Lieråsen.

Med livet som innsats

Christian Aakermann, venstrekandidat til Kommunestyret, mener at den lille biten av Vestsideveien nærmest Lierbyen straks må sikres med en gang-og sykkelvei

Angrep på helsepersonalet er feil

Halstein Saunes, daglig leder for Link A/S som er ansvarlig driftsoperatør for Lier Ventemottak, svarer her på kritikken

Vil ha økologisk matsenter eller -butikk

Lier kommune vil ha tiltak for å sikre at økologiske matvarer når frem til forbrukerne. Det byr på betydelige utfordringer.

Nykjua-dagen på søndag

Søndag 11. mars er det igjen Nykjua-dagen

Vi besøker Liers spisesteder: Chili Pizza

I matrekka på Liertoppen ligger det kanskje mest internasjonale spisestedet i hele Lier. Menyen omfatter retter fra India til Mexico og fra Kina til Europa via Midtøsten.

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Nytt veidekke mot Tronstad

Golfspillere og andre veifarende fra Oppsahlsvingen i Sylling og sørove kan vente seg bedre vei snart, lover seongarbeider Grete Torgersen (på bildet) i Mesta

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

Ingen nordmenn vil ha jobbene

- De er her av en eneste grunn, de vil jobbe, sier bonde Amund Huseby til Nationen i dag. Han sikter til polakkene og ukrainerne som er avgjørende for gårdsdriften hans.

Stille dager på hamburgerkafeen

Hos Max ved den tidligere bomstasjonen på Kjellstad er trafikken mindre enn ventet.

Verdig markering

Dårlig værmelding og mørke skyer la ingen demper på fremmøtet til pilgrimsvandringen på Hallvardsdagen på lørdag.

Fornøyde kunder

Butikksjef Ole-Morten Dyve og leder for Vangen Mat, Odd Arne Vangen kan gi kundene et langt bedre tilbud i utvidete og moderniserte lokaler.

Ut på sykkeltur

Benytt helga til å nyte høstfargene, som her forbi Dammyrdammen ---

Lier før og nå

"Du fikk ikke pizza på Saga Kafé" het en film som ble vist på sommerutstillingen på Lier Bygdetun for noen år siden. Men hvor lå den en gang så kjente og populære kafeen?

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

- Et spennende produkt!

- Her er det mye smak, skriver Aftenposten i dag og gir hele 85 poeng (av 100 mulige) til Egge Eplebrennevin fra Egge Gård i Lier.

Storslått markering

Hovedmarkeringen av Kulturminneåret 2009 i Lier vil være et opplegg hvor folk inviteres til å oppsøke kjente steder med kulturminner i kulturlandskapet, marka og skogen.

Matpakkeuka 2004

Sjåstad sanitetsforening og Øvre Lier bondekvinnelag spanderte for fjerde gang lunsj på tiende klasse ved Sylling skole. Måltidet var sammensatt av vanlig, god og sunn mat.

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Berlin ist viele Reisen wert

Hva gjør to tysklærere når de omsider er blitt kvalifisert til en ekstra ferieuke pga langt fremskreden alder?

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Dumping av asbest ved Damtjern

Takplater som inneholder asbest er dumpet langs gangveien mellom E18 og Damtjern på Tranby

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Miljøbløff eller virkelighet?

Lier Everk garanterer at all strøm de leverer kommer fra ”de reneste fornybare energikilder”. Men stemmer det?

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Ekte agurknytt

Helge Heen på Tuverud Gård gleder seg over solskinnsdager, for da griller folk og spiser mye agurk. I alt 190 tonn agurker dyrkes frem på gården i løpet av fire avlinger i året.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

To gebyrer og to forelegg

Det var fasiten etter at politibetjent Arvid Dahl og hans kolleger i dag tidlig hadde kontrollert sikkerhetsutstyr for barn i bilene på vei inn til Høvik skole.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Usikret skolevei

- Her ved Holmenbekken i Øverskogen er veiskulderen ikke på mer enn på cirka 20 cm og usikret, påpeker Narve Holmen som kommer med innspill til Tjenesteutvalgets møte i kveld.

Hull erstattes av asfalt

- Morten Johannesen og Kjetil Østbye Røed er en av mange som gleder seg over ny asfalt på den hullete Vestsideveien fra Sylling og sørover.

Hull i hull

Bilister langs riksvei 284 fra Opsahlsvingen til Syllinghaugen må smøre seg med tålmodighet -

Framgang defensivt

- Liungen gjorde det vanskelig for oss i 1. omgang, sa Hege Riise (37), Team-Strømmens spillende assistenttrener etter at laget hennes omsider sikret en 3- 0 seier.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Svært fornøyd

- Her er det ikke snakk om lettvinte løsninger fra håndverkerne, sa Finn Gehrken i Lier kommune om jobben som er gjort med det nye amfiet i Rådhusparken

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Dyrker ny supergrønnsak

Gartnerne Kaare Wiig fra Jæren og Kirsten Ravnsborg Justad fra Lier satser på brokkolini (Foto: Dag Øyvind Olsen/Newswire)

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Slipp elgen frem

En viktig miljøpolitisk oppgave

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Søndag 9. mars er det igjen Nykjua-dagen

Drammens og Oplands Turistforening (DOT) og Norske Reserveoffiserers Forbund avd. Drammen arrangerer den tradisjonelle turen til Nykjua i Finnemarka for å markere trefningene under krigen der inne 10. mars 1945.

Helt topp for barna

- Tryllekunsteren og klovnen Bobo fikk barna til å le og glemme skuffelsen over at det ikke ble noe ponniridning

Litt for en hver smak

For 10. året på rad arrangerer Lier sanitetsforening og Lier Janitsjar, "Sild og Jazz" i Lier.

Vi går på mål, jenter

Her er fire av de 70 barna i alderen 6-10 år som storkoste seg under Lier IL s fotballskole.

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

Bli kjent i Merenmarka

Arne Ask forteller her om Ukas post som ligger på setervollen Haskollsetra ---

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

Kulturnatten i Lier lørdag 14. oktober

Kulturnattarrangementer blir ofte gjennomført som byarrangementer. Men ikke i Lier...

Klar for torsdagstur

Turleder Martin Solberg (tv), for mange godt voksne liunger, velkjent for sitt gode humør, ønsker vel møtt - Solvang og Eiksetra er målet.

Rammer de svake

Representanter for både Helseportslaget og Bechterewforeningen er fortørnet over forslaget om å stenge svømmehallen i helgene.

Så forsvant isen

Det betyr at de sommerlige temperaturene innbyr til en påsketur over Altanåsen og ned til Svangstrand -

Kulturpolitikkens "D-dag"

På tirsdagens kommunestyremøte vil de folkevalgtes vedtak kunne legge til rette for et felles møtested for kulturen for framtida --

Egges eplevodka en norsk nytelse

Nyt Norge-merket skal pryde flaskene med eggebondens eplebaserte vodka.

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

Femte julebrev fra Malaga

Et småbruk med oliventrær, svømmebasseng og med utsikten på bildet, som ble tatt tredje juledag, er til leie og har vært blant utfluktsmålene i romjulen. Det har også den britiske kronkolonien Gibraltar, også kjent som "Gib" og "the Rock".

Utsikten barnehage stiller ut

Fredag og lørdag er det stor salgsutstilling

Supermosjonist engasjerte

Den kjente terrengsyklisten Rune Høydahl imponerte med sine kunnskaper om trening i møtet med lovende jentespillere i Liungen

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

-- Ingen spesiell glede å nå målet

-- Opplevelsene underveis var det viktigste. Det sier Aasmund Lyhus når han minnes avslutningen av turen Lindesnes – Nordkapp til fots i 1977. Da han nådde Nordkapp etter nøyaktig fire måneders marsj viste kalenderen 20. september, og langs veien var det allerede noen snøfonner. Han har også gått Oslo – Bergen i strålende vær. Aasmund Lyhus har vært en av ildsjelene i Lier Historielag i snart 30 år. Han har sin del av æren for at Lier Bygdetun framstår som et kulturelt samlingspunkt.

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Rapport fra Valdresflya

- Det har kommet et par cm i løpet av natta og det snør fortsatt litt, fortalte vår petitskribent på Beito, Gunnar Langsrud, i formiddag.

Livsfarlig overgang

Dette er vel en av grunnene til at barn og ungdom blir kjørt til og fra trening på Stoppen -

Stemningsfull kulturnatt

Liunger som ønsket å få med seg det meste rakk neppe alt ,og det gjorde heller ikke Liernett. Men vi bringer her en rekke bilder fra en rundtur fra klokka 19 til klokka 22.

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.