Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

Jeg har et nedarvet forhold til Halden. Mine foreldre kom derfra, og det gjorde stort sett også deres foreldre og besteforeldre. Det betyr at jeg har et betydelig nærmere forhold til den vesle østfoldbyen enn til de fleste andre byer i landet. Halden har lite snø og lutefisk, og det setter jeg pris på.

Selv har jeg aldri bodd i Halden, og det er ikke ofte jeg er på besøk der. Det vanligste er blitt begravelser, men nå er nesten alle jeg kjente borte. Når jeg er i Halden, besøker jeg derfor kirkegården, for der ligger de fleste av mine besteforeldre, onkler og tanter, og etter hvert også noen fettere og kusiner.

Kirkegården i Halden ligger i en skråning opp mot en fjellknaus med fri sikt mot Fredriksten festning. Selve byen, som har flere bevarte gamle trehus enn norske byer vanligvis har, ligger mellom kirkegården og festningen.

En gang i blant sitter jeg i Halden biblioteks kjeller og ruller gjennom mikrofilm med aviser fra den gang mine foreldre vokste opp i byen.

Når jeg blar i gamle familiealbum, gjenkjenner jeg mange av husene som fortsatt finnes. Det er derfor jeg en dag kunne stikke innom et hus min farfar bygde og gi eierne en kopi av et bilde av huset slik det en gang så ut. De takker begeistret og inviterer inn på middag. Hvor lite det skal til for å få kontakt med mennesker man aldri før har møtt.

Halden var en ledende sjøfartsby på 1800-tallet, og min bestefar ville til sjøs. I motsetning til byens skipsredere innså han imidlertid at seilskutetiden var på hell, og han utdannet seg derfor som maskinist. Som maskinist hadde han seilt frem og tilbake over Nordsjøen under hele første verdenskrig mens tyske ubåter senket skip etter skip. Senere tilbrakte han i mange år arbeidsdagen i maskinrommet på et dampskip i kystfart på India. Ettervirkninger av en tropesykdom gjorde at han måtte si farvel til sjøen som sekstiåring, men han levde til godt opp i åttiårene.

Hans eldste datter, som dermed var min tante, ble katolsk nonne da hun var på slutten av tyvetallet. Hun tilbrakte resten av livet i bønn og ubetalt innsats for medmennesker på sykehuset der hun arbeidet. Nå er hun også gravlagt på den samme kirkegården sammen med mange av sine medsøstere fra den katolske menigheten i byen.

Min morfar og mange av hans etterkommere er gravlagt litt høyere i skråningen, slik det kanskje også i dag sømmer seg for en som i dag utvilsomt ville blitt kalt en gründer. Også på kirkegårder later beliggenhet til å ha en viss status. Den unge eiendomsmegleren hadde gått over til produksjon av kofferter, lommebøker og andre skinn- og lærvarer. Fra forrige århundreskifte og tre-fire tiår fremover bygde han opp en stor produksjonsbedrift og kjøpte dessuten opp et stort antall butikker som solgte varene. Han ble svært velstående, men hjertet sviktet.

Så går jeg enda en gang mellom gravstedene på kirkegården i Halden, og jeg tenker enda en gang på hvem av de tre som var lykkeligst og om noen av dem noen gang angret på de viktigste valgene de gjorde i livet.

Bildetekst: Høyt over kirkegården i Halden ligger den imponerende Fredriksten festning.

Knut A. Andersen Reisebrev

13 kommentarer

Tirsdag 21. juli 2009 09:19: Undrer
Er Halden er med i Ja, vi esker? Det har jeg aldri hørt.
Tirsdag 21. juli 2009 10:52: Tom I.
Ja, i fjerde vers.
Onsdag 22. juli 2009 12:09: Knut A, Andersen
Halden het Fred(e)rikshald fra 1665 til 1928, og dermed også på den tiden da Bjørnson skrev Ja, vi elsker og brukte bynavnet i det fjerde verset:

4. Visstnok var vi ikke mange,
men vi strakk dog til,
da vi prøvdes noen gange,
og det stod på spill;
ti vi heller landet brente
enn det kom til fall;
husker bare hva som hendte
ned på Fredrikshald!
Fredag 24. juli 2009 18:06: Våken leser
Et spennende eksperiment om sommeren er å prøve de automatiske oversettelsesverktøyene som ligger på nettet. Jeg tok det siterte fjerde verset fra Ja, vi elsker og bestilte gresk oversettelse:
Σωστά, δεν ήμασταν πολλοί,
αλλά εμείς strakk στο σκύλο,
Όταν προσπάθησε μερικές φορές,
και ήταν διακυβεύεται?
ti vi Heller landet καίγεται
από ό, τι ήταν να πέσει?
θυμάμαι ακριβώς τι έγινε
προβλέπονται για Fredrikshald

Deretter lot jeg automatikken oversette tilbake fra gresk til norsk:
Høyre var det mange
men vi strakk i hunder,
Når prøvde flere ganger,
og var på spill;
ti vi Heller landet brannsår
enn å falle;
Jeg husker nøyaktig hva som skjedde
for Fredrikshald

Som de fleste vil si: den oversettelsen er gresk for meg.
Tirsdag 28. juli 2009 08:27: Dahlberg
Lier kommune gjorde et mislykket forsøk med samme teknologi for noen måneder siden. Jeg tror de innså feilen og trakk seg tilbake fra "nettsidene på fem språk" eller hva de kalte forsøket.
Tirsdag 28. juli 2009 12:41: Pål Skogmo
Neida, Lier kommune har aldeles ikke gitt opp det Dahlberg kaller et "mislykket forsøk". Det dreier seg om en link til oversetterprogrammet til Google som du finner på siden for Flyktninger og innvandrere: http://www.lier.kommune.no/templates/Page.aspx?id=323
Og tro det eller ei - oversetterprogrammet kan faktisk være nyttig for folk med et annet morsmål enn norsk når de skal finne fram til skjema eller annen informasjon på kommunens hjemmesider. Derfor har vi link til programmet, men jeg ser jo at en bivirkning er å bidra til ekstra sommerunderholdning for Liernetts lesere.
Ha en fortsatt veltranslatert sommer!
Tirsdag 28. juli 2009 23:31: Svend Asbjørn Sylling (red.)
Liernett testet ut flerspråklige versjoner av nettavisen tidligere, med vår egen løsning. Det er nok ikke et satsingsområde for Liernett, men når temaet først er oppe kan disse fire nevnes:
http://en.liernett.no
http://fr.liernett.no
http://de.liernett.no
http://es.liernett.no
Onsdag 29. juli 2009 07:16: Rune Elven
Her er en vi eksperimenterte med for noen år siden, spesielt beregnet på trøndere i eksil:

http://www.liernett.no/669-lei-av-liernetts-finspraak
Onsdag 29. juli 2009 07:21: Rune Elven
Nå ser jeg at Liernett har lagt ut en versjon for barn og unge også: http://odalizer.com/cgi-bin/barnelizer.cgi?url=http://www.liernett.no/
Onsdag 5. august 2009 08:15: Dahlberg
Lier kommune bommet litt med det sikkert velmente forsøket på å tilby brukerne en automatisk oversettelse av nettsidene. Men pytt pytt! Den som intet våger, intet vinner. Oversetter man forresten siste setning til polsk og deretter tilbake til norsk, lyder den: Den som tør ikke vinne noe.

Via kinesisk lyder den: Den som tør noe, ingen seier.
Og til slutt via litauisk: Hvem tør ingenting, ingenting å vinne.

Lier kommune ønskes lykke til med fortsettelsen og en fortsatt god sommer! Eller, som det blir via tyrkisk og tilbake til norsk: En fortsettelse for fremtiden velskrevet Lier kommune ønsker.
Torsdag 6. august 2009 09:11: Kritisk blikk
Rett skal være rett, så strengt tatt er det vel feil at Halden er den eneste byen som er nevnt i Ja, vi elsker. Det heter jo også "fra det høye Sverre talte Roma midt i mot", så det riktige hadde vel vært at Halden er den eneste NORSKE byen i nasjonalsangen.
Torsdag 6. august 2009 15:20: Pål Skogmo
Neida, Lier kommune har ikke bommet, som Dahlberg skriver. Vi har jo truffet midt i blinken, og gitt Dahlberg en morsom sommeraktivitet med å bruke oversetterprogrammet fra Google til å oversette fram og tilbake mellom forskjellige språk. Så dårlig som været har vært i sommer, og så lite aktivitetsmuligheter det er i Grønne Lier, er det flott at vi kan bidra til at Dahlberg og likesinnede har noe å pusle med. Det er nok mye god folkehelse i slikt, vil jeg tro.
PS
Personlig har jeg større sans for de som bedriver folkeopplysning om nasjonalsangen...
Mandag 10. august 2009 08:05: Knut A. Andersen
Når Roma er med i nasjonalsangen, dreier det seg ikke om byen Roma, men om paven (”… Sverre talte Roma midt imot”). Uansett er Roma med i teksten, så det riktige er at Halden er ”eneste norske by” i sangen.

Flere saker fra arkivet

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

Ligger godt an til å nå målet

- Det er godt å vite at vi fortsatt har mye å gå på, sier St Hallvards trener Anders Ruud Gundersen etter gårdagens kamp.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Familiefest på Eiksetra

Et NM i orientering virker som en slags herlig familisammenkomst med kjente og kjære familiemedlemmer, og i dag ble familien Lierbygda O-lag både honorert med flotte konkurranseforhold og flott innsats av stafettlaget som kom på premieplass i herreklassen

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

Ukens petit: Malaga

På sin rundtur til steder han har et forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom Malaga, der han er mer opptatt av tid enn av solskinn.

O-familien sprintet

Energi og idrettsglede preget første dag av norgescupen i skiorientering som Lierbygda o-lag arrangerte i området Eiksetra - Skimten i dag.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Full stans i togtrafikken

Det er full stans i togtrafikken i Osloområdet etter en brann på Oslo S natt til onsdag.

Topphåndball i Lier.

- Det blir en tøff debut i 1. divisjon, men etter 10 treningskamper er vi klare og gleder oss, sier kaptein Simen Solberg.

- Må slurve mindre

Trener Anders Ruud Gundersen i St Hallvard håndballklubb krever mer nøyaktig i avslutningsfasen før debuten i 1. divisjon.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Mine steder: Veierland

I løpet av 2009 tok Knut A. Andersen med Liernetts lesere med til elleve byer og steder som har betydd noe spesielt for ham. I ukens petit avrunder han med et vinterbesøk på sin ungdoms ferieøy, Veierland.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

NM-gull i nattorientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby ble juniormester i Halden i helga.

Sommerutstillingen er åpen

Ordfører Ulla Nævestad holdt en vel forberedt og meget interessant tale ved åpningen av årets utstilling på Lier Bygdetun. Stort mer skjedde det imidlertid ikke før publikum fikk slippe inn for å oppdage mer av det mangesidige forholdet mellom Lier og Drammen.

Falköping og de andre vennskapskommunene

I ukens petit tar Knut A. Andersen turen innom Liers tre nordiske vennskapskommuner, Falköping, Hobro og Kokemäki og undrer seg over om man kan lære noe av dem.

Robin Hood i ny form

Det ble en ny fin opplevelse på den andre dagen av Kulturskoleuka i Lier. Barneteatergruppa gledet publikum med sin egen versjon av klassikeren på intimscenen på Høvik skole i går.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

En by kalt Lier

Kong Harald har vært der. Dronning Sonja også. I vårt hjemlige Lier vet nok også mange at det finnes et Lier i Belgia, men langt færre har besøkt byen. Bildet: Belgia er kjent for kniplinger og annet håndarbeid, og Lier er ikke noe unntak.

- Amerikas mest hjemsøkte by

På jakt etter Benjamin Franklin og «The Founding Fathers» i Philadelphia.

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Tøff kamp for keeperne

St Hallvard hang godt med fra start, men så fikk laget merke balltempoet til en av seriefavorittene.

Tok 17. mai på etterskudd

17. mai betyr mye for norsk-amerikanere, men feiringen må ofte legges til andre dager.

Mine byer: Shanghai

Denne gangen guider vår petitskribent, Knut A. Andersen oss inn i Shanghai --

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Røtter

Ukens petit er skrevet av Jan Terje Nilsen

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Flatære ballær

Etter påsken ruller fotballen igjen på toppnivå. Ukens petiskribent, sarpingen Jan Terje Nilsen, som er bosatt i Sylling, gir oss noen glimt fra Østfold, den gang fylket dominerte norsk fotball

Homo Ludens

Homo Ludens betyr det lekende menneske. Hvorfor skriver jeg om dette akkurat nå? spør ukens petitskribent Ulla Nævestad

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Et gjestfritt sultanat

Les Ulla Nævestads ferieopplevelse i Oman, kystlandet sørøst på den arabiske halvøy, som kombinerer gamle tradisjoner med moderne teknologi.

TORSDAG 15. APRIL FRA KL 1500-1800

I forbindelse med åpningen av ”Nye Sylling skole” ønsker elever og voksne på Sylling skole å vise fram det nye skoleanlegget for alle interesserte. Vi inviterer derfor foreldre, besteforeldre, familie for øvrig, alle ”Syllingdøler” og eventuelle andre interesserte til å komme innom skolen mellom kl 1500-1800. Elevene i 7. –8. –9. og 10. klasse vil flytte skoledagen til kveldstid og fylle skolen med forskjellig aktivitet. De minste elevene har vanlig skoledag og kommer eventuelt på besøk på kveldstid sammen med sine respektive.

Ukens petit: Frykt og angst

Vel to måneder etter tragedien på Utøya, kommer minnene sigende frem fra en tur til London i februar 1992, på vei til Tottenham Hotspurs hjemmebane.

Lier SVs agurktog

KOMMENTAR: Sommervarme kan som kjent gi seg mange utslag. Imidlertid har temperaturene hittil ikke vært høye nok til å kunne forklare Lier og Røyken SVs virkelighetsfjerne jernbaneutspill.

A very short war

Australsk filmteam til Sylling

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Sol, sand og skyskrapere

En februardag i Dubai kan minne om en varm og god norsk sommerdag, mener Liernetts Knut A. Andersen som er i Dubai blant annet for å holde foredrag i den norske sjømannskirken.

New York, New York

I ukens petit reflekterer Knut A. Andersen over sitt første møte med New York, en by han kom til ved en tilfeldighet og som han har besøkt fra tid til annen i de etterfølgende innpå førti årene.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Reisebrev fra Kong Filips by - del 4

Balkan er Europas urolige hjørne, hvorfor?

Mye energi i Syllinghallen

Det gode volleyballmiljøet i Sylling hadde gjester på besøk i helgen.

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Thank you very much

Ukens gjesteskribent er Elisabeth Thomte Edvardsen.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Velg klosteret i helga

Gå i kloster – i hvert fall for et par timer. I forbindelse med kunstmønstringen Kunst rett vest holder 9 lierkunstnere atelierene sin åpne for publikum i helga

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Krig er ei det beste, men …..

Lier og Drammens bokhandlere bør sikre seg denne boken før julehandelen.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Liertoppen bløffer fortsatt

At også markedsførere må holde seg til sannheten, er nokså elementært, men for enkelte blir det av og til fristende å smøre på litt ekstra.

Fant røttene i Lier

For innpå 140 år siden utvandret mange liunger til Amerika. Noen av dem grunnla det lille stedet Leer i Michigan. For Linda Pletcher og sønnen Leif Christopherson Williams fra Leer ble et besøk i Lier en stor opplevelse.

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

Liung viste vei til fotomotiver

Da en fotobutikk i Drammen arrangerte byvandring for over femti ivrige fotografer i formiddag, var det en liung som viste vei gjennom byen.

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Populær instruktør på IFO

Den tredoblede gullvinneren fra junior NM, i orientering, Maren J. Haverstad, er engasjert som instruktør på Idrettskolen på Tranby.

Kunsten å bygge uten penger

Penger var det for lite av, og alle visste at det var andre og viktigere behov. Men beslutningen var tatt, og beslutninger endrer man ikke. Forfatteren av ukens petit har forsøkt å forestille seg beslutningsprosessen i forkant av et påkostet byggverk.

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

Siste Huskonsert med Kari

Det ligger i navnet. Kari Øvensen er klaverpedagog og har i mange år arbeidet som lærer ved Kulturskolen i Lier. Nå takker hun for seg

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

En endeløs historie

Oggie's Story etter den dramatiske nedskytingen av " The Silver lady" over Holsfjorden 9. april 1940 har så mange avleggere at den både i Storbritannia og Sylling har blitt "A never ending Story".

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

En hyggelig uke i Falkøping

Ungdomsutvekslingen med Liers vennskapskommuner holdes ved like.

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Godt besøk og god stemning

Ansatte og frivillige i Liers menigheter gjør en stor innsats for å skape trivelige møteplasser. I går dukket innpå 50 opp på Tranby menighetshus.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

«En kort innsats for Norge»

Torsdag kveld viser NRK2 den australske dokumentarfilmen om unge Jack Clifford Carpenter som ble skutt ned over Sylling 9. april 1940.

Det kom et skip til Bjørgvin

I ukens petit reflekterer Svend Asbjørn Sylling rundt globaliseringen

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Stor oppslutning om Kulturminnedagen

Uværsskyene trakk seg til side og søndagen ble en varm solskinnsdag. Det var bare en av årsakene til at årets kulturminnedag på Lier bygdetun ble svært godt besøkt.

Vold påfører barna varige skader

Hva kan vi gjøre dersom man mistenker eller oppdager at barn er utsatt for vold i hjemmet? spør Tonje Evju (på bildet), leder for Lier Arbeiderparti.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Suksess eller fiasko?

Tross ballonger, kakefest og glede over nye butikker: Det en gang blomstrende bakerikvartalet sliter med å finne leietakere.

Vi som leste Vesaas

Slåttonn på Bygdetunet

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Trinsemannen