Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

- Vi fikk ros for opplegget og deltakelsen. Den tidligere fotballpresidenten sa at vi ikke behøvde ikke å søke for neste år, forteller Røed.

- Hvilken betydning har Bendit Cup for Lier IL?
- Etter vår mening er det av stor betydning å få arrangere Bendit Cup – både det at det er en prestisjetung cup å få tildelt, samt at det er økonomisk innbringende for fotballgruppa.

- Har dere fått noen tilbakemeldinger fra ledere/spillere som har deltatt?
- Tilbakemeldinger fra lagledere og foreldre har vært positive. Det de legger vekt på er presise kampavviklinger og ellers effektivt med kort ventetid mellom kampene.

- Synes dere at ledere opptrer i forhold til de retningslinjer vedrørende det som Norges Idrettsforbund / Norges fotballforbunds understreker; at det skal være lekbetont aktivitet?
- De fleste foreldre og lagledere opptrer bra slik som foreldrevettsreglene tilsier. Likevel vil vi alltid ha enkeltpersoner som bryter dette med ”uvettig” oppførsel. 1-2 personer ble tilsnakket av dommeransvarlig for dette. Med å vektlegge fair play vil vi forsette å jobbe for å få dette til best mulig også fremover. Alle ble i helgen tildelt et fair play fort med foreldrevettsreglene.

- Er det noe som dere gjorde annerledes i år sammenlignet med i fjor?
- Vi vurderer å sende ut et evalueringsskjema for om mulig å bli enda bedre. I år vektla vi å gjøre premieutdelingen ennå bedre for å gi barna en fin avslutning/ramme på cupen – og i år brukte vi en pyntet traktorhenger som et podium.

- Ser dere noe som dere kan eller bør forbedre neste år?
- Det er sikkert noe vi kan gjøre bedre internt for neste år, men dette må vi gjennomgå på et evalueringsmøte i gruppa.

1 kommentar

Tirsdag 13. oktober 2009 10:08: Tommy Hyving
Veldig bra organisert av Lier og de i administrasjonen! All honør til alle delaktige under Bendit cup!

Flere saker fra arkivet

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

I rute til Bendit Cup

Her konstaterer regnskapsansvarlig Thormod Lærum og daglig leder Brita Røed i Lier IL at det nye kunstgresset er på plass før de 137 lagene inntar Idrettsparken på Tranby om vel to uker.

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

Drillo til Tranby

I fjor besøkte tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal Bendit Cup, i dag kommer A-landslagtreneren og lagets tidligere keeper, nå keepertrener Frode Grodås innom den populære cupen for de minste fotballspillerne -

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Sprer fotballglede blant de yngste

Månedens blomst for oktober gikk til Lier ILs fotballgruppe, ved leder Leif Helge Røed og daglig leder Brita Røed.

Alle var vinnere

Det var bare blide ansikter å se blant spillere, foreldre, trenere og ikke minst i arrangørstaben til Lier IL, da første dag av Bendit Cup ble arrangert.

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Full kontroll for Lier IL

Første dag av Bendit Cup har så langt vært en fotballfest for både arrangør og deltakere.

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

- Takk for kampen!

23 klubber deltok på Liungens fotballfest i helga -

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Scooterspor fra Eiksetra

Lierbygda O-lag skal arrangere norgescup og hovedløp i skiorientering 28. og 29. januar.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Den store idrettsfesten

Det var mange blide og fornøyde barn, her representert med duellerende spillere, under helgens Bendit Cup på Tranby

Kunnskapsturnè i Idretts-Norge

Halldor Skard, Bente Skari og Johan Kaggestad var suverene forelesere i Drammen.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

Mer penger til aktiviteter

- Kulturdepartementet har kommet med en fersk ordning for momskompensasjon for idrettslagene, sier Roar Bogerud, liung og leder av Buskerud Idrettskrets.

En ny opplevelse

- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, forteller Turi Andersen i Kanada i Lier og som gleder seg over stadig nye erfaringer med nye sider av friluftslivet ---

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Høsthilsen fra Bergsjøstølen

Sommermånedene er definitivt over for denne gang og høsten har allerede gjort et godt inntog her på 1084 moh. Jakt og fiske er på hell, og multer og bær har fått sin dødsdom av nattefrosten. Nå hviler roen over fjellheimen og skarvet har fått sitt første melisdryss. Vi på Bergsjøstølen vil gjerne ønske dere velkommen til en god opplevelse i en flott fjellheim som enda bærer høstens vakre farger.

Lier SP og RV 23

RV 23 må så raskt som mulig med i NTP og i statsbudsjettet. RV 23 er en utfordrende sak for både innbyggere og politikere i Lier, og vil ha stor betydning fo (...)

Bilder og video fra Bendit Cup 2011

Store og små fylte både fotballbaner og sidelinjer på Tranby da Lier IL arrangerte Bendit Cup lørdag.

Frisk juniorsatsing

Lier ILs juniorer (på bildet) vil få et bedre opplegg neste år, men den nye tredjedivisjonsklubben Spa/Bra stiller også juniorlag.

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

Natteravn i Lier 2007

Det er tid for natteravn i Lier.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Folkemøte i kveld

- Hvordan vil du at friluftslivet og idrettstilbudet i Lier skal være om fem år?

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

- Håper at noen hører meg og svarer

Liernetts unge skribent Ane Borghild Herber forteller om sin far, radioamatøren Robert. Fra Asdøltjern er han og sønnen Koenraad i kontakt med likesinnende fra hele verden.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Strålende vær på Liungcupen

Det var varmt å spille kamper denne helgen

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Kaos på sosialistisk side

Det er underlig at venstrefolk stadig må forsvare seg eller avvise alle tenkelige og utenkelige regjeringskonstellasjoner.

- Mye bedre dere!

Engasjementet var på topp hos instruktør Turid Jørgensen Rivrud som sammen med kollega Bent Bredesen og niendeklassingene ved Lierbyen skole øvde før premièren på årets musikal.

- Velkommen opp på tribunen, Ulla Nævestad

Erik Hære kommer med et tilsvar på ordfører Ulla Nævestads innlegg/svar vedrørende utbyggingsprosjektet Høvik/Stoppen skole

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Små glimt

Stemningen var god, selv om publikumsoppslutningen var ujevn da Liernett var innom de fleste arrangementene mellom klokka 20 og 23

Et løft for miljøet

Fotballgruppa i Sylling IF har fått muligheten til å samle inn gamle mobiltelefoner.

Martine Bekken vant på Kongsvinger

Seier til Martine Bekken på Blue Spirit i 1,20, DnB Nor Mini Prix under landsstevne på Kongsvinger i helgen.

Lierskolen – Per er dårlig til å lese og det er ordfører’n som har ansvaret!

Jeg deltok for et par uker siden på Skolepolitisk konferanse, i regi av KS (kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon). Påstanden om Per, ”satt sc (...)

Møter Norges beste lag

Daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Tone Angeltveit, gratulerer Spabra J 16 med cupseier og inviterer klubben til å spille mot Norges beste lag.

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Rødt, gult og grønt signal

- Hva betyr dette da, dere? spurte Bård Backe fra Lier Hørselslag barna på Utsikten, da "Lydia" ble demonstrert på tirsdag --

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Ulla Nævestad og Lier Høyre på ”autopilot”?

Erik Hære tar opp utbyggingen på Høvik/Stoppen (på bildet) i dette leserinnlegget

BRUK STEMMERETTEN

I løpet av denne uken vil alle LO-medlemmer motta postkort med en oppfordring fra LO-leder Gerd-Liv Valla om å bruke stemmeretten den 12. september.

Har kvinnebevegelsen sviktet innvandrerkvinnene?

Leder av Drammens kvinnesaksforening og kvinnepolitisk leder i Buskerud SV, Janicke Karin Solheim (bildet), tar opp dette spørsmålet til debatt.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Kunstgress topprioritert

Årsmøtet i Lier IL har vedtatt enstemmig at klubben, med den nyvalgte lederen Øyvind Ustad i spissen, skal fremforhandle og gjennomføre bygging av kunstgressbane.

Liercupen, en massemønstring i gan

- 72 lag og cirka 650 spillere i alderen 7 - 13 storkoser seg på Idrettsparken i dag, forteller turneringsleder Monica Bøgh (tv på bildet)

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

Raymond Johansen: Uten frivillighet stopper Norge

Valgkampen er i sluttfasen, og sentrale politikere trår på gasspedalen for å nå så mange som mulig før valget. I dag møtte Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen Lier Idrettslags ledere.

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Ekstra fotballøkter

Rundt 60 barn var med på "Stoppendagen" på lørdag.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Bestekompiser på to forskjellige lag

Lars (tv) fra Frisk, Asker og Simen fra Asker SK har holdt sammen siden de begynte i barnehagen --

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Ledige plasser

Unge fotballspillere har fortsatt sjansen til å delta på Lier ILs fotballskole som starter i morgen.

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

KM-tittel og pokaler

Marcus Næslun Haugland og Emil Mehren Mathiesen kan smile etter en flott sesong for bandygutta i Sparta Bragerøen.

Irriterte renholdere sier nei til konkurranseutsetting

- Noen som har en svak fornemmelse av at det er penger å spare, setter renholdernes arbeidsplasser på spill. Slik kommenteres formannskapets innstilling til kommunestyret om konkurranseutsetting av renhold.

Speidermamman

Troppsjef Marianne Fossen, som har dette motto: "En gang speider - alltid speider", fikk Månedens Blomst etter flaggheisingen 17. mai ved Sylling skole.

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

På innsiden av håndballandslaget

Norges hovedleder, Roar Bogerud, vil komme med sidekommentarer, spesielt for Liernett, om alt omkring Glenn Solberg og laget når EM i håndball starter i Drammen i neste uke

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Milevis på ski på Hegg, Heia og Hennummarka

- 29 elever på Hegg skole har registrert nær 560 mil på ski hittil i år, sier lærer Halvor Jordbakke til Liernett.

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.