Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

Hoppkarrieren resulterte, blant annet, i en 5. plass i NM. Etter at han la opp i 1974, ble han han en meget god langrennsløper med mange gode plasseringer i turløp som Hauern. - Jeg burde nok ha satset på kombinert og nevner storhopperen Arne Larsen, som etter Heldals mening ble bedre og bedre i langrenn etter at han begynte med kombinert.

Bjørg Sørli Olsen gikk marsjen for sjette gang, denne gangen fra Eggevollen. Første gangen i 1989, gikk hun fra Geithus. Men hun har også gått fra Kanada. - Jeg "jukset" litt denne  gangen, sier hun og innrømmer at hun ikke har gått så mye på ski i vinter. - Jeg burde nok ha trent litt mer. Jeg er jo tremenning av Ole Einar Bjørndalen, sier hun og ler.  - Det  var lengre enn jeg trodde, spesielt med den ekstra sløyfa som var lagt til i år. Det burde ha vært bedre merking der, sier hun. - En av de yngste løperne som gikk Ungdomshauern  gikk feil. (Hun mistet sansynligvis seieren på det, red anm)

Ellers var det plagsom med alle turløperene som gikk mot løypa i ned mot Spirallen. Så det var ike bare eliteløper Markseth som var kritisk til vaktholdet i denne del av løypa.

Her flere glimt fra Th- Haugmarsjen

1/5 (resized_fra_start_bikkja_i_loypa.jpg)
2/5 (resized_gutt_over_maal.jpg)
3/5 (resized_marsjen_far_og_soen.jpg)
4/5 (resized_marsjen_far_og_soen_b.jpg)
5/5 (resized_to_gutter_marsjen.jpg)
Hauer'n Historie

Flere saker fra arkivet

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

300 gikk marsjen

- Men Turistforeningen vurderer om turgåerne igjen skal få sitt eget arrangement og flyttes til mars, sier daglig leder i DOT, Henning Wikborg.

Bare 150 gikk marsjen

- Det var færre deltakere på Thorleif Haugmarsjen enn på flere år

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

407 påmeldte på Hauer`n

Påmeldingen er nå avsluttet, og skikameratene Ragnar Sendstad og Svein Hakon Sveinsson pluss 329 menn og 76 kvinner er forhåndspåmeldte

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Utsatt start for de yngste

På grunn av kulden er starten for Ungdomshauern fra Eggevollen utsatt en time i morgen.

Liung ble årets trener

Even Andreas Røed (25) ble kåret til årets trener i kombinert av Skiforbundet

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Fornøyd med annenplassen

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier var ikke fornøyd med fjerdeplassen sammenlagt etter at det åpne danske mesterskapet ble avsluttet med siste runde i helga.

Månedens blomst

Månedens blomst for desember går til tre damer fra hjemmesykepleien på Gifstad.

Klart for idrettsfest

- Se der, sier Nils Haugen i Gårdsgutta. Han lover topp forhold til morgendagens Eggekollen opp.

Plass til langt flere --

- Vi registrerer at det er for få som kun går Th Haugmarsjen, mener liungen Per Hægstad i Turistforeningen.

Trosset kulden

Daglig leder i Turistforeningen, Henning Hoff Wikborg, møtte unge Eivind Fossum Udby og Arvid Udby etter at de hadde gjennomført Familehauern fra Eggevollen.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Marsjdeltakere på sykehus

Et ektepar fra Svelvik havnet på sykehus etter å ha blitt påkjørt av en annen deltaker under Thorleif Haug Skifestival i går --

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.

Står på for de hjemmeboende eldre

Hjemmesykepleien fra Gifstad arrangerte i sin fritid, førjulsfest for de hjemmeboende eldre på Sjåstad Samfunnshus onsdag 28 nov

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Glædelig jul på Bygdetunet

Helge Justad og hesten var en av mange som bidro til fin førjulstemning for tre-fire generasjoner i dag

Fornøyde skiløpere

Knut Magnus Henriksen og Lars Hexeberg Henriksen var to av mange som prøvde de nykjørte løypene fra Kanada i dag.

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

God Lier-innsats

Både Bendik Winsvold (på bildet), Marie Rokke Jagland, Even Hornstuen Mathiesen og Ole-Vidar Eriksrud hevdet seg flott under Lauritz Bergendals minneløp i dag.

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

Gikk seg til tap

Fryktelig svakt av Liungen

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Ny pers i Ridderrennet

Øystein Tveten fra Lier deltok for sjette gangen. Denne gangen måtte han nøye seg bare 20 km, her sammen med sin ledsager Bjørg Anita Riste. Det var som kjent vanskelige snøforhold.

Blir du med på skifest på søndag?

Søndag er det klart for årets stormønstring for skifolket. Tradisjonsrike Hauer`n går fra Geithus til Drammen. Mosjonistene i Thorleiv Haug-marsjen går også den 38 kilometer lange løypa fram til Spiralen, men uten tidtaking og klasseinndeling.

Eiksetraområdet best

Liungen Gjermund Sørstad og sønnen Haakon var blant de mange skiløperne som fant gode skiforhold på årets siste dag.

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

Fant røttene i Lier

For innpå 140 år siden utvandret mange liunger til Amerika. Noen av dem grunnla det lille stedet Leer i Michigan. For Linda Pletcher og sønnen Leif Christopherson Williams fra Leer ble et besøk i Lier en stor opplevelse.

200 år siden trollmannen fra Finnemarka ble født

Iver Knudsen ble født 2 dager før Drammen fikk bystatus, og i likhet med byen, ble han behørig feiret 19. juni.

Vangen dyktig linjedommer

Vangen var en dyktig linjedommer på Ullevål søndag.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Kanada var redningen for skiløperne

Snømangel til tross, vi telte nesten 60 biler ved parkeringsplassen i Kanada på søndag. En kar fra Drøbak dukket også opp. – Det var jo bare 35 minutter å kjøre, sa den ivrige skiløperen. De ivrigste turgåerne gir seg altså ikke. Vanskelig var det å forsere den isete løypa de nødvendige 200-300 meterne før man nådde snøen. Men med klister under skia og med ett eller begge beina i lyngen kom man seg fram på et vis.

Liunger på tribunen og på indre bane

Irriterte liunger på tribunen i Vikingeskipet reiste tidlig hjem på lørdag kveld. På indre bane jobbet liungen Einar Lutnæs og resten av staben i Geithus IL s skøytegruppe fra morgen til kveld. - Det gikk bra til slutt, sa den sindige oddevallmannen på mandag.

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Motorhavari i Danmark

Det gikk dessverre ikke veien for unge Tor-Erik Wam under helgens EM-runde.

Debuterte i "Lille-Birken"

Naboguttene Håvard Nygård (bildet til høyre), Even Hornstuen Mathiesen og Martin Bekken Nilsen viste flott innsats i "Lille Birken"

Fortsatt i toppen

Den 17-åringe ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier fortsetter å imponere.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Seier i Norgescupen

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier var suveren i helgen.

Best igjen

Unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier viste storform med sin ATV sist helg i Danmark.

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Eventyrlig i Vestmarka

Mange boltret seg i nysnøen i dag, slik som denne familien her ---

Koste seg under marsjen

Per Hægstad og de andre i Turistforeningen gjorde nok en gang en fin jobb på drikkestasjonen på Saga. - Men 150 var et skuffende antall, sa Hægstad til Liernett

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

Ble stoppet etter 2 mil

Opptil 20 sekundmeter vind stoppet hele 2500 løpere på fjellet mellom Rena og Lillehammer, og vår lokale veteran Øivind Narjord har aldri opplevd makan til vær --

Deltatt 22 år på rad

- Jeg var ikke med fra starten i 1981, men jeg har ikke stått over en eneste gang siden, veteranen Ole Bjørn Braathen fra Egge som vant klasse M 50-54 i Kanada Rundt

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Gripende øyeblikk

Kjell Treffen og kona Margaret var med og overrakte Månedens blomst til redningsmennene på "Brannvakta" i Sylling

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Høy nivå blant juniorene

Det var ikke lett for lierløperne å hevde seg under Norgescupen i Trondheim, når de beste gikk jevnt med en landslagsløper i seniorklassen ---

Først på Saga

Det var 15 minusgrader, da marsjdeltaker Geir Dahl nådde første drikkestasjon.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Svake offensivt

Det ble poengtap for lierlagene i går.

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

På tabelltopp med veteran

Tidligere Strømsgodset- og Åssiden-keeper Gabor Valo (46) holdt Spa/Bra inn i kampen i første omgang

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Gutta på tur

Liungene (f.v.) Øyvind Melgaard, Inge Skjeggerud og Espen Fuglerud er tre av av cirka 6 000 som gikk det tradisjonsrike Marcialonga i Italia sist helg.

Bronse og sølv til søskenpar

Både sølvvinner Sindre Jansson Haverstad (på bildet) , og søster Maren med bronsemedalje uttrykte stor glede på telefon med Liernett etter VM- stafetten i skiorientering i Bulgaria i dag

Rundspilte Jondalen

Spa/Bra fortsatte seiersrekken

Best på bakkeetappen

Under temporittet i Petit Prix 2009 i Lier i dag fikk Karoline Haverstad en femteplass.

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

Stafettsølv til Anders

Anders Brun Hennum fra Tranby og Lier IL var med på Buskeruds lag som tok 2. plassen under årets senior-NM i skiskyting

Mosjon og løpsglede i fokus

Mosjonistene i Kanada Rundt og barna i Syllingløpet var kanskje "vinnerne"

God stafettinnsats

Ingen av løperne fra Sjåstad/Vestre Lier fikk gå på Buskeruds 1. lag i Hovedlandsrennet på ski, men Ole Vidar Eriksrud (på bildet th) på 2. laget gikk en fin etappe på 2. laget

Burde vunnet tosifret

- To fine mål av juniorspillerne Hazir Ademi og Espen Jorami var kanskje det mest positive, da Liungen slo bunnlaget Uvdal 5-2 i kveld

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Fra Kanariøyene til Kanada

Christian fra Røyken måtte ta en skitur knappe døgnet etter at han var hjemme fra Syden-ferie

I verdenseliten

Ultraløperen Gjermund Sørstad har brukt de siste dagene til restitusjon etter sin fantastiske løpsprestasjon på lørdag.