Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Sølv i junior-NM

Siri Gurandsrud (19) fra Tranby avsluttet meget sterkt på sprintdistansen i skiskyting

Etter første liggende skyting var hun nummer 13. Før sisterunden var Siri på femteplassen. Da var hun seks sekunder bak nr 2. Det ble totalt 4 tilleggsminutter på henne. I alt 22 løpere fullførte sprintdistansen.

Til Drammens Tidende sier hun at det var hennes beste renn for året.

Siri Gurandsrud tok tre individuelle medaljer for to år siden. I fjor ble det en vanskelig sesong på grunn av sykdom og skader. Nå er hun altså tilbake i norgestoppen. Siri representerer Oslo Skiskyttere.

Gode prestasjoner var det også av Øyvind Groseth fra Lier IL, som ble nr 13 (2 tilleggsminutter) i gutter 18, av de 77 som fullførte, og i gutter 19 ved Sondre Evjen, også fra Lier IL på 28. plass (4 tilleggsminutter), der hele 59 fullførte.

Årets junior-NM ble arrangert i Frol i Nord-Trøndelag.

Flere saker fra arkivet

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Bronse i skiskyting

Siri Gurandsrud (17) fra Lier gjorde et godt renn under NM

Sterkt av Siri i Holmenkollen

- Jeg hadde ikke ventet pallplass, sa Siri Gurandsrud til Liernett etter 3. plassen i den TV-overførte Young-Starsprinten i skiskyting.

Lover godt for vinteren

Siri Gurandsrud fra Tranby tok i helgen to bronsemedaljer under NM i sommerskiskyting

Sølv til Siri

Lier ILs Siri Gurandsrud gikk fredag 17/3 til sølv på normaldistansen i Hovedlandsrennet i Skiskyting som arrangeres på Geilo.

Best sammenlagt

Sterk innsats av Lier IL s skiskyttere i helga: Kristian Killingberg, (på bildet) ble kåret til beste løper med en 5. plass og en 7. plass, mens lagkamerat Brage Malm Monstad oppnådde en 6 plass i konkurranse med over 100 skiskyttere under Hovedlandsrennet i helga.

Tre blant de åtte beste

Pernille Wiiger Opsahl (på bildet) lyktes ikke helt med skytinga på sprintdistansen i Hovedlandsrennnet, men liergutta i 15-årsklassen skjøt ned blinkene.

På topp i Norge

Siri Gurandsrud vant sprinten og tok en annenplass på normaldistansen, mens Vebjørn Evjen kom hjem med en annen- og fjerdeplass i landsmesterskapet i skiskyting i helga

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Gode prestasjoner i NM

Lier ILs Øyvind Groseth og Sondre Evjen hevdet seg nesten helt i toppen blant Norges beste skiskytterjuniorer.

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Stimulans for skiskyttermiljøet

At Siri Gurandsrud fra Tranby og Lier IL med sin tredjeplass i Norgescupen og at Anders Brun Hennum instruerer rekruttene inspirerer rekruttene

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

Sølv i skiskyting

Anders Brun Hennum tok sølv i juniorNM

To bronsemedaljer

Både Anders Brun Hennum (på bildet) og Siri Gurandsrud sørget for pallplass under lørdagens skiskytingssprint

Best sammenlagt

Den unge skiskytteren Vebjørn Evjen stod for to bragder i helga

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Gull i VM

Sindre Jansson Haverstad fra Lier O-lag vant sprintdistansen under skiorienterings-VM for junior i dag

Idrettsfamilien Evjen

Mens Knut og Sigrid Evjen var tilskuere, men både sønn, datter og barnebarn var i aktivitet under Eggekollen Opp.

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Enorm bredde i norgescupen

Martin Bekken Nilsen fra Sylling fikk denne gang best plassering i klassisk i norgescupen. Liungene Marcus Braathen (tv), Anders Haverstad og Vetle Fuglerud deltok også blant flere hundre unge skiløpere fra hele landet.

Sylling Rideklubb i vinden

Med engasjerte foreldre i Sylling Rideklubb og eiere av ridesenteret Valstad Gård Frank og Camilla har klubbens medlemmer fortsatt den fine trenden som vi så på vårens stevner rundt i fylket.

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

Satser på nordisk

Skiorienteren Sindre Jansson Haverstad dropper siste etappe av Ski-o-touren på grunn av en kraftig forkjøelse ---

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Flere seire i KM

Skiskytteren Vebjørn Evjen fra Lier IL gikk til topps både på lørdag og søndag under årets kretsmesterskap, men flere liunger gjorde det bra --

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

Vant stafetten

Buskeruds 1. lag ble juniormester i langrenn, og Ole-Vidar Eriksrud gikk en bra etappe på 2. laget

Ny klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling og Modum Friidrettsklubb hadde en meget god debut på Hytteplanmila på Ringerike

Lier Cats ble seriemestere

Cats knuste Drammen og vant andre divisjon i innebandy.

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

God Lier-innsats

Både Bendik Winsvold (på bildet), Marie Rokke Jagland, Even Hornstuen Mathiesen og Ole-Vidar Eriksrud hevdet seg flott under Lauritz Bergendals minneløp i dag.

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Sølv på 3000 meter til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling tok sølv i junior-NM i Bodø

Bronse i junior-VM

Maren Jansson Haverstad gikk første etappe for Norges lag i skiorientering i dag.

Vant NM sammenlagt

Sandegutten Øystein Andre Smith som representerer NMK , Lier vant også siste konkurranse i NM-runden

Eneste liung i langrenns-NM

I et intervju i Aftenposten i dag forteller Caroline Tangen (22) fra Vestre Lier om sitt nye liv som langrennsløper ---

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Gjentok sykkelprestasjonen

Andreas Haverstad (her nr 2 i feltet) fra Tranby var med og kjempet om etappeseier nok en gang under Cycle Tour i Sverige.

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Flere skiskyttere i siktet --

- Liers skiskyttere har hatt en fremgangsrik sesong, sier leder Per Øverby

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Fløya-Lungen: Flere endringer på laget

Både midtstopper Monica Løvseth og venstreback Kristin Jonvik er skadet. Kristin er ute i to til seks uker, mens Monica sliter med en strekk. Begge to har spilt bra i innledningen, så kampen mot Fløya i Tromsø blir ekstra tøff. -- Vi satser på å ligge lavt og må utnytte overganger og dødballer, sa Lena Tyriberget før avreise i dag morges fra Gardermoen.

Fire sølv til Lier

Med en annenplass var Eirik Langerud (på bildet), en av de 15 lierløperne som stod for sterke prestasjoner under kretsmesterskapet i helga.

Gode plasseringer igjen

- Jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Sindre Jansson Haverstad til Liernett etter dagens åttendeplass , mens søsteren Maren (på bildet) ble nr 12 på den lengste distansen under VM i skiorientering

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Brakk staven

Sindre Jansson Haverstad var svært uheldig under World Cup i skiorientering i USA på mandag ettermiddag -

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen tok en fin sjetteplass i Lygnaseterrennet like før jul

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Savnet hund funnet

- Simba er funnet, men vi savner fortsatt Frigg, opplyser Siri Walen Simensen til Liernett i dag.

Seier i Scandinavian Open

Kickboxeren Kristin Ulvund fra Sylling vant sin klasse klart i Oslo.

Sterk avslutning av lierturnerne

Tranby Turns leder Lene Nilsen kan glede seg over gode prestasjoner under helgas KM i Tranbyhallen.

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

Sterk Lier-innsats

Even Heibye (bildet) med annenplass og Jan Olav Lunewski med sine to tredjeplasser gjorde gode prestasjoner i helga under NM i speedcross

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Noen valgte pinseferie ---

Det førte til at Sten Oluf Horn (her med sønnen på armen) og to andre løpere på Sylling IF s lag måtte løpe dobbelte etapper under årets Holmenkollstafett

Jubler for scoringer og seire

- Vi satser på å beholde denne andreplassen ved sesongslutt, sier Ingunn Sørum målbevisst til Liernett etter nye poeng

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

NM-sølv i motocross

Jan Olav Lunewski (bildet), fra Tranby og NMK Lier kjørte inn til andreplass i MX1 på lørdag

Gratulerer Liungen!

Liungens herrelag klar for 4. divisjon. Laget vant 4-0 over Huringen på Klokkarstua i går kveld. Det står mange gode prestasjoner bak årets resultater. Så langt er de ubeseirede. Det er i seg sjøl en meget stor prestasjon. Det tyder på stor jevnhet og god konsentrasjon i alle ledd i mannskapet. Med 14 poengs ledelse og klart best målforskjell er det altså ikke en gang teoretisk mulighet for at Liers beste herrelag kan bli snytt for opprykket.

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Nok en Ulvund best

Kristin Ulvund (16) fra Sylling og som representerer Drammens Bokseklubb er kåret til Norges beste junior kvinnebokser for sesongen 2010/2011. Hun får dermed Championbeltet av Norges Bokseforbund.

Flere skiskyttere i sikte

- Vi har 20 unge skiskyttere i begynnergruppa, sa assisterende trener Per Øverby (på bildet) til Liernett under Sikkerhetskurset på Eggevollen i kveld.

Fylkestinget neste år?

Mathias B. Dannevig (62), markant Ap-politiker i Lier, satser på fylkespolitikken neste år -

Spiller om semifinale

Kan Siri Hårklev (bildet) bidra med flere scoringer slik at Liungens kvinnelag vinner morgendagens avgjørende kamp mot tjekkiske Holesev i Soccer Festival i København?

Trivelig på Martinsløkka

Lierbygda O-lag fullførte i fin stil med KM i stafett

To gull og ett sølv i NM

Finn Olav Ulvund (th på bildet) ble dobbeltmester og søstra Hanne Ulvund, begge fra Sylling, kom til finalen under norgesmesterskapet i kickboxing i helga.

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

I stadig fremgang

I fjor ble Silje Bæra Hørthe fra Sylling nummer 10 i NM i terrengløp. Under årets norgesmesterskap i Trondheim ble det en klar forbedring.

Spent foran Ski-O Tour

Liungen Sindre Haverstad ( her i midten) deltar lørdag i sesongens høydepunkt for verdens beste skiorienteringsløpere

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Flotte resultater i skiskyting

Flere gode plasseringer for Lier ILs skiskyttere denne helga

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

10-åringer debuterte

Fredrik Frossdal (tv) og Ole Aleksander Horn var de yngste som fullførte den lange distansen under Kanada Rundt

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Per Olav Lundteigen på plass i grønne Lier.

Vi fant han på stand sammen med lokalpolitikeren Siri Loe Svere.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.