Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e9066158cd00d475649e7b6dfb08042d

- Hvor blir det av hovedboka?

Ukens petitskribent Knut A. Andersen mener at det å fortelle hjemstedets historie er å vise identitet.

Etter iherdig innsats kom hittil siste bind av Liers bygdehistorie i 1969. Anstrengelsen var tydeligvis så stor at ingen senere har tatt opp tråden.

Liers offisielle bygdehistorie ble avsluttet med året 1914, og dermed er det allerede gått 96 år som ikke er fanget opp. Rett nok skal historie først skrives når man har hendelsene på passende avstand, men innpå hundre år burde være mer enn tilstrekkelig.

Lier Historielag og flere lokale forfattere har bidratt med god litteratur om store og små hendelser fra de nesten hundre årene etter 1914, men Lier trenger en oppfølger til den offisielle historieboken. Det er og blir en kommunal oppgave.

En kommunes historie er en grunnstein i den lokale kulturen. Å fortelle hjemstedets historie er å vise identitet, noe som er viktig i tider da nabobyen mener mye om hvor eget plassbehov skal dekkes i fremtiden. I nabobyen kom forresten foreløpig siste bind av byhistorien i 1996. Bindet omfatter hendelser helt frem til 1964, for øvrig det året byen siste gang la en nabokommune under seg.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode