Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: 2285ae3f0a38b382341ca285620506bb

Fikk rom å løpe i

Shivan Ghazi og Svein Espen Sørstad sørget for to viktige scoringer og Shivans bror Rhamin bidro også til sjanseskapende angrepsspill for Spa/Bra mot Solberg i kveld.

Stoppen kunstgress
4. div
Spa/Bra – Solberg 2-0 (1-0 ved pause
)

I perioder av 1. omgang var det så bra offensiv og kjapt angrepsspill at vi så for oss 3. divisjonspill. Vi hadde knapt kommet innenfor porten til kunstgressbanen før Shivan Ghazi satte inn 1-0. Trener Aage Golmen valgte å starte med brødrene Ghazi og nyinnmeldte Hazir Ademi fra start. Den samme trioen som avslutte så bar i bortekmapen mot Slemmestad.
Det unge Solberglaget kom sjelden til sjanser. Ronny Deila og forsvarsfireren så ut til å ha full kontroll. Det var stor og god bevegelse i lengderetningen, så 1-0 var alt for lite ved pause. Bortsett fra et par sjanser til bortelaget, var det for det meste hjemmelaget som kom til mulighetene også i andre omgang.

Aage Golmen var godt fornøyd. Det samme var midtstopper Ronny Deila. – Veldig bra, sa han smilen de på vei mot garderoben. Det er betryggende uttalelse fra en mann som stille krav, store krav til spillerne.
Noe mer avventende var den cupfinalehelten fra 1991, Odd Johnsen i Solberg SK. Han var der for å følge den 15-årige sønnens innhopp på slutten. – Vi har et svært godt guttelag og noen av dem får prøves seg på eldre aldersnivå,. Vi må jobbe langsiktig, sa Johnsen som er med i et trenerteam på guttelaget.

Tre poeng til Lier
Lier slo som ventet bunnslaget Hønefoss SK. Det ble 3-1, etter 1-0 ved pause, i bortekampen. I andre omgang utlignet Hønefoss før Lier gikk opp til 2-1 ti minutter før slutt og 3-1 like før slutt
- Vi burde ha avgjort før, sa trener Morten Påsche. Liers mål ble scoret av Tommy Hyving (2) og Kenneth Strysse.

Øvrige resultater:
Drafn – DBK 2-4
Moingen _ Hallingdal 1-3
Hokksund – Slemmestad 1-2

For Spa/Bra ser det lyst med tanke på opprykk. Hallingdal FK har 32 p (25 plussmål), men èn kamp mer spilt enn de øvrige lagene. Rekkefølgen videre er følgende:

11) Hønefoss 4 p

Det gjenstår fem serieomganger. Det vil sannsynligvis stå mellom Hallingdal, DBK og Spa/Bra. Det synes som Spa/Bra har et lettere program enn både Hallingdal og DBK. Spa/Bra har disse kampene: Hokksund (b), Hallingdal (h), Åmot (b), Lier (h) og Drafn (h).

Den 10. oktober kan Lierbygda endelig få et lag i 3. divisjon igjen. Både Lier IL og Sjåstad IL (Nå Sjåstad(Vestre Lier) har hver sine gjesteopphold i 3. divisjon, men både dagens og i alle fall neste års 3. divisjon er nok på på et betraktelig høyere nivå etter de endringene som har blitt foretatt i seriesystemet med færre lag i de øverste divisjonene.

Lier er bare tre poeng fra den avgjørende 7. plassen. Lier skal møte Moingen (h), Solberg (b). Hallingdal (h), Spa/Bra (b) og DBK (b). Vi er redd for at Lier må ta minst 5-6 poeng på de tre neste kampene. Merk at at Lier møter et revansjesugent Spa/Bra-lag (tapte for Lier på Tranby) og DBK på lille Ørenbanen -- og det kan bli for tøft for gutta fra Tranby.

Forrige artikkel:Utagerende presterNeste artikkel:Henger med i toppen