Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lier droppet reiselivsmessen

Verken Lier eller jubileumsbyen Drammen viser ansikt på årets reiselivsmesse i Lillestrøm. Det er for så vidt greit, for messen blir tynnere og mindre interessant for hvert år.

Reiselivsmessen i Lillestrøm er et årvisst januarfenomen som trekker tusenvis av reiselystne som vil orientere seg om reisetilbud fra inn- og utland. At det koster 150 kroner å komme inn for å hente brosjyrer som finnes gratis i de fleste reisebyråer, bekymrer lite, for det er noe eget med å vandre rundt blant likesinnede blant reklameplakater fra nære og fjerne områder mens støysterk Zorba-musikk fjerner siste rest av muligheten til å føre en samtale med reisebyråfolk som både vil informere og selge. En gruppe indonesiske musikere (Bildet over) som er kommet til Norge med sine originale instrumenter, har liten sjanse til å få oppmerksomhet når greske musikere og spanske dansere trår til i nabolaget.

 

Blant de få deltagere fra Buskerud er Eventyrveien (bildet) og Ringerike de mest synlige

Frafallet blant utstillerne er merkbart. Store og kjente reiselivsaktører som Color Line og SAS glimrer med sitt fravær, og det samme gjør Stena og mange andre selskaper med en vesentlig del av kundegrunnlaget sitt i Norge. Derfor er det i år store ledige arealer i utstillingshallene som for noen år siden var fylt til randen.

Det er mye ledig utstillingsplass under årets reiselivsmesse i Lillestrøm

Lier var for en håndfull år siden med på et fellesfremstøt på reiselivsmessen, men uten at resultatene sto i forhold til innsatsen. Det samme har mange andre norske kommuner erfart, og også fra den siden er deltagelsen sparsom på årets messe.

Fredrikstad, Toten og Hvaler har representanter på messen. At de vekker oppsikt, er det ikke tvil om. Hvorvidt turisttrafikken øker tilsvarende, gjenstår å se.

- Vi har ingenting å tilby den tradisjonelle turist, sa Drammen Næringslivsforenings leder, Hans-Petter Tonum i et intervju for ikke lenge siden. Hans kollegaer i Lier har trolig trukket samme slutning.

Åpningstider: Lørdag 15. januar 10 - 18 og søndag 16. januar 10 - 17. 

Flere saker fra arkivet

40 år med TESS

TESS, motevisning, slangeskjørt og ordfører Ulla Nævestad er blant innslagene under Industriens Motemesse på Lillestrøm i dag

Flere konkurser i Lier

Fersk oversikt over konkurshyppigheten i Norge viser at Lier kommer klart dårligst ut

Kanarifuglen på Hegg skole

Halvor Jordbakke, lærer på Hegg skole, er tekstforfatteren bak Lillestrøms bidrag om å bli kåret til Norges beste supportersang.

36 kroner fra hver liung til Flyktninghjelpen

Bøssebærerne for årets TV-aksjon har vendt hjem og resultatet for årets innsamling er klar.

Kunst-rett-vest gir kontakt med lokale kunstnere

Eva Solheim (bildet) og Sissel Vagard fra Lier er blant de 105 kunstnerne som er med på den store og spennende kulturmønstringen i Lier og femten omliggende kommuner.

1. divisjon neste år?

St Hallvard Håndballklubbs seniorlag er klar for kvalifiseringskamper etter påske.

Godt besøk ga tomme trær

- Mulighet til selvplukk så langt det rekker, sa arrangørene. De fikk rett, for med den store tilstrømningen til Eplefestivalen ble trærne ribbet for epler allerede lørdag.

Det du ikke fikk vite om kulturhusenes økonomi

Kulturhusplanene i Lier skjøt fart etter at ansatte fra kulturkontoret hadde besøkt fire kulturhus i Akershus i 2006. I dag sliter tre av de fire kulturhusene tungt, og et av dem er på randen av konkurs, men det er bare det fjerde huset vi hører om.

Fritid for alle

Førstkommende lørdag 24. september kl. 11.00 åpner ordfører Ulla Nævestad årets fritidsmesse for funksjonshemmede på Lierbyen skole. Årets messe som er den andre i rekken setter fokus på hvilke muligheter de funksjonshemmede har for en meningsfull fritid, bare det tilrettelegges litt for dem.

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Årets store loppemarked

På Tranby gjør foreldre og korpsmusikantene ved Tranby Skolekorps seg klar til loppemarkedet lørdag og søndag.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

I dag og i morgen: Loppemarked i Øverskogen

At Øverskogen ligger langt i nordvest og tåken ligger som grøt, legger ingen demper på interessen for helgens loppemarked. Folk strømmer til i stort antall.

Krig er ei det beste, men …..

Lier og Drammens bokhandlere bør sikre seg denne boken før julehandelen.

Stolthet, identitet og samhold

Abdullahi og hans to sønner Muhammed og Jacob var blant dem som var med å gjenskape det gamle Heggrennet på lørdag.

Forsiktig åpning på bygdetunet

Søndag 20. juni blir det offisiell åpning av historielagets sommerutstilling på bygdetunet.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Teltferie på Hvaler neste år?

Arnfinn Mellbye, ikke fra Lier, men fra Stange på Hedemarken foretrekker teltferie år etter år med kone og fire barn på Storesand på Kirkøya.

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

På førsteplass igjen

Den nye bibeloversettelsen inntar enda en gang førsteplassen på bestselgerlista. Siden lanseringen i oktober har Bibelen figurert på lista hver eneste uke.

Liung viste vei til fotomotiver

Da en fotobutikk i Drammen arrangerte byvandring for over femti ivrige fotografer i formiddag, var det en liung som viste vei gjennom byen.

Lier før og nå

Noe, men slett ikke så mye, er forandret siden det eldste bildet ble tatt for snart førti år siden.

Liermann med varme hender helbreder i Stavanger

- Jeg skal fjerne frykten på deg her. Hver gang du skal sende ut frykt skal du se for deg meg med pekefingeren, sier Willy Hansen fra Lier ifølge Stavanger Aftenblad i dag.

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

Suksess eller fiasko?

Tross ballonger, kakefest og glede over nye butikker: Det en gang blomstrende bakerikvartalet sliter med å finne leietakere.

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

Liung ble årets trener

Even Andreas Røed (25) ble kåret til årets trener i kombinert av Skiforbundet

Svært god prestasjon

Andreas Haverstad fra Tranby ble nr 7 sin klasse i Ringerike Grand Prix i helga.

Siste sjanse søndag

Lena Akopian har siden lørdag 18. april stilt ut bilder hos Galleri Perrongen, Lier kunstforenings lokaler i Lierbyen. I morgen pakker hun sammen. Kommer du mellom 12 og 15, kan du få den med deg.

Gull og bronse igjen

Sindre Jansson Haverstad vant sitt første seniormesterkap, og søster Maren hadde tredje beste tid av de norske deltakerne på mellomdistansen i skiorientering i dag.

Vestlandske kristenfundamentalister

Hvilken historie ville du ha valgt? Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling.

Bra besøk tross regnbyger

Anne-Marie Heggemsnes og Frøydis Landsverk holdt ut i regnværet og delte sine kunnskaper med besøkende på Lier Bygdetun under den store hagedagen.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Pressemelding fra Utdanningsforbundet

GILHUSODDEN PROSJEKTSKOLE

300 kilometer blodslit

Det er ikke bare i Lier man sliter med oversvømmelser. Gjermund Frostad fighter i gjørmehavet i Polen.

Over en milliard i gjeld

Rådmann Hans-Petter Christensen (bildet) og politikerne har noe å gruble over når Lier kommunes gjeld vil øke betydelig de neste to år

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Ett år etter Mangfoldsåret

Lier er blant fylkets aller største innvandrekommuner, men hva har skjedd siden Mangfoldsåret?

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Merkelig kommunal værvarsling

At Lier kommune varsler om et faretruende uvær er forståelig, men en lite lest Facebook-side er neppe rett sted.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Rett til liv uten vold

- Stopp volden mot kvinner i asylmottak i Norge, skriver Janicke Karin Solheim (bildet), kvinnepolitisk leder i Buskerud SV

Spente og optimistiske

Førstkommende helg braker det løs med høstens friskeste arrangement i Lierbyen. Da arrangerer nemlig Togpuben festivalen " Nede på stasjonen"

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Full pakke i Lier på Hallvardsdagen

Søndag 15. mai er St. Hallvards dag, og aldri har Lier hatt et mer omfattende program for markering av Liers egen helgen, som Drammen og Oslo alltid har tatt langt bedre vare på.

Vi besøker Liers spisesteder: Bertel O. Steen

Kafeen i annen etasje i bilforretningen ved E-18 er kanskje Liers minst kjente serveringssted.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

- Da ble jeg ganske sjokkert!

- Jeg synes ikke det er greit med et bilde på nett hvor jeg står og skifter, skriver leder i Lier SV, Kathy Lie.

Stor kunstmønstring i Vestregionen.

107 kunstnere fra 13 kommuner, ni fra Lier, åpner dørene og sier velkommen til alle som vil besøke dem.

The Sylling Name in History

World Wide Web og moderne teknologi tar i mange tilfeller over for de tradisjonelle bøkene i bokhylla, men Internett åpner også for nye løsninger.

Et stramt budsjett

- Hva betyr årets statsbudsjett for Lier? Liernett har bedt kommunalsjef Einar Heitmann og rådmann Hans-Petter Christensen om en kommentar.

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

Lierdagene: Fire uker igjen

Årets arrangement blir vesentlig mer miljøvennlig enn de tidligere.

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

Lierposten til salgs

Det ryktes at Mecomeide Edda Media er til salgs. Det skal alt ha kommet inn bud på konsernet. Vi gjør oppmerksom på at Liernett ikke har vist interesse – ikke ennå

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Vi besøker Liers spisesteder: Stig inn

Det er bord og stoler i lokalet, men det meste av virksomheten er basert på henting eller utkjøring.

Jubileumstreff i Lier

- Drammen Tempo klubb markerte sine 15 år med norskproduserte totaktsmopeder og motorsykler i helgen, forteller leder Terje Syversen (på bildet) til Liernett.

Nestentabellen

Det er alltid mulig å finne lyspunkter

Ungdommens kulturmønstring på fredag

UKM er årets kulturelle høydepunkt for Lierungdom. I år er det hele 74 påmeldte liunger, fordelt på 44 forskjellige innslag.

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

Nyttårsbilder

Send inn nyttårsbilder til Liernett og vinn minicruise med Color Line

Ulike reaksjoner

Liernett har mottatt ulike kommentarer fra politikere etter at Sylling IF, ved jenter 11, tok opp spørsmålet vedrørende høye utleiepriser av Syllinghallen (på bildet) --

Delfinansieres med loddsalg

Egeninnsats er en viktig del av forberedelsene til en meningsfylt skolereise.

Lier i dopguide på nett

Internasjonalt nettsted gir hasjrøykende turister informasjon om mulighetene for å bli "høy" i Lier

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

I medias søkelys

Lars Erik Rype (th) har fri, men både Odd Arne Vangen (tv) og Christoffer Helgerud (bak) er i aksjon med flagg og fløyte under to av helgas tippeligaoppgjør.

Synkende oppslutning om TV-aksjonen

Liungene ga hårfint mer enn drammenserne, men tallene fra Lier og Drammen er ikke særlig imponerende. Er vi blitt gjerrige?

Bondens marked i Drammen i dag

Ragnar Swift fra Lier er blant veteranene på Bondens marked i Drammen, der gårdsprodukter frembys midt på Bragernes torg.

St. Hallvards to dager i mai

Den kjente liungen Hallvard Vebjørnsson har sin egen festdag i den katolske kirke. St. Hallvardsdagen er 15. mai, men vil i år også markeres 12. mai i Lier.

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Gjør Lier bedre kjent

Distriktets største avis har ofte saker fra Lier. Hele avisa er gratis både på papir og nett.

Friheten koster

Oddny Moen, mintes sin grandonkel, som var en av de to som måtte bøte med livet den 10. mars 1945

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Motorsport er kultur

Årets kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud, her på speedwaysykkelen til "legenden" Barry Briggs, mener at vi må bruke mye tid på fritidssysler og hobbyer i et så vellykket samfunn som vi har.

Karpe Diem til Lierdagene

Årets spellemenn gjester Lierbyen fredag 27. mai.

Høstens program i Lierskogen kulturkirke

Kulturkirken på Lierskogen byr på et variert og interessant program denne høsten, med som bør være noe for enhver smak.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Brukt- og antikkmarked i Frogner Menighetshus

Samlere, nysgjerrige og vaffelspisere bør ta turen innom Frogner Menighetshus i dag og i morgen. Gjenstanden på bildet koster femti kroner, og det samme gjør to nystekte vafler med to kopper kaffe.

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---