Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 56d621e06ff2ac42af7c2072cf1815d5

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

En gang het stedet Charles, men det het nok noe før den tid også. Deretter dukket det opp flere nye navn på veggene, og tidligere i år het stedet Curries. I februar kom nye skilt på plass, og navnet er nå blitt Namnam.

Serveringsstedet i Amtmannsvingen har skiftet navn oftere enn de fleste

Men det er ikke bare navnet som er endret. Lokalet er totalrestaurert. Borte er det brune preget fra de tider da røyking var tillatt på kafeer og restauranter. Nå er det et lyst og nesten for sterilt interiør. Ytterligere oppussing finner sted i annen etasje og ventes ferdig i løpet av et par måneder. Opplegget virker mer profesjonelt enn før, og publikum lar ikke vente på seg.

Namnam er – i det minste inntil videre – alkoholfritt. Over tid har forgjengerne i lokalene vært plaget av at enkelte gjester ikke har behersket seg etter inntak av øl eller enda sterkere drikkevarer. Noen påstår at stedet har vært blant politiets beste ”kunder” i Lier.

Lokalet er blitt lysere, alkoholserveringen er slutt, og yngre gjester strømmer til

Menyen er i hovedsak som på et vanlig gatekjøkken. Det er hamburgere i flere størrelser, pizza, kebab og salater, men også – og det er en sjeldenhet i Lier – indisk mat. Det står fem-seks indiske retter på menyen, og flere kan visstnok skaffes.

De førti pizzavariantene koster fra kr. 99 (liten med skinke og champignon) til 189 kroners stor "Il taco grande", som burde kalles El taco grande hvis man holder seg til språket i tacoland, også kjent som Mexico.  På menyen står dessuten "Liers favoritt", som inneholder biff, skinke, løk og tomat og koster fra 119 til 159 avhengig av størrelsen.

Kjente og mindre kjente indiske retter står også på menyen

De indiske rettene koster fra 89 kroner, og servitøren bringer mat og bestikk til bordet. Da får man med kniv og gaffel i metall og kan glemme det blå plastbestikket man tok med fra disken. Med nystekt nanbrød og en flaske Tab kom vårt måltid på 104 kroner. Prisen er det ingen grunn til å klage på. Kassalappen viser imidlertid at både mat og drikke er slått inn som mineralvann med 14% moms. Det bør være en engangsfeil og ikke vanlig praksis. Riktig moms er 25%, mens den reduserte satsen på 14% bare gjelder ved salg av enkelte vareslag som, slik skattevesenet formulerer det,  ikke skal ”fortæres på stedet”.

Helhetsinntrykket trekkes opp av at maten serves på fat som holder maten varm på bordet. Inntrykket svekkes derimot av  plastbegrene man får å drikke av. Det er slike hvite småbegre som ellers stort sett trekkes ut av dispensere på toalettene i bedrestilte bedrifter. Om Tab hadde passet bedre til den indiske sausen om vi hadde fått vanlige glass, er en helt annen sak og noe Namnam ikke skal holdes ansvarlig for.

Mot kjøretillegg leverer Namnam til bedrifter og hjem til folk såfremt bestillingen er på over 130 kroner utenom kjøretillegget.

Vennlige medarbeidere medvirket til å gi et godt inntrykk av Namnam, og akkurat det kan komme godt med når en nå skal forsøke å snu opp ned på stedets renommé.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode