Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2b6930b585fd1774239c03a32476720f

Må holdes i live

- Gadafi må stå til rette for det han har gjort, sa Petter Eide, landstyremedlem i SV under 1. maiarrangementet på Høvik skole i går.

Og dette var aktuelt for den tidligere lederen av Amnesty International å meddele med en gang han entret talestolen, fordi Muammar Gadafis yngste sønn og tre barnebarn var blitt drept i et NATO-angrep natt til søndag. Den libyske lederen var selv i huset, men slapp uskadet fra angrepet.

Ellers er det endringene i Midtøsten som opptok Eide –  Han karakteriserte den demokratiske utviklingen som en slags vekkelse. Men de nye regimene kan bli mer uforutsigbare, mente han. Han poengterte at stabile diktaturer var noe som både USA og Europa hadde nytt godt av,  med tanke på sikre oljeleveranser.

Eide var opptatt av at demokratiseringsprosessen ble startet nedenfra. Han kom raskt tilbake til Libya, der det kun foreligger en nødvergesituasjon, og at det er et dilemma at ”Våre fly blir involvert i en borgerkrig og at vi vet lite om hva opposisjon står for". Og han understreket at det kan bli problematisk hvis Gadafi dør som følge av krigen.. - Jeg er usikker på om alle Nato-land som deltar, er like opptatt av internasjonal rettsorden som Norge. Men han ville ikke nevne land.

Han kom også inn på krigen i Afghanistan som snart har vart i 10 år og tillot seg å nevne at SV har hatt et meget kritisk syn på Nato-landenes involvering der.

Hvis det skjer en demokratiseringsprosess i Midtøsten vil det ikke bli så stort press på Israel ”som en demokratisk øy”. - Et samarbeid mellom El Fata og Hamas er positivt, sa Eide som ellers var veldig opptatt gapet mellom fattige og rike. Nigeria og Kambodsja ble nevnt som eksempler på land, som på tross av store naturforekomster, ikke har klart å utjevne forskjellen mellom folk. – Og det er ikke olje- og gassinntektene som har skapt velstand for nordmenn flest, men en sosialdemokratisk politikk, understreket Eide.
- Og derfor er 1. mai viktig å markere, avsluttet Eide som er leder for SV s internasjonale utvalg. Han regnes også for en nøkkelperson i utformingen av SV s utenrikspolitikk.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode