Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

To hvite lys

- Når katastrofen rammer står vi sammen.

Det brenner to hvite lys på kontorpulten i dag. Lysene brenner til minne om alle de omkomne og skadde i forbindelse med terroraksjonen i Oslo og på Utøya. Det er en ufattelig tragedie Norge opplevde fredag 22. juli. Det er en umenneskelig tragedie som har rammet vår regjering, Oslo by og alle de unge som var samlet på AUFs sommerleir på Utøya. Lier KrF vil uttrykke stor medfølelse med alle som er berørt av katastrofen. Det er enda for tidlig å vite bredden og konsekvensen for våre innbyggere i Lier og landet for øvrig, siden navnelistene over omkomne, skadde og saknede enda ikke er offentliggjorte. Likevel tenker vi i Lier KrF særskilt på våre politikerkollegaer i Lier Ap. Partiet er på en særskilt måte blitt sterkt rammet både på Utøya og i Oslo. Mange av deres politikerkollegaer er berørt både direkte og indirekte.

Vi er imponert over ledelsens håndtering av katastrofen og det var sterkt å være tilstede i Oslo Domkirke på Messen for sorg og håp da statsminister Stoltenberg talte til folket i gudstjenesten. Blomsterhavet utenfor kirken bare vokser og vokser. Dette og mange andre arrangementer viser at en hel nasjon står samlet bak sorgen som rammet så mange på fredag og dagene etter.

For egen del kommer jeg ikke til å glemme skuddene som vi kunne høre fra Utøya minuttene før spesialstyrken fra politiet fikk grepet terroristen. Unge forsvarsløse mennesker ble reddet på land og tatt hånd om at ambulansepersonell mens vi stod i bilkøen som oppstod etter at politiet stengte veien forbi Utøya. De menneskelige smerter og skadene på øya er det umulig for noen av oss å begripe. Lier KrF vi uttrykker sin dypeste medfølelse i sorgen.

Brynhild Heitmann
Gruppeleder Lier KrF

Flere saker fra arkivet

- En utfordring for oss alle

Ordfører Ulla Nævestad deler sin dypeste sympati om tragedien på Utøya i nabokommunen Hole på vegne av Lier kommune.

Lier Arbeiderparti takker

Lier Høyre kondolerer AUF og arbeiderbevegelsen, og Lier Arbeiderparti takker for støtten partiet har mottatt fra mange hold etter de politiske terrorhandlingene i Oslo og på Utøya (bildet) sist fredag.

Liunger blogger om terrorhandlingene

De tragiske hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya i vår nabokommune har gjort store inntrykk på både barn, ungdom og voksne.

– Dette er helt ubeskrivelig

TV2-reporter Kadafi Zaman opplever massedrapet på Utøya som ekstra nær fordi han selv er fra Buskerud og bosatt i Lier. I sin ungdom besøkte han dessuten selv Utøya som AUF-er.

Lier Røde Kors til Utøya

Lier Røde Kors Hjelpekorps rykket ut med mannskap og båt for å hjelpe til ved Utøya fredag kveld.

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

- Shocked and saddened

James T. Heg, som er nestkommanderende ved USAs ambassade i Oslo og som mange har møtt under hans gjentatte besøk i Lier, uttrykker i en epost sine følelser etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo.

Jorden er fortsatt en stjerne

Søndag kveld var det minnemarkering ved Holsfjordens bredd i Sylling.

Politihelikopter på båtjakt

En stjålet 14 fots Askeladden har fått politihelikopteret opp i luften.

Liunger på AUF-sommerleir

Denne helgen var nesten 700 unge Arbeiderpartipolitikere fra hele landet samlet til sommerleir på Utøya i Tyrifjorden. Blant dem var Alexander Cascio, Tina Skogmo og Emilie B. Wold fra Lier.

Mange gode minner

- Fra jeg var 16 til jeg var 22-23 år var jeg på Utøya hver sommer.

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Valgkampen i Lier

Pressemelding fra de politiske partiene.

Markerte sin støtte

Cirka 60 syklister, mange av dem fra Drammen Cykleklubb, møtte i Amtvannsvingen kl 10 søndag og syklet via Sylling og Skaret til campingplassen for å hedre ofrene for terrortragedien i Oslo og på Utøya.

Vakkert i skogen

Ingeborg Soot utgjorde for kor og orgel da menighetene i Sjåstad og Sylling i dag trosset regnbygene og holdt gudstjeneste i Maidalen.

Den lokale valgkampen utsatt til 22. august

De lokale partiene har kommet til enighet rundt hvordan valgkampen i Lier skal føres i 2011.

- Vi må stå samlet

Det er både Høyres Søren F. Zapffe (på bildet) og Krfs Brynhild Heitmann skjønt enige om etter gårdagens forslag til Norsk Transportplan som rammer Ytre Lier

Da Liunggjengen møtte Wenche Foss

Tore Stustad, tidligere musikalsk leder av Liunggjengen, ser tilbake på møtet sommeren 2000.

- Ingen skjønte dimensjonene

Det sier Marius M. Kristiansen, hjelpekorpsleder og leder Per Lier i Lier Røde Kors om oppdraget som liungene fikk fredag kveld. Begge uttrykker stolthet over medlemmenes innsats under redningsaksjonen.

Sjelden sett Sylling slik?

I en uformell og premiefri påskekonkurranse spør vi om leserne våre kan tidfeste et bilde fra Sylling.

Kunnskapsrik og optimistisk

Det er bare to av de mange honnørord om forskeren og lokalpolitikeren Terje Sagvolden. Hans bortgang har vakt stor sorg hos alle som kjente han i Lier.

Dødsulykke på Vestsideveien

Politiet bekrefter at en person omkom i en trafikkulykke på Vestsideveien i formiddag. OPPDATERT KL 18.45

En uke etter tragedien

I dag er det en uke siden de tragiske hendelsene som rammet så mange så hardt. Det flagges på halv stang i Lier, som over hele Norge.

Uten vann fredag

Mange har vært uten vann fredag etter at en vannledning ved Lyngåskrysset ble kuttet ved et uhell.

- Trenger flere bøssebærere

Lier Røde Kors ber folk om å ta godt i mot bøssebærerne onsdag kveld.

Sorg, tårer og årsak

KOMMENTAR: Det er dypt tragisk at tre mennesker omkommer i en båtulykke. Derfor er det tvingende nødvendig å finne ulykkesårsaken og å lære av den.

130 syke hver dag

Brynhild Heitmann, Krf s ordførerkandidat, gjør rede for bakgrunnen for vedtaket om å sette i gang det ettårige prosjektet for å redusere fraværet blant kommunens ansatte.

Heatseier og sølv

Tor-Erik Wam forsvarte sin andreplass fra Nordisk mesterskap fra 2010.

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Politiet tok liung med djevlehorn

En sterkt ruset liung med mye på samvittigheten og djevlehorn på hodet ble innbrakt av politiet i natt.

Ruskjøring, innbrudd og fartskontroll

I løpet av de siste dagene har det vært mange lovbrudd i Lier.

AUF-er fra Lier skuddskadet

Han er innlagt på Ullevaal sykehus, men alt tyder på at det vil gå bra etter operasjonen.

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Vant Nordic Cup

Mari Bergum Berget, fra Oddevall i Lier, spilte sluttspillet for Oslo Volley som vant sluttspillet i Steinkjer i helga.

Brann på Lier sykehus

Noen fikk i seg røyk, men det er ikke meldt om alvorlig skadde.

Ber om støtte i morgen

Nan Aye Swe, flyktning fra Burma og bosatt i Lier, håper på god støtte fra nordmenn når hun sammen med flere andre skal holde en kort appell utenfor Stortinget fredag ettermiddag

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

SV fikk smulene

Janicke Solheim markerte SV sterkt som et skole- og kulturparti i forrige periode, men etter forhandlingene med Arbeiderpartiet har hennes parti ingen representanter i det nye tjenesteutvalget som heretter skal behandle skolesakene ---

Holder Jens ord?

I forbindelse med at det må bygges et nytt sykehjem i Lier, hevder Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann her at det forventes at regjeringens følger opp sin verdighetsgaranti.

Lier Unge Høyre vil se på muligheten for taser til politiet

Spesielt med underbemanningen i politiet for tiden kan dette være et viktig hjelpemiddel i politiets arbeid.

Lensmann ikke på nett

Lensmannskontoret ikke på politiets nettverk etter brannen på Oslo S i natt

Føler oss veldig involverte

Det sier leder i NMK Lier, Terje Hennum, etter ulykken på Gardermoen, der en av klubbens medlemmer mistet livet.

Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen

Lierfamilen sjekket hva det ville koste for fire å ta toget inn til Oslo og bruke kollektivtransport i byen. Svaret var 1000 kroner, skriver Aftenposten.

- Husk, bare fem minutter!

Lars Haugen, Frp og Annar B. Hansen fra UF fikk beskjed om begrenset taletid fra ordstyrer Sissel Andersen, da lokalpolitikerne presenterte seg for deltakere ved Lier voksenopplæring torsdag.

Norges beste bok

Lier-forfatteren Gert Nygårdshaug ligger på topp i en kåring av Norges beste bok.

Bedre språkopplæring i Lier?

Særskilt norskundervsining er et høyaktuelt utviklingsområde for lierskolen, sier fagkonsulent Liv-Astrid Egge til Liernett etter at Aftenposten i en artikkel mandag avslørte store mangler i norsk skole

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Mandeltrær

- Været veksler mellom sol og regn , forteller Bjørg Ege (på bildet), en av våre nye petitskribenter som for tiden nyter pensjonisttilværelsen på Algarve.

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Full pakke i Lier på Hallvardsdagen

Søndag 15. mai er St. Hallvards dag, og aldri har Lier hatt et mer omfattende program for markering av Liers egen helgen, som Drammen og Oslo alltid har tatt langt bedre vare på.

Ukens petit: Frykt og angst

Vel to måneder etter tragedien på Utøya, kommer minnene sigende frem fra en tur til London i februar 1992, på vei til Tottenham Hotspurs hjemmebane.

Narkotika, rus og branntilløp

I Lier ble det ingen stille romjulsdag for politiet i går.

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Foreslått tilbakeført som LNF-område

- Det synes å være bred enighet om dette i det politiske Lier, sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe

Bilbrann og løs hest på E-18

Det oppsto store trafikale problemer etter at en hest skal ha blitt sluppet løs under en bilbrann ved Liertoppen.

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Hva skal jeg stemme?

Tidligere gikk det buss direkte fra Vikersund til Oslo, om Sylling og østsida av Lier. Veldig greit for Oslo-pendlerne nord i bygda. Men denne ruta ble nedlagt (...)

Forebygger “drop out” og atferdsvansker i skolen

Det hevder Kristelig Folkepartis ordførerkandidat, Brynhild Heitmann, i dette innlegget.

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

Solide seiere sikret Sylling stor selvtillit

To sterke seiere og ett tap har gitt Syllings gutter videre avansement til A-sluttspill i Norway Cup.

Bilbrann og trailervelt

Væromslag resulterte i våte og svært glatte veier i natt, og i ettermiddag fryser det på igjen. OPPDATERING: En trailer står på tvers og sperrer begge kjøreretninger på Vestsideveien.

Verdighetsgaranti i eldreomsorgen

Alle fortjener en verdig alderdom. Og eldre som er avhengig av hjelp har rett til individuelle tilbud som ivaretar deres integritet og verdighet. Mye er bra i e (...)

Tamt, men som forventet?

Valgkampåpningen ved Rådhuset mandag minnet mer om et hyggelig familieselskap, der de fleste var forsiktige i sine uttrykksmåter.

Ingen dramatikk

Det uttaler Morten Egeberg i Lier kommune om konsekvensene av streiken.

Toget i fellesferien

Buss? Eller tog? Endringer i rutetilbudet med kort varsel.

Buss for tog i to uker

Skal du reise med tog i sommer?

Vill biljakt gjennom Lier i natt

Tre personer ligger på sykehus etter at de med stjålet bil kjørte over en spikermatte og inn i en politibil. OPPDATERT KL 08.50

Problemer for Lierposten

Lierposten har også store problemer etter brannen på Oslo S

Merkelig kommunal værvarsling

At Lier kommune varsler om et faretruende uvær er forståelig, men en lite lest Facebook-side er neppe rett sted.

Lier Volleyballklubb herrer elite

Seriekamp mot OSLO VOLLEY søndag 12.02 kl. 16.00

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Elias Akselsen i Sjåstad kirke

Med Herren som arbeidsgiver. Han er omreisende tater med kofferten full av Det glade budskap. Og han pakker det ut og fyller på med sang og musikk til alle som vil høre.

Lier før og nå

Under valgkampen i 1965 spikret en ung høyrepolitiker opp valgplakater på stolpene langs det som den gang var hovedveien mellom Drammen og Oslo, nærmere bestemt mellom Huseby og Lierkroa.

Ikke glem de små

Er du klar over det fine mangfoldet vi har i årets valgkamp?

Du store verden

Skal du reise fra Majorstuen til Oslo sentrum, må du kanskje først snakke med noen i Liers vennskapsby Falköping.

Uvær herjet på Øverskauen

Flere private veier er ødelagt etter uværet som herjet veldig lokalt tidligere i dag

Venter på bussen

Mens Jernbaneverket forlenger plattformen på Lier st. venter pendlerne tålmodig på bussen som skal erstatte toget.

Svanedammen

Et sted mellom Lierbyen og Drammen har noen bygget et tårn av tre. Impregnerte totoms bord, sprayet ned med billig graffiti.

Full klaff for kulturfolket

En gledelig mønstring av mangfoldet under Kultursleppet i dag

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

Politiets nærvær begrenset fylla

Ungdomsfylla florerte mange steder i distriktet i natt, men på Engersand medvirket politiet til roligere avvikling enn vanlig.

På øverste vagle

Småbruket Skogli lå alene et stykke vei opp i skoglia der boligfeltet Fagerliåsen er nå, forteller Truls Hallingstad i ukens petit

Kunne gått galt ---

I forbindelse med et treningsritt som Asker sykkelklubb (Asker CK) arrangerte torsdag i forrige uke oppstod det flere farlige situasjoner under oppvarmingen langs riksvei 285 nord for Nordal skole ---

Røykutvikling, trafikkuhell og arbeidsulykke

Politi, brannvesen og helsevesen har hatt en hektisk formiddag i Lier.

Kjønnslemlesting, no big deal?!!

Rådmannen i Lier har i en sak til helse, miljø og samfunnsutvalget berørt det alvorlige problemet med kvinnelig kjønnslemlestelse etter mediefokus på forholdet (...)

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Fullt amfi med Karpe Diem

Aldri har det vel vært så mange Lierungdom samlet på ett sted som da Karpe Diem stod på scenen under Lierdagene.

Fylla har skylda

Lange skjenketider og fuktig førjulsfeiring medvirker til at det må påregnes ekstra ventetid ved behov for politi på lørdagsnettene fremover. OPPDATERT KL 12:45 MED FORELEGGENE SOM BLE GITT.

Været bestemmer

- Været bestemmer om riksvei 284 ved Hørtekollen åpnes i dag, sa Tore Braaten til Liernett i morges

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

Var han til stede under debatten?

Kristelig Folkepartis leder Brynhild Heitmann stiller dette spørsmålet i sin kommentar til Erik Hæres synspunkter på skoleprosjektet på Stoppen

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling