Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: 07c645f36be943c094c1e1a2e57a5f97

Imponerte i Norway Cup

Andreplass i pulja etter innledende runde resulterte i avansement til A-sluttspillet for Marius Tronslien (halvt skjult), Benjamin Brandshaug Kaya, Mathias Helgesen og Syllings gutter 13 under Norway Cup.

I går morges reiste 13 spente gutter fra Sylling allerede kl.06.30. Dagens motstander var Årvold - et lag som hadde vunnet sin pulje med sifferne 7-0, 5-1 og 7-0.

Litt trøtte og litt tunge i beina entret Sylling gressmatta. Det tar noen minutter før vi får i gang kroppene, men sjansene byr seg etter hvert. Midtveis i første omgang får Sylling en corner som etter hvert treffer foten til Pål Teigen som kliner til,  kontant i mål og 1-0 til Sylling! Laget jobber innbitt ut omgangen og 1-0 er fortsatt pauseresultatet.

Andre omgang blir ulidelig spennende. Etter ca 10 minutter spill utligner Årvol, og etter full tid er stillingen 1-1.

Laget må ut i ekstraomganger, første målet vinner. Det vet selvfølgelig Syllings gutter, og de kjemper med nebb og klør om alle baller. Etter et par minutter får Sylling frispark i fin posisjon utenfor 16 meteren. Steffen Sunderland lader slegga, får et flott treff på ballen som dundrer i mål. Herlige gledesscener på og utenfor banen - vi tror nesten ikke det vi opplever. Sylling er videre i cupen på Golden goal!

Nå venter mange timer i solsteiken på Ekebergsletta. Det er klart at neste kamp går kl 16.30 mot Lyn FK 1. Det gjelder å finne en plass i skyggen, få i seg nok mat og drikke og hvile beina. Ikke lett for 13 gutter som sjelden sitter stille i mer enn 5 minutter.

Foreldrene sjekket sluttresultatene i Lyns innledende kamper. De vant 10-0 over Marienlyst fra Drammen, et lag Sylling spilte uavgjort mot i forrige sesong. Oppgaven virker uoverkommelig, foreldrene er stolte av at laget er kommet så langt, så guttene går på banen med senkede skuldre.

Med masse tilskuere rundt hele banen og en spent heiagjeng fra Sylling, blåser dommeren kampen i gang. Ikke noe tvil om at det er Lyn som presser, men Sylling rydder unna. 0-0 til pause. 2. omgang blir kjempetøff. Flere begynner å få krampe i beina, men vi har ingen på innbytterbenken som ikke allerede ligger nede, så her er det bare å holde ut. Lyn kommer på sjanse etter sjanse, men scorer ikke. Syllings keeper får virkelig vist frem sitt talent! Helt tydelig at frustrasjonen brer seg i Lyn-leiren også. Sylling holder nullen! Etter full tid er resultatet 0-0. Fantastisk! Et resultat som bringer frem følelsene hos oss foreldre, og det er ikke bare treneren som har en tåre i øyekroken.

Ekstraomganger og første målet vinner. Syllings gutter vet at nå er alt mulig! Lyn er i angrep. Etter litt klabb og babb i forsvaret kommer et relativt dårlig skudd fra Lyn. Ballen treffer ei grastuste, endrer retning og i mål. Lyn er videre, Sylling er ute av cupen.

Tapet var litt tungt å svelge akkurat der og da, så nær så nær, men når vi ankommer nydusjet på Sylling Cafe om kvelden til brus og pizza står stemningen i taket. Vi ble beste lag fra Buskerud i vår pulje, og det eneste laget som faktisk nådde 16- dels finale! 1-0 tap for Lyn er absolutt til å leve med.

Laget gleder seg til serierunden starter til høsten og mange spennende nabooppgjør.

Fornøyd leder.
- Laget gjorde en kjempeinnsats, sier Jan Magne Helgesen en av lederne etter turneringen. Selv var han forhindret fra å være med i går på grunn av jobb. - Det ble en lang dag  i varmen på Ekebergsletta etter den første kampen klokka ni. På grunn av skader hadde laget kun 13 spillere til disposisjon. Lyn 1 hadde 16 relativt uthvilte spillere klare, fordi laget haddde walk-over i runden før, forteller Helgesen.
- Lyngutta var nok helt sikre på seieren, men gutta våre ryddet godt unna i sin 4-5-1 formasjon, har jeg fått rapportert. Lyn presset mye, men Sylling røk altså ut etter "Golden goal".