Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fokus på kinakål

Kinakål fra Lier var i fokus på NRKs sommeråpent i går kveld.

I går kveld stilte gartner Kirsten Ravnsborg Justad opp i NRKs sommeråpent og slo et slag for den rimelige, holdbare og ikke minst meget anvendelige grønnsaken.

Kirsten Ravnsborg Justad (til høyre) informerer kokk og programleder på NRK i går. Snart skal laks og kinakål bli til en velsmakende kombinasjon.

Kinakål, som opp gjennom årene har berget millioner kinesere, har en relativt kort historie i Norge. Det var først på 1970-tallet kinakålen dukket opp i norske butikker.

Kirsten og Hans Bernhard Justad driver Gilhus Gård og dyrker i hovedsak kinakål, stilkselleri, blomkål og brokkoli. Det nyeste produktet deres, brokkolini, har fått mye omtale i det siste, blant annet på Liernett: http://www.liernett.no/5556-merk-deg-navnet-brokkolini

Flere saker fra arkivet

Merk deg navnet: Brokkolini

Etter regntunge dager brøt solen frem og skinte varmt over Gilhus Gartneri, der gartner Kirsten Ravnsborg Justad og Hans Bernhard Justad presenterte den nye grønnsaken, brokkolini.

Dyrker ny supergrønnsak

Gartnerne Kaare Wiig fra Jæren og Kirsten Ravnsborg Justad fra Lier satser på brokkolini (Foto: Dag Øyvind Olsen/Newswire)

Siste sjanse

Jan Espen Justad er en av flere som har besøkt Grønn gård og Kirsten Ravnsborg Justad ved Gilhuus i år ( se bildet).

Grønne fristelser

Kirsten Helene Stormo (tv) er en av flere som har oppdaget Grønt-bua ved Gilhus

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Gikk i sin bestefars fotspor

Rolf Justad besøkte for første gang taubanelinja fra Gjellebekk til Lahell hvor hans morfar arbeidet som linjevakt

Nygårdshaug som klassesett

Det synes Kirsten Jellum, norsklærer ved Tranby skole, etter å ha lest Mengele Zoo for 9. klassen sin

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

To kvinner i førersetet

Etter Høyres fremgang blir som ventet Helene Justad ordfører, men noe uventet blir Venstres Nina E. Johnsen varaordfører -

Samlokalisert dagsenter åpnet i Lierbyen

Mye folk, mye humør og mye å være glad for i Heggveien 8. I går åpnet nemlig det samlokaliserte dagsenteret for personer med demenssykdom.

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Liers nye kommunestyre

Her er navnene på de 49 som Liers velgere har bestemt at skal sitte i kommunestyret de neste fire årene. At Helene Justad (bildet) blir ordfører har nok de fleste allerede fått med seg.

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Drammensere på Storsteinsfjell

Disse tre spreke drammenserne fant Ukas Post på Storsteinsfjell

Lier Høyre feirer kommunevalget

Partikassa er slunken, men stemningen er høy når Lier Høyre i dag holder årsmøte med besøk av stortingsrepresentanter og andre nøkkelpersoner fra partiet.

Godt besøk og god stemning

Ansatte og frivillige i Liers menigheter gjør en stor innsats for å skape trivelige møteplasser. I går dukket innpå 50 opp på Tranby menighetshus.

31 kroner fra hver liung

Erlend Caspersen, Joakim Kruse Nilsen og Sondre Christoffersen fra Sylling skole var blant de mange skolevene som bidro til at Lier var "best" i drammensregionen under årets innsamlingsaksjon.

Rørende enighet om samhandlings-reformen

Kommunestyresalen på Haugestad var i går fylt av ansatte innen helsesektoren i kommunen og politikere fra alle partiene. Lier KrF hadde tatt initiativ til møtet om samhandlingsreformen.

Det lyser i stille grender

De unge sangerne på rådhustrappa satte de mange fremmøtte i en fin stemning med kjente og kjære strofer.

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

På toppen av pallen

Mari Bergum Berget (tv på bildet) fra Oddevall i Lier er klar for internasjonale mesterskap etter at hun ble norgesmester i U 20 i beachvolleyball i Tønsberg i helga.

To timer uten Liernett

Grunnet et uhell under videreutviklingen av Liernett, forsvant vi fra nettet i nærmere to timer onsdag kveld

Hælja!

Jeg er litt forvirret her jeg sitter. Mediehuset Drammens Tidende har selv lest opp og vedtatt at de aldri skal omtale Drammen som harry eller foreta seg and (...)

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Nøktern og ambisiøs

- Det hjalp på selvtilliten, sier Thomas Sørum etter tre scoringer i gårdagens kvalifisering til Mesterligaen. Se intervju med han her.

Ingen nordmenn vil ha jobbene

- De er her av en eneste grunn, de vil jobbe, sier bonde Amund Huseby til Nationen i dag. Han sikter til polakkene og ukrainerne som er avgjørende for gårdsdriften hans.

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

En bok alle liunger må ha

Årets julegave var reaksjonen da boken 'Lier sett fra oven' ble offisielt presentert på Lier Bygdetun i dag.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Håper å kjøre World-cup

Karoline Haverstad fra Tranby (helt til høyre på bildet) er en av 13 syklister som er med på Norges første profflag i sykling

Økt etterspørsel

- Vi har som mål å dyrke 80 mål salat i 2009 hvis markedet vil ha det, sier Anders Hørthe i Sylling

Høy målsetting

Liungen J 14 måtte score åtte mål mer enn motstanderen for å vinne serien i kveld, men måtte nøye seg med èn tittel.

Orgelfest i Frogner kirke

Det ble en stor festdag i Frogner kirke, der det 153 år gamle orgelet i dag ble tatt i bruk igjen etter omfattende restaurering og påbygging.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Egges eplevodka en norsk nytelse

Nyt Norge-merket skal pryde flaskene med eggebondens eplebaserte vodka.

Anne Grete Preus til kulturkirken

Søndag 13. november kommer Anne Grete Preus til Lierskogen kulturkirke og holder en av sine få konserter denne høsten.

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Stolt av Lier

Fra før bare gruppeleder, "klatrer" nå opp som varordfører, Nina E, Johnsen, født og oppvokst i Lier, ser frem til å profilere Lier i sin nye rolle.

Realistiske forhåpninger

- For at Tonje Evju (på bildet) skal kunne bli valgt til ordfører må vi søke samarbeid med sentrumspartiene, sier Jan Dybvik, leder av Arbeiderpartiets nominasjonskomitè.

Påsketur i Vestmarka?

Solli Gård har mye å by på, også i påsken

Fylkestinget neste år?

Mathias B. Dannevig (62), markant Ap-politiker i Lier, satser på fylkespolitikken neste år -

Hvor mye får bøndene?

Her er oversikten over produksjonstilskuddet til bøndene i Lier

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Send inn de beste bildene dine!

Dagen i dag er historie i morgen, og fotografier dokumenterer historien. Fristen for å delta i Lier Historielags årlige fotokonkurranse er 31. januar.

Erna Solberg fikk fakta om sommel med Lierstranda

De mange og ofte helt unødvendige hindringene Lier har møtt fra myndighetene i forbindelse med utviklingen av Lierstranda var temaet da ordførerkandidat Helene Justad i dag orienterte høyreleder Erna Solberg.

Snart forsvinner bindestreken for godt

Det er nå et år siden vi skiftet navn til liernett.no - Nå er det like før den gamle adressen forsvinner for godt.

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

Lier før og nå

Alfheim var blant de mest kjente og imponerende husene i Lierbyen da det sto ferdig i 1908. Huset ligger der fremdeles, men er nå inneklemt blant blokker som bare har navnet felles med den gamle sveitservillaen.

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Vestlandske kristenfundamentalister

Hvilken historie ville du ha valgt? Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling.

Friidrettensdag

Løp, hopp og kast i Syllinghallen.

Si din mening nå!

Send oss navnet på det serveringsstedet du foretrekker, og du kan få 500 kroner til dekning av neste regning.

Slutt på navnestrid

Miljøutvalget vedtok i kveld at Saueveien skal beholde sitt gamle navn

Trollspill med stemning

Rundt 80 stykker i alle aldre hadde fredag kveld lagt veien til Egge gård for å oppleve ”Trollspill –Den gode Askeladd”

Rådmannen og ordføreren garanterer --

Hobro, Liers danske vennskapskommune, har et skilt (se bildet) som viser retning og distanse til Lier og de svenske og finske venskapskommunene. Et tilsvarende veiskilt skal være på plass i Lier innen 2011.

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

ADRA Hjelpeaksjon 2006

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Torsdag 14. september kommer de til Lier.

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Arbeiderpartiet større enn Høyre i Lier?

De siste ukene har Liernett spurt sine lesere om hvem som får deres stemme i kommunestyrevalget 2011.

Må spare 60 millioner

Politikere, administrasjon og de mange virksomhetene har mange utfordringer i de neste fire årene.

Historielagets store dag

To bokutgivelser, ordførerbesøk og et godt besøkt høstmøte markerte Lier Historielags posisjon som et av Liers største og mest aktive lag.

Smil i tåka

Her er fire unge skiskyttere og ordfører Helene Justad etter at det nye skiskytteranlegget på Eggevollen ble åpnet i dag.

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

Yngste rytter vant

10-årige Thea Pettersen fra Sylling Rideklubb med 18-åringen Little Imp var overrraskende best i sin klasse under Drammen Spring Tour på Linnesvollen på søndag.

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Får gangvei gjennom stua?

Da Ken Loftsgård sjekket posten for noen dager siden fikk han sjokk. Veivesenet hadde godkjent gangvei gjennom stua hans.

- Dette rammer først og fremst pendlere og ungdom

Ordfører Helene Justad (H) reagerer på at Buskerud Kollektivtrafikk AS nå vil kutte i busstilbudet i Lier.

Hvorfor ble Maria-Elisa så glad?

Stor opplevelse å besøke stedet der bestefars oldefar vokste opp.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Hvor grønt er grønne Lier?

Etter at jeg i en litt fleipete leder skrev at lier er godt inne på SFT si verstingliste, har ordføreren lett og lett. Hvor er lista?

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Promille og punkterte hjul

Tomme dekk og full sjåfør er en dårlig kombinasjon. Politiet stanset bil på Kjellstad i kveld.

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Syklet til Marienlyst

Tine og Marita fra Gullaug skole ledet an for de disiplinerte syklende sjetteklassingene på vei hjem fra Tinestafetten på Marienlyst på onsdag i forrige uke.

Ap vurderer flere økonomiske kurer

- Det er ikke uten videre slik at det å utsette Kulturhuset er svaret på kommunens akutte økonomiske problemer, sier gruppeleder Bård E. Strand

Vellykket åpning av Lierbyen Seniorsenter

Fullt hus og stormende jubel er et uttrykk man sjelden forbinder med Lierbyen, men i dag kom unntaket.

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Lokal filmhistorie holdes ved like

34 år siden villdyret våknet i Sylling.

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.

Siste sjanse: 500 kroner til deg?

Si hvilket spisested i Lier som er din favoritt, men gjør det i dag! Du kan vinne 500 kroner til dekning av neste regning.

- Svært skuffet

Det sa en åpenhjertig Thomas Sørum til Liernett i dag, tre dager etter at han kunne blitt den andre liungen gjennom fotballhistorien med spill på A-landslaget. Men hvem er fortsatt den eneste fra Lier som har oppnådd det?

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Anne Karin Nygård på Bygdetunet

Engasjerende innlegg av Anne Karin Nygård, generalsekretær i Norske kvinners sanitetsforening, på "Medlemsdagen" på Bygdetunet sist lørdag.

Barneombudet kom på besøk til Oddevall skole

Oddevall fikk stort besøk i dag onsdag

Samleside for UKM 2007

Her finner du direkte linker til alt vi har lagt ut i forbindelse med ungdommens kulturmønstring 2007

På smertestillende

- Jeg har vondt over hele kroppen og må bruke sterke tabletter, sier ungdommen som ble utsatt for ranet på Kroa i Sylling

Tøff avgjørelse av Lier-dommer

En tøff dommeravgjørelse av Kristoffer Helgerud (bildet th) sendte Tromsøs Sigurd Rushfeldt av banen i Skien i kveld.

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Hvem er Norges beste speidere?

Kommende helg arrangeres NM i speiding ved Solli Gård (på bildet) i Asker

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Motorsport er kultur

Årets kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud, her på speedwaysykkelen til "legenden" Barry Briggs, mener at vi må bruke mye tid på fritidssysler og hobbyer i et så vellykket samfunn som vi har.