Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 70cb33c6c8e8ca43523b33c5db80f589

Vi besøker Liers spisesteder: Eiksetra

- Vi har middag også, forklarer Truls Hafslund. Han bestyrer Eiksetra, det tradisjonsrike serveringsstedet som tilhører Lier kommune og driftes av Drammen og Oplands Turistforening.

Lier kommune skriver på nettsidene sine: Eiksetra kan bl.a. lokke med et hyggelig serveringssted med fast åpningstid i helgene, sanitæranlegg, skileikanlegg og lysløype, lavvoer og grillplass, natur/kultursti, utlån/utleie av kanoer og levende dyr. Stedet er utgangspunkt for et uttall av stier og løyper i alle retninger. Du kan også legge tilrettelagte aktivitetsdager, møter og selskaper til Eiksetra etter avtale med bestyrer.

Interiøret er rustikt og uten slike nostalgiske pyntegjenstander som nabo Solvang noen hundre meter lenger inn i marka er velforsynt med. På Eiksetra er fokus på naturen.

Elgen over serveringsluka sender et vennlig blikk mot ankommende gjester.

Det er et rikholdig utvalg av bøker, noe som kan være kjekt for overnattingsgjester med bedre tid enn bilende søndagsgjester. Det er dessuten svært god informasjon om hva slags sommerfugler og nattsvermere man kan komme over i nærområdet. Fiskene i det lille akvariet har derimot neppe slektninger i Garsjø.

Liernetts besøk var selvsagt først og fremst for å se på serveringstilbudet. Menyen er enkel. Sveler (ifølge Hafslund etter vestnorsk fergeoppskrift) koster 30 kroner med eller uten brunost. Vafler kr 20. Is, kaffe og mineralvann er selvsagt også på menyen. En femten kroners solbærtoddy er sikkert ideelt når temperaturen er lavere enn snødybden.

Sveleoppskriften stammer fra vestnorske fergekafeer, forteller Hafslund.

Eiksetras brosjyre forteller mer om menyen enn det står på tavla ved disken.
Det er mange middagsforslag, f.eks småørret som fylles med krydder, og stekes i folie på grillen. Agurksalat, rømmesaus og poteter lages i fellesskap. Pris middag: Kr. 65,- pr. person.

Frokost: DNT’s standardfrokost med brød, pålegg, kaffe, melk, Kr. 40 pr. person.

Fra Vestsideveien ved Egge er det fem kilometer til Eiksetra.

For den usportslige delen av befolkningen, som bruker bil til Eiksetra, er det en bomavgift på kr 20 på siste del av veien fra Egge. Pengene går til vedlikehold av veien.  Den avgiftsfrie delen av veien er pussig nok vesentlig bedre vedlikeholdt enn den avgiftsbelagte strekningen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 26. august 2011 10:18: Anders Nerdrum
Man trenger ikke være "lat" selv om man kjører inn til Eiksetra eller Solvang. Jeg bor selv på Egge og med 2 små barn er det deilig å komme seg opp bakkene og litt inn i marka uten å måtte bære eller trille langs en (delvis) smal vei hver gang.

Det viktigste er jo uansett at man får brukt marka, Eiksetra og Solvang!

Som kommentar til siste avsnitt om veien inn til Eiksetra kan man kikke her: http://goo.gl/DNiOk
Mandag 29. august 2011 10:25: -c-
Vei til Eiksetra, hvilken vei? Veien fra bommen frem til Eiksetra er helt tragisk, store og dype hull hele veien, Ødelegger bilene fullstendig (og dette tar de betalt for!!!). Nå har jeg droppet Eiksetra de siste årene pga altfor dårlig vei.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode