Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 23d8932817e7a4048dd13a25b3dac779

Raymond Johansen: Uten frivillighet stopper Norge

Valgkampen er i sluttfasen, og sentrale politikere trår på gasspedalen for å nå så mange som mulig før valget. I dag møtte Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen Lier Idrettslags ledere.

Bildet over: Lier Idrettslags styreleder Øyvind Ustad (t.v.) og daglig leder Brita Røed (t.h) hadde mye å snakke om med Arbeiderpartiets Håkon Nordstrand (leder Lier AUF), Bård Strand (gruppeleder i kommunestyret), Petter Dreier (ungdomskandidat og valgkampleder) og Raymond Johansen (generalsekretær).

Lier Arbeiderparti stilte mannsterkt da partiets generalsekretær, Raymond Johansen var ventet til Lier i dag. Møtestedet var Liungbanen, og generalsekretærens mørke Volvo rullet inn presis som avtalt.

Temaet for samlingen var forholdet mellom kommunen og idrettsforeningene, og fra idrettssiden ble generalsekretæren møtt av Lier Idrettslags styreleder  Øyvind Ustad og daglig leder Brita Røed.

- Idretten er Norges største folkebevegelse og meget viktig for å oppnå stabile lokale fellesskap, sier Raymond Johansen.

- Politikerne roser oss for det vi gjør, men straffer oss ved å redusere tilskuddene vi får, sa Øyvind Ustad. Penger er like viktig for idrettslagene som for de fleste andre, og mye er avhengig av loppemarkeder og annet dugnadsarbeid.

Frivillig innsats er stikkordet både i idrettslag og svært mange andre foreninger, og den frivillige innsatsen for barn og unge betyr mye for å motvirke ungdomsproblemer før de oppstår.

- Det blir sagt at det er en uheldig utvikling i Lierbyen når det gjelder ungdom og stoffmisbruk, sa Brita Røed, og da er det mer lønnsomt for samfunnet å forebygge enn å ta konsekvensene.

Kommunen ser nok behovet for å forebygge, men er sparsom med midler. En stadig større del av idrettslagenes utgifter skyves over på brukerne, noe som i praksis betyr en økende belastning på foreldrene. Noen av dem har kanskje midler nok, men ikke alenemødre med to-tre barn. Resultatet blir da at barna ikke får mulighet til være med på aktiviteter som burde være åpne for alle.

- Da kulturhuset ble nedstemt, ble jeg skuffet, sa Brita Røed, men la til at hun i ettertid har lurt på om ikke kulturhusutgiftene ville gått enda hardere utover midlene til idretten.

- Vi får satse på et nytt kommunestyre, sier Petter Dreier, og gruppeleder Bård Strand utdyper forhåpningen:  - Etter kulturhusavstemningen sluttet kommunestyret seg til vårt forslag om mer penger til andre kulturtiltak, blant dem idretten, sier Strand og håper valget vil gi større mulighet til å ivareta idretten.

Men samtidig kommer det nye krav fra det offentlige. – Det foreløpig siste er krav om mer detaljerte regnskapet, og kravene medfører såpass mye mer ekstraarbeid at regnskapsarbeidet må settes bort til eksterne, noe som selvfølgelig ikke er gratis.

Hvem som står bak de skjerpede kravene, får vi derimot ikke høre noe om. Men kanskje har generalsekretæren noen gode kontakter, som for eksempel Arbeiderpartiets egen finansminister?

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 9. september 2011 21:40: Bård Backe
Bare kom til øverskauven så ser dere åsen det blir gjort,
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode