Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 16f8bf0b01c1a035f40e9a4dc8f9d61c

Fengslende teateropplevelse

Skuespillerne Bjørn Helge Warud og Marius Granholt fra Askeladden Friteater ga barn og voksne en fri og modernisert versjon av eventyret om "Askeladden og de gode hjelperne".

Mange spennende lydeffekter, musikk avløste kjappe dialoger og ispedd litt høytlesning. Det var stor fart over forestillingen. Skuespillerne hadde god kontakt med barna fra første scene underveis i høstens barneforestillling på Lier bibliotek.

22-årige Marius Granholt er musikkstudent, mens Bjørn Helge Warud er en de få faste i staben i Askeladden Friteater.

- Askeladden Friteater holder til i Søndre Venner Gård i Sørkedalen i Oslo, forteller Warud. Der er det øvingslokaler, verksted og lager for kulisser, kostymer, samt lyd-, og lysanlegg. Etter oppstarten i 1994, har gruppen deltatt ved flere festivaler, vært innkjøpt bl.a. av Østfold og Vestfold Fylkesbibliotek, Rogaland Fylkeskommune, Folkeakademiet og Vestfoldfestspillene i 2003 og 2004. Den Kulturelle Skolesekken i Oslo og Rogaland.

I Hunderfossen Familiepark har teatergruppa hatt ansvaret for eventyrforestillingene på Amfiscenen siden 2005, så i 2010 var det sjette sesongen de kunne boltre seg blant eventyrskikkelser og et godt fornøyd publikum.

De fleste av oss husker innledningen i Asbjørnen og Moes eventyr: "Det var gang en konge som hadde hørt tale om et skip som gikk like fort til lands som til vanns og i lufta med, så ville han også ha slikt et, og til den som kunne bygge det, lovte han ut kongsdatteren og halve kongeriket. Det var mange som prøvde, må vite, for halve riket kunne være godt å ha, mente de vel, og kongsdatteren kunne være bra å ha attpå; men ille gikk det med de fleste."

Målgruppe: barn fra 3 år. familie – Varighet ca. 40 minen

Forestillingen ble spilt i Hunderfossen, sommeren 2006 og 2008. Scenograf: Maren Sofie Rage Larsen, Dukker: Kari Noreger. Lyddesign: Heien Media.

I bildegalleriet under flere bilde fra lørdagens forestilling.

Les mer her om Askeladden: http://www.askeladdenfriteater.no/


1/4 (dsc_2274.jpg)
2/4 (dsc_2276.jpg)
3/4 (dsc_2283-1600x1200.jpg)
4/4 (dsc_2286.jpg)
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode