Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Smil i tåka

Her er fire unge skiskyttere og ordfører Helene Justad etter at det nye skiskytteranlegget på Eggevollen ble åpnet i dag.

Kasper Killingberg, Martin Stokke, Mathias Sørnes og Petter Lien er fire av de 60-70 uttøverne som heretter vil få stor glede av det nye anlegget. Tåka lå tykk over Eggevollen. Skivene var av det større slaget under testskytingen i dag -

- Skigruppa i Lier IL har nå endelig fått ferdigstilt utvidelsen av skiskytteranlegget sitt på Eggevollen. Skigruppa har utvidet skytebanen fra 8 til 16 blinker, slik at de kan gi utøverne sine et bedre treningstilbud og samtidig være i stand til å ta i mot flere nye utøvere. Uten denne utvidelsen hadde de ikke vært i stand til å ta i mot nye utøvere denne høsten, uttaler nestleder Bjørn Winsvold.

- Anlegget har et budsjett på 400 000 kr, forteller kasserer Sven Knigge. - Vi har nok klart å holde oss ca 50 000 kr under, tror han. Klubben har fått 50 000 kr fra Lier kommune. En privat sponsor har bidratt med 30 000 kr. Selv om det blir noen kroner å betale i form av lån, er det god økonomi i prosjektet.

En av de aktive, Kristoffer Knigge, testet anlegget forrige helg i flott vær. Kristoffer er elev på første året ved Toppidrettsgymnaset på Lillehammer, her med far Sven Knigge i bakgrunnen.

Lier ILs skigruppe er en meget aktiv gruppe hvor de fleste utøverne er skiskyttere. Lier IL har klart å skape et godt miljø slik at de klarer å holde på utøverne lenge. Et resultat av dette er at de var den 3. største klubben på Hovedlandsrennet i fjor. Hovedlandsrennet blir regnet som NM for 15- og 16-åringer.

Sigvart Bjøntegaard, leder i Buskerud Skiskytterkrets karakterisserte skiskytterkrets som "verdens beste". Han skrøt av Lier ILs skiskyttergruppe og la vekt på den sosiale treningen som de unge lærer gjennom idretten. Østerdølen Bjøntegaard var aktiv skiskytter på et høyt nasjonalt på åttitallet. Han var initiativtaker og koodinator, da NTG  (Norsk Toppidrettsgymnsas) i skiskyting og langrenn ble etablert for vel 20 år siden på Geilo. Blant de første elevene var Liv Grete Skjelbred Poirè og Ole Einar Bjørndalen.

Fortjent ros og blomster fra leder i ski - og skiskytngsgruppa, Elisabeth Bjelland Berg til  prosjektleder Jon Andresen.

I sin hilsen til Lier IL  flettet ordfører Helene Justad, blant annet inn litt historikk om skiskyting. Det  var opprinnelig en idrettsøvelse for norske soldater. Den første konkurransen gikk av stabelen i 1767. Under navnet "militært patruljeløp" var skiskyting en demonstrasjonsøvelse under vinter OL i 1924 (Liungen Thorleif Haugs store OL). Først i 1960 kom idretten med på OL-programmet. Kvinnene kom med først i VM i 1984 og i OL i 1992 - et tankekors når vi ser hvor mange jenter som rekrutteres i Norge, også i Lier IL.

Her klipper ordføreren over snoren, med ivrige medhjelpere -

Både Skiskytterleder Elisabeth Bjelland Berg og ordfører Helene Justad måtte teste de nye skivene -

Rett etter den offisielle åpningen, ble det arrangert en "terrengløpskyting-konkurranse" (løping + skyting) for de unge utøverne. Se for øvig bilder nederst på siden:

Skistadion midt mellom Eggevollen og Eiksetra?

I forslaget til kommuneplan for Lier som nå er ute på høring, er det avsatt et område på 92 dekar til skistadion ved Damvannet. Ved Eiksetra er det foreslått et område på 52 dekar for å kunne øke aktiviteten her.

I tillegg er det på Eggevollen foreslått et område for idrettsanlegg på 50 dekar med den eksisterende skiskytterbanen, lysløypestart og parkeringsplass. Området er stort nok til at anleggene har utvidelesmuligheter.

Når det gjelder skistadion heter det i planbeskrivelsen at et stadion med skiskytterbane, tilhørende bygninger, parkeringsplass og lysløyper er et stort terrenginngrep og må plasseres så skånsomt som mulig i forhold til viktige marka-kvaliteter. Det bør legges i god avstand fra Garsjø og Damvannet.

Øst for Damvannet er det et større flatt parti med god tilknytning til adkomstveien og eksisterende lysløype. Skistadion og parkering vil her ikke forstyrre de viktigste marka-kvalitetene og ha gode muligheter for utvidelser, samtidig som lokaliseringen har gode snøforhold og ligger skjermet for mildvær, heter det i planbeskrivelsen.

Når det gjelder Eiksetra heter det i planforslaget at det er ønskelig å kunne bedre tilretteleggingen for idrett og friluftsliv ved Eiksetra. Dette omfatter økt tilrettelegging for aktiviteter, økt overnattingskapasitet og utvidet parkering. Det er viktig at inngrep plasseres og utføres slik at naturkvalitetene i tilknytning til Garsjø beholdes, og at området nærmest vannet holdes mest mulig fritt for inngrep, heter det i planforslaget som har v'rt ute på høring fra 15 september i år.

Alle høringsdokumentene til Kommuneplan for Lier kommune 2009 - 2020.

1/6 (bjoentegaard.jpg)
2/6 (oivind_ustad_elisabeth_bjelland_berg.jpg)
3/6 (paa_vei_inn.jpg)
4/6 (unge_jenter.jpg)
5/6 (unge_siskyttere_loper.jpg)
6/6 (uttovere_publikum.jpg)

Flere saker fra arkivet

Fram med skia

Helga Haverstad, søster av løypabas Anders, testet lysløypa fra Eggevollen i dag.

Flere skiskyttere i siktet --

- Liers skiskyttere har hatt en fremgangsrik sesong, sier leder Per Øverby

Flere skiskyttere i sikte

- Vi har 20 unge skiskyttere i begynnergruppa, sa assisterende trener Per Øverby (på bildet) til Liernett under Sikkerhetskurset på Eggevollen i kveld.

Rekordoppslutning

Denne unge pilkefiskeren er en av et tusentalls friluftsmennesker som var i området rundt Eiksetra i dag

Tre blant de åtte beste

Pernille Wiiger Opsahl (på bildet) lyktes ikke helt med skytinga på sprintdistansen i Hovedlandsrennnet, men liergutta i 15-årsklassen skjøt ned blinkene.

Smilte fornøyde

Turfolket fikk en perfekt start på det nye året -

Gruset og bar vei

- Vi måtte åpne før klokka 12 i dag, fordi det allerede var mange skiløpere her, forteller Turid Avdal på Eiksetra.

Lier IL hevdet seg

Aleksander Morsund Karlsen vant sprinten i G 15, men det ble mange fine plasseringer i avslutningen for skiskytterne på Ål.

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Snøvær og lamming

Rene januarværet i Lier, mens Eiksetras betjening måtte stenge kafeen for å ta imot små firbeinte ---

Sterkt av Siri i Holmenkollen

- Jeg hadde ikke ventet pallplass, sa Siri Gurandsrud til Liernett etter 3. plassen i den TV-overførte Young-Starsprinten i skiskyting.

Verdens Aktivitetsdag i Lier

I Lier markeres Verdens Aktivitetsdag 10. mai med mye informasjon og en rekke aktiviteter.

Hundrevis i marka

Martinus Solheim fra Konnerud er en av mange som fristes av skiløypene i Lier.

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

300 gikk marsjen

- Men Turistforeningen vurderer om turgåerne igjen skal få sitt eget arrangement og flyttes til mars, sier daglig leder i DOT, Henning Wikborg.

God skihelg!

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby løyper både i området ved Eiksetra og fra Kanada (bildet) --

Rekordeltagelse

Hele 436 løpere fra 60 klubber deltar i Lierrennet i morgen.

Det ble Lier ILs kveld i Formannskapsmøtet torsdag

Lier IL stilte mannsterke på tilhørerbenken på torsdagens Formannskapsmøte i Lier Kommune. Alle gruppestyrer, samt Hovedstyret var representert og det ble spontan applaus da Ordfører Ulla Nævestad banket gjennom begge Lier ILs saker.

Fornøyde skiløpere i Kanada

Løypene med utgangspunkt fra Kanada bød på gode, nyfresete løyper, og turlangrennsløperne Ragnar og Svein Hakon fikk en treningsrunde på hele 49 kilometer.

Samlokalisert dagsenter åpnet i Lierbyen

Mye folk, mye humør og mye å være glad for i Heggveien 8. I går åpnet nemlig det samlokaliserte dagsenteret for personer med demenssykdom.

100 nye parkeringsplasser ved Eggevollen

Lier kommune har opparbeidet rundt 100 nye parkeringsplasser langs Eikseterveien

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Utsatt start for de yngste

På grunn av kulden er starten for Ungdomshauern fra Eggevollen utsatt en time i morgen.

Lyst til å prøve skiskyting?

Gamle og nye skiskytter-rekrutter er velkommen til å prøve skyting på skyteanlegget på Eggevollen tirsdag 25. september kl. 18.00 All info om Lier IL Ski fin (...)

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

- Dette rammer først og fremst pendlere og ungdom

Ordfører Helene Justad (H) reagerer på at Buskerud Kollektivtrafikk AS nå vil kutte i busstilbudet i Lier.

Informasjon fra Lier IL om anleggsinitiativet

Lier IL inviterer til et krafttak for idretten i Lier kommune!

En lang prosess

Det sier May Kværnstuen etter at LHL-huset i Nøsteveien i dag ble åpnet etter flere års arbeid.

Det gror i skiskyttermiljøet

Den fine innsatsen til Lier IL s løpere i dag, tyder på at det kan komme nye løpere i kjølvannet av VM-uttatte Anders Brun Hennum fra Tranby ---

Slutt på sommerslukkingen?

Peter Dreier og Lier Arbeiderparti har lenge protestert mot sesongslukking av gatelysene. Nå er ordføreren enig, og dermed ser det lysere ut.

Ta fram skia!

Løypekjører Anders Haverstad meldte onsdag ettermiddag om fine skiforhold innover mot Nykjua og Fallet. Det varslede mildværet kan tære noe på snøen. Likevel kan skituren være sikra for de ivrigste med utgangspunkt fra Kanada.

To kvinner i førersetet

Etter Høyres fremgang blir som ventet Helene Justad ordfører, men noe uventet blir Venstres Nina E. Johnsen varaordfører -

Oppdatert løypeinformasjon og webkamera på nett

Lier IL og Sjåstad/Vestre Lier IL, som står bak kunstsnøanlegget på Eiksetra, lanserer nå et eget nettsted som blir kontinuerlig oppdatert

Nypreparerte løyper

Det er kaldere og brukbare forhold for skientusiastene, som her ved Hvalsdammen ---

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Over tusen på Eiksetra

Ragnhild Leirset i Turistforeningen hadde all grunn til å smile sammen med Kristina og Kamilla fra Drammen, ved avlutningen av "Kom deg ut dagen".

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

Foreslått tilbakeført som LNF-område

- Det synes å være bred enighet om dette i det politiske Lier, sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

Hjemmepåske på ski?

Blir det like fint vær som på palmesøndag, bør turfolket ta en tur til Skimten og nyte utsikten fra Storsteinsfjell

Liung ble årets trener

Even Andreas Røed (25) ble kåret til årets trener i kombinert av Skiforbundet

Sesongavslutning for skigruppa

De har lagt bak seg en lang og snørik vinter, og på mandag var det sesongavslutning med besøk av Anders Aukland

Eiksetraområdet best

Liungen Gjermund Sørstad og sønnen Haakon var blant de mange skiløperne som fant gode skiforhold på årets siste dag.

Prøvde de nye skiene

Ingvild på fire og et halvt måtte prøvde skia på nyttårsdagen. Kanskje har hun skigleden i blodet. Den unge skiløperen har røtter fra samme gården som Bente Skari.

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

Mot ei flott skihelg

Oddvar Nygaard og Arne Sand var to av skiløperne som fotograf og skribent Tom Helgesen møtte på den første skisøndagen i februar --

Bare sola manglet

Det ble etter hvert fullt på parkeringsplassen på Eiksetra på "Kom deg ut-dagen:

Løype!

Oliver Haug (2 1/2) var en av flere svært unge skiløpere som trente mellom Eggevollen, og Eiksetra og Solvang i dag.

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Nytt stipend delt ut

Saksonfonisten Tonje Kvarstein Andreassen fikk æren av å motta det første Haugestadstipendiet ved åpningen av Kulturnatten i dag ettermiddag

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

- Bevare skogen i Norge

Jeg leser i Dagsavisen at mange organisasjoner har gått sammen om å bevare mest mulig av skogen i Norge, og at man ber regjeringen holde sitt løfte om dette. Det siste kan man bare glemme.

Jo, da skiføre fins ---

Løypene inn mot Nykjua og Fallet fristet dette trekløveret, Stine Moen, Kjersti Helgesen og Jan Asgeir Hansen, her ved en relativt godt besatt parkeringsplass i Kanada

Best sammenlagt

Sterk innsats av Lier IL s skiskyttere i helga: Kristian Killingberg, (på bildet) ble kåret til beste løper med en 5. plass og en 7. plass, mens lagkamerat Brage Malm Monstad oppnådde en 6 plass i konkurranse med over 100 skiskyttere under Hovedlandsrennet i helga.

Lier volleyballklubb flytter til Sylling

Fra høsten av kommer Lier Volleyballklubb til å spille sine kamper i Syllinghallen. Det betyr at folk i Sylling kan glede seg til Eliteserie på hjemmebanen.

Skikarusell

Ski-karusell starter torsdag 12. januar 2006

En bok alle liunger må ha

Årets julegave var reaksjonen da boken 'Lier sett fra oven' ble offisielt presentert på Lier Bygdetun i dag.

Best skiforhold i Kanada

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby best skiforhold i Kanada.

Høyredominans

Det gode valgresulatet har ført til at Høyre fikk samtlige fire ledere og to av nestlederne i de nye hovedutvalgene. Høyres Karl Bellen (på bildet) er blitt valgt til leder av det nye planutvalget

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Brukbare forhold

Endre Grøv fra Drammen var en av tre drammensere som var godt fornøyd med dagens skitur i Kanada

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.

Siste stikk i Ungdomstrippelen

Fem uttøvere fra Lier IL gjennomførte Ungdomsbirkebeineren på Lillehammer på lørdag i fin stil

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Aktiv 365 har kommet til Lier

Ordfører Ulla åpnet Aktiv 365 på Hennummarka skole på Tranby og var rask til å prøve de nye trikkesyklene som skolene i Lier har fått

Frp får svar om asylmottaket og UDI-møtet

På Lier kommunestyres møte i dag vil ordfører Helene Justad besvare Per Vemorks (Frp) interpellasjon om UDI-møtet om asylmottaket på Lierskogen.

Rapporterer fra skauen --

"På Eiksetra var det 3-4 varmegrader i dag tidlig"

Nykjørte løyper etter snøfallet

- Vi har kjørt hovedløypene i dag, sier Anders Haverstad som lover mer løypekjøring i helga før skolenes vinterferie

- Trenger vi valg i Lier?

Dette spørsmålet stiller Lier Frp, (på bildet ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes).

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Fulle parkeringsplasser

Marcus Braathen (tv) og Eirik Langerud er blant de 300 langrennsløperne som vil kjempe om gode plasseringer i Lierrennet på lørdag --

Det lyser i stille grender

De unge sangerne på rådhustrappa satte de mange fremmøtte i en fin stemning med kjente og kjære strofer.

Eiksetra på sitt beste

Aktivitetsleder Ragnhild Leirseth (her tv) i Drammens og Oplands Turistforening var svært fornøyd med Barnas Turdag på søndag og ikke minst med at DOT ble tildelt miljøfyrtårnsertifikat av Drammensordføreren.

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.

Barna mine går på ski

Arezo var en av mange som debuterte som skiløper, da Voksenopplæringa hadde vinteraktivitetsdag på Eiksetra

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Sølv til Siri

Lier ILs Siri Gurandsrud gikk fredag 17/3 til sølv på normaldistansen i Hovedlandsrennet i Skiskyting som arrangeres på Geilo.

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Skifolket hedrer Øyvind Narjord

Gavepakke fra Reiar Eriksruds minnefond til den avholdte treneren.

Egg og bacon på Skimten

Truls Hafslund på Eiksetra inviterer nok en gang skiløperne til påskefrokost

Erna Solberg fikk fakta om sommel med Lierstranda

De mange og ofte helt unødvendige hindringene Lier har møtt fra myndighetene i forbindelse med utviklingen av Lierstranda var temaet da ordførerkandidat Helene Justad i dag orienterte høyreleder Erna Solberg.

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?