Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5a69d854faa58cf54681bc90e88f5e91

Mye for pengene

Frivilligsentalen engasjerer 70 frivillige som gjør det mulig å gi brukerne et svært mangfoldig tilbud.

Mandag formiddag, på "Frivilligdagen", inviterte daglig leder Kathrine Hoem (helt til høyre på bildet) til en åpen dag. Da Liernett var innom på slutten av den åpne dagen, kom det fortsatt folk innom. - Her blir ingen kastet ut, sa en smilende daglig leder. - Det er aldri noen som blir kastet ut fra Lier Frivilligsentral uansett hvor mye klokka er. Vi tar godt vare på folk her på frivilligsentralen.  

Stor aktivitet
Årsrapporten fra i fjor lister opp 20 aktivitetsgrupper. Martin Solberg (t.v. bak i bildet), leder sammen med Liv Andersen for  "Ut-på-tur- gruppa" med DOT (Drammen og Oplands Turistforening). De gleder seg over stor oppslutning om turene i høsthalvåret, og turene startes opp igjen i januar. Det er turer til fots året rundt på kjente stier og veier i Liers flotte natur.

Leder av Lier Hørselslag Bård Backe (nr to f.v.) forteller at styret og Tinnituskafé holder til i et av de to rommene til Frivilligsentralen. - Møter kan legges til dagtid, fordi de tidligere rommene til Legevakta i Lier er godt lydsisolerte, sier Kathrine. Hørselshjelperne, der fire frivillige gir råd om bruk og stell av høreapparat, har kontortid to timer per uke i sentralens lokaler.

Dag Holt og John Høgslund (bak t.h.) fra Filosofisk Kafé fortalte at det er fullt hus på de 20 årlige kafésamlingene. - Det er egentlig bare plass til femten rundt bordet, men det har vært nødvendig å sette inn inntil ti ekstra stoler, forteller de.

Ledsagerne som følger til lege og sykehus er svært viktige, understreker Kathrine Hoem. - Vi har i alt 25 ledsagere.

Og vi glemmer heller ikke de andre gruppene; Bokormene, De sangglade venner, Natur- og friluftsgruppa, én-til-én hjelp, leksehjelp, matutkjøring, natteravnene, rådgivning for diabetikere, eldrekafeen på Meren, bridge og seniordans på Engersand, stavgangsgruppa, venneforeninger på sykehjem, den kulturelle trillebagen og småjobbsentralene.

I fjor var de totale utgiftene til lønn og drift kr 649 913. Med et statlig tilskudd på kr 294 000 kostet det dermed kommunen kr 359 913. De frivillige jobbet 7500 timer, som utgjør 4,4 årsverk frivillig arbeid.

Snart kommer det en ny årsrapport fra Frivilligsentralen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode