Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Kristian Bye Andersen spilte aldersbestemt fotball for Liungen og debuterte i ung alder på A-laget. Senere ble det spill på et langt høyere nivå. Han forsøkte seg, blant annet, i Odd Grenland på øverste nivå. Han var ubenyttet reserve da klubben ble cupmester i 2000, og etter gjeldende regler den gangen fikk han ikke noen pokal med som minne. Thomas Røed fra Tranby kunne derimot motta den lille pokalen. Krisian Bye Andersen vendte tilbake til Lier og moderklubben for noen år siden. Han er til daglig lærer ved Gullaug skole.

Trist for Liungens A-lag

- Spillerne på A-laget, og vi som jobbet rundt laget har nå fått den informasjonen som vi trengte, uttaler Bye Andersen til Liernett.
- For A-laget til Liungen så betyr nå dette at laget ikke eksisterer neste år. Det er selvsagt trist med tanke på alt arbeidet vi har lagt ned for å få i gang seniorfotballen i Liungen igjen. Spillerne står nå uten klubb. Jeg håper uansett at det er 4-5 spillere som kan tenke seg å komme med i A-lagsstallen til den nye klubben, fortsetter han.

- Men i en sammenslåing så vil det bare være A-laget til Liungen som taper på dette. For de andre lagene vil dette være en kjempegevinst. Derfor er både Kenneth Sørheim, min medtrener, og jeg glad for at klubbene endelig slår seg sammen, understreker Bye Andersen

- Med større spillergrupper i de aldersbestemte klassene, åpner det seg opp mye bedre muligheter for trenere til å differensiere treningene, samt at det blir lettere å få til hospitering på andre lag, da man ikke blir så avhengig av enkeltspillere. Det betyr at det blir mye lettere å tilfredsstille både de som er ambisiøse og de som bare er med for det sosiale, påpeker treneren.

- Jeg tror også det blir lettere for klubben å legge føringer for hvordan lagene skal drive. Jeg krysser fingrene for at sammenslåingen går i orden og at de som får ansvaret for å legge opp det sportslige i den nye klubben klarer å utnytte potensialet det er i dette, avslutter Bye Andersen.

Infomøte 

Det innkalles til møte om forslag til sammenslåing av 11-er fotballaktivitetene i SpaBra og Liungen på Lier Stadion mandag 19.12.
Trude Torgersen, Aage Golmen og Vivi Becher fra Sparta/Bragerøen IL, og Christian Aakermann, Pål Thomassen og Ronny Sobraa-Bay fra Liungen IF har jobbet ut fra følgende mandat etter gitt retningslinjer fra samarbeidsmøte mellom begge klubber der begge styrer og trenere var tilstede.

Klubbene har sett på muligheter for å inngå ett samarbeid om 11-er fotball for sine områder.

Arbeidsgruppen er gitt mandat til å gjennomgå mulighetene for og konsekvensene av å slå sammen all fotballaktivitet for ungdom og voksne i de to klubbene. Resultatene av disse undersøkelsene skal fremlegges for begge klubbers høyeste organ, årsmøtet. Arbeidet skal omfatte gjennomgang av sportslig aktivitet, økonomi og organisasjon. Idrettens lover legges til grunn for arbeidet og resultatene av dette. 

Les mer om saken på klubbenes hjemmesider. Se etiketter nedenfor.

Liungen IF Spa/Bra

1 kommentar

Søndag 18. desember 2011 17:44: Fotball R. Gøy
Gode tanker! Håper Liernett dekker møtet, interessant å se på løsningene her. Kan vi håpe på høyere nivå?

Flere saker fra arkivet

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Signerte for spill i Liungen

Kristian Bye Andersen (33) varmet opp i 70 minutter på Ullevaal, men ble ikke cupmester sammen med lagkameratene i Odd, Grenland --

Fra Luton til Liungbanen

Kristian Bye Andersen (34), med erfaring fra høyere nivå i norsk fotball, bør ha forsterket tro på "nye" Liungen etter fin treningsoppkjøring som ga tre poeng i seriestarten -

Feiret med kake

Vivi Becher, leder i Spabra og Christian Aakermann, leder i Liungen kunne feire et godt samarbeid så langt. Stoppen Sportsklubb ble stiftet i kveld.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Høstfest med ball

- Målet er at de yngste fotballspillerne i vårt område skal bli bedre kjent med klubben og A-lagspillerne, sier trener Marcus Walfridsson.

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Hjemmeseier for Liungen

Liungen vant 5-2 (3-1) hjemme mot Ådal mandag kveld

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Ingen sammenslåing Sandviken-Arna/Bjørnar

Nå er det endelig klart at Sandviken beholder sitt lag i Toppserien. Dermed må Liungen spille i 1. divisjon neste år.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Mange fotballtalenter

Liungen med to femtenåringer på laget under ledelse av Kristian Bye Andersen (på bildet) viser stadig framgang --

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Oppvarmet bane klar

Kunstgressbanen er klar for helårsbruk --

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Viktig å følge regelverket

- Det virker som om et helt juniorlag er klar for Lier IL uten at det er sendt et brev om overgang, sier Liungens A-lagstrener, Tommy Nordstø, til Liernett torsdag kveld --

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

Liungens assistenttrener forlater klubben

Hasse Svanberg blir ikke med videre etter nedrykket fra Toppserien. I stedet blir han trener for gutter elite i Konnerud Idrettslag. - Jeg har ingen kommentar til det Liungen har gjort i trenerspørsmålet, sier Svanberg til Liernett i kveld.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Faglig kompetente og miljøskapende

Knut Ellingsgard, styremedlem i nyopprykkede Spa/Bra, kan presentere et godt team rundt det nyetablerte juniorlaget.

Mer sprut i beina igjen.

Liungen møter Fortuna på søndag kl. 14.30 -- Vi får forberedt oss godt, sa en nøktern og optimistisk trener Lena Tyriberget til Lier-nett på tirsdag kveld. Liungens kvinnelag var ikke plaget av skader på noen som helst måter etter tirsdagens trening. To av spillerne, Anne Jonvik og Guro Sandnæs er på landslagssamling denne uka. Lagoppstillingen er derfor ikke klar før fredag kveld.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Samkjøring med Konnerud

Konnerud skal hjelpe Roger Johansens Liungen-lag til å komme tilbake til Toppserien.

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Fest på Stoppen

Knut Grothaug ( her th), styreleder i Liungen kan smile sammen med andre tillitsvalgte og love en flott åpning av kunstgressbanen den 20. oktober

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

Banen er fin og grønn

- Vi byr på fin bane i morgen, sier markedsansvarlig i Liungen, Vidar Brastad, 35 års fartstid i fotballgruppa, og nytilsatt daglig leder og utflytta bæring Sverre Munkvold er enig. Begge gleder seg stort til årets første hjemmekamp.

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Krav til trenerkompetanse nødvendig

Petter Høgset, som var trener for Liungens rekrutteringslag Team Liungen inntil i høst, er meget kritisk til hvordan kvinnefotballen blir drevet i Liungen og i Buskerud.

Små forventninger

Liungens A-lagstrener Tommy Nordstø er ikke særlig optimistisk før serieåpningen mot Lier på Stoppen mandag kveld --

Liungentrenerens klubb mangler lisens

Asker, siste års cupmester, får ikke godkjent lisens fra Fotballforbundet. Cupfinalehelten og Liungentrener Kjersti Thun, som også atpåtil er ansatt i Asker, kan oppleve at Liungen overtar plassen i Toppserien.

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

Ekstra fotballøkter

Rundt 60 barn var med på "Stoppendagen" på lørdag.

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Fortsatt 3. divisjonsspill

- Det er målet for årets sesong, sier Marcus Walfridson, før han presenterer seks av de nye spillerne før seriestart.

Lier til topps i Liungen cup 2006

Liers 16 årslag hadde størst problemer med Liungen. Kaptein Joakim Koppergård (th) takker Liungens kaptein, Andrè Visnes Bjerkelund for kampen etter 0 - 0 i innbyrdes oppgjør.

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Tetlag i fjor, i oppløsning i år?

Liers trener Morten Paasche (bildet) synes det er beklagelig at Liungen ikke kan stille lag i morgen ---

Nå kan Spabra juble

Det blir 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år.

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier. Derfor er det viktig at politikerne ikke nå gjør så store kutt i budsjettene at klubbene forsvinner. På Sjåstad er det blitt gjort mye for barn og ungdom gjennom tidene, og ungdomsklubben har vært sentral i det arbeidet. .

Fortsatt toppseriespill?

Får vi endelig se et Liungen lag som jubler på hjemmebane?

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Liungen ble nummer 2

Liungens G93- lag gikk til finalen og tapte.

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

Effektive Liungen

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

Knepent tap

- Ufortjent, mener spillende trener Kristian Bye Andersen i Liungen.

Absolutt siste sjanse røk

Liungen styrket sjansene, mens Lier og spillende trener Morten Paasche (her th) er defintivt ute av opprykkskampen

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.