Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kolberg handler på egen hånd

Statsråd Grete Faremo slår fast at Martin Kolberg ikke opptrer på vegne av Justisdepartementet eller regjeringen når han griper inn i diskusjonen om asylmottaket på Lierskogen.

Det var Frps stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen som tidligere denne måneden stilte et skriftlig spørsmål til justisministeren om Martin Kolbergs rolle. Her er svaret fra justisminister Grete Faremo:

Statsbygg overtok tidligere Buskerud sivilforsvarsleir på Lierskogen i september 2011. Eiendommen ble kjøpt av Statsbygg etter ønske fra Justisdepartementet nettopp for å brukes til drift av asylmottak. Eksisterende bygninger på eiendommen, som også tidligere har blitt brukt til å innkvartere asylsøkere og personer med avslag på asylsøknad, er delvis ødelagte og ikke beboelige.

Bygningene må derfor rehabiliteres før det er aktuelt med permanent mottaksdrift på Lierskogen. Som eier er det Statsbygg som vil være byggherre, og de avventer oppdrag fra mitt departement før de igangsetter prosjektering mv. Saken har lokalpolitisk interesse.

Stortingsrepresentant Martin Kolberg som representerer Buskerud, har på denne bakgrunn tatt initiativ til en dialog med interesserte i Lier kommune om aktuelle spørsmål vedrørende framtidig asylmottaksdrift på Lierskogen. Kolberg handler selvsagt ikke på vegne av Justisdepartementet eller regjeringen i denne saken.

Lier kommune har helt siden Lierskogen ble tatt i bruk til innkvartering av asylsøkere stilt krav om opparbeidelse av ny vei fra fylkesvei 16, og inn til leiren. Fylkesmannen har overprøvd dette vilkåret og vist til at kravet ikke har hjemmel i plan- og bygningsloven. Jeg har forståelse for at det kan være behov for å se nærmere dette dersom det blir permanent asylmottak på Lierskogen.

Jeg vil understreke at jeg ser det som viktig at det i alle prosesser rundt etablering av asylmottak er en åpen dialog inn mot kommune og lokalbefolkning. Dette gjelder også i forholdet til Lier kommune.

Arbeiderpartiet FrP Lier ventemottak Lierskogen

1 kommentar

Tirsdag 31. januar 2012 12:14: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.

Flere saker fra arkivet

Frp vil ha svar fra justisministeren

Ulf Erik Knudsen forlanger oppklaring av hvilken rolle Martin Kolberg (på bildet sammen med Lier Aps gruppeleder Tonje Evju) har i diskusjonen om asylmottaket på Lierskogen.

- Lierskogen under utilbørlig press

Lier Frp er mektig irritert over Martin Kolbergs engasjement i forbindelse med mottaket på Lierskogen. Bildet er fra møtet tirsdag, der Kolberg orienterte den lokale velforeningen og andre interesserte.

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

- Ombudsmann for kommunevalget

KOMMENTAR: - Det er meget gledelig at liung og stortingsrepresentant Martin Kolberg (her th sammen med partikolleger fra Lier) engasjerer seg som ombudsmann i asylsaken åtte uker før valget, skriver Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen i en kommentar.

- Kolberg må holde det han lovte

Innlegg fra Espen Sagvolden, talsperson for naboforeningen på Lierskogen, om Lier statlige mottak.

Utålelig statlig arroganse

Det mener leder i Lier Frp, Lars Haugen, om fortsatt drift av asylmottaket på Lierskogen

Frp får svar om asylmottaket og UDI-møtet

På Lier kommunestyres møte i dag vil ordfører Helene Justad besvare Per Vemorks (Frp) interpellasjon om UDI-møtet om asylmottaket på Lierskogen.

Lier Frp: Spør velgerne til råds

Nytt mottak på Lierskogen - på tide med en rådgivende folkeavstemming?

Høyre: Må ikke tillate midlertidig drift

Lier Høyre krever at alle saker i forbindelse med mottaket blir gjenstand for politisk behandling i kommunen.

Lier Venstre: Velkommen etter, Ap, H og Frp!

Etter mange år med tiltagende konflikter i forbindelse med asylmottaket på Lierskogen, ser det ut til at ovennevnte partier endelig har forstått omfanget av overgrep, både mot asylsøkere og lokalsamfunnet på Lierskogen.

- Arbeiderpartiet tar situasjonen på alvor

- Det er ingenting som er så lett som å være mot noe, for eksempel et flyktningmottak, skriver Bård Strand (Lier Arbeiderparti) i en kommentar til Per Vemorks (Lier Frp) innlegg tirsdag denne uken.

- Hva nå, Lierskogen?

- Det er nå beklageligvis klart at asylmottaket på Lierskogen gjenåpnes etter at det ble brent ned sommeren 2010, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen i Lier Frp.

Riksvei 23, ventemottak og sykehus hovedsaker

- Lier Frp er opptatt av at riksvei 23 blir gjennomført så fort som mulig, understreker Bjørg Myran som er valgkampleder.

Skandalevedtak i planutvalget?

Av ordfører Ulla Nævestad

Jagland advarer Kolberg

Thorbjørn Jagland kalte Rosenborg for Norges beste fotballag under valgkampen i 1997. Nå advarer han Martin Kolberg mot å gjenta hans fotballtabbe.

Rådmannen svarer

Rådmann Hans- Petter Christensen redegjør for sin innstilling i mottakssaken

Viktig møte på Lierskogen

Lierskogen kirke – hva nå?

Oversvømmelse på Lierskogen

Flomkaoset har også nådd Lierskogen

Brann på Lier ventemottak

Ventemottaket for avviste asylsøkere på Lierskogen stod i brann natt til onsdag.

Anne Grete Preus til kulturkirken

Søndag 13. november kommer Anne Grete Preus til Lierskogen kulturkirke og holder en av sine få konserter denne høsten.

Frp-Knudsen vil ha svar om sykehuset

Ulf Erik Knudsen ber i dag helse- og omsorgsministeren si når det blir avgjort hvor det nye sykehuset skal bygges.

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Ventemottaket – hva nå?

Det er klart at det blir ventemottak på Lierskogen. I månedesskiftet flytter opptil 100 mennesker med endelig avslått asylsøknad inn.

Damtjern i fare

Både Runar Gravdal i SV og Naturvernforbundets Erik Jacobsen stilte noen kritiske spørsmål i Miljøutvalgets januarmøte. Svarene blir presentert i en melding på tirsdag

Får støtte av ordføreren

Forskjellsbehandling av politiske partier, mente Frp s Bjørg Myran, som ikke kunne møte beboerne ved Liertun før valget --

Bredside mot Lier kommune

I Aftenposten i dag er Harald Stanghelle, en av landets ledende kommentatorer, meget kritisk til Lier kommunes håndtering av Kolberg-saken.

Politikerne i planutvalget svarer

Vi har foretatt en spørrerunde til medlemmene i planutvalget, for å kartlegge stemningen før klagebehandlingen i saken om sanitæranlegget på Lierskogen ventemottak.

Snørr og barter, - et vanskelig skille.

Av ordfører Ulla Nævestad

17. mai på Lierskogen

Folket på Lierskogen kunne ta i bruk sin nyoppussede kirke 17. mai

Mye på spill når planutvalget behandler klagen fra UDI

Det blir en veldig viktig dag for oss den 21. At det BLIR mottaksdrift på Lier er jo klart. og det er også klart at det blir Link A/S som blir driftsoperatør. Det er uhyre viktig at arbeidet med å returnere asylsøkere med endelig avslag kan påbegynnes umiddelbart. og alle burde bidra til at dette nå blir realisert!

Exit Gullaug. Garanti uten verdi!

Aps helseministere og Martin Kolberg har etter tur gitt garantier for nytt sykehus på Gullaug.

Det blir ventemottak på Lierskogen

Fylkesmannen ga UDI medhold i klagen.

Asylsøkere midlertidig til Lierskogen

34 asylsøkere ble tirsdag i denne uka sendt til Lier Ventemottak

Store penger i kultur

Forfatter Karin Fossum og musiker Bjørn Eidsvåg ser begge ut til å ha lagt et godt økonomisk år bak seg

Ulik forståelse for sultestreiken

Høyres gruppeleder, Søren Falch. Zapffe (th) slår fast at streik ikke er noe virkemiddel for opphold i Norge, mens gruppelederne i KrF, SV og Venstre har mer forståelse for aksjonen på Ventemottaket på Lierskogen

Broom-broom i kulturkjerka

Søndag blir det full fart i Lierskogen kulturkirke (bildet). Da skal Jan-Erik Larsen underholde med morsomme historier, musikk og sang.

Tatt på E-18

Politiet stoppet bil på Lierskogen og innbrakte en person for brudd på innreiseforbud.

Lierposten logrer seg inn i politisk pølsevev!

Lierposten skriver sist torsdag om Direktoratets klage på vedtaket i teknisk utvalg ang. Asylmottaket. På lederplass blir vi presentert problemstillingen på en måte som bedre hadde passet seg for en politisk ringrev, enn for en kritisk journalist. Poenget i lederen er at alle skjønner at søknaden ble avslått uten saklig grunn, men at politikere må få lov til å ha "følelsesmessige meninger om hva som skjer og bør skje i eget forvaltningsområde".

17. mai på Lierskogen

På Lierskogen startet dagen med gudstjeneste i Lierskogen kirke, før barnetoget gikk en rundtur i nabolaget og endte opp med lek og moro på Heia skole.

Innbrudd og promille

Søndagen begynte med innbrudd på Lierskogen og sluttet med vinglekjøring på E-18.

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Kommunen rydder opp

Etter at Liernett tidligere i uka skrev om bil- og båtvrak på Svangstrand i Sylling, har Lier kommune kommet på banen.

Fortsetter kritikken

Nina E Johnsen (V) stiller spørsmål til ordføreren i kommunetyret tirsdag angående forholdene ved Lier Ventemottak

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

Den som sover ...

En bileier fra Røyen kunne ikke forklare hvorfor bilen hans havnet i en hage i Lier, og en sovende sjåfør på Lierskogen tilsto at bilen var stjålet.

Promille-liung lå i Sankt Hallvard-fontenen

På Lierskogen var det branntilløp og tre over veien, og i Drammen lå en åpenbart beruset lierkvinne i fontenen på Bragernes torg.

Kollisjon og tyveri av sykkel og rusbrus

En liung ble tatt for sykkel- og rusbrustyveri og to biler kolliderte på Lierskogen

Høstens program i Lierskogen kulturkirke

Kulturkirken på Lierskogen byr på et variert og interessant program denne høsten, med som bør være noe for enhver smak.

"Keep smiling"

Ingen sure miner på Lierskogen på nasjonaldagen, her representert ved en blid musikant --

Ole Paus til Lierskogen

Fredag 4. mai slår Lierskogen kulturkirke til en skikkelig jubileumsfeiring i anledning kirkens 75 årsdag.

En fornøyd gruppeleder

- Lier Høyre er svært tilfreds med helheten i budsjettet, sier Søren Falch Zapffe til Liernett

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Godtar kommunen at folk sulter seg til døde?

Det spørmålet reiser Nina E. Johnsen (V) til Ordføreren i tirsdagens kommunestyremøte

Liunger på AUF-sommerleir

Denne helgen var nesten 700 unge Arbeiderpartipolitikere fra hele landet samlet til sommerleir på Utøya i Tyrifjorden. Blant dem var Alexander Cascio, Tina Skogmo og Emilie B. Wold fra Lier.

Fortsatt nesten på topp

Lier bare slått av nabkommunen Hole når det gjelder grunnskolepoeng i Buskerud

Teltleir et uakseptabelt botilbud

Det skriver Geir Stave (på bildet), leder i Buskerud Venstre, i denne pressemeldingen

Statsråden tar feil

- Arbeids- og inkluderingsminister Hansen hevder at det foregår motivasjonsoppfølging på ventemottaket på Lierskogen, hvilket det ikke gjør, hevder Nina Johnsen (V).

Bryter menneskerettighetene

Geir Stave (bildet), leder i Buskerud Venstre, skriver dette i en pressemelding om Regjeringens forslag til endringer i reglene for å få asyl i Norge

Nymalt og til salgs

Lier kommune ønsker å få mest mulig for det gamle "landemerket" i Lierbyen for å få fullført sentrumsprosjektet --

7 kan miste jobben etter skandalevedtak i planutvalget

Høyre og Arbeiderpartiet ble enige om oppsiktsvekkende løsning på kammerset.

Humanitær katastrofe i Lier?

Beboere ved det statlige ventemottaket på Lierskogen er desperate i sin uavklarte livsituasjon, sier Nina E. Johnsen som støtter flyktningenes krav om revurdering av deres søknader om oppholdstillatelse

Krass kritikk av asylmottaket

"Nesset er bare en propagandaagent"

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Rett til liv uten vold

- Stopp volden mot kvinner i asylmottak i Norge, skriver Janicke Karin Solheim (bildet), kvinnepolitisk leder i Buskerud SV

Klar for torsdagstur

Turleder Martin Solberg (tv), for mange godt voksne liunger, velkjent for sitt gode humør, ønsker vel møtt - Solvang og Eiksetra er målet.

SIF-stadion på Lierstranda

Les Rådmannens foreløpige kommentar til Liernett.

Flere erstatningskrav for tap av sau

Det er søkt om erstatning for tap av 196 sau tatt av fredet rovvilt i Lier

Lier Janitsjar og Lierskogen blæseorkester

Bilder fra Lier Janitsjar og Lierskogen blæseorkesters opptreden på Lierfestivalen

Nettoverførte kommunestyremøter?

Da lokaldemokratiet var nytt i Lier, måtte de ivrigste stille opp utenfor gjestgiveriet på Heggtoppen for å få del i vedtakene. Nå kan direkte nettoverførte kommunestyremøter være rett rundt hjørnet.

17 mai på Lierskogen

Langt tog på lierskogen.

Innbrudd på Lierskogen

Dørene lot seg ikke brekke opp, så tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen.

Utfordrer fylkeskommunen

Åse Klundelien er en av innlederne når Drammen Kvinnesaksforening drøfter nedleggelsen av Likestillingsutvalget i Buskerud.

Planutvalget stod på sitt

På kveldens møte i planutvalget, ble det vedtatt å opprettholde vedtaket som hindrer drift på Lierskogen ventemottak.

Aasmund Nordstoga til Lierskogen søndag

Førstkommende søndag kommer Aasmund Nordstoga til Liers stadig mer populære kulturkirke.

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Vil skape bevissthet om energibruk

Førstkommende lørdag kl. 20.30 er det igjen tid for Earth Hour og mørklegging av Lier.

Sterk kritisk til saksvedlegg

- Dokumentene er politisk farget og i noen tilfelle feilinformerende, slik jeg ser det, uttaler Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann før Tjenesteutvalget behandler saken vedrørende utredning av kommunal kontantstøtte.

Politinatten: Bedrageri og narkotika

Et bedrageriforsøk på Lierskogen og besittelse av hasj på Tranby var blant sakene politiet måtte ta hånd om i går kveld og i morgentimene i dag.

Værra som en er

En sprudlende revy med nummer også av det litt pikante slaget.

Manglende planer i kommunene?

Janicke Karin Solheim ( på bildet), Tranby, kvinnepolitisk leder i Buskerud SV, stiller her flere kritiske spørsmål til kommunenes manglende oppfølging av regjeringens tiltak vedrørende vold mot kvinner

Regjeringen redder Lier-flertallet ut av uføret

Regjeringen har lagt frem et opplegg for å sikre økt kvalitet på vedlikehold og nybygg av skoler og svømmehaller. Rentekostnadene for en del av investeringene v (...)

Bli med på registrering av viktige kulturminner!

Lier kommune vil i år gjennomføre nyregistrering og vurdering av kulturminner i Lier, og innbyggerne inviteres av kulturkontoret ved Ingeborg Rivelsrud til å bidra

Lierskaukoden?

Jakten på den hellige Gra(vd)al resulterte i et vel av uhøytidelig og folkelig livsglede

- Sjokkerende å bli satt på sidelinjen

Mathias Dannevig ( på bildet ), leder av Lier Arbeiderparti, slutter seg til Nina E. Johnsens reaksjoner

Pressemelding om spennende kommunalt initiativ:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE

- Lier Ap forkludrer ansvaret

Søren Falch Zapffe (H) mener forsøket på å legge ansvaret for reduksjon i rutetilbudet over på Lier kommune faller på sin egen urimelighet.

Plastsøpla flyter --

- Er det meningen at alle skal tre plasten gjennom et lite hull på returpunktene? spør en leser av Liernett, og Renovasjonsselskapet svarer på henvendelsen --

Postkontorene i Lier legges ned

Både postkontoret i Lierbyen og postkontoret på Liertoppen legges ned

NOAS reagerer sterkt

En kvinnelig beboer på Lier Ventemottak ble, i følge NOAS (Norsk forening for asylsøkere) ved avdelingsleder Sylo Taraku (på bildet), nektet å bli sendt til sykehus, men leder ved Ventemottaket på Lierskogen, Harald Nesset, er sterkt uenig i påstanden.

Hvor lenge skal de vente?

Buskerud Venstres fylkesstyre krever at ureturnerbare asylsøkere skal ha muligheter til et verdig liv, uttaler Geir Stave (på bildet), leder av fylkestyret i en pressemelding

Interessant alternativ

Det sier Ap's gruppeleder, Bård Strand (bildet), om Paul Christian Justads forslag om å vurdere å kjøpe Brøholt som fremtidig erstatning for Frogner Sykehjem.