Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Svømmeskolen rammes

Det vil bli konsekvensen for 130 barn når Lierhallen i høst stenges på søndager.

- Stenging på søndag betyr i praksis at vi må legge ned svømmeskolen som er et meget populært tilbud, og som årlig lærer cirka 130 barn å svømme. Dette er et tilbud til barn i 5-9 års alderen, fordelt på seks partier med èn hovedinstruktør og 6-7 instruktører. Kurset er delt opp i tre semester, sier Tor Bjarne Heiberg, leder i Lier svømmeklubb. Klubben har ventelister både på begynnerkursene og til de ordinære treningsgruppene i Lierhallen.

- Svømmeklubben har ikke vært involvert i utarbeidelsen av  nye halltider og de tidene vi har fått tildelt betyr vesentlig reduksjon i det tilbudet klubben kan gi sine svømmere på tross av økt antall timer, kommenterer Heiberg.

Han har også dette å si om de nye halltidene som gjelder fra 1. august: - Vår halltid i ukedagene er komprimert til tirsdag, onsdag og torsdag kl. 15 til 21. Timene mellom 15 og 17 kan vi ikke bruke, siden alle våre trenere er på jobb i denne perioden. For våre beste svømmere reduseres tilbudet med èn dag i uken, og hvis vi skal holde på disse må vi leie oss inn i en annen hall.

- Kommunen har forutsatt at svømmeklubben skal bruke hallen uten tilstedeværelse av kommunens ansatte som i dag. Det går for så vidt fint, da våre trenere har nødvendig livredderopplæring. Men det er ikke riktig å hevde at andre kunne brukt hallen i denne tiden, for da måtte kommunen ha brukt mer penger på å ha ansatte på jobb, sier Heiberg.

Svømmeklubben har hatt møter med kommunen uten å komme i en dialog om å samarbeide slik at alle brukergrupper kan få det bedre.

- Kommunen skal spare penger, men når administrasjonen skal definere hvordan prioriterer de hensynet til kommunenes ansatte, sier Heiberg og legger til: - Lier drift bruker mange deltidsansatte, blant annet skoleelever, i driften av hallen. Dette er barn og slektninger av kommuneansatte. Ingen av disse skal sies opp og man har laget alternative oppgaver for dem slik at de kan beholde jobbene. Blant annet skal de vaske hele hallen på søndager siden hallen skal være stengt da. I dag vaskes hallen på ukedagene. Når Lierhallen ble pusset opp gikk de med full lønn uten å gjøre noe.

Revmatismebasseng?
Heiberg opplyser at Bekhterevforeningen har en ansatt i Lier kommune, og de har blitt fredet. - De får vannet i hallen varmet opp til 32 grader og på grunn av treghet forblir temperaturen over 30 grader hele uka. Dette koster over 100.000,- ekstra i året til oppvarming og gir astmatiske forhold for de som skal trene der. Lufta blir svært dårlig, fordi ventilasjonen er svært dårlig, fremholder Heiberg

Han spør: -  Hvorfor skal Lierhallen fungere som revmatismebasseng? - Det er ikke bygd for det, og hvis så var, burde man jo invitere mange flere revmatikere til hallen en den ene gruppa som bruker hallen èn time hver uke. For sparte energiutgifter kunne Bekhterevforeningen brukt Drammenshallen som er spesielt tilrettelagt for dette, sier lederen i Lier svømmeklubb som til slutt understreker at han ikke ønsker å sette grupper opp mot hverandre og at mer smidighet kunne ha løst problemene.

Les også denne artikkelen: http://www.liernett.no/6263-skyter-seg-selv-i-foten

Lier Svømmeklubb Lierhallen

3 kommentarer

Tirsdag 15. mai 2012 14:59: Tidl Ansatt
Når bassenget blir oppvarmet til 32 grader så holder ikke bassenget seg over 30 hele uken. Det er kun i helgene det er over 30 og kanskje mandag men etter det er den under 30 igjen. Onsdag ligger det vel på rundt 28 grader før den går sakte oppover igjen mot helgen.
Tirsdag 15. mai 2012 21:33: Tor Heiberg
Svømmeklubben har målt temperaturen på hver trening i over ett år og den er bare unntaksvis under 30.
Onsdag 16. mai 2012 09:02: Mor
Anbefaler at tidligere ansatt tar seg en tur i hallen. Heiberg har rett!. Virker som om kommunen er mest opptatt av å beskytte egne ansatte fremfor å legge best mulig til rette for de største brukergruppene som er svømmeopplæring og svømmeklubb. Det er vel kun en 5 - 15 stk. brukere på lørdag som gjør at bassenget holder 3-4 grader varmere temperatur enn hva som er standard for andre svømmeanlegg.

Flere saker fra arkivet

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

- Gladmelding til oss

Instruktør Per Larsen er lettet etter at Helsesportslaget og Bekhterevsforeningen kan opprettholde sine tilbud på lørdager neste år, men det blir mindre svømmetid for publikum -

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

Manglende samarbeid

Svømmeferdighetene til barna i Lier er dårligere enn før, mener leder i Lier Svømmeklubb, Ann Christin Gjerdseth som savner en koordinerende funksjon på tvers av skolene

- Skyter seg selv i foten

Det sier tidligere hallmester Lars Nielsen om politikerne og deres vedtak om et sterkt redusert tilbud for publikum i Lierhallen.

Aksjon mot dyr halleie

De unge håndballspillerne i Sylling har nå sendt brev til Idrettsrådet for å legge press på politikerne --

- KrF støttespiller for vanstyre

Bård E Strand og Arbeiderpartiet går i mot helgestengning av Lierhallen som Høyre. Ap får støtte av Frp.

Lierhallen - offentlig eller privat drift?

Kristelig Folkepartis gruppeleder, Brynhild Heimannn, gjør her rede for partiets syn på driften av Lierhallen.

Positiv til samarbeid

Instruktør Per Larsen (på bildet) i Drammen og Lier Bekterevsforening ser optimistisk på å gjøre Lierhallen mer attraktiv --

Ulike reaksjoner

Liernett har mottatt ulike kommentarer fra politikere etter at Sylling IF, ved jenter 11, tok opp spørsmålet vedrørende høye utleiepriser av Syllinghallen (på bildet) --

Manglende koordinering

Mens svømmeopplæringa i Drammen får strykkarakter, kan mye forbedres på samarbeid mellom Lier Svømmeklubb og skolene, mener Ann Christin Gjerdseth i svømmeklubben

Halleien er lavprispolikk

Det hevder kulturkonsulent, Lillian Halvorsen (bildet), i Lier kommune i en kommentar til leieprisene i håndballhallene

Minst og best

Alle fjerdeklassinger ved Nordal skole svømmer 200 meter. Les mer om undervisningen i svømming ved lierskolene.

Ønsker ikke kommunen mer fysisk aktivitet

Lier kommunen ønsker at alle skal bruke nærmiljøet både på dagtid og kveldstid. Men i helge så koster det penger å låne hall, gymsaler så ønsker man å gjøre noe (...)

Når politikk blir taktikk

Tonje Evju stiller seg uforstående til at det var noen annen grunn bak Høyres forslag om å utsette saken om helgestenging av svømmehallen.

Hvorfor ville Ap og SV kvele dugnadsånden i Sylling

Dette var spørsmålet jeg stilte meg under behandlingen av skjenkesaken i Syllinghallen.Og dette spurte jeg disse respektive partiene om da saken ble behandlet i (...)

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.

Støtter helgestengning

Høyre vil stemme for rådmannens forslag om å stenge Lierhallen i helgene, bekrefter gruppeleder Søren Falch Zapffe.

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Pressemelding fra Sylling IF, hovedstyret

Sylling IF´s hovedstyre er av den oppfatning at oppslagene i Drammens Tidende lørdag 11.10 og på Lier-Nett 13.10 om forholdene i foreningen savner forankring i de faktiske forhold og på en feilaktig måte skaper inntrykk av en idrettsforening i krise. Det er ikke tilfellet. Tvert i mot er Sylling IF inne i en svært positiv utvikling, med ny hall og stor aktivitet i alle undergruppene.

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Årets store begivenhet

Fredag 20. mars er det igjen klart for dansegalla for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen

Frykter helgestenging

- Vi kan ikke gå i fakkeltog, sier instruktør Per Larsen (th på bildet) Sammen med assistent Trine Lise Livingston og deltakerne i gruppene som bruker Lierhallen på lørdager har de liten tro på at de kan finne alternativer til tilbudet de har i dag.

Gluntan, Ole Ivars og Mona

Vil du være med på dansegalla til topp musikk på fredag?

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

- Mine hjertebarn

Slik karakteriserte Ellen Anita Anderson sine funksjonshemmede deltakere i Stoppen Turn i møte med 3. klasse ved Idrettslinja ved St Hallvard Videregående skole i forbindelse med tildeling av overskuddet fra årets St Hallvardleker.

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Rammer de svake

Representanter for både Helseportslaget og Bechterewforeningen er fortørnet over forslaget om å stenge svømmehallen i helgene.

Vil nekte ansatte å røyke

Lier kommune vil ikke lenger betale folk for unnasluntring.

Tilbakeføring av midler til Haskoll Kafe og Aktivitetssenter

Mental Helse i Lier håper andre partier kan samarbeide med Ap om tilbakeføring av midler til driften på Haskoll.

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

- Endelig Heiahall!

Bård Strand (Ap) gleder seg over vedtaket om Heiahallen, men er bekymret over håndteringen av andre utfordringer kommunen står overfor.

Lier volleyballklubb flytter til Sylling

Fra høsten av kommer Lier Volleyballklubb til å spille sine kamper i Syllinghallen. Det betyr at folk i Sylling kan glede seg til Eliteserie på hjemmebanen.

Heiahallen

Har du kanskje ikke hørt om Heiahallen, ennå?

Måtte bytte klubb

Mats Eidal Olsen (16) fra Sylling slet med smerter i flere år, da han spilte håndball i Syllinghallen.

Irriterte renholdere sier nei til konkurranseutsetting

- Noen som har en svak fornemmelse av at det er penger å spare, setter renholdernes arbeidsplasser på spill. Slik kommenteres formannskapets innstilling til kommunestyret om konkurranseutsetting av renhold.

Sylling skole åpnet!

Onsdag 14.04.2004 ble nye Sylling skole åpnet. Et krafttak for lierbygda ble dermed fullført. Over 70 millioner er investert i Liers fremtid.

Det er politikernes ansvar

Som politiker forholder jeg til at det er rådmannen som har gjort dette, ikke den enkelte ansatte bak rådmannen, sier Bård Strand (tv på bildet), i sin kommentar om skolens rolle i Stoppenutbyggingen

Lite penger til bøker neste skoleår?

Lite penger til bøker neste skoleår, fordi skolene må spare 1,2 millioner kroner.

Vil overvåke ungdommen

For å få bukt med ungdomsfylla i Lier foreslår sosialsjefen å leie inn Securitas til å spane på ungdommene.

Snart braker det løs med Ole Ivars

For sjette år på rad er det klart for den store dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen.

Gilhusodden prosjektskole, være eller ikke være?

Av Ulla Nævestad Ordfører i Lier.

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Gamle Hegg skole området.

Makta rår! Gamle Hegg skole skal rives. Denne historiske, estetiske og dette verdifulle elementet fra 1914, i Lierbyen blir borte.

Mer fysisk lek og moro i SFO

Men det nye SFO-tilbudet vil også innebære et nært samarbeid med Idrettskretsen og de lokale idrettslagene, sier prosjektansvarlig Roar Bogerud (her tv)

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

130 syke hver dag

Brynhild Heitmann, Krf s ordførerkandidat, gjør rede for bakgrunnen for vedtaket om å sette i gang det ettårige prosjektet for å redusere fraværet blant kommunens ansatte.

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

- Lavterskeltilbud i fare

Det sier Christian Aakermann (her th), leder i Liungen IF, etter det store kuttet i det kommunale tilskuddet til idretten. De to største idrettsklubbene, Liungen IF og Lier IL, får tilsammen cirka 94 000 kroner mindre fra kommunen etter det store kuttet til idretten. - Det kan lett gå utover de rimeligste tilbudene våre, sier Christian Aakermann.

Hallidrettene tapte

Bård Strand (her tv) og Arbeiderpariet kjempet en forgjeves kamp for å utvide Lierhallen, men tapte som ventet

- Lier kommune må bli mer effektiv og brukervennlig

- Med Lier kommunes gjeld på over 1200 millioner er et ikke mulig å opprettholde dagens tjenestenivå, mener Lars Haugen i Lier Frp.

Det Gamle Reistad Cup 2006

Gikk av stabelen i St. Hallvardhallen lørdag 30. september

Mer hallkapasitet i Lier...nå

Nå bygger Lier kommune ny storskole Høvik/Stoppen, og Lier-idretten har en unik mulighet til å få på plass ytterligere hallkapasitet tilknyttet skoleanlegget! (...)

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

«Svømme seg til Island»

Årets landsomfattende svømmekampanje er avsluttet, og Lierhallen har trukket ut to kandidater til den sentrale trekningen om reise for to til Island og weekendopphold på hotell

Lytter til idrettslagene?

Blir det en utvidelse av Lierhallen etter at mange tillitsvalgte og idrettsledere har uttrykt skepsis til planene om to gymsaler på Stoppen?

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Frode Kyvåg som motivator

For andre året på rad arrangerer Demensteamet i Lier kommune et Kick-Off for demenskontaktene i Lier kommune

Ingen mishagsytringer

Nina K. Martinsen og Åse Bryn ved Hegg skole, en av de 194 ansatte som streiker i Lier kommune, satt streikevakt i dag --

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Foring av folkevalgte

Ukens petit av Ulla Nævestad.

Kommunestyret blir overkjørt

- Statlige etater tar seg til rette i kommunen, fremholder Matthias S. Dannevig (på bildet), leder av Lier arbeiderparti, som en kommentar til at Vinmonopolet ønsker å etablere seg på Liertoppen

Legg prestisjen til side!

Det er rådet Jan Haugen, nestleder i Lier Idrettsråd, gir til politikerne og mener følgelig mener at Lier kommune bør bygge ut Lierhallen, i stedet for gymsaler

Du skal ikke sove

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud tråkket vel i salaten da hun gikk ut i Drammens tidene og kunngjorde sitt syn på regjeringens økonomiske politikk. Dette vakte som ventet reaksjoner fra arbeidsgiver, og ordfører Ulla Nævestad benyttet i dag sjansen til å kvesse kniven i DT.

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Neppe noen politisk sak

Det sier kulturkonsulent Lillian Halvorsen (bildet) i Lier kommune etter at håndballgruppa i Sylling IF, i et brev, tok opp saken over høye utleiepriser i helgene

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Bondevik regjeringen og FrP raserer statsansattes rettighete

9. juni endret stortingetsflertallet med Høyre og Frp i spissen, loven som regulerer statsansattes ansettelsesforhold. En av endringene gjør det lettere for arbeidsgiver å ansette hvem han vil uten at de ansatte får annet enn uttalelsesrett.

Overraskelser på badet

Det antyder Lier Svømmeklubb når medlemmene med familier inviteres til juleavslutning i kveld

Vil ha folk på klubben

Lite folk på Sjåstad Fritidsklubb.

Om valg og Frp-skolen

- Det er innledningsvis viktig å slå fast at Lier Frp i inneværende periode har sju av 49 kommunestyrerepresentanter. Dersom vi skal få gjennom noe av vår politikk må det nødvendigvis være i samarbeid med andre, skriver leder Lars Haugen.

Den store loppehelgen på Tranby

Tranby skolekorps har loppemarked i Tranbyhallen lørdag og søndag.

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Bør få erstatning

Etter at streiken ble avsluttet vil mange mennesker, som for eksempel foreldre med barn i SFO, kunne ha krav på erstatning --

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Glede på biblioteket

- Økningen på bibliotekbudsjettet gjør at vi både kan forbedre mediesamlingen og tilbudet til de yngste brukerne, sa en fornøyd Lasse Henscien til Liernett i ettermiddag

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

Krever kommunen for nesten en mill etter tog-trøbbel

Leietaker vil ha erstatning fra kommunen.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier.

Ungdomsklubbene skal være et ankerfeste for ungdom i Lier. Derfor er det viktig at politikerne ikke nå gjør så store kutt i budsjettene at klubbene forsvinner. På Sjåstad er det blitt gjort mye for barn og ungdom gjennom tidene, og ungdomsklubben har vært sentral i det arbeidet. .

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Den bevisstløse fotballen

Skal du bli en god vinner, må du lære å tape, sier Arne Møller (45), tidligere toppspiller og sportslig leder, utdannet fysioterapeut, nå forfatter, filosof og trener for Sandviken.

Informasjon fra Lier IL om anleggsinitiativet

Lier IL inviterer til et krafttak for idretten i Lier kommune!

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Lier kommune - best i klassen?

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir styringsinformasjon om kommunal virksomhet. Statistikken gir en interessant indikator på hvilke områder vår kommune har et sterkt forbedringspotensiale.