Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kan steke seg til London-OL

St. Hallvard Håndballklubb forsøker å steke vafler hele veien til London-OL.

I konkurransen som foregår på Facebook kan klubben vinne en vaffelvogn som kan brukes til å skaffe seg inntekter med.

Det trekkes også ut en person fra klubben som vinner tur for to til sommerens OL i London, med reise, spennende billetter og overnatting.

Selv om det bare er ”data-vafler” det er snakk om, er det like fullt er det flotte premier å vinne. Konkurransen er i regi av If Skadeforsikring i samarbeid med Norges Idrettsforbund.

- Men skal St. Hallvard Håndballklubb vinne er det viktig at flere hjelper til. Det gjøres enkelt ved å gå til vår Facebook-side og steke vafler. Hver eneste vaffel blir viktig i kappløpet for St. Hallvard, som akkurat nå ligger på tredje plass, sier Anita Gustavsson, ansvarlig for denne aktiviteten hos If.

Forsikringsselskapet forsikrer alle barn opp til 13 år som er med i organisert idrett innen Norges Idrettsforbund. En halv million barn er omfattet av ordningen.

- Med denne konkurransen vil vi gjerne gi litt tilbake til alle som er med i idretten, små og store, sier Gustavsson. For mange idrettslag er vaflene selve ryggraden blant inntektskildene, derfor synes vi dette var en morsom måte å vise dette på.

Facebook-konkurransen er allerede svært populær. I skrivende stund er det stekt 2514 vafler. Nedre Romerike Cheerleaders har stekt flest, med 230 vafler. Rett etter følger Oppsal IF Håndball med 203 vafler. På tredje plass ligger St. Hallvard Håndballklubb med 88 vafler.

Mange andre klubber følger rett etter, så du bør også sjekke om det er andre klubber du kan stemme fram. Det er heller ikke for sent å registrere nye.

Alle idrettslag i Norges Idrettsforbund er registrert på systemet. Lier IL og Spa/Bra har stekt 2 vafler hver, mens Sylling IF og Sjåstad/Vestre Lier har stekt 1 vaffel hver.

Vil de andre idrettslagene i Lier gi håndballklubben konkurranse? Hvem tar utfordringen?

Konkurransen varer frem til 15. juni og finnes på www.facebook.com/Ifskadeforsikring.

St. Hallvard Håndballklubb

Flere saker fra arkivet

Vi besøker Liers spisesteder: Vaffel-Per

Varme, nystekte vafler og burgere går unna hos Vaffel-Per hos Maxbo ved Amtmannsvingen. Han driver kafeen i den ene av Liers to bygningsartikkelbutikker med eget serveringssted.

Mer penger til aktiviteter

- Kulturdepartementet har kommet med en fersk ordning for momskompensasjon for idrettslagene, sier Roar Bogerud, liung og leder av Buskerud Idrettskrets.

Norges fineste pledd er fra Sjåstad

Hele 9000 barn fra hele landet konkurrerte om å designe Norges fineste pledd. Jon Inge Gustavsen (11) fra Sjåstad vant med sitt design.

Ribba i jula

Nå om dagen skulle det være gode muligheter til å observere hvem som har spist mest ribbe i jula

Første liung over nybrua?

- Ta bilde av meg! Jeg er første liung over den nye brua, ropte Nils Bertil Kvinge. Han hadde fulgt vegvesenets oppfordring om å prøvegå Drammens nyeste stolthet lørdag.

Startnummer, premier og vafler

Endelig kom snøen tilbake til Tranby og skikarusellen kan snurres i gang.

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Klubben i mitt hjerte!

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterer igjen til Klubben i mitt hjerte. Hvilken klubb i Lier få flest stemmer i år?

Speidere fra Tranby på 6. plass i NM

Patruljen Sofagris konkurrerte om å bli Norges beste speidere i Granåsen i helgen

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

Klubben i ditt hjerte?

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet arrangerer nok en gang en stor avstemming over det ganske land

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Klubben i mitt hjerte

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterte til å stemme på Klubben i mitt hjerte. Nå er stemmene telt. Hvilken klubb i Lier fikk flest stemmer?

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

Våreventyret på Flya

Den vakre mogopen blomstrer nå op noen bare flekker --

Pepperkaker er godt

Jørgen Sveeas og Ruben Alvarstein koste seg på Sanitetshuset med pepperkaker.

Historisk ”Familiedag” på Huseby – søndag 16.mai.

Opplev din egen lokalhistorie på nært hold! Bli med på ”historisk eventyrstund” inne i en gravhaug !!! En annerledes historietime……for store og små !

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Respektabel innsats

Fin stemning i en fullsatt håndballhall, da St Hallvard gang på gang scoret mot sin berømte nabo, Dhk, som nok hadde mer å gå på ---

Skiglede i solskinn

Her er tre svært fornøyde deltakere etter vinterens vellykkede karusellrenn på Øverskogen.

Sjåbagos og julegrantenning på Meren

Sjåbagos sang så tårene rant på flere som var på Sanitetshuset lørdag

Lær å spille håndball

Er du hjemme i høstferien, har Reistad IL et godt tilbud for barna

IF-ambassadør samling

Norges idrettsforbund arrangerte samling for alle If-ambassadører fra Vestfold, Telemark og Buskerud ved Skjærgården Hotell og badepark i helgen. Sjåstad Vestre Lier er IF klubben fra Lier.

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Kunnskapsturnè i Idretts-Norge

Halldor Skard, Bente Skari og Johan Kaggestad var suverene forelesere i Drammen.

Nei til nedprioritering

Frp er uenig i at det skal kuttes 400 000 kroner i tilskudd og støtte til breddeidretten.

100 000 kr til opprustning?

-Stem på oss, sier Emilie og Johanne. Foss barnehage er blant de tre som er med i finalerunden som radiokanalen P4 og Norges største utleieselskap har satt i gang,

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Premievinnerne og best i Norge

Dette er trioen fra St Hallvard videregående skole som kan reise på prosjektreise til Uganda i februar

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Kulturnatt på Musikkverkstedet

I forbindelse med Kulturnatten i Lier lørdag 11. oktober holder Lier Musikkverdsted også dørene åpne med stor konsert på Hegg gml. skole.

Nå kommer også tredje generasjon

- Vi er storfornøyde med den flotte og snørike vinteren, sier Marit Tveten Ellingsen og datter Nina Tveten Eriksen på Solvang i hjertet av Finnemarka.

Årets store begivenhet

Fredag 20. mars er det igjen klart for dansegalla for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Eiksetra på sitt beste

Aktivitetsleder Ragnhild Leirseth (her tv) i Drammens og Oplands Turistforening var svært fornøyd med Barnas Turdag på søndag og ikke minst med at DOT ble tildelt miljøfyrtårnsertifikat av Drammensordføreren.

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Partitilhørighet ingen forutsetning

Uavhengige Folkevalgte med stand på Lier stasjon.

Imponerte i triathlon

Unge Martin Bekken Nilsen dro lenge feltet på sykkeletappen under "Gråtassen" i Vestfold i helga

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

Glad vinner av billetter til Dansegalla

Bente fra Røyken visste hvor bildet vårt var tatt, og vinner to billetter til lørdagens Dansegalla. Les hvor bildet er fra her!

Overkjørte motstanderne

St Hallvard Håndballklubbs G 16-lag økte sine sjanser til å nå NM-sluttspillet etter to gode kamper i går. Keeper Jørgen Kransberg spilte to strålende kamper.

Mer kultur for pengene

Gruppeleder i Lier Ap, Bård E. Strand, begrunner her hvorfor han avviser en OPS-løsning for å få bygd et kulturhus.

Glade barn i håndballhallen

- Barn på Tranby og Lierskogen tar vinterferien på håndballbanen, skriver Tryggve Hagen i Lier IL i en pressemelding.

Morsommere enn i fjor

- Det har skjedd ganske mye rundt dette laget i sommer, sier lagleder for Syllings damelag, Arild Haug (bildet), før Sylling Cup denne helga

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Høsthilsen fra Bergsjøstølen

Sommermånedene er definitivt over for denne gang og høsten har allerede gjort et godt inntog her på 1084 moh. Jakt og fiske er på hell, og multer og bær har fått sin dødsdom av nattefrosten. Nå hviler roen over fjellheimen og skarvet har fått sitt første melisdryss. Vi på Bergsjøstølen vil gjerne ønske dere velkommen til en god opplevelse i en flott fjellheim som enda bærer høstens vakre farger.

Tar en runde til, pappa

Skiglede, vaffel og saft er suksessoppskriften for skikarusellen på Øverskogen.

Optimisme i St Hallvard

- Sammenslutningen i håndballen skal høyne nivået, sier leder Bente Gravdal (bildet) om om den nye overbygningsklubbens første år innen herrehåndballen.

Ikke opprykk i år

Det ble ettmålstap for St Hallvard Håndballklubb i den avgjørende kampen mot Stavanger på lørdag.

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

Flere bilder fra fra Lier-cupen.

-Vi feirer 25- årsjubileum uten at vi sikkert vet om vi har holdt på så lenge, sier Espen Lagerquist.

Vinnere av konkurransen

32 har vært med på konkurransen, 5 vinnere vil få hvert sitt gavekort fra DFDS.

Knut Vollebæk og Vice Versa

På søndag kommer tidligere utenriksminister Knut Vollebæk til Lierskogen kulturkirke. Det gjør Vice Versa også.

Et løft for miljøet

Fotballgruppa i Sylling IF har fått muligheten til å samle inn gamle mobiltelefoner.

90 barn i full fart

Nesten 100 små barn hadde funnet veien til Syllingløpet tirsdag kveld

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Mange grasrøtter små ...

Siden Norsk Tipping innførte Grasrotandelen i 2009 har foreninger og lag i Lier mottatt 2,3 millioner via ordningen.

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Håndballstjerner på Stoppen

Håndballintersserte bør benytte anledningen onsdag kveld til å ta en tur innom St Hallvardhallen (bildet) for å se nydannete St Hallvard Håndballklubb spille mot Drammen Håndballklubb i cupens 2. runde

Men været skifter fort

- Mandag blåste det liten storm på Valdresflya, og veien over fjellet var stengt, men i går var det nesten ingen vind skyfri himmel og 2-3 miusgrader forteller vår mann på Beito, Gunnar Langsrud.

Ferske vafler ved busstopp

- Nå må vi snart slutte, jeg skal på tur, sier Ola Sylling (tv) til kameratene. Han har mest erfaring med slikt salg.

Send inn de beste bildene dine!

Dagen i dag er historie i morgen, og fotografier dokumenterer historien. Fristen for å delta i Lier Historielags årlige fotokonkurranse er 31. januar.

Det Gamle Reistad Cup 2006

Gikk av stabelen i St. Hallvardhallen lørdag 30. september

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Skikarusell på Tranby

Lier IL arrangerte årets første skikarusell siste uke på Tranby og fortsetter på tirsdag.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Christian

Med unntak av at Wok står på menyen, er det intet som sier at Cafe Christian på Liertoppen er en kinarestaurant, men slik er det, og det er intet minus.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Rotary-marsj for tredje gang

Mandag kveld inviterte Lier Rotary-klubb for tredje år på rad beboere fra bygdas bo- og omsorgshjem til turmarsj i vakkert kultur- og naturlandskap rundt Lier Bygdetuns frukt- og staudehage og verneverdige bygninger.

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.

1. divisjon neste år?

St Hallvard Håndballklubbs seniorlag er klar for kvalifiseringskamper etter påske.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Jan Terjes geografinøtter

Vår petitskribent Jan Terje Nilsen har sansen for faktakunnskap, og utfordrer her Liernetts lesere med 12 geografiske spørsmål

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

På landslagssamling

Martin Gravdal Haldorsen, St Hallvard Håndballklubb, er tatt ut på u-landslaget i håndball

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Hjemmepåske på ski?

Blir det like fint vær som på palmesøndag, bør turfolket ta en tur til Skimten og nyte utsikten fra Storsteinsfjell

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Jazz i Sylling

Ønskereprise med Magnolia jazzband i Sylling kirke

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Forsiktig åpning på bygdetunet

Søndag 20. juni blir det offisiell åpning av historielagets sommerutstilling på bygdetunet.

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Finale i bandkampen

Hvem vil du skal spille på Gamle Kirkeplass sammen med Madcon på Drammen Elvefestival?

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Cupfinalehelga over: Konkurranse med premier

Liernett inviterer leserne denne uka til å svare på noen spørsmål i forbindelse med helgas cupfinaler. Det blir trukket ut premier til beste besvarelse. Spilleren (bildet til høyre) har spilt finaler for to forskjellige klubber ---- Han vant en og tapte en. Send inn ditt svar på konkurransen!

Broom-broom i kulturkjerka

Søndag blir det full fart i Lierskogen kulturkirke (bildet). Da skal Jan-Erik Larsen underholde med morsomme historier, musikk og sang.

Liung viste vei til fotomotiver

Da en fotobutikk i Drammen arrangerte byvandring for over femti ivrige fotografer i formiddag, var det en liung som viste vei gjennom byen.