Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Suksess eller fiasko?

Tross ballonger, kakefest og glede over nye butikker: Det en gang blomstrende bakerikvartalet sliter med å finne leietakere.

I går var det "Nyåpning av Bakerikvartalet" med ballonger, gratis kake, kaffe, tegneverksted og trylleshow. Sånn sett dufter av suksess, men en tur innom tydet på det motsatte. Tomme lokaler og nedrullede gittergardiner griner mot de besøkende og minner svært lite om de glade dagene med Coop og postkontor som noen av publikumsmagnetene.

Etter en langvarig nedgangstid nærmest uten leietakere er det nå fem firmaer i svært forskjellige bransjer som leier lokaler, 437 m2 lokaler er fortsatt ledig. Utleier lover god eksponering mot Heggsbroveien, men forklarer ikke hvordan den gode eksponeringen er mulig når de ledige lokalene ligger et godt stykke inn i bygget. I dag er det et helsestudio og en grønnsakbutikk som er mest synlig fra gaten.

437 m2 ikke spesielt praktiske lokaler er fortsatt ledig

En av Liers tidligere og mest kjente politikere foreslo for en tid siden at Lierbyen skulle framsnakkes, som det heter med et moteord. Forslaget er sikkert velment, men det hjelper like lite som å framsnakke et beinbrudd. Bakerikvartalet er dessverre bare ett av mange eksempler på mislykket planlegging i Lierbyen.

Den nye grønnsakbutikken har eksponering mot Heggsbroveien. For andre er det mindre muligheter.

Bakerikvartalets butikketasje er utformet etter et konsept som stort sett ble forlatt for flere tiår siden: En stor dagligvarebutikk og en håndfull småbutikker som selger det man ikke får i dagligvarebutikken. Mens slike småbutikker kunne lønne seg i tidligere tider, er de nå innhentet av en ny virkelighet, og virkeligheten er at de er for små til å kunne drive lønnsomt. Derfor skygger de profesjonelle kjedene unna og overlater arenaen til amatører med stort engasjement, men begrenset kapital og kunnskap. Og så går det som det dessverre ofte gjør.

Lierbyen

Flere saker fra arkivet

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Lovende åpning

Hanne Mossefin er fornøyd etter flyttingen av fotobutikken "Mørkerommet" i Bakerikvartalet til nye lokaler i Lierbyen

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

Lierbyen våknet av dvalen i dag

Det var stor tilstrømning og kjøpelyst da to julemarkeder slo opp dørene i formiddag.

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

Banken blir borte

DnB NOR stenger kontoret i Lierbyen på fredag, og mange er skuffet. Men protester hjelper ikke. - Det skal bare være ett ekspedisjonssted i hver kommune, sier banken, som i sin lokale glanstid hadde både fire og fem filialer strødd utover lierbygda.

Over 1100 liunger var innom

Driftsjef Vidar Jensen (tv) og Kenneth Graarud kunne smile fornøyde etter åpningen av den nye dagligvarebutikken i Lierbyen.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Fremad mot Høyre

Alt vel på Vestfronten.

Tomme lokaler til tross --

Mer enn 40 mennesker var til stede på møte på Haugestad om økt samarbeid.

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Sporene skremmer

Når serveringstedet ”Toget” på Lier stasjon nå bekrefter at dørene lukkes, kommer det neppe som noen stor overraskelse. Toget er bare et av flere eksempler på at velment, men ukvalifisert og lite gjennomtenkt kommunal medvirkning har resultert i kostbare tiltak med usikker fremtid.

Opprett en styringsgruppe

Det ansvarligjør politikerne, mener Bård Strand ( tv ) i en kommentar til saken om kulturhus i Lierbyen

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

265 kroner per innbygger?

Dette kan bli et nøkkeltall å ta stilling til for politikerne om de skal vedta at Lier kommune arbeider videre med planene om et kulturhus

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Vitensenter et flott tilbud

- Det vil passe utmerket inn i målsettingene for skolene i Lier, sier Terje Sagvolden (H)

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Tomme butikkhyller.

Streiken har nå vart ei stund, og butikkhyllene begynner å tømmes synlig. Kanskje er det nå på tide å løpe og hamstre litt? Vi har sett litt på ståa i Liers butikker.

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Fortsatt ledige plasser i barnehagen

Valstadhaug korttidsbarnehage har plass til høsten

Flerkulturelt på Frogner menighetshus

For andre året på rad hadde Flyktning- og voksenopplæringssenteret sin juleavslutning på Frogner menighetshus. Det har vel neppe vært danset så mye i dette kristne forsamlingslokalet i Lierbyen.

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Hva gikk galt i kulturhussaken?

Hvorfor reagerte ikke administrasjon og politikere på blant annet mangelfull behovsvurdering, urealistiske budsjetter og andre kommuners negative erfaringer?

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

Vi besøker Liers spisesteder: ASVOs kafé

For ASVO på Kjellstad er kafédrift en av mange aktiviteter. Kafeens åpningstid gjør at det er lunsjservering som er mest aktuelt.

- Vedtaket som forventet

- Jeg er ikke overrasket over utsettelsen, sier Leif Vinge (bildet), leder av Kulturrådet, etter Formannskapets møte på torsdag

- En glede å være leder

Det sa Robert Blåhella til Liernett under Bluesklubbens 10-årsjubileet på Vestre Renskau Gård, der han mottok æresmedlemskap.

Siste sjanse søndag

Lena Akopian har siden lørdag 18. april stilt ut bilder hos Galleri Perrongen, Lier kunstforenings lokaler i Lierbyen. I morgen pakker hun sammen. Kommer du mellom 12 og 15, kan du få den med deg.

Liertoppen bløffer fortsatt

At også markedsførere må holde seg til sannheten, er nokså elementært, men for enkelte blir det av og til fristende å smøre på litt ekstra.

Lier fikk bank

Nyåpningen og utvidelsen av DnB NORs avdeling ved Amtmannsvingen ble markert med taler av ordfører og banksjef, med blomster til første kunde og med bløtkake og kaffe til alle.

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Grønne Lier

- der orkideer dør

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Bare èn ledig plass

Førskolelærer Kristin Myre ser frem til å utvide Valstadhaug kortidsbarnehage til en fulltidsbarnehage på nyåret, her med Mille Lothe-Lyngås som får flere venner å leke med.

Kulturaktivitetshus i Lierbyen

Mulighetene for å etablere et kulturaktiviteshus drøftes i kveld på Haugestad

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.

Regionmesterskap i volleyball – gutter 15 år.

Inspirert av fjordårets suksess dro årets utgave av Sylling Desperados til kongsberg for å slåss om plass i landsfinalen. Det skulle dessverre ikke holde denne gang.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Vi besøker Liers spisesteder: Brødgalleriet

Brødgalleriet ligger et steinkast fra der Liers gjennom tidene mest berømte serveringssted, Heg Gjestgiveri, lå i 200 år før det for ti års tid siden ble flyttet til Lier Bygdetun.

Lier droppet reiselivsmessen

Verken Lier eller jubileumsbyen Drammen viser ansikt på årets reiselivsmesse i Lillestrøm. Det er for så vidt greit, for messen blir tynnere og mindre interessant for hvert år.

Formannskapet avgjør

Flertallet i Tjenesteutvalget avslo et forslag om utsettelse av kulturhussaken og saken "ruller videre" så lenge ---

Premierer kirkelig vanskjøtsel

Det sier Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård Strand (tv på bildet), til Liernett om kommunens tilskudd på to millioner til kirkebygg på Lierskogen

Hva skjuler seg i bakken?

Ved en tilfeldighet fikk jeg vite at det finnes en del gull i Norge. En artikkel på Internett, hevdet at gullforekomster var spredt ganske jevnt ut over verden, og at det sannsynligvis finnes like mye gull i Norden, som i for eksempel Klondyke og Sør- Afrika.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Menneskeverd i sentrum

Lier KrF startet valgkamp på Lierdagene i helgen.

Varierende kunnskap om jordbær

Det ser ut til at enkelte butikkansatte stort sett kan gjøre greie for priser --

Innflytting i januar

Rektor Sissel Gerhardsen Røine har all grunn til å feire at de nye lokalene til Kulturskolen er blitt godkjente

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

Feil og fakta

- Den senere tids debatt og presseomtale vedrørende det planlagte kulturhuset i Lierbyen har brakt til torgs mye feilinformasjon og misforståelser, skriver kultursjef Ingeborg Rivelsrud.

Folk kommer, bøkene går

I dag og i morgen er det bokmarked i kulturhuset i Klokkersvingen, også kjent som Frogner menighetshus.

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Hvor grønt er grønne Lier?

Etter at jeg i en litt fleipete leder skrev at lier er godt inne på SFT si verstingliste, har ordføreren lett og lett. Hvor er lista?

På vei til Stoppen

Etter møtet i formannskapet i går vil Lier voksenopplæring overta en del av lokalene til Stoppen skole.

Manglende dialog

- Det er trist at ingen av de andre borgerlige partiene var interesserte i en dialog om budsjett i forkant, mener Lars Haugen og Knut Eilert Sørnes (th på bildet) i Lier FRP

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Lite vann i elva

I hvertfall til vårflom å være.

Godt besøk ga tomme trær

- Mulighet til selvplukk så langt det rekker, sa arrangørene. De fikk rett, for med den store tilstrømningen til Eplefestivalen ble trærne ribbet for epler allerede lørdag.

- Politisk barnehage

Innlegg fra Mathias B. Dannevig, Lier Arbeiderparti

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

En ligning med mange ukjente

Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen (på bildet), henholdsvis ordførerkandidat og leder i Lier Fremskrittsparti, begrunner her partiets standpunkt i kulturhussaken

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

Kampen om annonsekronene

Leder: - Å plassere alle egg i én kurv støtter aktivt opp under monopoldannelsen innenfor norsk presse

Språkopplæring i nye lokaler

Kuteh Jonbula, Bobby, Fakeba og Nast fra Gambia sørget for god stemning da Lier voksenopplæring holdt innflyttingsfest på Stoppen.

Full stopp igjen for Toget

Toget på gamle Lier stasjon er stengt ”på grunn av lang juleferie”. Intet tyder på at det åpner igjen på nyåret.

Søndag er Bygdetundag

Utstillingen "Busser og biler i Lier fra 1900" vises nå på Bygdetunet. Den er bare en av grunnene til at Bygdetunet er vel verdt et besøk nå på sommerstid.

Kulturhusprosjektet en usikker fremtid?

Derfor konkluderer kulturrådet (her representert ved Leif Vinge) i et åpent brev til de politiske gruppelederne med at administrasjonen må få en frist til 1. september 2010 med å fremlegge et fullverdig grunnlag som er egnet for politisk behandling.

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Innholdsløs kulturdugand i fin innpakning.

Å arbeide på nettet betyr at vi må sende stoffet langt fra oss før det kommer tilbake. Noen ganger kommer det i bane der ute, slik som denne artikkelen om idédugnaden på Sylling skole. Nå har den etter lang tids fravær svingt innom redaksjonen igjen, og vi knepper den fast i serveren. Med idrettshallen og aulaen har Sylling fått et anlegg som står i en særstilling i bygda, vakkert og smakfullt, praktisk og hensiktsmessig. Her vil kreative hoder kunne boltre seg uten å stange i veggen fordi dårlige lokaler og manglende utstyr setter grenser for skapende aktivitet.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Kunsten å bygge uten penger

Penger var det for lite av, og alle visste at det var andre og viktigere behov. Men beslutningen var tatt, og beslutninger endrer man ikke. Forfatteren av ukens petit har forsøkt å forestille seg beslutningsprosessen i forkant av et påkostet byggverk.

Suksess for musikalen

Musikalen som ble holdt både i går og i dag på Lierbyen ungdomsskole, ble en stor suksess med fulle hus!

Lier før og nå

Utsikten fra Hegsbro mot Fosskvartalet ble radikalt endret for et par tiår siden.

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Drammen + Lier = Sant?

Forholdet mellom Lier og den jubilerende nabobyen Drammen er i fokus på årets sommerutstilling på Lier Bygdetun. Formann Hallingstad og ordfører Nævestad er, som så mange ganger tidligere, nøkkelpersonene når utstillingen åpnes på søndag.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Mye for pengene

Frivilligsentalen engasjerer 70 frivillige som gjør det mulig å gi brukerne et svært mangfoldig tilbud.