Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lierbyens ukjente perle

Elvestien langs Lierelva fra Andershaugen til Bergflødtveien.

Ros skal kommunen ha for denne fine turstien med bord og benker i stein, rekkverk, fiskeplasser, brygge og turplass for grilling. Her oppleves Lierelva både i stille og i små stryk. Det høres den beroligende låten av rennende vann, fuglesang og er en heldig kan det ses glimt av laks opp elva.

(Parkeringsplassen ved Andershaugen, mot elva, bak kommunehuset, har tre timers parkering.)

Bli med på en tur!

Vi går ned den svingete stien fra parkeringsplassen og ned til elva. Til høyre langs elva står det rødmerkede stikker, for tanken var vel å la elvestien gå ned til brua ved Hegsbroveien eller helt ned til Hegg skole. Fuglesangen slår i mot oss, så fort vi kommer inn i løvskogen og det lukter godt av jord, planter og trær.

Trær og gress er fortsatt vårlig grønt der vi følger stien mot steinhvelvbru som ble åpnet i 1915, og vi kan høre noe motordur fra bilene, som nå kjører på den tidligere jernbanebrua.
Her var det også tidligere ei jernbanebru, som i 1872 ble bygget av platejern på trestolper, med et spenn på 11 meter. I 1915 passerte toget til Kristiania, denne gamle brua for siste gang.

Stien går under steinhvelvbrua. Og når vi ser opp og til side er det bare å beundre den tidens ingeniører som i 1915 bygget dette mesterverket av ei bru. Kommunen har også gjort en kjempejobb med å bygge opp og sikre stien. Samtidig som det fine rekkverket setter et flott preg på det hele.

Neste stopp er ved handicapplassen, som er bygget ut mot elva på nedsiden av Lier Drift-Bilbo og vi holder oss i rekkverket, strekker oss over, og ser etter sjøørret og laks.
Og der i stryket, ser vi en mørk, stor skygge bevege seg motstrøms opp elva.
Kanskje skulle vi tatt med fiskestang og kjøpt fiskekort og meit på Statoil.
Lierelva er Norges beste sjø-ørret elv, sør for polarsirkelen.
I elva finnes også bl. annet ål, gjedde, abbor, mort, stam, brasme, suter og vederbuk.

Vi legger Bilbo bak oss og det kommer til syne en liten flat «dalbunn» med grønne sletter på begge sider og med ei stille og rolig Lierelv flytende i midten. I bakgrunnen synes gården Renskog.
Like før Elvestien tar slutt er det laget ei brygge, hvor det kan fiskes fra, eller som kan brukes som et utgangspunkt for kanoer eller kajakker, for de som vil padle ned til Gilhusodden.

Vi er ved enden av Elvestien og ser i skjæringa opp mot Vestsideveien, konturene av den gamle Syllingveien. Her burde det være mulig å bygge en gang og sykkelvei som kobles både til Elvestien og til Baneveien og Egge. Den gamle bilbrua over Villingbekken er fortsatt intakt og veien opp mot gården Renskog synes i bakken. Det må ha vært trangt for de grønne og gule bussene til Lierruten å komme over denne smale brua, etterfulgt av en skarp sving opp mot Renskog

På skrå bak brua, ut mot Vestsideveien, lå også huset til Halfdan og Magrethe Larsen.
Halfdan var allerede døvblind da han bygget huset i 1949. Han fortalte selv i et intervju i 1957, at noe hjelp fikk han, men det meste gjorde han selv. Han hadde møbeltapetsererverksted i kjelleren og var en spesialist i å lage gyngestoler. Han kunne jo blindeskrift, men forsto også godt når det ble skrevet i håndflaten hans. Han fortalte: « Den største gleden han hadde var om våren og kjenne på alle knoppene av blomster og trær og merke hvor fort de vokste fra dag til dag. Da føler jeg meg virkelig lykkelig.»
Halfdan var formann i døvblinde forbundet fra 1958 til 1965 og fikk også kongens fortjenestemedalje i gull. Halvdan var en av initiativtakerne til Eikli på Konnerud.
Han døde i 1979.
Nå er huset som ble vanskjøttet i mange år, revet og det er bare en åpen plass igjen.


Før rivning i 2009

Huset til Halvdan var velstelt og gul malt, med hvite vinduer. Her var det også et rødt uthus.
Plenen var kortklippet og hagen med blomster og bær var alltid velstelt.

Takk til kommunen, for en fin tur langs Elvestien.

Men, vi gir oss vel ikke her? Vi fortsetter gjerne turen langs noe av den gamle skyss veien tilbake til Lierbyen, på veien hvor det en gang var hest og kjerre som dominerte.
Femti meter opp i Bergflødtveien, går Thorvald bakken opp til venstre. Da er vi på skyss veien og følger denne via Østenga og Østre Eikenga til Lierbyen. Der Østre Eikenga slutter lå plassen Eikenga med bondegård og en herskapelig bolig, bygget i 1870 og som fra 1904 til 1917 var lensmannsgård. Plassen Eikenga ble delt i 1874 og mens bondegården til Ola Jahren er revet, står fortsatt boligen her.

Der Østre Eikenga begynner holdt Lier Skydsstation- Solvang til.
Skysstasjonen var i drift fra 1875 til 1910.
Huset med det karakteriske brutte hjørnet, er godt vedlikeholdt og står fortsatt på samme sted.

Vi fortsetter videre til kommunehuset Haugestad fra 1907.
Tar en tur bort til statuen av oberst Heg som ble avduket i 1925.
Oberst Hans Chr. Heg var eldste sønn av de som drev Heg gjestgiveri og han utvandret til Amerika som 10 åring i 1840. Han ble skutt og døde i 1863 i slaget om Chickamauga, under den amerikanske borgerkrigen. Heg gjestgiveri ble revet og satt opp igjen på Lier bygdetun.
Gjestgiveriet lå på Heggtoppen, omtrent der hvor Rimi i dag holder til.

Vi setter oss på benken utenfor Haugestad og ser over til gamle Lier stasjon som ble etablert i 1872 og ser også deler av Lierbyen. At det i Lier ble et tettsted og kommunesenter her, skyldes etableringen av Lier stasjon. (Navnet Lierbyen ble ikke brukt før rundt 1920)
Fra 1904 omfattet stasjonen også Lierbanen fra Lier til Sylling.
Lierbanen ble nedlagt i 1932 og Lier stasjon ble nedlagt i 1973.
Toget som nå står på skinnene mangler både lok.fører og passasjerer.

Inne i stasjonen er det maleriutstilling, og den åpne døra innbyr til å gå inn.
Synd at de andre bygningene står tomme.
Kanskje det der ute finnes noen kreative sjeler, som finner ut hva de kan brukes til.

Da er vår tur over.
Kan en av Lierbyens seks spisesteder friste?
Der er det et stort utvalg fra kebab, cheeseburger, pizza, bagetter, middag, til is og kaker og flere kaffevarianter.

Takk for selskapet.
Svein H Trogstad

Historie Lierbanen Lierbyen

6 kommentarer

Onsdag 20. juni 2012 00:10: svein
Rettelser:. Døvblinde senteret på Konnerud heter Eikholdt og det ble åpnet 26/8-1980. Etter Halvdan Larsens død.
Rett over gaten, Østre Eikenga, for den gml. skydstation-Solvang ligger det store huset til Hegsbro. Anders Hegsbro som var kjøpmann og grossist, har gitt sitt fornavn til Andershaugen, hvor fra Elvestien i dag begynner i Lierbyen sentrum.

Svein H T.
Fredag 6. juli 2012 14:24: Besøkende M
Elvestien i Lierbyen.
En fin opplevelse! Har gått den for første gang og gjør det gjerne oftere.
Hva med noen krakker og innformasjonsskilter?
Tirsdag 17. juli 2012 11:16: Tove Hofstad
Flott artikkel!
Onsdag 1. august 2012 10:18: Sture
Spaserturen min på den flotte elvestien, ble kraftig forringet , når jeg så den haugen med asfaltlignende stoff som var lagt i en haug på stien mot brygga.
Hvem har lagt det her og hvor kommer det fra?
Har kommunen virkelig gitt tillatelse til dette
Torsdag 4. oktober 2012 17:42: Ole Kristian Bratset
Flott artikkel! Må få tatt en tur neste gang jeg er hjemme i Norge!
Fredag 5. oktober 2012 03:25: Liv iren Jahren
Hm. Det er nå ikke kommunen sin eiendom de oppbevarer asfalt på. Det er privat eiendom som kommunen har bygget natursti på. De har ikke spurt om lov til det, men gjør det alikevel - resultatet er jo supert så hvorfor ikke. Kos deg på dine turer ,men ikke la asfalt ødelegge turen din, for det vil du oppleve flere ganger. Området er i utvikling og stien vil være til alle så lenge grunneierne ikke bryr seg om å gjøre noe selv..

Flere saker fra arkivet

Vil flytte Lierelva 25 meter

Møt opp med bøtter og spann.

Kongene av Lierelva.

Ingen kjenner Lierelva som Tom Erling og Bjørnar. De to siste dagene har de svømt og padlet fra Dammyrdammen til Crossbanen ved Fugleruds gartneri.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Turveien er blitt svinesti

Hestemøkk og arrogante ryttere ødelegger turveien mellom Heggtoppen og Kjellstad.

Lierelva renere enn før?

Resultatene viser at det ikke er økt forurensning på strekningen fra Bilbo til Hegg, sier Nina Alstad Rukke, miljørådgiver i Lier kommune.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Lier før og nå

Da huset i Lierbyen var 30 år gammelt, ble det solgt for 37.600 kroner. Her om dagen ble det solgt igjen.

Ski eller sykkel?

Finn Helge Olsen foretrakk skiene fra Kanada forrige helg og var strålende fornøyd --

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Hvor grønt er grønne Lier?

Etter at jeg i en litt fleipete leder skrev at lier er godt inne på SFT si verstingliste, har ordføreren lett og lett. Hvor er lista?

Årets siste tur?

Brua ser innbydende ut, og ingen advarer mot farene som lurer.

Med sykkel eller bil?

Ukas kulturminnepost er satt opp ved Engerbrenna.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Måtte forlate huset

Flommen har gjort store skader hos familien Huseby i Baneveien

Med livet som innsats

Christian Aakermann, venstrekandidat til Kommunestyret, mener at den lille biten av Vestsideveien nærmest Lierbyen straks må sikres med en gang-og sykkelvei

Åmotveien er stengt ved brua

Vannet har nå kommet over brua nederst i Åmotveien. Veien er stengt på ubestemt tid. Brua holdt på å rase i sammen tidligere i dag. Ikke prøv å kjør over den

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Lier før og nå

NSB hadde stoppested ved Reistad helt til Lieråstunnelen ble åpnet i 1973 og gjorde deler av den gamle Drammensbanen overflødig. Nå er det andre aktiviteter der toget gikk.

Lier før og nå

Jernbaneundergangen like ved Lier stasjon var en effektiv stopper for høye biler og busser på vei mot Egge, Sjåstad og andre steder langs Vestsideveien.

Fare for flom

Store nedbørsmengder i dag har ført til høy vannstand i Lierelva

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Stemningsfull tur langs Lierbanen

Statsministeren var der ikke denne gangen. Lier Sangkor var heller ikke der. Men Erik Holm i Historielaget ”spilte” Statsminister Hagerup fortreffelig da han fremførte et utdrag fra talen regjeringssjefen holdt for 100 år siden.

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Hvorfor ble Maria-Elisa så glad?

Stor opplevelse å besøke stedet der bestefars oldefar vokste opp.

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Sporene skremmer

Når serveringstedet ”Toget” på Lier stasjon nå bekrefter at dørene lukkes, kommer det neppe som noen stor overraskelse. Toget er bare et av flere eksempler på at velment, men ukvalifisert og lite gjennomtenkt kommunal medvirkning har resultert i kostbare tiltak med usikker fremtid.

På laksesafari i Gaula.

Gaula er kjent som en av Norges beste lakseelver. Fra Killingdalen i Ålen til Øysand i Melhus renner den 125 km. Laksen stopper i Haltdalen ved Eggafossen. Der blir den stående å stange før den igjen setter kursen mot havet.

Lier før og nå

Alfheim var blant de mest kjente og imponerende husene i Lierbyen da det sto ferdig i 1908. Huset ligger der fremdeles, men er nå inneklemt blant blokker som bare har navnet felles med den gamle sveitservillaen.

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

Fartsdumper er nødvendig

30 km-skilt blir ikke alltid respektert, så her har et foreldrepar tatt i bruk andre virkemidler -

Opplevelse, helse og historie

- "Ukas Post" har mange sider ved seg, skriver Arne Ask i sin omtale av ukas post ved Aschenbergsetra

Idylliske Kårevann

Bruk sykkelen og finn Ukens kulturminnepost

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

Lier før og nå

Klokkergården på Heggtoppen var en av Liers gamle og meget bevaringsverdige bygninger. Hva skjedde med huset?

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Krøderbanen og nogo attåt

Øyvind Melgaard (tv) og toradergruppa fra Lier har bidratt til fin stemning på veteranbanen i sommer.

Forbi veibommen på sykkel

Ønsker vi at naturens lyder skal vi bli overdøvet av lyden av motorkjøretøy gjennom åpne veibommer i marka eller skal syklistene være priviligerte til å gjøre dykk inn i naturen ? --

Sylling fra luften - men når?

Mange takk til alle lesere som brukte litt av solskinnspåsken til å granske flyfotoet fra Sylling og Holsfjorden. Og rett svar er …..

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

Spøker det på Lier sykehus?

Populært utfartsssted for dem som søker paranormal aktivitet.

Parkeringshus løsningen?

Er du en av dem som har problemer med å finne parkeringsplass i Lierbyen, spesielt på en fredag ettermiddag?

300 kilometer blodslit

Det er ikke bare i Lier man sliter med oversvømmelser. Gjermund Frostad fighter i gjørmehavet i Polen.

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

Tilbakeblikk: Trafikkfellene

Liernett har gang på gang satt søkelyset på mange helt unødvendige farer i trafikken. Responsen har vært laber.

Romjulstur til fots

Sol og vakkert vinterlandskap gir ro og stillhet langs en sledevei i Øvre Lier.

Full stopp igjen for Toget

Toget på gamle Lier stasjon er stengt ”på grunn av lang juleferie”. Intet tyder på at det åpner igjen på nyåret.

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Minst 1000 dekar ødelagt

Over 1000 dekar ødelagt - 20 bruk har hittil innrapport til sammen 750 dekar hittil, sa jordbrukskonsulent Lars Kyllingstad til Liernett i ettermiddag.

Lier fotoklubb oppdaget Tronstad.

Under kyndig ledelse av turguide Thorvald Lerberg fikk Lier fotoklubb i dag omvisning på Tronstad. Endelig var det noen som tok seg bryet å dokumentere hvordan Tronstad egentlig ser ut,

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Klare for avspark!

Liernett møtte seks ivrige og blide gutter på lørdag, i full gang med å prøve den nye ballbingen ved Hegg Skole.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Snøfallet til glede og bekymring

Parkeringsforholdene var tildels kaotiske i Lierbyen i dag tidlig. De fleste ansatte ved skolene i Lierbyen var nødt til finne rerserveplasser langs veien. Men barna frydet seg.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Petit

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Panta rei

Alt flyter

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Hvor tok benken veien?

Den populære benken på jernbanetraseen overfor Sørumlia forsvant i løpet av helgen.

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Krig er ei det beste, men …..

Lier og Drammens bokhandlere bør sikre seg denne boken før julehandelen.

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Over 800 solgte billetter

- Interessen er svært økende, melder Morten Utengen om konserten ved Asdøltjern lørdag kveld.

Åpen Gård i Lier

Det skal være tjuende gang Lier Bondelag arrangerer åpen dag på bondegården. Og som vertskap i år hadde laget oppnevnt Torill Helgerud og Wiggo Andersen på Helgerud gård mellom Egge og Lierbyen.

Lier Venstre 125 år

Er partiet i ferd med å våkne av Tornerosesøvnen?

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Tid for å klatre i trærne!

Ifølge Hageselskapet er det nå på høy tid å finne fram saks og sag og begynne med beskjæringen. Fjerning av gamle, stagnerte grener uten årsskudd bidrar til foryngelse av trær og busker, slik at vi kan beholde dem lenger.

Borgestad barnehage offisielt åpnet

Borgestad barnehage på Nordal ble offisielt åpnet tirsdag 14. februar

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Så forsvant isen

Det betyr at de sommerlige temperaturene innbyr til en påsketur over Altanåsen og ned til Svangstrand -

Vintersol og snømåkerøyne

- Jeg hater vinteren, hutrer ei venninne i magekort jakke og høye og høye støvletter. Ukens petit er ved Elin Fauske.

- Amatørarrangement!

Sindre Jansson Haverstad fra Tranby var ikke alene om å uttøve kritikk av italienernes opplegg for dagens Ski-o-tour.

Helt unike bilder fra et kjent hus

Heg Gjestgiveri er trolig blant Liers mest fotograferte bygninger, men det er etter flyttingen til bygdetunet. Nylig kom det frem gamle bilder fra husets mindre kjente fortid. Blant dem bildet (over) av den store frukthagen ved huset.

100 000 kr til opprustning?

-Stem på oss, sier Emilie og Johanne. Foss barnehage er blant de tre som er med i finalerunden som radiokanalen P4 og Norges største utleieselskap har satt i gang,

NAF: Ansvarlige myndigheter må finne løsning

Gående leker med liv og helse i rundkjøringen der Ringeriksveien krysser Vestsideveien, men hverken politi eller andre myndigheter ser ut til å bry seg om det.

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

Et lite stykke psykiatrihistorie

Selv om de gamle bygningene på Lier sykehus står og forfaller, er de gamle bygningene vel så godt besøkt som de som fremdeles er i drift.

Velg klosteret i helga

Gå i kloster – i hvert fall for et par timer. I forbindelse med kunstmønstringen Kunst rett vest holder 9 lierkunstnere atelierene sin åpne for publikum i helga

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

150 katalysatorer stjålet i Lier

Det kan ha vært brukt båt under et tyveri fra Lier Bilopphugging i helgen.

Tur til Kruttjern eller Myggheim?

En kulturminnepost står enda ei uke ved Kruttjern. Men du har 14 dager frist for å finne kulturminneposten på Myggheim.

Skjødesløs vedlikehold

Det skriver Bård E. Strand i en kommentar etter vedtaket om salg og riving av Gamle Hegg skole.

Stille dager på hamburgerkafeen

Hos Max ved den tidligere bomstasjonen på Kjellstad er trafikken mindre enn ventet.

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen