Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Sett egne grenser for pengespill

87 prosent av Norges befolkning mener de ikke har problemer med pengespill. De 650.000 øvrige bør ta en titt på spillevett.no før både vett og penger forsvinner.

Utsikten til gevinster i millionklassen frister mange til å spille bort penger som skulle vært brukt til helt andre formål. Men ikke alle spill er like farlige.

Extra-spillet regnes blant de tryggeste pengespillene man kan spille. ExtraStiftelsen, som eier spillet og fordeler overskuddet fra det, er likevel opptatt av å gjøre det stadig sikrere, så det ikke skal trigge spillproblemer hos noen. Dette arbeidet gjøres i samarbeid med Norsk Tipping, som drifter Extra-spillet. 

Hvis du føler at du er utsatt, kan du selv sette grenser for din spilling på norsk-tipping.no. Du kan sette grenser for hvor mye du ønsker å spille for per dag, uke, måned og år. Grensene gjelder da i alle salgskanaler, både i kiosker og butikker, på nett og på mobil. Omtrent 3000 spillere har allerede satt personlige grenser for sitt spill.

Norsk Tipping har internasjonal sertifisering for å drive ansvarlig spillvirksomhet. Sertifiseringen er en attest på at spillansvarlighet er en integrert del av den daglige virksomheten.

-Heldigvis er det et stort flertall på 87 prosent av alle nordmenn som ikke har noen som helst problemer med pengespill. Vi ønsker likevel å være på den sikre siden, sier generalsekretær in ExtraStiftelsen, Hans Christian Lillehagen.

spillevett.no kan du teste deg selv om du er i faresonen for spilleproblemer. Du kan også lese spillevettregler og annet stoff om spill, spillevett og spilleproblemer.

 

Flere saker fra arkivet

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Lykkepotten til Lier

Full uttelling for Lier-kvinnen som vant 13,7 millioner i Viking Lotto onsdag kveld

Kunnskapsturnè i Idretts-Norge

Halldor Skard, Bente Skari og Johan Kaggestad var suverene forelesere i Drammen.

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Ferdig med problemene.

Etter ei fryktelig helg der Lier- nett stort sett har vært av nett, ser det nå ut som om problemene er løst. Vår serverleverandør lover oss at problemene nå skal være løst, og at Lier-nett vil være tilgjengelig.

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Fotballfest for de yngste

- Over 100 lag er påmeldt for spill på våre åtte baner i helga, sier fotballformann Helge Røed (bildet) til Liernett

Vis respekt - vær en lagspiller

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Klubben i ditt hjerte?

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet arrangerer nok en gang en stor avstemming over det ganske land

Brillefin nyttårsaften

I år får du beskyttelsesbriller med på kjøpet når du skaffer deg fyrverkeri. 700 000 briller deles ut til fyrverkerikjøperne, og hensikten er å få bedre sikkerhet og færre skader som følge av bruk av fyrverkeri.

På grensen

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal, pensjonist, politiker og tidligere kulturprisvinnner

Eik/Tønsberg - Team Liungen 1-0

Snipp snapp snute så var seiersrekka ute.

Interessant alternativ

Det sier Ap's gruppeleder, Bård Strand (bildet), om Paul Christian Justads forslag om å vurdere å kjøpe Brøholt som fremtidig erstatning for Frogner Sykehjem.

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

Stopp Einar Olsen & Co

Drammensregionen er i dag en av landets mest trafikkbelastede områder. Når det gjelder støy ligger regionen helt i toppen. Selv langt inne i Finnemarka hører man byens sus.

En spennende tropp

- Espen Røisland og Stian Solberg på neste års Adeccoligalag Asker og lillestrømspiller Mergim Hereqi, tidligere Strømsgodset, er blant årets nye spillerne i seriepremièren på lørdag, sier Ketil Verpelstad (på bildet), leder i Lier futsal.

Stool Ball

A Sussex Game eller alle ballspills mor. Det er ikke godet å si hva som er rett. Det spilles i hvert fall i Suseex og er svært gammelt. I Eastbourne har elever fra Lier i snart 40 år fått prøve seg

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Fortsetter i Lier

Det er lite som tyder på Liers landslagsaktuelle spiller, Karanweer Gewal (15) forsvinner til større klubber --

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

St. Hallvard – et etterspill

Det er ikke bare de store finansakrobatene på børsen som i nedgangstider finner det opportunt å søke statens hjelp når det butter.

Seksualisert oppvekst

- Det norske samfunnet blir i stadig økende grad seksualisert, hevder Janicke Karin Solheim.

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Utspilt nok en gang

- De rykket opp to år tidlig. Det må trenes dobbelt så mye for å holde elitenivå, var trener Dragoljub Ilic klare kommentar etter at Lier Volleyballklubb tapte 0-3 for seriemesteren Kristiansund i Syllinghallen i årets siste eliteseriekamp.

Mer penger til aktiviteter

- Kulturdepartementet har kommet med en fersk ordning for momskompensasjon for idrettslagene, sier Roar Bogerud, liung og leder av Buskerud Idrettskrets.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

Kan utviklingen endres?

- Vi lever i en verden som er i ferd med å nå vekstens grenser. Er det noe alternativ? Professor Ove Jakobsen har svaret, sier Grønn gruppe i Lier og inviterer til seminar i morgen.

Vi sliter litt med serveren om dagen.

Vi beklager virkelig, men vår serverleverandør har problemer vi ikke kan kontrollere. Det betyr at mange av de som kobler seg til nett med telenor eller tiscali ADSL ikke kommer inn på sida.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

- Hesten er en stor ressurs

Hesten er kanskje en større ressurs enn mange vet, skriver Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) i dette innlegget.

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

Drømmestipendet 2011 til Henrik Falang

- Min drøm er å bli profesjonell utøvende trompetist, skrev Henrik Falang i søknaden. Nå er han 10.000 kroner nærmere målet.

- Et rimelig, originalt og positivt forslag

- Det er grenser for hva vi kan få ut av enhver forhandlingssituasjon, skriver Tor Kristen Haugen, en av Venstres to kommunestyrerepresentanter.

Juledrikken skal også pantes

Du kan bidra til et bedre miljø ved å pante drikkevarene etter juleselskapet. Det er nemlig pant på både gløggflasker og en rekke andre drikkevarer vi kjøper inn til julehøytiden.

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Fortsatt en lang vei

- Det er kvinnene som fremdeles utfører mesteparten av omsorgsarbeidet, både hjemme og i yrkesliv, påpeker Janicke Karin Solheim på den internasjonale Kvinnedagen.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Krav til trenerkompetanse nødvendig

Petter Høgset, som var trener for Liungens rekrutteringslag Team Liungen inntil i høst, er meget kritisk til hvordan kvinnefotballen blir drevet i Liungen og i Buskerud.

Den gode Askeladden

Trollspillet til tranbymusikeren, Erik Eriksen, vises på Egge gård fredag og lørdag, begge dager kl. 20.00

Ønsker ikke kommunen mer fysisk aktivitet

Lier kommunen ønsker at alle skal bruke nærmiljøet både på dagtid og kveldstid. Men i helge så koster det penger å låne hall, gymsaler så ønsker man å gjøre noe (...)

Nye inntektsmuligheter

Tjenesteutvalget vedtok i går at det skal tillates å sette opp fast reklame i kommunale idretthaller og kommunale uteanlegg.

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

Toppserien spilles på Liungbanen

Liungen fikk dispensasjon

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Norge trenger gode lokalaviser

Få ting betyr så mye for byer og lokalsamfunn i Norge som gode aviser, skriver kulturminister Trond Giske

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Lidir vikinglaug til Gudvangen

Lidir vikinglaug fra Lier tok en tur over fjellet til Gudvangen

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Nytt historisk spill i Lier

Skal bygge på slaget ved Gjellebekk skanse i 1716

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

Dikt og drøm

Hennummusikken besøkte Hallingstadtunet mandag

Hvem mottar drømmestipendet i Buskerud?

5. juni vil 100 barn og unge få hver sin sjekk på 10.000 kroner. Noen av disse talentene vil være fra Buskerud.

Kanonbra musikal

9 klasse på Lierbyen skole imponerte.

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

- Må hindre at dyrka mark blir bygd ned

Nasjonal matproduksjon i en verden som sulter, Lier Senterparti vil også bidra, skriver Espen Lahnstein (Sp).

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Et flott utsiktspunkt

Ukas kulturminnepost er lagt til Eggekollen som er kjent langt utenfor Liers grenser.

Mange grasrøtter små ...

Siden Norsk Tipping innførte Grasrotandelen i 2009 har foreninger og lag i Lier mottatt 2,3 millioner via ordningen.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Best i landet

I hele høst har elever ved landets videregående skoler kjempet om ære og berømmelse i dataspillet og skoleturneringen "Utviklingsinvestoren"

Utsikten barnehage stiller ut

Fredag og lørdag er det stor salgsutstilling

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

Kommunen har god økonomi

- Regnskapet for 2009 viser et overskudd eller et driftsresultat på 3.3 prosent, sier Søren Falch Zapffe, gruppeleder i Høyre.

Verdighetsgaranti i eldreomsorgen

Alle fortjener en verdig alderdom. Og eldre som er avhengig av hjelp har rett til individuelle tilbud som ivaretar deres integritet og verdighet. Mye er bra i e (...)

Adskilt i seks år

- Jeg har startet et nytt liv, sier Solomon Girmay som endelig fikk familiegjenforening med kona og de to barna i sommer.

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Liungen spiller i toppserien

Et enstemmig styre i Liungen takket i dag ja til spill i Toppserien.

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Ønsker fotball om vinteren

Liungen IF, Lier IL og Spa/Bra ønsker å bygge kunstgressbane med undervarme.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Videre i NM

Mandag kveld(10.10) spilte Lier VBK 1.runde NM og vant 3-0(25-18, 25-25, 25-14). Kampen ble spilt på Lørenskog mot Spirit/Lørenskog. Spirit/Lørenskog spiller i 1.divsjon og har vært der i de siste 7-8 sesongene.

Om synden, bukken og havretrollet

I ukens petit skriver Truls Hallingstad om "syndebukkene" i nyere og gammel tid ----

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.