Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Sylling kvinners sjuerlag fikk Fotballkretsens Fair Play pris for juni.

Det var dommeren i kampen mellom Sylling og Fremad/Tofte på vårsesongen som tok kontakt med fotballkretsen. I den meget positive meldingen fra dommeren het det at Fremad/Tofte fikk mange spillere skadet i kampen og kunne ikke stille med fullt lag fra begynnelsen av 2. omgang. Sylling viste Fair Play "ånd" og tok av spillere, slik at kampen ble jevnere.

Dommeren fikk ikke bare et veldig godt inntrykk av kvinnelaget, men også av klubben. Mundal siterte også dommeren som fortalte at kassa i vaffelbua ble tømt for å betale dommerhonoraret og at dommeren fikk ei vaffel atpå.

Prisen er en diplom og en sjekk på 2 500 kroner til laget.

- Kretsen har som mål å dele ut to priser i vårsesongen og to i høstsesongen, sier Morten Mundal.

Gårdagens motstander var Åssiden IF som ga hjemmelaget store problemer. Laget ledet hele kampen. Det stod 4-2 til drammensjentene til det gjenstod kort tid av kampen. To scoringer av Sylling gjorde at det det ble 4-4 til slutt. Sylling mål ble scoret av Siri Gurandsrud (1), Stine Svinsås (2 ) og Aagot Gurandsrud (1). Åssiden kom til Sylling uten innbyttere, mens hjemmelaget hadde èn innbytter. I beste Fair Play ånd foreslo Sylling at kampen kunne spilles 2 x 30 minutter,  i stedet for full tid 2 x 45 minutter. Åssiden bet godt i fra seg og hadde nesten tre poeng i lomma. Men humøret var på topp, da lagene gikk inn i garderoben. - Vi sees i høst, var sluttreplikken. Lagene møtes tre ganger i sjuerserien for kvinner. God dommer var Haakon Halllingstad.

- Men nå har laget vårt for få spillere, sier kaptein Marit Nilsen. De andre jentene nikker. - Det er ikke nødvendig å være så god, men være med for å ha det moro, oppfordrer flere av de andre spillerne.

Her er laget. Bak fra venstre: Øyvind Nilsen (trener) Aagot Gurandsrud, Mette Horn (fra styret i Sylling IF s fotballgruppe), Kristine Søhus Nilsen, Stine Svinsås, Siri Gurandsrud, Tone Strøm.
Foran fra venstre: Merete Simonsen, marit Bekken Nilsen, Guro Søhus Wamstad.

Fotball Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Full pott for lierlagene

Her blir Christer Pedersen matchvinner for Spabra på Stoppen i dag. Og Syllings A-lag sørget for målfest i hjemmedebuten i 5. divisjon.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Første håndballkamp i år

Sylling IF J 13 år håndball lag måtte trekke laget sitt før sesongen fordi de var for få, i Lier håndballgames fikk de sin førse kamp for året.

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Endelig Sylling!

Etter flere jevne kamper med poengtap, kunne trener Øyvind Nilsen smile fornøyd igjen, mens det ble ble tap både for Spabra og begge seniorlagene til Lier IL fredag kveld.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

For mange baklengsmål

Feil bakover på banen felte Sylling i går. Kristian Capellen scoret to, men det var ikke nok.

Effektivt angrepsspill i èn omgang

Men dessverre for Lier må spissen Tommy Hyving stå over årets viktigste kamp mot Åssiden på mandag

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Tre lierlag i tet

Både Lier 2, Sylling 1 og Liungen er med i tetgruppa om opprykk, men Spabras trener Aage Golmen og hans lagkamerater på andrelaget stjal poeng fra oppsrykksfavoritt Liungen på mandag.

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Syllings jentelag heiet på Røa

-- Vi heier på Røa, sa Øivind Nilsen, treneren for Syllings jentelag før cupfinalen mellom Asker og Røa. -- Begrunnelsen for det er at det er nykommeren mot det etablerte cuplaget, sa treneren før avreisen fra Kroa i Sylling. Røa vant som kjent, og treneren og det unge fotballaget i Sylling fikk en flott sesongavslutning.

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Lovende åpningskamp

Samarbeidslaget Lier/Liungen, her representert med Anders Fossen Nilsen (på bildet), tapte mot SIFs juniorer. - Men vi er godt fornøyd med den kollektive innsatsen, sa trener Preben Krogh-Jacobsen (på bildet) til Liernett etter kampen

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Trenger snart poeng

A-lagene til Lier IL og Sylling gikk på nye poengtap. I neste serieomgang bør det snu.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Dommeren i fokus

Denne situasjonen oppstod gang på gang under kampen mellom Spabra og IBK i dag.

Må vinne i dag

Bare tre poeng og mye scoringsjubel er godt nok mot Tofte på Liungbanen i dag om Liungens herrelag skal holde tetplassen i 5. divisjon

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Spa/Bra overbeviste

Eirik Solberg (bildet) var en fornøyd mann i garderoben etter at han sørget for tre scoringer mot Åssiden i går

Flott opphenting

Anders Fossen Nilsen ( i midten), kaptein på Liers G-19 var svært fornøyd med målscorerne Simen Stokke (tv) og Hazir Ademi etter kampen mot Mjøndalen i kveld.

Kretsmester før siste kamp

Håkon Grøtdal fra Buskerud Fotballkrets delte ut både pokal og pins til glade jenter på Liungens sjuerlag i kvinneserien i går.

- Det vippa ikke vår vei

Tidligere fotballspiller Ingunn Sørum var skuffa etter at det glapp for Lier Cats mot Gjøvik i ettermiddagens 1. divisjonsoppgjør i innebandy i St. Hallvardshallen

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Spolerte sjansene

Lier G 19 Anders Fossen Nilsen (på bildet) var svært skuffet etter kampen mot Åssiden i kveld.

Tre viktige poeng

Scoringsjubel for Spabra som revansjerte seg i dag etter forrige ukes braktap.

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Lierlag i kamp på Røykenbanen

Full innsats av 8-åringene i lokaloppgjør

God stafettinnsats

Ingen av løperne fra Sjåstad/Vestre Lier fikk gå på Buskeruds 1. lag i Hovedlandsrennet på ski, men Ole Vidar Eriksrud (på bildet th) på 2. laget gikk en fin etappe på 2. laget

Triumfen smakte

Jørgen Solvang Nilsen, Peder Vigdal og Håvard Haakonsen på Lier G-95 fikk med seg både medaljer og pokal hjem.

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Fikk 50-årspresangen sin

Gabor Valo feiret dagen med en kjempekamp og sønnen Alevander scoret det siste målet da Spabra serieåpnet på Stoppen. Begge kan kalles matchvinnnere

Skandaløst av kretsen

- Åssiden burde ikke ha spilt i kretsens øverste divisjon, sier Liungens trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinnelag hadde gjort målkalas mot urutinerte Åssiden

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Seier og tap for futsalgutta

Edvin Blazys ble matchvinner i den første kampen i går, mens kontroversielle dommeravgjørelser preget den andre kampen.

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen tok en fin sjetteplass i Lygnaseterrennet like før jul

Knepent tap

Liers trettenåringer scoret fire mål, men det var ikke nok ---

Snublet i debuten

Spa/Bras lovende spiss, Anders Fossen Nilsen, mener at han ble klart felt i første omgang, men dommeravgjørelsen var ikke årsaken til hjemmelagets dårlige uttelling.

Forrykende første omgang

Om man skal benytte en velkjent klisje så var "første omgang verd inngangspengene alene" passende for det hjemmelaget presterte.

Vant naboppgjøret

Syllings førstelag var ofte på offensiven mot Liers andrelag på mandag, her er Kenneth Karlsen nær scoring. Men Liungen har hatt den beste sesongåpningen -

Sjansefattig på Stoppen

Morten Hagen var nok en gang svært nyttig og skaffet Spa/Bra ett poeng -

Liungens framtid

Dagens loddselgende fotballjenter får stå som en illustrasjon for den nye ungdomslinja, og spillertroppen som møter Hallingdal i morgen har en gjennomsnittsalder på 19 år --

Slet seg til seier

Liungen slo Åskollen.

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Fotballglede i Sylling

Sommeren er hektisk fotballtid for både små og store gutter og jenter

Storseier til juniorlaget

Liungens/Liers samarbeidslag i G-19 klassen i fotball slo Jevnaker hele 7-0 siste helg

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

- Positiv opplevelse

Det sier trener Markus Walfridson etter at Spa/Bra er videre i cupen etter ekstraomganger mot Svelvik mandag i kveld.

Reddet poeng

Men Sylling imponerte ikke

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Tøft, men fair

Uavgjort i slaget om Lier

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Spabra under streken

- Fremstår som et juniorlag i andre omgang, sier trener Marcus Walfridson etter nok et tap.

Knepent tap for Sylling

- Spillerne har for lite erfaring på seniornivå ennå, sier trener Jens Bjørnå til Liernett

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

En assistendommers kveld

Vi ble med Odd Arne Vangen til Ullevål for å se Rosenborg og Vålerenga.

Tap for lierlagene

Ivar Rolfstad og Spa/bra lyktes ikke å få poeng i går. Lier og Sylling tapte også sine siste kamper.

TV2 skrøt uhemmet av Helgerud

Glimrende dommer i kveldens tv-kamp

To matchvinnere

Godt keeperspill av Gabor Valo (på bildet) som holdt buret reint, og Morten Hagen som sørget for en tidlig scoring for Spa/Bra på fredag kveld.

Årsbeste av Syllings damer

Trener Arild Haug (th) var svært fornøyd med lagets førsteomgang mot Skrim i søndagens 3. divisjonskamp, men det glapp dessverre i andre ---

Edvin berget ett poeng

Spabras effektive spiss kan ta frispark også.

Resultater Kanada Rundt 2009

Komplett resultatliste for den 29. utgaven av Kanada Rundt

Syklet til Marienlyst

Tine og Marita fra Gullaug skole ledet an for de disiplinerte syklende sjetteklassingene på vei hjem fra Tinestafetten på Marienlyst på onsdag i forrige uke.

Liunger på landskamp.

Syllings guttelag og Liungens jentelag fikk gjennom sitt samarbeid med Bama gratis billetter til landskampen mellom Norge og Costa Rica. Kampen var kanskje ikke all verden, men det er uansett en opplevelse å se idolene spille sammen med 21000 fans.

Kanada rundt - resultater

Kanada rundt ble i går arrangert for 25. gang. Her er resultatene fra gårsdagens dyst.

Andreomgangen ødela for Liungen

Liungen hang med i en omgang mot et ordinært lag fra Røa. Fjorårets dobbeltmester var slettes ingen umulig motstander denne fine oktoberdagen. Uavgjort ved pause tente håpet om fortsatt kontrakt både hos spillere og hjemmepublikum. Men uheldig keeperspill og et tafatt hjemmelag i andre omgang ga Røa lett spill. Selv en gavepakke av et straffespark i kampens sluttminutter ble misbrukt.