Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

- Kleppjentene jublet over egne prestasjoner i pausen, forteller Eriksen. Ikke så rart. Liungens åpne forsvar innviterte motstanderen til drøssevis av kontringer. Han advarte jentene sine. Kampen varer en omgang til, var beskjeden som ble gitt. I den andre garderoben ble det påpekt at de skulle begynne å jobbe og løpe.
- Vi hadde nok lavere skuldre enn Liungen, innrømmer Klepptreneren. - Målet er 13 poeng. Det holder for sikker plass (8. plass). Og nå får vi en pustepause, sa en fornøyd trener.
Likevel gjentar historien seg. Første omgang ødelegger. Trass i to fine scoringer i andre omgang, virker det nokså planløst mye av det Liungen gjør i jaget etter de nødvendige scoringer.

Basisferdigheter og spilleglede
Liungen bør ha ett delmål for øye: Å spille to gode omganger mot Sandviken i første seriekamp i høst. I tillegg er det kanskje en god idè å samle alle gode krefter i og utenfor Liungmiljøet så snart som mulig for å diskutere spillestil og lansiktig jobbing med rekruttering og trening av basisferdigheter.  I hvilken grad er spillerne med i diskusjonene før kampene? Er spillerne enige i spilleopplegget? Er klubben og trenerne åpne for innspill? --
Slik det ser ut nå, preges spillerne av en krampaktig angst for å holde ballen i laget. De dårlige resultatene synes å prege spillerne og spillet. Det blir nervøst og famlende, så og si,  i 1. omgang i hver kamp.

Flere saker fra arkivet

Ett mål og bare ett poeng

Det ble dessverre bare den ene scoringen til Tommy Hyving og Liungen i andre omgang

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Burde vunnet tosifret

- To fine mål av juniorspillerne Hazir Ademi og Espen Jorami var kanskje det mest positive, da Liungen slo bunnlaget Uvdal 5-2 i kveld

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

Eide spillet i 2. omgang

Anders Fossen Nilsen (på bildet) og Lier/Liungen snudde kampen etter pause, da de slo Hallingdal 4-2 i onsdag kveld

Absolutt siste sjanse røk

Liungen styrket sjansene, mens Lier og spillende trener Morten Paasche (her th) er defintivt ute av opprykkskampen

Hat trick var ikke nok

Trass i tre scoringer måtte Jesper S. Johansen (tv) og Sylling gi tapt for Liungen og keeper Christian Fredrik Aaby ---

Elendig 1. omgang ødela

- Det sliter veldig på motivasjonen og gå av banen med 0 poeng, sa en tappert smilende målscorer, Miriam Mumtaz (på bildet) etter å ha kommet seg litt etter skuffelsen og tapet 2-4 mot Klepp.

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Rundspilte Kolbotn

Ingunn Sørum (på bildet) gjorde fire mål for Liungen, da sjuerlaget vant 8-2 over Kolbotn etter en flott førsteomgang

Forsvaret sovnet i 1. omgang

Den elendige første omgangen ødela nok en gang for Liungen etter 1-4 mot Sandviken ved pause.

Lier best i lokaloppgjøret

- Flott innsats, høy agressivitet og mest lyst til å vinne var trener Torfinn Teigens forklaring på at Lier slo Liungen 3-1 i årets første lokaloppgjør i 5. divisjon

Hederlig tap av Liungen

Liungen tapte 0-5 for Røa i dagens Toppseriekamp

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Liungenjentene fosser fram

Liungens J-19 vant igjen med sin nye keeper, Verena Sando (18), og seiersrekken fortsetter for klubben Liungen

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Nytt kalastap for Liungen

Bra med i første omgang - så sank Liungen som en stein.

Til topps på tabellen

Liungen vant endelig en klar seier på bortebane ---

-Tapte fortjent

Det sa trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinner tapte kveldens 3. divisjonskamp 1-3 mot Nærsnes/Åros

Jublet for tidlig

Her er det nettopp blitt 1-0, men det raknet fullstendig for juniorgutta fra Lier etter pause mot Hønefoss

Kjemper om sluttspill

Liungens juniorkvinner har vist samhandling og tæl så langt i Gothia cup

Mye å gå på

Det er hovedkonklusjonen etter 2-0 mot Holeværingen i seriepremieren, og Liungen, her representert med målscorer Hazir Ademi, kan bli en vanskelig motstander i 5. divisjon

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Liungen - Skarphedin 5-2

Liungens andrelag vant torsdag ettermiddag 5x2 over Skarphedin på Lier Stadion. Liungen har nå åtte strake seire og topper tabellen i andre divisjon avdeling 2.

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Klasseforskjell i andre omgang

Her scorer Lier IL s Torbjørn Ingebretsen mot gamle lagkamerater under kveldens nabooppgjør

Forrykende første omgang

Om man skal benytte en velkjent klisje så var "første omgang verd inngangspengene alene" passende for det hjemmelaget presterte.

Henger med i toppen

Kenneth Strysse (bildet) med sine to scoringer og keeper Kenneth Christiansen har sin del av æren for at Liungen berget tre viktige poeng mandag kveld

Håpløse baneforhold

Ballen var mest i lufta, da Lier vant knepent 2-1 under svært kritikkverdige spilleforhold på Tranby i kveld

Det glapp etter pausen

- Det var surt å slippe inn to mål like etter pause, sa Liungens beste spiller Anja Ormåsen (19) etter nok et klart tap, denne gang 0-5 for Amazon.

Liungen ville mest

Liers sjokkåpnet, men Liungen utlignet raskt og kjempet til seg tre poeng i nest siste serieomgang i 5. divisjon

Optimisme i Liungen

Liungens kvinnelag kan juble over mange scoringer og ser fram mot det som kanskje blir "finale" mot Kongsberg om 14 dager ---

Nytt tosifret tap

Liungen viste framgang i første omgang, men klasseforskjellen ga Trondheims-Ørn lett spill.

Gode enkeltprestasjoner avgjorde

Liungen-Larvik 4-1 (3-1 ved halvtid).

Liungen nedsablet i Grimstad

Liungen fikk merke nivået i sin tredje kamp for året. Det var nok ikke tilfeldig at Amazon og Margunn Haugenes (se bildet t.h) nesten nedkjempet medaljekandidat Team/Strømmen forrige lørdag

- Tok det som treningskamp

- Jeg tok det som treningskamp, smilte Liungens unge angrepsspiller Eirik Green (17, på bildet th), scoret sitt første mål på A-laget på straffespark og det hele 10- 0 over DRIM torsdag kveld.

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Flott innsats ga kvartfinale

Liungens J 14 måtte gi tap for Koperviks førstelag etter flere gode kamper under Plussbankcup i Kristiansand i sommer

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Skapte lite

Liungen skuffet i den avgjørende kampen, og Grand rykket opp etter en taktisk bedre gjennomført kamp.

Mer sprut i beina igjen.

Liungen møter Fortuna på søndag kl. 14.30 -- Vi får forberedt oss godt, sa en nøktern og optimistisk trener Lena Tyriberget til Lier-nett på tirsdag kveld. Liungens kvinnelag var ikke plaget av skader på noen som helst måter etter tirsdagens trening. To av spillerne, Anne Jonvik og Guro Sandnæs er på landslagssamling denne uka. Lagoppstillingen er derfor ikke klar før fredag kveld.

Opprykk i boks

Liungen er så godt som i fjerde divisjon. Etter å ha sikret uavgjort borte mot Steinberg skal utrolig mye rart skje for at de ikke rykker opp. Steinberg – Liungen 2-2 (0-0)

Slitekamp ga tre poeng

- Det kunne ha gått begge veier, sa trener Tommy Nordstø etter at Liungen tok sin fjerde strake seier ---

Storfornøyd med ett poeng

St Hallvards sier trener Anders Ruud Gundersen etter dagens kamp.

Poengdeling på Tranby

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

Ser langt etter opprykk?

Liungen skapte bare halvsjanser mot Åskollen og tapte klart

Liungen på opprykksplass

1. div. kvinner :Byåsen-Liungen 0-6 (0-2 ved pause). Liungen spilte en meget god kamp mot Byåsen. Kjappe liungenangripere skapte etter hvert haugevis av sjanser mot frustert Byåsen-lag. -- Liungens slet riktignok litt mot et angrepslystent hjemmelag i 1. omgang, sa assistentrener Hasse Svanberg etter kampen. I 2. omgang kontrollerte Liungen fullstendig. Det eneste som var negativt var Keeper Colombo Nilsens utvisning.

- Vi må høste erfaring

Syllings meget erfarne trener Jens Bjørnå kom med denne kommentaren etter Syllings tap 2-5 mot Steinberg i kveld

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Svakt Liungen fikk bank hjemme

Et tafatt hjemmelag lot Byåsen slippe til mot slutten av kampen. – Byåsen ville mest og vant kampen på det. Vi må ha trua, sa assistenttrener Hasse Svanberg. I bakgrunnen nikket en samtykkende hovedtrener Lena Tyriberget, mens spillerne lå eller satt skuffet igjen på den våte Liungen-banen. Spillerne har all grunn til å være skuffet, selv om det bare er en teoretisk mulighet for at Larvik skal går forbi Liungen på tabellen. Allerede neste helg mot Skeid bør Liungen feie all tvil til side og slå bunnlaget Skeid.

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

God i femten minutter

Åskollen stoppet Liungens angrep i andreomgang og innhentet ledelsen ved samhandling og innsats

Liungens herrelag rykker ned.

Det har noen dager vært klart at Liungens herrer var ferdige i fjerdedivisjon. Nå venter femte, og Hokksund ga dem en tupp i ræva på vei ned. Litt ut i andre omgang hadde vi fått nok – da lå Liungen under med 2 mot 7 mål.

God laginnsats ga seier

Liungens "veteranjenter" jublet for tre nye poeng

Full pott i helga

- Liungen futsal kjemper nå om om de to playoppplassene, forteller Ketil Verpelstad

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener Roger Johansen ( på bildet ) har stor tro på det unge laget fram mot kvalifiseringskampene i november.

Liungen vant 2-0 over Kattem

Ingunn Sørum scoret begge målene i siste kamp mot det andre bunnlaget Kattem. Dermed unngikk Liungen sisteplassen.

Svak 2. omgang

Liungen og Audun Langaard (på bildet) kjørte rundt med Tofte i 1. omgang, men slapp bortelaget til etter pause

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Mer spennende enn nødvendig

To gavepakker av Liungen gjorde at det ikke ble så lett match. – Vi var veldig fornøyde med 1. omgang, sa trenerduoen, Lena Tyriberget og Hasse Svanberg. – I 2. omgang fikk vi visse problemer i midtbaneleddet da Fart flyttet opp laget. Vi får si at det viktigste var tre poeng i dag. Førsteomgangen var årsbeste, uttrykte en middels fornøyd trenerduo.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Liungens nye trener, Roger Johansen (på bildet), har stor på det unge laget mot kvalifiseringskampene i november.

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

En skuffet tomålscorer

—Vi burde hatt poeng — Vi slapp inn noen billige mål og straffen var uheldig, sa den ambisiøs Liungen-spilleren, i det hun tuslet ut av banen.— Spesielt bittert er det når vi spilte en god kamp. Cirka 300 tilskuere i surt vårvær fikk likevel se at Liungen - jentene satte fjorårets cupfinalist på en hard prøve.

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Nytt stort tap

- Ingen god kamp av oss, sa lagleder Geir Kristensen (bildet th) etter at Liungen hadde tapt 0-7 mot Trondheims-Ørn.

Effektive Liungen

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Liungen rundspilt av opplagt Kolbotn

Det gikk mer enn 10 minutter før Liungen klarte å slå første pasning. Det sier vel det meste om kampen mot serielederen Kolbotn. Liungen stilte med mange unge og urutinerte spillere, og møtet med landslagsstjernene Gulbrandsen og Herlovsen ble av den ublide typen.

Flott laginnsats

Vi er godt fornøyde med første omgang, sa trener Lena Tryberget til Lier-Nett like etter kampslutt. -- Det var flyt over spillet, god bevegelighet foran ballfører og stort trykk. Det skapte mange sjanser.

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Liungen banket Fortuna grundig

> -- Vi fikk litt kjeft i pausen og fikk beskjed om å senke skuldrene, sa kaptein Ingunn Sørum etter 7-1 over Fortuna fra Ålesund. Selv om Liungen produserte noe få store sjanser i første omgang, skuffet de både seg selv og hjemmepublikum med upresist og tafatt duellspill. Etter pause vant de duellene og kom rundt på kantene. Kaptein sjøl var i de umulige hjørnet var konstant en trussel for Fortunaforsvaret.

Roy Tommy Tollefsen blir assistent

Liungen satser på Roy Tommy Tollefsen som assistenttrener neste sesong.

Liungen ubeseiret

Liungens unge lag vant 3- 0 over Åskollen i kvinnenes 3. divisjon etter solid forsvarspill i kveld

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Løp motstanderne i senk

- Viljen var god, men vi var for unøyaktige, sa Liungens trener, Tommy Nordstø, etter at Skrim ble slått 4-1 på Liungbanen i kveld.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Liungen-Asker 1-2 (0-1)

Etter en bra var det en stor skuffelse at vi ikke tok poeng. Vi burde ha avgjort kampen i medvinden, i begynnelsen av 2. omgang, sier assistentrener Hasse Svanberg. Det var teknikk og rutine som avgjorde nok en gang. Marianne Pettersen scoret begge målene Asker og Norges veteran, Linda Medalen, som kom inn som innbytter i en avgjørende fase mener Liungen må unngå de små feilene dersom de skal unngå nedrykk.

Sandviken - Liungen live

Skal Liungen ha håp om å overleve i toppserien, må de ta poeng borte mot Sandviken i dag. Liungen har vist mye godt spill i det siste, men nå må det fine spillet omsettes i poeng mot et Sandvikenlag som er like desperate som Liungen.

Målkalas på Liungbanen

Hvis Liungen kan fullføre to omganger med så god angrepsfoball og med Kristian Bye Andersen (bildet) som en av bidragsyterne, kan det snart lukte 4. divisjon ---

Kan unngå kvalik med 9.plass

Amazon ligger nede for telling, og det kan det bety en lettere sesongavslutning for Lizzy Muzungu (se bildet) og Liungen.

Akutt keepermangel

- Jeg vil likevel ikke skylde på at vi manglet vår faste keeper, sa trener Tommy Nordstø (på bildet) etter bortetapet i går kveld

Dansk landslagsspiller ikke med mot Liungen

Katrine Pedersen, kaptein på det danske landslaget, spiller ikke mot Liungen. Om det betyr at Liungen det gjør det lettere for Liungen er vanskelig å si. Fløyas gode forsvarsspiller er en av de to danske spillerne i Toppserien, som er uttatt på landslagssamling i Danmark i helgen.

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Lovende juniorfotball

- Bra gjennomført kamp av gutta, skriver trener Preben Krogh-Jacobsen i sin rapport til Liernett etter at Lier/Liungen hadde spilt 2-2 mot Solberg i dag

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

Stor optimisme i Liungen

Det har vært sinnsykt bra på treningene denne uka, sier en alltid optimistisk Jan Ausland i Liungen. -- Sjansene er 70/30 for at vi klarer dette. Dersom både Liungen og Klepp vinner sine kamper, må Liungens seier være på to mål mer enn Klepps eventuelle seier i sin bortekamp mot Arna/Bjørnar. Jan Ausland håper at så mange som mulig følger laget med ledere i oppsatt buss som går klokka 10.00 fra klubbhuset på Liungenbanen.

Tapte to poeng

Etter å ha ledet 3-0, glapp det mot slutten for Liungens sjuerlag

Savner kontakt med spillerne

Lena Tyriberget, Liungens tidligere trener (her t.v. med Ingunn Sørum), jobber snart med fotball på heltid.

Liungen foran to viktige kamper

Etter stortapet mot Arna Bjørnar i helga, blir det svært viktig for Liungen (her representert ved u-landslagsspiller Kristin Jonvik) å revansjere seg i de neste to kampene.

Storseier til Liungens kvinnelag

- Vi kunne lett ha vunnet tosifret, sa trener Micke Andersson etter 6-1 mot Vikersund i dag

Lovende åpningskamp

Samarbeidslaget Lier/Liungen, her representert med Anders Fossen Nilsen (på bildet), tapte mot SIFs juniorer. - Men vi er godt fornøyd med den kollektive innsatsen, sa trener Preben Krogh-Jacobsen (på bildet) til Liernett etter kampen